óvóda bezárás

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Sajnos nincs igazán rálátásom, de elgondolkodtató az Ötvös utcai óvoda sorsának az alakulása. Amióta az eszemet tudom azóta az az épület gyerekrajzokkal díszitatt igazi óvoda volt. Ha jól tudom annak is épült, így a léptékek is "gyereknyiek". Az épület karbantartott, nyilászárók újak, minden pik-pak! Az intézmény 100%-os létszámal üzemel, és akkor még nem említettem a sajátos nevelést igénylő gyerekeket. Most mégis a végét járja. Gondolom azért mert az átvilágítóSZAKEMBEREK éles szeme észrevette, hogy ez egy jó kis belvárosiépület , és épitőiparunk gyöngyszeme , jeles vezetőink szűkebb családjának is munkátadó Piros ovi bizony üres! Hogy miért azt nem tudom. Állítolag gazdaságtalan az üzemeltetése is. Amikor sporolás cimszó alatt osztják a lakatokat, akkor a pénz számítt a legkevésbé. Érdekes. Belefáradtam. A lényeg a lényeg : az Ötvös gyerekeivel feltöltik a döglődő Piros ovit. Néhány szerencsés dolgozónak még munkája is marad. A Ksérleti úti ovi kisebb értéke és az oda járó nagyszámu etnikumnak köszönhetően /uram bocsás meg/ elkerülte a tisztogatást. Egy elit ovodát úgysem lehet feltölteni akármilyen gyerekekkel, hiszen vannak világoskékek és sötétkékek... Elnézést, hogy szakmai indokokat figyelmen kívül hagytam, ezzel más is így van, a dolgozók sem lettek kiértesítve a csoportos létszám leépítésröl, és a náhai GALAMB utcai ovi is sokkal jobb így. Így mint botanikuskert.Gondolom ez csak a természet erejének kis demonstrációja a belvárosban. Jól fog mutatni az Ötvösben is.

Eötvös...

Eötvös...

Keszthely város vezetése a

Keszthely város vezetése a 70-es években (1974-80 között) már próbálkozott azzal, hogy közös igazgatás alá vonja a fenntartásában működtetett óvodákat. Akkor éppen a megszaporodott gyermeklétszámra hivatkozva tették meg az összevonást, de ez az integrált vezetés hat év alatt megbukott, és vissza kellett adni az intézmények önállóságát. Az integrációban a tagóvoda vezetők nem voltak érdekeltek a kvalifikált szakmai programok kidolgozásában, érvényesítésében. Az óvodai élet egysíkúvá vált.

Majd figyeld, hogy ki fogja

Majd figyeld, hogy ki fogja megvenni.

A Pálinkás haverja a szomszéd ház amit még korábban a hotelnek aztán a parkolóhely hiánya miatt lakásnak akarnak eladni nulla sikerrel

Fogadunk???

Nyugi!

Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..
PR

Óvóda bezárás

Felháborító hogy a legjobb óvoda bezár,mert nincs udvara indokkal.Harminc évig jó volt,most miért nem?Mi lesz a gyerekekkel akik oda járnak?Arra senki nem gondol hogy 4-5 éves gyerekeknek mekkora törést jelent,új óvónők,dadusok,pajtások,és környezetváltozáshoz való alkalmazkodás!Persze ez nem fontos.De azt tudjuk,ami működik és jól működik azt zárjuk be,tegyük tönkre!Nagyon szomorú.
Volt egyszer egy nagyon jó óvóda ,mondjuk majd pár év múlva ,emlékszel volt egyszer az EÖTVÖS ÓVÓDA

Egyetlen ellenszavazat volt.

Egyetlen ellenszavazat volt. Egy. Nem kettő, nem hét, egy.

Te mit néztél?

Te mit néztél, hol voltál? 9 igen, 5 nem 1 tartózkodás, 2 hiányzó. A személyi kérdésekben volt 1 nem!!
Máskor figyelj jobban!

Csudajó ez a fórum. Itt

Csudajó ez a fórum. Itt töltöttem az egész délutánt, pedig csak annyi közöm van Keszthelyhez, hogy diákkoromban itt szerepeltünk a Helikoni Ünnepségeken, meg a hetvenes évek elején a gyermekeinknek megmutattuk a Kastélyt.
Ti legalább megbeszélitek ami a begyeteket nyomja. R J írásai különösen elragadóak, mert tartás van bennük.

Sok szeretettel pusszantalak benneteket, és kívánom, hogy dolgaitok mindenki lelki testi fejlődésére történjenek.
Egy érdeklődő, az alföldről.

Köszönd Fletónak és Mohesznek!

Mindezt 2 "embernek" köszönheted: Fletónak és Mohácsinak! Miért is? Fletónak azért mert idestova 5 éve olyan helyzetet teremtettek hogy ne legyen kedve a népnek a gyermekvállaláshoz, révén ha nincs munka nincs pénz ha nincs pénz nincs gyermek sem de valljuk be őszintén a mai béreink (még ha 2 emberé is) 1 gyermekhez bizony nagyon kevés! Másrészt Fletó nemhogy nem ad, még el is vesz! Apropó egy kis közgazdaságtani életpélda napjainkból illetve a jelenlegi helyzetről: kiderült ma hogy az infláció mértéke hihetetlenül magas. Ez azért érdekes mert a munkanélküliek aránya is kiemelkedően magas. Márpedig aki picit tanult ilyet az tudja: vagy az infláció magas és a munkanélküliségi ráta alacsony, vagy az infláció alacsony és a munkanélküliségi ráta magas. Ez így működik. Magyarországon ma 2007-ben nem. Ez kissé eszetlen gazdaságpolitikára vall nem? Aztán itt van Mohesz: szintén ész nélküli intézkedések, apparátus felduzzasztása, nemgondolkodás, töméntelen mennyiségű hitelfelvétel és most ez lett a vége: szart bele akkor amikor ő volt, majd a következő városvezetés törleszti a hiteleket, kit érdekel igaz? Sokan ebbe nem gondolnak bele ennek az egésznek a mehanizmusába, folyamatába, pedig már nagyon ideje lenne tisztán látni a pályán.

Köszönd....

És szerinted a jóval fejlettebb Nyugat Európában is Gyurcsány miatt csökken a születések száma? És Orbán Viktor alatt is Fletó jövőbeli regnálásának rémképe miatt csökkent a születések száma? És miért nem csökken, hanem inkább nő a születések száma ott, ahol tényleg nincs pénz, csak nyomor, tudatlanság és bűnözés?
És mit szólsz a gazdag szinglikhez, akik buliznak, diszkóznak, milliókat költenek utazásra, kocsikra, aztán 40 éves korukra egy szál magukra maradnak?

RJ: TÖMÖR HAZUGSÁG!!!

Te nem akarlak megbántani, de ez amit írsz ez olyan de olyan tömör butaság.

1 – ismered azt a rendőrös-logikás viccet, ahol a végén „akkor buzi vagy” van lezárva?? ;-))) No cirka ilyen a Te infláció és a munkanélküliséges direkt párhuzamod is.
Lehet, hogy valaha olvastál valami gazdasági gyorstalpaló könyvecskét, meg az is lehet van belőle idegenforgalmasított szakpapírod is – de ez ebben a tálalásban akkor is csak rendőrlogikás :)))

2 – Mohácsi – csak a rend kedvéért – úgy adta át a várost amikor kidobtátok az irodájából, hogy volt az ablakba 2,5 MILLIÁRD forintotok.
SOHA, érted SOHA nem volt még hivatalba lépő testületnek ekkora sansza mint nektek – amit elcsesztek.
10-en vagytok, nem kell kompromisszumokat kötni csak eredményeket hozni – csak buták vagytok és inkább önigazolásként bűnbakot kerestek.

3 – Ti még tényleg most is ott tartotok amit írsz is, hogy szeretnétek tisztán látni. Sok éves városvezetési munka után, fél évvel a hatalomátvételt követően még mindig látni szeretnétek.
Megsúgom: már nem fogtok.
Ha eddig nem láttatok akkor már hiába „világítgattok”.

4 – Nevezzük nevén a történetet: Ruzsics Ferenc jelenlegi polgármester érintet családilag is az óvodabezárásokba. (akit egy pár hete még megvédtem, mikor valaki azt írta, hogy jobbos köröket is meglep a viselkedése – ma már nem védem. Egy konkrét ügyben ugyanis sikerült engem is meglepnie. Azt eddig is tudtam, hogy buta, de most van azon a ponton amikor már a fene nagy önérzete sem fér bele eddig is oly bő mellényébe. Eddig a vallás kicsit kordában tartotta, kicsit erőt is adott neki - de a hatalom komoly prés.)

Szóval ehhez az óvoda dologhoz semmi köze se Gyurcsánynak, se Mohácsinak, mert TI VAGYTOK A BALFASZOK!
Úgy együtt is, de egyenként meg főleg.

Lenne javaslatom mit kellene csinálnotok ovi témába is, csak azért nem vésem mert nektek tök felesleges.
Csak egy apróság: amikor feljön a fekália a konyhánál és azt ezért hetekre szétverik, de közben onnét etetitek a gyerekeket (az ÁNTSZ meg nem is tud róla) majd elesik egy ott dolgozó főzőasszony a konyha munkagödreibe és két helyen törik a bokája – ezt követően nem merik bevinni a kórházba és ücsörög a néni 4-ig amikor is a lánya megy érte – majd utána nekem kell rákérdeznem, hogy ugye munkahelyi az a baleset és ja így már persze nem akarnak ezen vitázni – nos ti akkora de akkora szemetek vagytok drága képviselőink, hogy az valami csuda.
Egy utolsó kis rangért rohangászó pöcsök – aki tudja, hogy mire mondom vegye is magára!

Üdv: Rudolf János

Politikusok felelősége

POLITIKA!
Honnét ered ez a szó? A görög város elnevezés (polisz) szóbol. A mai etimológiában átment minden olyan fogalomra ami a közösséget érinti. De maradjunk az eredeti értelmezésénél. A városi politika kókeményen meg kellene maradjon a város érintő érdekeltségek olyan döntési környezetében, hogy az alap rendező elv az egyén, a kisközösség, és a város érdeke. Ez után jöhetne a megye, ill. az ország érdek. Jelenleg a politikusok csak az ellenségkereséssel és a magyarázkodással foglalkoznak. Nem arra vagyok kiváncsi, hogy mit miért nem? hanem Igen ezt ezért, ennyiért, és ez az eredménye. Micsoda marhaság arra hívetkozni, hogy nincs gyerek és ez a Mohesz, ill. a Fletó érdeme. Nem náluk van az amivel a gyerek készül!JJó lenne már alkalmazkodni az adott helyzethez és ha baj van akkor összefogni és a közös érdek felé mozdulni. Sajnos a dologban van egy másik szomoru tendencia is, de ez a téma emlitésre bár méltő, bár a kibontása több mint síkos. Az a minimális gyermekvállalás ami van, annak a minőségi összetétele némi kivánbnivalót hagy maga után. Na nem az ivar arányra gondolok, mert erre egyenlőre nincs ráhatásunk.
A politikai hatalom Keszthelyen még soha nem volt ennyire monolitikus, mint most. Az eltelt fél év alatt eredmény eleddig nem sok. Az emberek politikai megnyilvánulásai egyenlőre toleránsak a hatalomhoz, de meddig? Mikor lessz az a pont, hogy itt a vége és nincs tovább. Nem kénbe tovább feszíteni a hórt, hanem engedni kéne a normalitásnak és végre valamit dolgozni!
Mi

Tartalom átvétel Tartalom átvétel