MSZP sajtótájékoztató a város 2008. évi költségvetéséről

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Az MSZP helyi elnöke, Szabó György - aki a képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának elnöke: a sajtótájékoztatón azt mondta: sok a buktató a költségvetésben.Az MSZP helyi elnöke szerint veszélyes lehet és kedvezőtlenül befolyásolja a város gazdasági helyzetét, ha nem, vagy csak részben teljesül két tétel a bevételi oldalon: az egyik az adók 54 millió forintos növekedése az előző évihez képest, a másik a 184 millió forint értékű területértékesítés– emelte ki Szabó György a sajtótájékoztatón, aki összegezve azt mondta Keszthely idei költségvetéséről, hogy nem jó.
A képviselő-testület csütörtökön tárgyalt a költségvetésről, az ülés közben Zemankovics Ferenc felvetette, hogy teljesen újra kellene gondolni az önként vállalt feladatok finanszírozást. Ezt követően Pálinkás Róbert alpolgármester beterjesztett egy javaslatot, hogy az intézmények önkormányzati támogatását 6%-kal, a kórház költségvetését 40 millió forinttal csökkentsék a tervezethez képest. Szabó György a sajtótájékoztatón azt mondta: ez javaslat mindenkit meglepett, és ő maga a képviselő- testületnek javasolta, hogy még ne döntsenek város idei gazdálkodásáról. A képviselő-testület végül elfogadta költségvetést, melyről az MSZP helyi elnöke elmondta: lehet, hogy ez jobban tartható, mint az eredeti javaslat, ám az intézményeket nehéz helyzetbe hozza. „Nem minden intézménynél lehet minden határon túl a költségeket csökkenteni-„ mondta Szabó György, hozzátéve, hogy a költségek (a dologi kiadások) csökkentése egyes intézmények ellehetetlenüléséhez vezethet, gátolja az intézmények fejlődését.

Keszey Ágnes - tvkeszthely

Jó?

Bővebben, Nem Jó!

Lee Jacocca

Ismerős az esete, hogy amikor a Craysler csődben volt, felajánlotta, hogy egy évig ingyen dolgozik, azaz nem igyen, hanem egész évre egy dollár fizetést kért, azzal a kikötéssel, hogyha sikerülkihozni a céget a csődből akkor megkapja a normális jövedelmét. Sikerült és a cég azóta is talpon van.
Ha akkora a keszthelyi pénzügyi baj, akkor a sarokfigurák nem tudnának lemondani egy két forintról a város érdekében a jövedelmükről? Az intézmények közel egyhavi pénzének a lenyírása vajon hány fideszre szavazó dolgozót érint "kellemesen"? Vagy minden oké és nem adnak a gyereknek vacsorát, mert a PMH-nak nincs pénze? Az alpolgármesteri fizetés kb 14 millió Ftba kerül a városnak. Ekkora összeg már meglátszana a mérlegen.

Arisztotelész

Minden fizetett állás lealacsonyítja és kiszívja a tudatot.

Hát ha te lennél a

Hát ha te lennél a Pálinkás Róbert és választanod kellene, hogy fizetés neked vagy inkább az Egry iskolától nem vesszük el ... hát látod ez városban már nem működik. A környező falvakban még laknak olyan becsületes emberek akiket az ottaniak választottak és ezt megtették .. azonban - megint nem sérteni szándékozok - de a jelenlegi keszthelyi testületbe 2-3 becsületes embernél nincsen több.
Összességében egyik sem rossz ember. (még a Csótár sem rossz a velejéig) de a böcsület a tisztesség 90%-nál már egy értelmezhetetlen fogalom. Olyan amit nem is értenek.
Mondom, falun még akad. Ott több testület kollektíve le is mondott a tiszteletdíjjáról.
A keszthelyiek nagy része viszont pontosan a pénzért csinálja. A Pálinkás pedig főleg! (de akar Ő majd még választáson indulni. Jó lesz majd neki a Molnár-Csacsi szerep. Szóval nyugi.)
RJ

Viszketek

Végignéztem a videót és a véleményem az hogy tragédia.
Két oldalu tragédia. Az egyik oldal, hogy a többségi fidesz pofátlanul, izomból megváltoztatja a közös akaraton alapuló ktgvetést és közel egy hónapnyi pénzt elvon az intézményektől a kórháztól meg 40 mFt-ot. Indok, magyarázat nélkül. A fideszes képviselők ezt meg elfogadják, kritika nélkül megszavazzák. Vajon milyen szintü az akolfegyelem, hogy ez ilyen könnyen átment a frakción?
A tragédia másik fele az városi ellenzék két ilusztris képviselője az alpolgármester úr, meg a pénzügyi bizottság vezetője. A beszédjükben miért nem lehet egyszerüen, karakánul, RÖVIDEN fogalmazni. Miért kell 30 perc ahhoz a szöveghez, ami értelémesen 3 percben elmodható? Miért kell kenni, fenni a jelzőket és már már nyalni a PMH nagyürának a seggét olyan dolgokon amikor Ő, nemcsak az MSZP frakció, az ellenzék, hanem az egész város képébe rondított ezzel a húzásával.
Ja és, hogy miért viszketek? Mert a városi fizetett média ezt az egészet a PMH igényének megfelelően átcsócsálta és előreemésztve tálalta a köz elé.
Qed.

Az még hagyján, hogy 30

Az még hagyján, hogy 30 perc /bár ez is borzalmas mert nincs ember aki véginézné/ hanem hogy ebben a 30 percben csak pont a lényeget nem tudják jól elmondani. Mert ebben az "anyagban" is, ha a Molnár András a városi tv részéről - úgy a 20 perc környékén - nem kezdi el kérdés formájában elmondani, hogy a szokásos költségvetési "korreográfia" miként lett pár perc alatt /a sajtósokat is meglepve/ felborítva -> na ha ez nem lett volna akkor nézhetnénk mi ezt a félórát.
És most mondhatnátok azt, hogy az MSZP-sek nem gondolták végig, nem készültek fel. Ez viszont nem igaz. Láttam ahogyan a sajtótájékoztató elött olvasgatták a papírjaikat egyeztetgettek.
A probléma inkább ott van, hogy "ádámnál évánál kezdték" majd a saját kis körmondataikban elvesztették menet közben, hogy tulajdonképpen mit is akartak. Erre (kommunikációs oldalról) csak egyetlen gyógyír van. Az, hogy leírják maguknak 1db A4-es oldalra az első 3 perc szövegét, majd gyakorlatilag ezt felolvassák. Utána már hablatyolhatnak ha van kedvük, meg az is jó ha a sajtó is kérdez és beszélgetés van, de az első 3 percben el KELL mondaniuk a lényeget. Ha tetszik ha nem.
Szóval magyarul: Sajtóanyagot kell kiadni és a jelenlevők közt kiosztani majd felolvasni. Ez nem ciki, ezt a "nagyok" is így csinálják, nomeg az újságírónak is könnyebb a dolga. Tesz elé két mondatot, mögé két mondatot és kész a cikk. Igen ám, de ekkor a "politikus" meg azt kapja amit szeretne. (jóeséllyel) Az jelenik meg a választók felé amit Ő szeretne -> és nem az, amit a bötükoptató éppen észrevesz.
Ez a helyi MSZP-nek egyébként régi és "típusos" hibája. Már anno a Morvai is megcimmogta egyszer őket, meg korábban is volt már róla szó ... de még mindig nem változtattak rajt.
Szóval leírni 1db A4-es lapra, szép kerek és értelmes mondatokba hogy mi fáj és miért, majd felolvasni, ezt követően meg szétosztani.
RJ

Csak a tényeket!

Zemankovics javaslata volt a 6%-os költségelvonás.

És gondolom Ő is

És gondolom Ő is szavaztatta meg a 10 biorobot fideszes képviselőjével (sicc!) :?
RJ

Ellentmondás

...nincs azaz minden igaz amit a város vezetéssel szemben színre került?
Hol vagy Mohplander, nincs tovább érv, vagy vitára sem méltatod a topikot?
Jegenye, Vitamin, Poresz, Zrinyiutca, csak csönd és kár a bitekért?
matyas

Tartalom átvétel Tartalom átvétel