Távozó keszthelyi bírók

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Augusztus 15-ével távozott posztjáról mindkét kórház ügyben érintett keszthelyi bíró.
Nem vállalták tovább?

-----------
A Köztársasági Elnök határozatai

A Köztársaság Elnökének 148/2007.(VII.20.)KE határozata
a bírák felmentéséről és bírák kinevezéséről

Az alkotmány 48§ (2) bekezdése, valamint a bíróságok szervezetéről szóló 1997.évi LXVI. törvény 4§(1) bekezdése alapján, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács előterjesztésére
lemondására tekintettel
dr. Dúll Alán Balázst és
dr. Hamzsa Andreát 2007. augusztus 15-ei hatállyal,
...
bírói tisztségéből felmentem.

Sólyom László s.k.,
köztársasági elnök

Ez meg most hogy került

Ez meg most hogy került elő megint?

red képe

Lemondott a móri ügyben ítélő bíró

A Kaiser-ügyben ítélkező Varga Zoltán szakmai támadások miatt lemondott az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyettesi posztjáról - tudta meg a Népszabadság

http://www.fn.hu/belfold/0712/lemondott_mori_ugyben_itelo_177879.php

NA ÉS!!

NA ÉS!!

Gratulálok János, szóval

Gratulálok János, szóval ezt is elintézted. Először az igazgtónő, most pedig mindkét bíró.
Tényleg olyan vagy mint a cséphadaró, aki az utadba kerül...
Ki következik?

Nincs hozzá közöm!! És

Nincs hozzá közöm!!
És hiszed vagy sem, de én tényleg sajnálom.
Most tudom van aki azt hiszi, hogy ez képmutatás, és nem igaz, hogy valaki sajnálja ha Őt elitélő bíró lemond (kórházkérdésekért Hamzsa Andreától kapom a 4 hónapos ítéletet) viszont mivel le nem lőhetnek ezért én már eleve nem veszem olyan komolyan ezeket az ügyeket – és már ezért sem zavar, és ezért sem haragszom. Mert az az ügy anno is a szisztéma hibája volt, nem a konkrét személyé.
Hisz azt értsük, hogy kényszerpályán mozog itt minden és mindenki. Ugyanis ha pl. a kórházban nem csalnak pl. a beteglejelentéssel, akkor nem tudnak működni (ez 2007 Magyarországa) innéttől viszont hogyan várod el a dolgozótól, hogy maszekba se csaljon, stb..stb.. majd a folyamat legvégén meg ott a politika, amit semmi más nem érdekel, mintsem, hogy Xezer ember ellátását kell biztosítani és nincs az a tény az a bizonyíték ami zavaróan hatna. Itt hát nem egyszemélyes problémák vannak, itt mindenki a saját kis pórázán mocorog - kár hát bűnbakot keresni.

Viszont egy dolog megrémít.
Nem tudom a bírók miért távoztak - de még ha hibáznak akkor SE jó, ha elmennek egy bizonytalan ügyvédi praxisba.
Mert egy bíró akkor jó, ha független? De független tud lenni egy bíró, ha azt látja, hogy kollégája felmentését kéri és nekivág egy új praxis nulláról való megteremtésének? A bizonytalannak?

+ nem tudom, hogy most hogyan lesznek a keszthelyi ügyek.
Persze maradt még büntető bíró, de hát az ügyek nagy részét most valaki újjaknak át kell venni. És ez sem olyan egyszerű, ez sem pár perces munka.

RJ

A rettenthetetlen...

Ezt írod: "viszont mivel le nem lőhetnek"

Tévedsz. Bár szereted félistennek képzelni magad, még Te sem vagy golyóálló. Nálad sokkal keményebb legényeket is lőttek már agyon.
És valljuk be: a "működésedet" ismerve ezen nem is lepődne meg senki itt a környéken, de hetekig tartó gyász sem lenne, azt is borítékolhatjuk.

Egyszerűen több pénzt

Egyszerűen több pénzt akarnak keresni és nyugottabb körülmények között dolgozni. RJ-nek annyi a köze a dologhoz, hogy Ő is azon emberek kis csoportjába tartozik akik miatt elmegy a normális emberek kedve a munkájuktól is.

Talán nem

Hüdegyorsan hozzászóltam. Nem tudtam
hogy bent vagyok.

„nem tudom, hogy most

„nem tudom, hogy most hogyan lesznek a keszthelyi ügyek”

Elölről kezdődnek.

Na mindjárt rosszul kezdik.

Na mindjárt rosszul kezdik. Az ügyvédi törvény ugyanis tiltja az ügyvédek részére irodájuk reklámozását.

Tévedsz. Joga van

Tévedsz.
Joga van bejelenteni, tudatni, ha irodát nyit, vagy költöztet, vagy hosszabb szabira megy, stb.. (sok ügyvéd egyébként pontosan ezzel a kiskapuval él vissza és ezt tudatja jó sokszor, havonta akár többször is - főleg Pesten)
Ez az újságból levő kép azonban még nem reklám.
RJ

Két biró egyszerre?

A dologban az a furcsa ha két biró egyszerre megy, Ráadásulaz a Hamzsa Andrea aki a rangsorban másodikvolt a keszthelyi biróságon és nem kellett volna sokat várnia, hogy vezető biró legyen. A magyarázat erre a lépésre nem publikus, ezzel csak azért van baj,mert ha nem ismeri a köz a valósmagyarázatot, azt keresve találgatásokba bocsájtkozik és fals álláspontok jönnek elő, Jó lenne autentikus véleményt tudni. Vitamin, nincs hozzászólásod?

Ehhez nem tudok

Ehhez nem tudok hozzászólni. Az tudom viszont, hogy a jogász túlképzés miatt ügyvédekből lassan már Zalát és Balatont lehetne rekeszteni. Balatonberényben biztos nem lesz könnyű megindulni, hiszen kicsi hely. (vitamin)

kerrekció

Kerrekció gyakran kell, néha magunkat is kötelező. A fenti, "Két biró egyszerre" hozzászólás és ez is az egyém. A korrekció gondolatot folytatva, a Keszthelyi Városi Bíróságnak is lehetősége van a hiányosságot korrigálni, mely szerint ez a dolog kommunikációt kíván. Az érdek a kommunikációra egyértelmü, mert ha a két bíró nem akar az magánügy, de ha a biróság sem szól az már minősít.
matyas

Tartalom átvétel Tartalom átvétel