VÜZ Kft. a parkolásról

A Keszthelyi

A Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes (VÜZ) Kft. február 11-én lakossági fórumot rendezett Keszthelyen, a színház Simándy Termében, ahol a következő témák kerültek szóba: Városi piac, távhőváltozások, hulladékszállítás, parkolás, ingatlanágazat.

A legtöbb érdeklődőt a piaci előadás vonzotta, a kétszáz fős terem megtelt kereskedőkkel. A piac vezetője tájékoztatást adott arról, hogy a fennmaradás, sőt a fejlődés érdekében milyen változásokat terveznek. Ezek közé sorolhatjuk a szezonális programokat, amelyek során a virslievő versenytől kezdve a veterán autós találkozóig sok érdekes lehetőséget nyújtanak a vásárlóknak. Bemutatták a fedettcsarnok-elképzelést is. Kisebb vitát váltott ki az a díjemelési javaslat, amely sávossá tenné a vásározóknak a helybiztosítást, és a kedvezmény a napi piacozókat részesíti jelentős előnyben. A sorok közül sokan megfogalmazták azon véleményüket, hogy sajnos a multinacionális vállalatokkal nem tudják felvenni a versenyt, miközben a vásárlóerő is csökken.
A távhőszolgáltatás esetében a díjemelés mértéke minimálisnak tekinthető, azonban a VÜZ Kft. szervezésében egy olyan lehetőséget adnának szerződött partnereiknek, hogy kedvező konstrukcióval fejlesztést hajthatnak végre az egyes lakótömbökben, mérhetővé téve a hőfelhasználást. Ennek előnye, hogy az éves fizetendő költségek több esztendő átlagában kimutatva tizenhét százalékkal csökkennek. A beruházás költségéhez, amely lakásonként százezer forint körül lenne, a VÜZ Kft. pályázati segítséget és hitelfinanszírozó partnert ajánlott a közös képviselőknek.
A hulladékgazdálkodási adatokból az érdeklődők azokat a számokat emelték ki, amelyek szerintük áremelésre utalnak. Forster Sándor köztisztasági ágazatvezető azonban kimutatta, hogy azok, akik áttérnek a szelektív hulladékgyűjtésre, a 2008. évben pénzt takaríthatnak meg a 2007. évhez képest.
A parkolási ágazat változásait is érdeklődve fogadták, amit Mikola László parkolási ágazatvezető mutatott be. A legjelentősebb változás az a kedvezmény, amellyel a sárga bérletesek is egy órát parkolhatnak ingyen a magasabb díjövezetben. A díjtételek mértéke még nem dőlt el, pontos számok március elején lesznek.
A lakossági fórum az ingatlanágazat esetében a bérleti díjak változásával, illetve az önkormányzat fejlesztési terveinek a bemutatásával folytatódott. Takács Jánosné ingatlankezelési ágazatvezető beszélt a bérleti díjak szociális és piaci alapra helyezett változásáról, az önkormányzati lakóingatlanok elidegenítéséről, a befolyó bevételekből fedezett garzonlakás-építési programról.
Az előadások után a fórumon részt vevők kérdéseket tettek fel, amelyekre többnyire a VÜZ Kft. ügyvezetője, Végh Szilárd válaszolt. A város érdekeit szolgáló változásokat bemutató lakossági fórum összességében eredményes volt.

Ezt a videót az én

Ezt a videót az én hibámból, lustaságomból került fel egy kicsit késve, de mindenképpen megnézésre javaslom. Ugyanis nagyon érdekes. Érdekes a tartalma is, de más is.
Ugyanis amit a Végh Szilárd csinál azzal nagyon nem tudok egyetérteni, viszont az "ahogyan" csinálja az meg példaértékű. Annyira példaértékű, hogy Keszthely városában majdhogynem párját ritkító.
Mi az, hogy "amit csinál az nem jó"?
Engem zavar, hogy mindenből – még a város kárára is – pénzt akar kicsikarni. Zavar, hogy nincsen szabadstrandunk és még az utolsó 3m2 parkolóhelyet is hasznosítani akarja, stb..stb.. tehát erre mondom, hogy „amit csinál” az nagyon rossz -> de ahogyan csinálja, ahogyan kommunikál és ahogyan a saját /azaz céges érdekeit/ képes képviselni, uram bocsá "emereket megvezetni" na az viszont példamutató. (kellene, hogy legyen a többi városvezető számára is)
Maga ez a fórum is amit megtartott távfűtés, lakáshasznosítás, stb.. témába több szempontból is hiánypótló volt.
Halkan jegyzem meg, hogy ezen az eseményen mindösszesen két képviselő jelent meg (a Rigó és a Kocsis) pedig ez a fajta lakossággal való "üzemelési-kérdésmegbeszélgetés" részben az Ő asztaluk, az Ő feladatuk is lenne.
RJ

VÜZ kft.a parkolásról

Én múltkor is mondtam,Végh úrnak sok esze van.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel