Erdei János könyvet írt

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

nézzétek má mit találtam:

"Somlói galuskás gulyásleves

A fenti címmel jelenik meg Erdei János könyve, amelyben az olvasó tanulságos történeteket ismerhet meg a turizmusmarketing világából, a magyar turizmus elmúlt 40 évéből. A 144 oldalas írás műfaja nehezen meghatározható. Életrajz, karriertörténet, szakmai hitvallás, marketingszakkönyv, anekdota-gyűjtemény egyszerre."

...

A könyv,vagyis annak nevezett valami már rég megjelent,.....
Igen,állítólag a MenDan-t boldogítja kiemelkedő tehetségével. :)
De ott egyébként is csak "zseniális" emberek dolgoznak,már ami a vezetőséget illeti!Ezért tart ott a szálloda,ahol tart!

Siker részigazságokra alapozva

"Ez alatt az idő alatt a létesítmények minősége ugrásszerűen javult és a foglaltság 35-40 %-ról 75-80 %-ra növekedett."

Ez így önmagában szép sikernek nevezhető, de nem elegendő, mert csoportokkal, ócsójánosokkal, sőt ingyen-vendégekkel is meg lehet telíteni egy szállodát.

Kérdésem tehát, vajon Erdei úr vezetése alatt mennyit nőtt a REVPAR (= Revenue per available room, vagyis a rendelkezésre álló szobánkénti árbevétel), és, hogy teljesen korrekt legyen a kérdés, mennyi volt a REVPAR előtte és mennyi volt a távozásakor?

"Ezt a teljesítményt a legautentikusabb kritikusok, a magyar szállodaigazgató kollégák azzal jutalmazták, hogy az "ÉV SZÁLLODÁSÁNAK" választottak meg 2008-ban. Közben - gondolom elsősorban a szállodavezetői tevékenységem elismeréseként, ugyancsak a kollégák - a Magyar Szállodaszövetség első alelnökévé választottak és 2010 január 1-től rendtartásunk szerint automatikusan a Szövetség elnöke leszek."

Egy szálloda presztízsét mindig növeli, márkáját mindig erősíti egy-egy díj odaítélése. De attól a profit még nem biztos, hogy ugyanúgy növekszik.

Ugyanígy növelheti a szállodaigazgatónak ítélt díj is a szálloda presztízsét, márkájának ismertségét. Csak nem a vendégek, hanem inkább a szakma körében. De attól a profit még nem biztos, hogy ugyanúgy növekszik.

"Itt is igaz az, ami Hévízen igaz volt: talán az ott dolgozó közel 200 kollégát és nálunk megszállt 30.000 vendéget kellene megkérdezni, ők mindezt hogyan élték meg...."

A kollégákat csak akkor kezdi el érdekelni a szálloda márkája, imázsa, hírneve, amikor tovább akarnak állni, mert egy jó imázsú cég neve jól mutat az önéletrajzban. Egyébként, míg ott dolgoznak, őket is csak a fizetésük és a borravaló érdekli. Némely ritka kivételeket esetleg a vendég is.

A vendégeket pedig - mint feljebb már megírtam - szintén nem annyira a márka érdekli, sőt, szerintem abszolút nem érdekli - csupán az, hogy mennyiért milyen szolgáltatást kapnak. Ha igaz az, ami a korábbi hozzászólásokban olvasható, hogy "Hoffer"-es és "Billa"-s vendégekkel lett emelve a foglaltság, ahhoz az alábbi kommentárt fűzném:

Mind a "Hoffer", amely valójában az osztrák Hofer diszkont-áruházlánc (Németországban és időközben már Magyarországon is Aldi-ként ismerjük), mind a Billa (szintén osztrák diszkont-áruházlánc) az olcsó árut kínáló áruházak közé tartozik, melyek vendégköre az alacsonyabb jövedelmű, takarékosságra, spórolásra kényszerülő emberből áll. Ezen áruházakba a gazdagabb, tehetősebb, egy 5-csillagos szállodának megfelelő vendégkör nem jár vásárolni, mert az számára ciki. Alapvetően nem rossz ötlet, ha Erdei úr áruházakban hirdette meg valamilyen módon a szállodát, de alapvető marketing-hiba, ha az 5-csillagos Rognert valóban a teljesen más célcsoportot megszólító Hoferben és Billában hirdette meg.

Az itt vásároló közönségből Rogner-vendéggé avanzsált emberek véleménye azért lenne félrevezető, mert ők garantáltan jól jártak, mert nagy valószínűséggel áron alul jutottak 5-csillagos szállodába. Egyébként nem jöttek volna, mert nem engedhetik meg maguknak. Én ezzel tehát nem kérkednék.

Az, hogy a Visegrádi 4-ek a Rognerben üléseztek, stb., egy kitűnő dolog. Ez valóban a Rognerbe való. Kérdés csupán, hogyan szerezte meg Erdei úr ezt a rendezvényt. Megpályázta a talán a Miniszterelnöki Hivatal által kiírt tendert? Vajon létezett-e ilyen? Mely szállodák és rendezvényhelyszínek pályáztak még? Hol lehet elolvasni a pályázati kiírást?

A fentiekre kíváncsi volnék, ilyen választ kapunk. De, mivel jómagam is szállodai marketinggel foglalkozom - igaz, csak ötödik éve, nincs semmilyen díj a kezemben, de a tudásommal már részt vettem egy cég alapításában és munkahelyek teremtésében - nem hagyhatom szó nélkül a leírtakat, mert félreérthetőek.

Ettől függetlenül, vagy éppen emiatt(?) most már kíváncsivá váltam a szóban forgó könyvre, mert az abban leírtakból további érdekes információ szerezhető.

Üdvözlettel:

Egy a nevét önvédelmi okoknál fogva nem vállaló szakmabeli

Kár, hogy csak most olvastam

Csak, hogy tisztázzuk a dolgokat. A hévízi Rogner-ben nem Erdei János kapcsolatainak és bármi egyéb pályázatnak az eredménye volt, hogy a V4-ek ott voltak, ugyanis már az Erdei Úr igazgatósága előtti évben is volt már egy találkozójuk a szállodában. Tehát nem az ő érdeme. A könyv meg egy nagy semmi és sok benne a KAMU!!!

ez megint a János...

ez megint a János... szánalmas

Nos, az igazság az, hogy

Nos, az igazság az, hogy teljesen mindegy, hogy az itt állított véleményeknek mekkora igazság-tartalma van. A szörnyű tényállás az, hogy egy fórumon, egy 5*-os szálloda REVPAR-járól beszélünk. Mi lesz a következő? Hogy bosszúból valaki leírja mennyi volt a szálloda GOP-ja? Vagy hogy milyen volt a bérezés?
Nevetséges...
Ha annyira jó lett volna a vezetés, akkor nem keltett volna ekkora felháborodást ez az egész téma. Illetve nem látnám folyamatosan az iwiw üzenőfalon, hogy éppen kit rúgtak ki a Radissonból, illetve az általános zúgolódást, meg a tulajdonosok ügyes-bajos dolgait.
Egy szolgáltatásra épülő üzletben a siker legnagyobb tényezője az emberi termék. Nem védekezni kellene, hanem végre beismerni (és nem csak a Radissonban), hogy a dolgozók megfelelő motiváltsága nélkül nem lehet sikereket elérni, hiszen ők adják el a terméket. Tökmindegy a sok blabla marketing - ha az emberek munkája nincs értékelve, akkor bármekkora is az erőfeszítés, egy Hofer csak 1-2 hónapra emeli a telítettséget, nem teremt visszatérő vendégeket.
A lényeg, hogy túl sok a blabla, meg a fényezés, meg a "csókos" aki egész nap csak lógatja a lábát. Ezt kellett volna helyrerakni, ezért a felháborodás. szerintem...

Új munkamorál

Tényleg elég furcsa a hozzászólások stílusa helyenként... de nem értem mire jó az önfényezés. Valaki nagyon bizonyítani akarja a nagy semmit. Szerintem senki nem hülye.

A Radisson tényleg tönkre lett vágva, és a dolgozók idegei is. A munkamorál a béka feneke alá süllyedt. Nagyon ügyesen elsajátították sokan a kétszínűséget, a beárulást, a gerinctelenséget, és a rosszindulatot. Szerintem aki elment innen, annak van szerencséje.
Néhányan ülnek olyan pozícióban, ahol nem kéne. Az emberség szót nagyon kevesen ismerik. Hol van már a régi jó hangulat!!!!
Ez az eredménye annak a "csodálatos" 8 hónapnak.

Szia! Teljes mértékben

Szia!

Teljes mértékben igazad van, imádtam a Radissonban dolgozni. Nem érdekelt, hogy 1000 más hely lenne, ahol jóval többet kereshetnék, mert csodálatos volt a légkör,imádtam munka után a munkatársaimmal lógni. Mindenki ismert mindenkit, mint egy igazi nagy család. Aztán jött Erdei János uralkodása és sok minden megváltozott. Remegett a gyomrom, ha csak a szálloda közelébe értem, kedvenc munkatársak sorra hagyták ott a szállodát, szinte nem volt nap, hogy valaki nem mondott fel. Így én is eljöttem.... sok mindent hallok azóta a szállodáról.... a felmondás, életem egyik legjobb döntése volt.
Nem akarok hálátlan lenni, hisz sokat tanultam ott, fantasztikus embereket ismertem meg,de valahányszor eszembe jut az a szálloda a végszó mindig az, ha Erdei Úr nem jön le Bükre én még mindig ott dolgoznék....

volt dolgozó..

én a radissonban dolgoztam,és tényleg most isszák a levét a már 4-5 éve dolgozok,2008 december óta,havonta 10,múlt hónapban pedig már kb. 20 embert rúgtak ki .a szállodás díjakkal nem tudnak a dolgozok vásárolni a boltban.. a képek árát is a melósoknak adhatad volna .talán az fontosabb lett volna mint a 20 eurós vendégek seggének kinyalása..
Gulyásleves az agyad teeee...

Kedves Rognerben dolgozó

Kedves Rognerben dolgozó pincér!

Véleményem szerint az Ön által megfogalmazott gondolatok személyes vállalása is tiszteletre méltó lenne!
Sorait olvasva, úgy gondolom, hogy egy ilyen, a munkaadójához maximálisan lojális és a szálloda üzleti és vezetői ügyeit tökéletesen átlátó munkaerőre Magyarországon bármely szállodában szükség van!
Üdvözlettel

"Munkaadó"

A névtelen kődobálóknak.....

Én a hévízi Rogner szállodában dolgozom felszolgálóként, és dolgoztam akkor is amikor Erdei Úr igazgatta a szállodát.Én nem tudom, hogy akik ide névtelenül és kultúrált emberhez méltatlanul beírogatnak, milyen beosztásban vettek, vagy vesznek részt a szálloda életében, és hogy miért így látják a dolgokat, de én "csálinger"-ként teljesen máshogy szembesültem Erdei Úr személyével.
Először is ez az ember a szálloda legutolsó dolgozóját(köztük beleértve minket pincéreket)is "emberként" kezelte és mindenkinek megadta a kellő tiszteletet.Számára a takarító nőtől az igazgató helyettesig minden egyes dolgozó a szálloda gazdaságos működéséért tevékenykedő egyenrangú partner volt. Ezt azért írom, mert ezt az erényt eddig nagyon kevés vezetőben fedeztem fel a szállodában eltöltött éveim alatt.Valamint a szálloda dolgozóinak munkáját is igyekezett megfelelőképpen honorálni pl." a hónap dolgozója" cím bevezetésével, amihez úgy tudom nem kevés prémium társult.
A másik: az Erdei Úr személyéhez kötött elbocsájtások kapcsán csak annyit jegyeznék meg, hogy az elbocsájtások már Erdei Úr hivatalba lépése előtt elkezdődtek Koppel Úr révén,(aki ugyebár Purt Úr távozása után volt kénytelen ezt megtenni,és nem hiszem, hogy azért, mert olyan stabil volt akkor a szálloda helyzete) amikor is nem kevés dolgozót küldtek el tőlünk, ha nem csal az emlékezetem.Így ezt a dolgot én nem tudom Erdei Úr személyéhez kötni. Sőt, nekem tudomásom van egy olyan esetről, amikor épp az ő közbenjárásának volt köszönhető, hogy a Nagy Ferencnek(gondolom az ott dolgozók közül mindenki ismeri a nagy szívéről, ha másról nem is), aki már akkor évek óta a szálloda dolgozója volt és már egy ideje tervben volt az elbocsájtása, végül nem kellett megválnia a munkahelyétől.
És végül Erdei Úr munkásságáról csak annyit, hogy az ő ideje alatt véleményem szerint rendkívül nagy nyilvánosságot kapott a szálloda és ez köszönhető az ő irányítása alatt elért kitüntetéseknek és neves rendezvényeknek is.(pl. Az Év Wellness Szállodája 2007,a Visegrádi négyek találkozója)
A hofer-os vendégek pedig, lehet, hogy nem a szálloda legjobban fizető vendégei közé tartoztak (mi speciel egész jól jártunk velük, mert többségük ismerte a borravaló fogalmát), de volt vendég a szállodában. Mert, mint tudjuk a legdrágább szoba egy szálloda számára, mindig is az volt amelyikben nincs vendég.
Hát én pincérként ennyit szerettem volna hozzáfűzni az itt leírtakhoz.És én ismerek még jó pár kollégát, akik hasonlóképpen vélekednek.
De hát egymás hátbatámadása, sárba tiprása és a másikra mutogatás egy sajnálatos magyar mentalitás.Talán ezért is tart itt ez az ország.....

egy felszolgáló a Rogner-ból

:-( Mindjárt elsírom magam

:-( Mindjárt elsírom magam

ez a hozzászólás kicsit

ez a hozzászólás kicsit gyanús :)))

gyanus hozzászólás

nem is kicsit, a stílus is mesterkélt, mintha megbízásra irta volna valaki

lebuktál te kis hamis!!!

János a fenti hozzászólást igazán aláírhattad volna... Tagadhatatlanul tükrözi kezed nyomát...

.

Boldogok a tudatlanok...

A Dare csoport csak

A Dare csoport csak ,,kivásárolta,,,mivel a szerződése 3 évre szólt,de fél év után kirugták...nem hiszem hogy visszajön.

MenDan

Gyanús nekem ez a Panoráma Bulletin! Valaki nem tudja? János most a MenDant boldogítja? :)

ez jó :)

ez jó :)

zsíros állások után, zsíros falatok

Ezek a pesti urak bumlizzák végig a szakmát, külföldi képviseletektől a szálloda-vezetői állásokig: akik aztán könyveket adnak ki, baromságokkal tele. (Ez a pasas az igazgató a Rognerban, nem?)
Lényeg: dől hozzájuk a a lóvé !
aztán meg, döglődik közben az idegenforgalom.
............................
Hévízre, a Szt András gyógyfürdőkórházba, a Vancsura Miklós helyére, egyszerre 4 új vezetőt hoztak a csókosok. Nyilván, Pestről, aki meg nem pesti,annak a menye volt miniszter. Tehát, ennyire jó ez az intézmény, meg egyúttal 2000 ft-ra emelték annak a fürdőnek a belépőjét, amelynek a vízét az Isten ingyen adja a világnak.
Egy szerencsétlen reumás nyugdíjas, orvosi beutalóval is csak cca 1000 forintért mehet be a tóba fürdeni.
Gondolom, kiszámolták, hogy így tudnak prémiumot fizetni.

Úgy kell nekünk.

KESZTHELY ÉS HÉVÍZ TÉRSÉGE MEGÉRDEMLI, HOGY HÜLYÉRE VEGYÉK: NEM TESZ SEMMIT EZ ELLEN.
A kis megélhetési politikus ellenzéki (?) Papp Gábor most miért nem szólal meg?

A Vértes is csak egy súlytalan báb, papír-galacsin. A holdudvara pedig, egy kis haszonleső, ócska kis garnitúra, akik még örülnek is, hogy vezetőség-váltásnál a Kórházban nem egy hévízi került képbe, mert akkor a sárga irigység elvitte volna őket.

Úgy kell nektek, kis senkiháziak, egyétek meg a főztötöket.
Egy másik masszőr

Valaki hall zsíros

Valaki hall zsíros állásról szóljon én is mindent megcsinálok elvtelenül:
Jelige zsíros állást nekem

Ott neked a közmunka.

Ott neked a közmunka. Örülj annak.

Ott neked a közmunka.

Ott neked a közmunka. Örülj annak.

Jelentkezik a Szerzö

Kedves eddigi Hozzászólok!
Nagy érdeklődéssel olvastam el egyszerre az eddigi bejegyzéseket. Mindenkinek köszönöm, ha elolvasta a könyvemet. Ha még nem olvasta volna el, úgy még mindig megteheti: a Turizmus Kft. adta ki és megrendelhető a bulletin@turizmus.com címen. Ebből talán több információt szerezhetnek - rólam is. Kicsit pontosítanék a hozzászólásokban leírtakon: Hévízen 2006. augusztus 1 és 2007 december 4-e között voltam a Rogner Hotel & Spa Lotus Therme vezérigazgatója és az üzemeltető cég, a Lotus Therme Kft. ügyvezetője. Regnálásom alatt a szálloda minden minőségi díjat elnyert, amit szálloda elnyerhet; otthont adott többek között a Visegrádi Négy Ország államfői találkozójának is. Valójában csodálatosan szép időszak volt - talán az ott dolgozó kollégákat kellene megkérdezni, ők hogyan emlékeznek erre az időszakra és rám...
Bükfürdőn 2008 április 1-től december 4-ig dolgoztam, azaz több mint 8 hónapot, mint a Birdland Resort három cégének ügyvezetője és a létesítmények vezérigazgatója. Ez alatt az idő alatt a létesítmények minősége ugrásszerűen javult és a foglaltság 35-40 %-ról 75-80 %-ra növekedett. Ezt a teljesítményt a legautentikusabb kritikusok, a magyar szállodaigazgató kollégák azzal jutalmazták, hogy az "ÉV SZÁLLODÁSÁNAK" választottak meg 2008-ban. Közben - gondolom elsősorban a szállodavezetői tevékenységem elismeréseként, ugyancsak a kollégák - a Magyar Szállodaszövetség első alelnökévé választottak és 2010 január 1-től rendtartásunk szerint automatikusan a Szövetség elnöke leszek. Itt is igaz az, ami Hévízen igaz volt: talán az ott dolgozó közel 200 kollégát és nálunk megszállt 30.000 vendéget kellene megkérdezni, ők mindezt hogyan élték meg....
Egyébként készül a "Somlói Galuskás Gulyásleves" folytatása - "Paksi Tiszai Halászlé" címen. Ez sem lesz szakácskönyv, hanem gyakorlati példákon keresztül a turizmus (és szállodai) marketing bemutatása. Kellemes olvasmányt kívánok ehhez is mindenkinek.
Erdei János

kérdezzék meg őket.... (dolgozókat)

Tisztelt Erdei J.

Először is gratulálnék az ékes szólásához s pofátlanságához.
Soha nem volt ilyen rossz helyzetben a szálloda mint amióta ön átvette illetve megkapta a hatalmat.
Jött látott, kábított, kizsigerelt, zsebre tett s még kitudja mi mindent nem csinált a színfalak mögött.
A dolgozók életét viszont állíthatom,hogy megkeserítette.
A szépen titokba megkötött "olcsó jános" szerződésekkel a gazdasági csőd szélére terelte a szállodát.
Köszönni csak a Bagi úr virágait tudjuk. Mit senki nem gondozott. Szép volt jó volt...
Köszönjük azt a rengeteg ingyen vousert mit kiosztott s kitudja még talán most is oszt.
Köszönjük a japán dokit ki minden hétvégén ingyen lakik, eszik feleségével.
Köszönjük a hofferes vendégeket kik szinte ingyen kapák a vacsorát....
köszönjük a billa-sokat kik 3500ft ért vannak s még italbónt is kapnak.
Igaz csak a félpanzió 5500Ft. s akkor még szobaárat nem is számoltam.

Amióta eladták a Zilai Úrék ezt a szállodát csak megy tönkre minden. Jönnek mennek a tanácsadók.Mindenki csak okosít, de a fő probléma nincs megoldva. A pénzhiány.
Mondhatja Ön, hogy idézem "ugrásszerűen javult és a foglaltság 35-40 %-ról 75-80 %-ra"
Csak ez nem igaz. Persze aki nem él benn ennek a szállodának az életében az elhiszi.
Jöhet maga,hogy megmutatja a papírokat ... ugyan olyat nyomtat akármelyik reces amit akar...
A díjak? Könnyű úgy dijakat egymásnak osztogatni, ez nem létesítmény függő, nem azért kaptuk mert szépek s jók vagyunk. Hanem mert valaki tövig benyelt valakinek s valaki megkent valakit... Ennyi.
Tényleg Dzsó a pesti fényreklámos hogyhogy nem jött már hetek óta???? nincs business??

Foglaltság?
A foglaltsággal nincs baj, de akkor mégis hova megy a pénz?????
Kinek a zsebébe?? Magáéba?? Kovács úréba? is-is. Magához az olcsójánosoktól kovácséba a széfből. Jött látott kivette mi benn volt. A beszállítókra meg nem marad semmi. És fizetést meddig kapunk?

Hány dolgozó marad??
Mindennaposak az elbocsájtások. Minden harmadik ember elküldenek az új tanácsadók.
Ez az ára a 3-4 száz millós köztartozás kifizetésének???
Kötve hinnénk,hogy ez dolgozói bérből kigazdálkodható...
Nincs munkanap mikor az ember ne gyomorideggel menjen dolgozni. kitudja talán ma én leszek a következő.
Szégyenteljes mit művelt itt 8 hónap alatt.
4 év munkáját tette tönkre pillanatok alatt.
Kívánom önnek,hogy valaki elrendezze magát s egy utolsó senki legyen eme univerzumban.
S fulladjon bele a Somlói Galuskás Gulyáslevesébe.

TOVÁBBI SOK SZÉPET S JÓT KÍVÁNOKÖNNEK....

Zseni,de tényleg!

Egyet értek,Erdei Úr tényleg egy zseni! Zseniálisan megszedte magát a Radisson-os időszakában,úgy,hogy az ott dolgozók szívják meg most,de nem is kicsit! Én nekem elég lenne,ha két év alatt keresnék annyit,mint amennyit ő lehúzott a szállodáról és a tulajokról,amúgyamagarészéről jól csinálta,mégjobban tele lett a zsebe! És csak ugyanazt csinálta,mint ami az országban nagyban folyik! csak közben arról nem beszél,hogy a nagy hiány miatt tönkrevágja,tönkrevágta sokember életét,és nehéz helyzetbe hozta őket,mert sok családos embert elbocsájtottak már a Radissonból az elmúlt időszakban!!!! kívánom,hogy egyszer álljon oda eléjük,és nézzen a szemükbe kedves Erdei Úr!
Üzenem neki,hogy ölelje meg a barnamedve!
puszi

János bácsi...

János bácsi a csatában...., János bácsi a csatában..., János bácsi a csatában elesett egy fűszálban!!!!
János bácsi testét kukacok eszik nyam-nyam-nyam, János bácsi testét kukacok eszik nyam-nyam-nyam... János bácsi testét kukacok eszik, ez az ember már .... :)

"Gyilkoljad le mind, Isten

"Gyilkoljad le mind, Isten kiválogatja az övéit" Azt hiszem egy inkvizítor mondta, amikor felszámolt valamilyen eretnek települést..

Egy volt kolléga.

Igazad van János, meg kéne kérdezni a volt kollégáidat. De Te sem tetted meg. Nem olyan szép emlékekkel gondolnak rád, mint ahogyan azt Te gondolod. A számok szép dolgok, pláne ha azokat ragadjuk ki amik nekünk tetszenek. A szálloda még most is azt az 1 évet nyögi amíg Te itt voltál. Egyébként gratulálok a könyvedhez! Remélem jól érzed magad!
Egy volt kolléga.

Válasz a "volt kollégának"

Kedves "Volt kollégám"!

A levélből sajnos az sem derül ki, hogy hol voltál kollégám? Úgy tűnik, hogy eltérően ítéljük meg a helyzetet. Van azonban még egy lényeges különbség a leveleinket illetően: Te névtelenül rágalmazol illetve állítasz valótlanságot - én meg névvel védem magam. Nem vagyunk tehát egy súlycsoportban. Amíg személyesen fel nem hívsz vagy nem küldesz e-mail címemre levelet (nyilván mint volt kolléga, ismered az elérhetőségeimet), én a Veled folytatott egyoldalú és nyilvános polémiát a magam részéről lezártnak tekintem.
Köszönöm, hogy elolvastad könyvem, örülök ha tetszett.
Üdvözlettel
Erdei János

elérhetősége

Itt a majom elérhetősége...
zaklassa csak sok ember. azért rakom ki....
Valaki elvághatná a torkát...

Telefon: + 36 30 63 35 232

Email: erdeijanos@aol.com vagy expert@erdeijanos.com

Weboldal: na mégis mimás-kimáslenne www. .......... .hu
SKYPE: erdeijanos

Erdei János elérhetősége

Tudod én meg az ilyen embernek vágnám el a torkát,aki névtelenül mindent irogat.
Hogy jössz te ahhoz,hogy bárkit is becsmérelj névtelenül.
Mit szólnál ha a te telefonszámodat írná ide valaki.
Írd le a neved és vállald amit írsz,névtelenül nagy király vagy.
Sokat tanulhatnátok az Erdei Jánostól.

ezmiez?

A szerzőről sokat hallottam, jót nem sokat. A szakmát művelem vagy 30 éve. Az viszont tényleg felháborító, hogy egyesek név nélkül milyen bátrak!
Csekély tiszteletemhez adott, hogy névvel merte vállalni a véleményét. A könyvét nem kell megvenni, én sem teszem, de mocskolódni sem kell! A magánszférája meg szent, mint mindenkinek!

Varga Zoltán

Újabb válasz!

Kedves János!

Valóban eltérően látjuk, jó meglátás részedről. Ha nem így lenne nem lenne ez a fórum sem szerintem. Az pedig, hogy Te vállalod a neved, nem túl nehéz mivel Te lettél megszólítva itt a könyved kapcsán, hogy pedig én nem vállalom annak pedig oka van, és ne gondold, hogy amit írtam csak az én véleményem, de teljesen mindegy. Én nem rágalmaztam, hanem kiegészítettem az általad közölt információkat, illetve próbáltam pontosítani azokat. De valószínűleg olyan pontokra tapinthattam, amik kínosak lehetnek, különben nem így válaszoltál volna. Én igazából választ sem vártam. Én is lezártam részemről, nem áll szándékomban vitát folytatni veled, mivel sok értelme nincs. Remélem Te majd el tudsz számolni a lelkiismereteddel, és el fogok a sajátommal, mivel nem merem vállalni a nevem.

jaj hát ez nagyon vicces!!!

jaj hát ez nagyon vicces!!! Hogy tud ez az ember eddig süllyedni, hogy névvel ír a Helikon portálra??? Állati! Rendkívül szórakoztató ez a topic! Remélem lesz folytatás! :)

rózsaszín felhőkön csücsülve....

Gyerekek reménytelen eset... Az a kategória, akinek holtáig magyarázhatnál akkor sem értené meg. A kis mesevilágában ő, a könyve, az elért "eredmények" ""zseniálisak""!

hahaha

Inkább minden nagyon szuper:-)

hahaha

Inkább minden nagyon szuper:-)

!!!!!!!!!!

Majdnem tönkrevágta a Radisson-t,ez mára már ténnyé vált,és az is hogy mekkora hiányt csinált fél év alatt! Ez tényleg figyelemre méltó! És most az ott dolgozók isszák meg a levét!

haha

Egy a furcsa. Hogy a szallodaigazgatók kifutási ideje kb. 2-3 éve legalább. Miért volt a Rognerban csak 1 évet, a Radissonban pedig fél évet?

ez Hévízre nem igazán

ez Hévízre nem igazán áll a 2-3 év kifutás szállodaigazgatóknál... megjegyzem van aki "évente tekint új kihívások elé" végülis a dögtelepet is mondják fehérjefinomítónak nem?

erre a fickóra gondoltok?

Dr. ERDEI János,-a Gödöllői Királyi Kastély első vezérigazgatója, a Magyar Turizmus Zrt. illetve annak jogelődje, a Magyar Turisztikai Szolgálat Rt.vezérigazgatója -1997 óta a Társaság bécsi képviseletének vezetője illetve 2002 óta a német nyelvterületű országok régiós igazgatója, szerződésének lejártával, 2007.január 1.-től újra visszatér a privát gazdaságba.
Dr. Erdei junior partnerként társul az ausztriai ROGNER TOURISMUS NETZWERK magyarországi vállalkozásába, a hévízi Lotustherme KFT-be és ott ügyvezető igazgatóként egyben a Rogner Hotel Lotus Therme & Spa Hévíz***** vezérigazgatójaként tevékenykedik tovább. Roman Purt, a szálloda eddigi igazgatója szeptember 30-án elhagyja a Rogner-láncot és októbertől Stájerországban néz újabb szakmai kihívások elébe. Magyarország első igazi wellnesz szállodája a napokban ünnepelte 10-éves születésnapját és jelentős felújítási munkák eredményeként 2007. január 1-től Magyarországon egyedülálló szállodai szolgáltatásokkal és terápiákkal, ötcsillagos szállodaként erősíti vezető pozicióját az ország egészségturisztikai kínálatában. Robert ROGNER junior és Dr. ERDEI János ezzel egyidejűen REI (RognErdeI) márkanéven turizmusmarketing- és szállodamenedzsment céget alapítanak Magyarországon abból a célból, hogy a Rogner Tourismus Netzwerk sikeres wellnesz-filozófiájának és Erdei turizmusmarketing know how-jának ötvözésével, elsősorban magyarországi tőkebefektetők számára vonzó Franchise- és Management szerződéseket kínáljanak fel és tudásukkal, tapasztalataikkal segítsék a magyar egészségturizmusban létrejött- valamint a jövőben létrejövő létesítmények piacrakerülését, gazdaságos működését. Erdei János pozicióinak betöltésére a MT.Zrt. menedzsmentje az Igazgatóság szeptemberi ülésére készít ajánlást.

http://www.gkrte.hu/public/magazin4.php?id=350

na azért még vannak

na azért még vannak rajongók akik Erdei nevében irogatnak a Helikonportálra??? vagy lehet, hogy Ő maga volt??? :)))) ERDEI A KIRÁLY!!! :))) persze mi csak irigykedünk, a nyomdokaiba se érhetünk ennek a zseninek! :)))

Szép napot!
:)))

igen ő az, de már nem a

igen ő az,

de már nem a hévízi szállodában dolgozik, hanem Bükfürdőn a Radissonban

igen ő az, de már nem a

igen ő az,

de már nem a hévízi szállodában dolgozik, hanem Bükfürdőn a Radissonban

Somlói galuskás, gulyás

Somlói galuskás, gulyás leves. Milyen ötletes! Ez tényleg egy zseni!

Zseni mi? Csak kérdezz egy

Zseni mi? Csak kérdezz egy kicsit utána mit csinált Hévízen...

Rósszindulatú irigy fickóvagy /Szarházi!!!/

óriásit alkotott!!!!!!!!!

HAHAHA

Óriásit alkotott?

Akkor szavakkal ki se lehet fejezni Bükön mit alkotott....
és még mit fog

Mit csinált Bükön? Engem

Mit csinált Bükön? Engem érdekelne.

Na elég, Erdei,

el kell ismerni a kapcsolataidat, amik fenntartanak, de
HÉVÍZEN, A ROGNERBEN, KEVÉS VOLTÁL, MINT MACKÓSAJTBAN A BRUMMOGÁS.
Ezen a portálon meg csak Te írsz magad mellett dicshimnuszokat, ami elég röhejes, innét, Hévízről nézve.

Egyél sok mákosgubát rántotthussal, cigánypecsenyével és maceszgombóccal.

Csak ne írj róla könyvet !

egy csálinger (ha tudod egyáltalán, mi az, Te szakember)

Tavernán keresztül jön

Tavernán keresztül jön vissza a Rognerbe! Ezt megszívtátok :)

Komolyan? Visszatér Erdei

Komolyan? Visszatér Erdei úr Hévízre?

tulajdonosi körbe kerül

tulajdonosi körbe kerül állítólag

:))))))

:))))))

Tartalom átvétel Tartalom átvétel