Kórház és kronológia Keszthely 2007

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Már nagyon unom, hogy a portál tele van pár kórházi tolvajjal meg egy-két hatelemis faipari dolgozó falazásával, ezért pár linket összekapkodok, hogy akit érdekel ez a kórházas, börtönös, meg bírós, stb.. történet, az innét el tudja érni, de a többieket meg már ez ne terhelje.

(+ kipróbálok egy új szerkesztő progit. Akit érdekel xinha és firefox alá megy. Jól formázhatónak tűnik a szöveg.)

Nem gondolom van olyan őrült aki végig akarná olvasni az összes linket, de már azt is nagyon fárasztó, mikor újságíróknak mesélgetek. Ezért időrendben visszafelé pár link. Olvassatok hát!

 

--- FRISS ---

- 2008.01.04 - Mózner 6 hónapos ítéletét Zalaegerszegen másodfokon eltörlik
- 2007.12.30 - Pálinkás is Fidesz párthatározatot sért! topicban kiderül, hogy: "A Fidesznek létezik egy országos választmányi határozata, amelyben elutasítanak minden egészségügyi magánosítást /Kubatov/" (emlékezetes, hogy Keszthelyen a Fideszes többség az "idegen tőkebevonással" kapcsolatos határozatot fogadott el. - lásd picit korábban)
- 2007.12.27 - Mózner több helyen (ügyész, állampolgári jogok biztosa) feljelenti a Kórház jelenlegi vezetőjét a Radicsot azért, mert Radics 1,3 millió forintért(!) akart választ adni arra az egyszerű kérdésre aminek az a lényege, hogy Kertész Márta Kórház gazdasági vezető miért lophat.
- 2007.12.13 - A Ruzsicsot igazságtalanul támadják topicba belinkelve az, hogy az előző polgármester idejében legalább vizsgálat volt. Igaz az arról készült hivatalos tájékoztatások egymásnak ellentmondanak. (pl volt-e vizsgálat a Mederg Kft ügyében az egyik írat állítja a másik meg tagadja.. de itt nem ez a lényeg, hanem az,)hogy anno legalább úgy csináltak mintha csinálnák, míg Ruzsics idejében már kamuvizsgálat sincs.
- 2007.12.11 - Keszthely Kórházcégek mérlegadatai
- 2007.12.08 - Pálinkásék hivatalos válasza a 8-ai kérdésre sajtóból megüzengetve
- 2007.12.08 - Kórházkérdések Pálinkás Róbert (Fidesz) alpolgármesternek
- 2007.12.02 - Radics jelenlegi kórházigazgatóról kiderül, hogy 2002-ben Fideszes képviselőjelölt volt
- 2007.12.01 - Ifi doktor Fideszes társai nyomására magyarázkodik, hogy a javaslatát nem írta alá.
- 2007. november vége - HelikonLap 12 PDF(!)
- 2007.11.27 - A Keszthely Város tolvajairól készült jegyzőkönyvek másolatáért 1.303.057 Ft-ot kérne a kórház

--- PRIVATIZÁCIÓ ---

- 2007.11.26 - Szántó András blogja Kell-e nekünk kórház privatizáció? Ebben az anyagban visszafogottan is megtalálható, hogy nincs a kórháznak ellenőrzése, hogy már régen meghalt a felögyelőbizottsági tag, stb..)

- 2007.11.26 - Ruzsics Ferenc polgármester nyilatkozata Magyar Hírlap Ellenállnak a kórház-privatizátoroknak de érdekes, hogy gyakorlatilag most is privát cégek mögé bújt tolvajokat véd + még a másik hazugsága, hogy itt meg idén júliusban a privatizáció előkészítését szavaztatják meg. És jogilag még ez az érvényes, nem pediglen az amit hazudik. 
Ebben a cikkben van még egy nagyon jó hozzászólás Miért nem vizsgálja senki az egészségügy szemetesládáit?

- 2007.06.16 - RJ blogja Szerintetek eladjuk a Keszthelyi Kórházat? (ez volt még az eredeti témafelvetés, hogy mi legyen. A Feri ezt vette át a 11.26-ai Magyar Hírlaposba - csak nem jól. /ha másolod vigyázz a minőségre/) 

 

--- AKTUÁLIS - HelikonPortal.NET (az új oldal tartalmából) --

- 2007.11.24 - RJ Blogja:Válasz "mutyilandra" - avagy az állati ösztönök (arról, hogy a valóságban mi érdekük fűződik Ruzsicséknak ehhez a jelenelgi kórházblamához. Hogy miért is védik logikátlan is az előző vezetés szennyesét és hol érheti ez meg nekik.)

- 2007.11.23 - Fat aranyos blogja pár sorral közérthetően a kórház ügyről Mutyiland, Kézkezetmosfalva

- 2007.11.23 - Hír: Kórház új rehabilitációs osztály átadása

- 2007.11.22 - Hír: DR. Iifi Ferenc (egészségügyi bizottsági elnök) - Nehéz helyzetben a kórház

- 2007.11.19 - Következő "ügy" RJ blogja: Kártérítési per az angolnáson(?) Ez azért érdekes, mert pontosan a jelenlegi városvezetők fúrták ezt a beruházást az előző ciklusban. Ha viszont Keszthelynek vissza kell adni 1,5 milliárd forintot akkor még fizetésekre sem marad. Viszont érdekes mód hivatalos hírt még nem adtak ki. A témában egy régi link a régi oldalról ahol fúrta és egy új erről a mostaniról. A kórház témában ez azért érdekes, mert ettől a témától nagyon félnek és pl. ezért is bármit megtennének, hogy ezt ne doboljuk. Ezért bármit. (pedig ismét csak buták, mert rajtunk semmi sem múlik)

- 2007.11.13 - Cikk a népszabadságban RJ börtönbeli tiltakozásáról és részben hátteréről Kórház ügy: Népszabadság, "Már reped"(jó hosszú) 

- 2007.11.12 - Tisztességes kórházrevíziót követelő fórum (számlák, adatok, kérdések) Kórház a város szélén II (Na itt a lényeg)

- 2007.11.09 - Kórház ügy: Pongó testvér (Ruzsics polgármester) anyukájára keni és hódolókat várja (RJ) Ez alapvetően egy nagyon gyerekes dolog. Anno írtam egy pongós vicces valamit, amit viszont nagyon a lelkükre vettek majd érdekes szerepe lett kórház ügyben.

- 2007.11.04 - RJ: az éhségsztrájk folytatódik (ebben van benne, hogy pl. az Ifi doktort - amikor még doktor volt(!) - a fideszes politikustársai hogyan kényszerítik meghunyászkodásra) Egy jó összefoglaló, hogy miért is nem hagyjuk mi sem annyiba.

- 2007.10.29 - Hír: "A kórházfejlesztés harmadik ütemét jelentő, 960 millió forintnyi címzett támogatásból finanszírozott beruházás elkészülte várhatóan karácsonyi ajándék lesz, a pályázaton nemrég nyert 40,4 millió forintból megvalósítandó struktúra-átalakítás révén pedig már napok múlva javulnak a betegellátás körülményei." Bővítő és struktúraalakító fejlesztés

- 2007.10.25 - Kórház ügy: RJ a tököli rabkórházban(pár sor milyen volt ott)

- 2007.10.16 - Kórház ügy: RJ a börtönbő: Üdvözlet és köszönet mindenkinek(első híradás, van élet a halál után :) )

- 2007.10.08 - Hír: "Csaknem 260 millió forint értékű orvostechnikai eszközök és bútorok beszerzéséről írtak alá megállapodást hétfőn Keszthelyen, a városi kórház rekonstrukciójának keretében.Ruzsics Ferenc polgármester a kórház felújításával kapcsolatban elmondta: 2006-ban címzett támogatásként nyert a város 816 millió forintot, amelyet 144 millió forintos önkormányzati önrésszel egészítettek ki. " Szerződés új kórházi eszközbeszerzésről

- 2007.10.08 - Kórház ügy: RJ sitten! (a bevonulás reggelén kicsin ingerült, de ez talán értehető - ám jó hosszú és a bíróságok szégyenét, pl. Ruppa Melinda féle bugyuta rezsimszolgákat meg magukat a pereket végigveszi)

- 2007.10.01 - Következő "ügy" RJ blogja: Suchmann benyújtja a számlát: Villamost! (ebben az az érdekes, hogy senki sem áll ma szóba ezzel a szélsőjobbos bandával csak a mazsihiszes BalatonTamás, ám P ahogy beszél velük meg ahogyan üzletel, az is valami rémisztő - mi meg ezért veszünk most villamost) 

- 2007.09.11 - Hír: Radics a keszthelyi kórház igazgatója nyilatkozik. (átalakítási terveiről)

- 2007.09.02 - Egyszerre mentik fel Keszthelyen azt a két bírót, akik a kórházperekben Keszthelyen érintettek voltak.(érdekessége, hogy egy bírót normál menet szerint évekre előre(!) terveznek, ám itt két hét + Keszthelyen gyakorlatilag megáll a bűntető élet) Úgy korrekt, hogy ezt elsőnek Vitamin írta meg itt.

- 2007.08.28 - Hír: Külföldiek a keszthelyi kórházban (ez egy eredendűen üres kis PR cikk, az érdekessége csak annyi, hogy egy bírósági kihallgatáson Szenkovszkyék egyik szovjet kollaboráns volt katonatiszt hamistanúja arról vallott, amikor külföldi vendég ide akart jönni magát műtetni, de a mivel rosszat olvasott a Helikonon ezért lemondta azt. Nos mi ezt követően 2006 végén itt kérdeztük meg, hogy hány olyan külföldi is akad, aki ezért utazik, hogy itt műtsék, de erre azóta sem válaszoltak. Pedig elvileg a törvény kötelezné rá!)

- 2007.08.11 - Polgár Gyula blogja Többet vártak tőlünk az új városvezetés első évéről 

- 2007.06.24 - ("pl eredmény") Hír: Rendeletmódosítás a strandbérlettel kapcsolatban, hogy miért váltotta ki lásd: Állatorvosi lovunk (ebben az a baj, hogy ilyenek miatt nem szeretnek bennünket. Meg megteszik, de mindig egy megaláztatásnak élik meg. Pedig pupákok, mert az az okos aki képes korrigálni.)

- 2007.06.24 - Hír:Létszámleépítés a kórházban: 35 fő

- 2007.06.24 - ("pl eredmény") Bajban a Fidesz, csak nehezen szedik össze azt a pár főt akik megzavarnak egy SZDSZ-es rendezvényt itt lenne pl. érdekes az eüminiszter asszony keszthelyi esküvője is. Mennyire nem urak és milyen seggberugás kellett nekik ahhoz, hogy akkor is békén maradjanak.

- 2007.06.13 - ("viszony" vége5) a Keszthely-Hévíz Kistérség szétvállásáról. Polgár Gyula: Balhorog  /A parlamenti szavazásnál állítólag a kormányelőterjesztéssel szemben(!) is az MSZP-s többség azért szavazta meg a szétválást, mert elötte szétosztogatták a képviselők között "vezetőink bulifotóit")
Ez a kistérség szétválásos liszt egyébként eredendően itt borult ki még március elején. (elötte még sok érintett sem tudta)

- 2007.06.08 - RJ Blogja "Aztán, hogy Feri bácsi se érezze túl jól magát és cca rájöjjön arra is, hogy mi is lenne a dolga érdemes lenne tőle megtudni, hogy a Városi Kórház hitelezőit mikor szándékozik egyáltalán visszahívni? Mit gondol meddig adnak neki még hitelbe úgy, hogy még szóba se áll velük? Mit gondol az intézmény a maga 350 milliós adósságállományával és a havi 25-35 milliós további veszteségével mikor és milyen pénzből lesz Szenkovszky naccsád után kiganyézva?Mit gondol: a zsebes bandát, akiknek ezt az egész Kórházi bukást köszönhetjük teszi-e lapátra, vagy inkább továbbra is a kegyeiket keresi és vétlen 50-100 ember fog utcára kerülni? Mit gondol miből(??) lesz ehhez a ganyézáshoz akkor félmilliárd forintja amikor már most üres a város kasszája? (adósságok + végkielégítések) Ja vagy itt is csak az számít, hogy Szenkovszky a nyugdíja és a laborfőorvosi fizetése mellé még októberig megkaphassa az igazgatói pénzecskéjét is??? Tényleg itt meg az a fontos??? Semmi más?" Állatorvosi lovunk  (több más nagyon érdekes nincsen benn) 

- 2007.05.22 - ("viszony" vége4) csak a HelikonPortál hírdeti és pityergő esőben(!) is cca 120-140 fő jön el Keszthelyi tüntetés az iskolákért (amíg fordított esetben a nagyatádi Fidesznek csak 5-7 fő ment tüntetni!) Eredmény: az iskoláink megmaradnak. Az esemény utáni beszámolók Tüntetés és ellentüntetés +videó Ez a portál erejét mutatja - ami kórház témában szintén csak rémíti Ruzsicsékat.

- 2007.05.22 - Polgár Gyula blogja "Nem kellene az adófizetők képébe vágni, hogy június elsejétől havi huszonöt extra milliónkba kerül kórházunk?" -  A MI KIS VÁROSUNK II

- 2007.04.19 - Amikor a "bátor magyar úrak" néhány fénykép miatt másokkal fenyegetőztetnek: Csótányék bátorsága: a HunHir és 5 jogásza.

- 2007.04.18 - ("viszony" vége3) Fotókat jelentetünk meg a jelenlegi városvezetőkről amint egy szélsőséges zenekar bulijában csápolnak
Kapcsolódó blog (07.04.20) Polgár Gyula ÉRTHETETLEN

- 2007.04.16 - (kudarcuk 1) Egy szerencsére azóta blokkolt hülyeségük: Polgár blogja VÁROSFEJLESZTÉSI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG A GAZDASÁGÍ KIÚT?

- 2007.04.02 - Polgár blogja. Összefoglaló a városvezetők tunyaságáról: A MI kis TÉRSÉGÜNK

- 2007.03.29 - Hír: Ruzsicsék tíltakoznak az ágyszámszerződés miatt (amit ők mellesleg ők csesztek el - lásd 02.14) - Záradékként tiltakozunk

- 2007.03.20 - Mátyás blogja az örült önkormányzati átvilágítósdiról :- 20% ? (ennek az a lényege, hogy milyen hülék voltak amikor bekerültek és mennyire nem tudták, hogy mihez is kezdjenek.) 

- 2007.03 hó - Amelyben elbúcsúzunk Szenkovszky kórháztolvajtól aki alatt teljesen szétzüllött ez az intézmény (stílusosan csak egy kép róla és semmi több!) HelikonLap10  Elvileg akkor még úgy gondoltuk, hogy soha többet még a nevét sem ejtjük ki a szánkon. Érdekessége még az esetnek, hogy a Monitor féle nem megvehető de azért olcsón adom típusú lapban pontosan a kirúgatásának napjaiban jelent meg vagy 3 oldalon a minket sározó írás. ÁÁÁ nem pénzért, ÁÁÁ Szeiler főszerkesztő véletlen volt olyan hülye, hogy nem tudta a városházi kenyéradói pont azokban a napokban rúgják ki Szenkovszkyt. - Nos így volt leginkább aranyos a részünkről, hogy a megboldogultra egy szóval sem emlékeztünk meg csak az újság címlapján örültünk"megérdemelt nyugdíjának" /amiben meg az az apropó, hogy ugyan azonnalba és ellenszavazat nélkül rúgják ki, de fél évig még munka nélkül is kapja a sokadik fizuját is. Szenkovszky Adrienn alatt 256 ágyról csak 104-re lopták szét Keszthely Kórházát. Megillette NA!/ 

- 2007. 02.22 - Vicces hírdetés melyben kórházvezetőt keresünk aztán komolyra válik - "Kórház a város szélén"

- 2007.02.18 - Az első fokú bírósági perekről Dr Hamzsa Andrea-féle perek  bírósági seggrepacsi  zsidózás.

- 2007.02.22 - ("viszony" vége2) RJ blogja Keszthelyi Wass Albert kurzus Városvezetőink pályafutásukat tömény zsidózással kezdték. Előbb a belvárosi kereskedőket kufározták le egy önmagát függetlennek hírdető de kilóra megvehető helyi lapban, majd pl. a tvhiradóban szavaltattak Wass Albertet. Szerencsére ezekről az utóbbi időben leszoktak

- 2007.02.21 - ("viszony" vége1) RJ blogja Ki itt a poogármester? Papp Gábor Hévízen vesztes polgármester jelölt már a hévízi testületi ülésen is mondta, hogy "ezt mi Keszthelyen úgy csináljuk, hogy.." szóval nagyon ideette a fene. 

- 2007.02.20 - Hír: Ágyszámvesztés 196-ról 104-re elleni tiltakozás Több mint ötezren írták alá Itt még szegény Ferenc tiltakozik, pedig csak a régi igazgató cseszte át de nagyon. 50 ágyat a ház negyedét(!) adták azért, hogy Szenkovszkynak és bandájának legyen még mit hazalopni. 

- 2007.02.15 - Polgár Gyula blogja a keszthelyi kórházról: Műtét előtt

- 2007.02.15 - Polgár Gyula blogja a választások utáni Keszthelyről: Elkúrtuk

- 2007.03.02 - A verebek azt csiripelik kirúgták Szenkovszkyt. (ez a hír is itt jelenik meg elsőnek)

- 2007.02.15 -  Hír: kórházban meghibásodtak az automaták - Debütált a vizitdíj

 - 2007.02.14 - A Szenkovszky igazgató asszony kirugatását közvetlen eredményező cikk (RJ) Mi az igazság a keszthelyi kórházat illetően? (itt pl a fotó is nagyon érdekes. A cikk elött pár nappal Ruzsics polgármester a lépcsőn még fotózkodik a kórházvezetőkkel, majd alig pár héttel később az igazgató asszony már lapáton) 

 

--- TÖRTÉNELEM - HelikonPortal.HU (a régi oldal tartalmából)---

- 2006.08.hó - részlet a MolnárPressz című vicces topicból /írja a mai(!) jobboldali vezetés az akkori baloldal ellen/ "Dióhéjban ez annyit jelent, hogy a város polgármestere ezentúl maga fogja végezni a keresztelést és néhány szülés levezetésében is közre fog működni, Kertész Márta és Szenkovszky főrvosasszony kérésére. Apróbb szelete még a reformnak, hogy a keszthelyen választható nevek listájáról töröltük a RUDOLF és a JÁNOS neveket, mert ezek tiltott önkényuralmi jelképnek számítanak. &
Nos, Molnár alpolgármester úr közvetítette hozzám Keszthely város polgárainak kérését, én pedig ez elött meghajlok (itt MJ meghajol és újabb virágcsokrot vesz elő kabátja zsebéből) és a nevezetes Kukorica urat is átjavítjuk KUKORICA JÓZSEFre, akiben ezentúl JÓZSEF vitézt fogjuk tisztelni.
" HelikonLap 7-ik szám

- 2006.03 - Az a HelikonLap4 amibe az előző városvezetés belebukott. (Mi cca 8-10ezret adtunk ki belőle, a Fidesz meg még vagy 60ezret. A 2-3 oldal a legérdekesebb. Ez most itt azért érdekes, mert a Feriék azóta is attól tartanak, hogy egyszer Ők is kapnak egy ilyet.)

És itt vannak a régi portál régi dokumentumai - Ami érdekes és ma már elfelejtődik sokszor, hogy az Edvi Illés doki féle perig az összes eljárásukat elbukták. Tucatnál több feljelentést tettek és mindben vesztettek - egészen addig amíg Keszthelyen a Hamzsa Andrea hajdani bírónő be nem kajálta, hogy Keszthelyre nem tud helikopter jönni, meg különben is jól látták el azt a beteget aki lebénult, de órákkal később Egerszeg helikoptert hívott. (Így kell egy ájtatos megbántott néninek kollégája háta mögé menekülve azt beáldozni) De a lényeg ezen a linken, hogy miket nem bukta. Ezt már nincsen kedve kiszedgetni.

- 2005.09 hó - kivonat a régi topic tartalmából (pdf!)HelikonLap 2-es számának 3-ik oldala
melynek érdekessége:
- hogy egy elvileg ezért ítélték el Mózner Gézát 6 hónapra és engem 4 hónapra
- valamint az, hogy ennek a kérdéssornak a bővített 6 oldalas változatát akkor még aláírásával támogatta az akkor még képvíselő, ma polgármester Ruzsics Ferenc is.

- 2004.03.14 - előzmény a régi portálról (50 oldal!) Ajánlom annak aki bírja. Ami érdekes, hogy egész végig nem foglaltam állás csak azt mondta, hogy vizsgálják ki. Ez az apróság azonban nem zavart senki. Ugyan úgy megkaptam a 4 hónapomat, mintha rágalmaztam volna. Akkor meg azóta miért ne? Számít?) Kórház a város szélén

red képe

„A teljes igazságot kétféleképp

„A teljes igazságot kétféleképp lehet elárulni: vagy névtelenül vagy végrendeletben."
Thomas Sowell

Tartalom átvétel Tartalom átvétel