Kórház, Radics, Szenkovszky, Kertész – vesztett.

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Rövid hír: Mozner Géza a másodfokot ma megnyerte. Az első fokon még 6 hónapos ítéletet ma Zalaegerszegen megváltoztatva a Kórház mint intézmény esetében véglegesen vesztettek, a magánvádló személyek tekintetében – amennyiben fenntartják a vádat továbbra is – új eljárás lefolytatására Keszthelyre visszatették az ügyet.

Ma éjjel jár le a

Ma éjjel jár le a fellebbezési határidejük.

Rudolf János képe

Számolod az órákat?

Számolod az órákat? :)

Röviden, csak tények.

-A megyei bíróság a kórház vádindítványát nem ítélte törvényesnek.
- A vád képviseletét törvénytelennek minősítette.
- Indoklásában több súlyos eljárási hibát sorolt fel.
- Az egész eljárást törvénytelennek minősítette.

Végzésében hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet.

A kórház tekintetében megszüntette a büntető eljárást.
A három magánvádló, Szenkovszky, Kertész és Szép tekintetében az első fokú bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte A VÁDIRATBAN SZEREPLŐ ÁLLÍTÁSOK VALÓSÁGTARTALMÁNAK VIZSGÁLATÁVAL!

Mózner Géza :)

Jó fizetést kapnak

Jó fizetést kapnak továbbra is a Szenkovszky kivételével.

Mi tagadás igazad

Mi tagadás igazad van.
Vagyis: a pert elvesztették, én erre írtam, hogy vesztettek. Ami meg a Szenkovszky fizetését illeti kap Ő még most is így még Őt sem kell féltened. (bár aranyosan tudja sajnáltatni magát, ügyes kis ripacs - kár, hogy orvoshoz méltatlan)

A lényeg azonban itt most az, hogy a Géza meguszta!
(Lassan majd Radics is utazik vissza tirpáknak (levele alapján pont oda való) - aztán szépen a maradék tolvajt is kiganyézzuk onnét. Hideg, Kertész, stb.. . Nyugi.)
A baj csak az, hogy hülye városvezetőinknek köszönhetően mértékegységekkel több kárt szenvedett az intézmény, mint amennyi elviselhető/érthető lett volna. Ez pedig 90%-ban Ruzsics számla. Régi testületi tagsága okán is, majd mostani polgármestersége jogán folytatva a hazudozásait. (lásd eladjuk nem adjuk téma vagy a vizsgáljuk nem vizsgáljuk, stb..)
Szóval a töketlenség, gerinctelenség, bujkálás(!) hazudozás magasiskolája az amit itt Ruzsics ebben a témában nekünk bemutatott.
(nem szeretem ezt mondani, de ezért a viselkedéséért tudom, hogy az apukája szégyenkezne)

RJ
Ui. a Radics utódjától meg majd kikérjük, hogy ügyvédúr pontosan mennyit is számlázott ezért cakli-pakli. Hogy lássuk Szenkovszky marha nagy lelke mennyibe is fájt a tolvajlásaikon felül nekünk.

Nem szeretnék fogadatlan

Nem szeretnék fogadatlan prókátora lenni senkinek,de úgy érzem dr Szenkovszkyval szemben igazságtalanok vagytok.Biztosan hibázott az igazgatói székében,lehet hogy becstelenségeket is elkövetett,de igazán felróható bűne szerintem az ,hogy Kertészt engedte garázdálkodni.Persze e mögött lehet" kéz kezet mos" akció is,melyet mi nem látunk.Viszont ne feledjük el neki,hogy közel 40 éve szolgálta Keszthely egészségügyét,nehéz időszakokban is vezette a kórházat,mindig lehetett számítani rá!Persze hogy nem önzetlenül tette,mint egyikünk sem ,ha pozícióba kerül.Pénzért!De nagyságrendekkel kevesebbért mint a jelenlegi utódja.Aki hatalomba kerülése óta csupán a saját gesztenyéjét sütögeti a 4 csillagos magán osztályrészével,valamint a "gyógyító ",addig jól működő osztályok szétverésével.Szenkovszkynak még a kórházból is menni kellett,dicstelenül,politikai üldözöttként.Nem ezt érdemelte!

Rudolf János képe

Hogy méltánytalanul-e, és

Hogy méltánytalanul-e, és hogy nem ezt érdemelte, abban én nem tudok állást foglalni.
Nem tudok, azért mert én személyesen is érintett vagyok.

Azt viszont azért vitatnám, hogy a „politika üldözte” volna el.
Ugyanis mi történt?
Kirúgatása előtt pár héttel a keszthelyi polgármester Ruzsics Ferenc még teljes támogatását demonstrálandó a kórház lépcsőjén közösen fotózkodik a Szenkovszkyval és aláírásokat gyűjtet - míg a másik oldalról az országgyűlési képviselő Mohácsi József meg még a kirúgatás után is sajtótájékoztatót tart Szenkovszky védelmében.
Tehát ha akarom, akkor mind a két politikai erő még az utolsó utáni pillanatban is védelmébe vette Szenkovszky Adrient – ergo a politika el NEM üldözHETte.

Akkor mégis mi történt?
Nevezzük nevén.
Mi üldöztük el.
Vagyis ha nagyon pontos akarok lenni, akkor az én felhívásomra Keszthely város lakosai kergették el.
Namost nehogy azt hidd, hogy erre én olyan nagyon büszke vagyok – mert nem vagyok! – de azért ez egy hosszú, több éves folyamat egyik olyan csattanója volt, amelyről ha nagyon őszintén akarok beszélni akkor az első jelző ami eszembe jut az az: hogy érzelmileg túlfűtött.
Igen, mert ebben a történetben már régen túljutottunk a józan ész határain. (bíróságok, börtön, éhségsztrájk, stb..)

A tényekhez pedig két dologra hívnám fel a figyelmedet:
1 – a régi helikonportálon visszanézheted, hogy az érzelmi túlfűtést a legeslegtovább pontosan én fékeztem. Elsőnek ugyanis ha nagyon akarom akkor a volt kórházi dolgozók voltak feltüzelve, ezt követően meg pontosan Szenkovszky-t hagyta el az értelem. (pedig érdekes mód már majdnem megúszta. Rendőreink, ügyészeink már majdnem sikeresen elkenték az összes történetét amikor vérszemet kapott és bosszúra szomjazott) Na a történet elsőnek emiatt csattant el.
2 – a másik ami érdekes és nem is kicsit árnyalja mikor Szenkovszky sajnáljuk, hogy
2/a – miként csapta be a város vezetőit évekig (pl. nyugdíjjával) Könnyen tehette, mert hülyékkel volt dolga.
2/b – miként intézte Szenkovszky még igazgatóként roppant mocskos mód a Benedek főorvos kírúgását. (háta mögött szabadsága idején és nem keveset hazudozva/csalva/hamisítva/hamistanúztatva(!) Benedekről)
Ezért engedd meg nekem, hogy ha elsőnek valakit sajnálnom kell, akkor én Benedek főorvost sajnáljam. /jelzem életemben összesen egyszer láttam - ennek meg azért van jelentősége mert Benedeknek bűnéül rótták, hogy Ő "köp" a kórház "titkairól"/

Aztán persze tudok még számos sérelmet sorolni Szenkovszky témába, olyanokat amik megint párjukat ritkítóan undorítóak (mikor pl. a volt szovjet rezsimet szolgáló Telekit hamistanúnak veszi, stb..) de felejtsük.
Már múlt.
Hogy pedig azt illete-e amit kapott? - Én nem fogok állást foglalni.

Amit meg az utódjáról írsz…
Hát tudod ezen én is sokat filózok.
Annyi mindent azért nem akarok kikotyogni, de a háttérben most is roppant aktív keverés zajlik. (pl az „éhségsztrájk” történet is pontosan emiatt képlékeny)
Én egyik oldalról azt hiszem higgadni kellene, másik oldalról meg azt látom, hogy az emberi mocskosságoknak, egyéni törekvéseknek még az év végi fejlemények tükrében sincs határa.
Amiben biztos vagyok, hogy Radics addig teljesen mindegy merre ügyeskedik, amíg a jogállami játékszabályok közé képtelen illeszkedni. Mert az lehet, hogy ahonnét jött, ott még a politikusi seggek fényezése volt az elsődleges és mondjuk az adatszolgáltatási 92-es trv passzusai se számítottak - de Keszthelyen 3-4 éve már elindult egy folyamat.
Egy olyan folyamat, amelyben az összes politikusi segget fényesre pucoló Szenkovszky sem volt már képes egy város akaratával szemben ellenkezni. (pedig a Benedek kirúgásakor a Karmelesek-féle ezres aláírásnak/akaratnak - éppen akkor hirtelen Ruzsics hátsójára lelve - még ellen tudott állni. Az SzA-nak akkor nem kis eredménye volt!)
Tehát a folyamatok iránya biztosan jó.

Orbán Viktor meg Gyurcsány nem hisz az emberekben (ez oké) pedig a demokrácia szabályai a létező legegyszerűbbek => Az van, amit sok ember akar.
Lényegét tekintve hát ezen bukott el az Adrien is és itt áll vesztésre most a Radics is.

Köszöntöm hát a „Harmadik évezred Magyarországában”
Már hajnalodik :)

Sajnálom hogy túlságosan

Sajnálom hogy túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítasz magadnak és a netes üzengetéseidnek.Akkor arra is tudsz bizonyára magyarázatot adni,hogy miért nem maradhatott az egyébként szakmájában mindenképpen megfelelő szakembernek tartott doktornő részmunkaidőben sem a kórházi labor beosztott orvosa és miért kellett ebben a spórolós időben kicsit több pénzért Budapestről labororvost szerződtetni? :(

Rudolf János képe

Ezt az oldalt ma a környék

Ezt az oldalt ma a környék összes közéletileg aktív embere olvasgatja. Így nem én üzengetek, hanem – a valóságban úgy működik hogy – gondolatokkal egyetértenek.
A kérdésedre pedig: Szenkovszky évekig átverte a városvezetőket. Amikor már végleg tarthatatlanná vált a helyzete akkor pedig még 6 hónapra a munkavégzés nélküli főigazgatói fizetését is kierőltette.
Talán ha kevéssé lett volna önző és nem csak színjátszás nála az az ájtatosság másként alakulhatott volna ez az egész.
Ha számít az neked, akkor én a magam részéről emberileg sajnálom.
De ismétlem: egy túlfűtött szrotiban ezzel olyan sokra nem mész.

Elfelejted, hogy Siófok kiemelt kórház lett, hogy az ezres egerszegi ágyszámú kórház és a másik ezres kanizsai 50-50 ágy csökkenéssel megússza – ám Keszthely 256-ból 104-re töpörödik.
Innéttől bocs, de ha Ő lehetett önző és csak a saját 6havi pénzével foglalkozó, akkor én is had NE legyek rá tekintettel.

Tudom, te most már a Radics korszakról beszéltél, hogy az olyanabb…
Ebben meg nem vitatkozok veled.
Én is úgy látom mint te.
Amit meg írsz annak már azért is örülök, mert mások is meglátják. (akikről az elején írtam)

/különben meg te gondolsz többet rólam. Én csak leírok dolgokat amik mellesleg történetileg stimmelnek, de az „illetékes elintézőselvtárs” szerepébe magamat még sose helyeztem./

Talán elkerülte a

Talán elkerülte a figyelmedet egy apróság!Szenkovszky nem felmondott ,öt kirúgták!Ilyen formában minden közalkalmazottnak széles e hazában végkielégítés jár.Neki is!Persze trükkösen felajánlották nékie a "mondj le közös megeggyezéssel" mézes madzagot,de azért annyira Ő sem lehet nagylelkű,hogy lemond a köz javára jogos jussáról!Persze a puccs megbukott volna ha az akkori orvosigazgató,akit a szabályok értelmében meg kellett volna bízni az intézmény vezetésével, nem mond le "önként" az orvosigazgatói posztjáról.Csupán ennyi kellett ahhoz,hogy Radicsot trónra emelje a politika.No meg még egy picike!Minden lehetséges pályázónak üzentek.Megvan a jelölt!

Rudolf János képe

Én most nem értem

Szenkovszky abba bukik bele, hogy védi a háta mögötti tolvajokat. Ami védelem még érthető is lenne, ám amikor ezt már roppant gusztustalan is cselekszi (lásd pl. Teleki szovjet kollaboráns hamistanúztatása) akkor elpattan a történet és egy város kergeti el. (ismétlem: nem a politika üldözte, a város.)
Még 6 hónapot elvegetálhat, de ebben az időszakban meg pontosan azok árulják el, akiket addig Ő védett. Nevezetesen az a Kertész Márta gazdasági vezető áll át a másik oldalra aki sok „csontvázról tud”, de aki miatt Szenkovszky tőlünk is a legtöbbet kapta - nomeg az az igazgató, az a Radics rúgja ki, akit pontosan Ő hozott ide Keszthelyre. (kis fideszsegítséggel)
Tehát legvégül nem mi bánunk el vele, a "kegyelemböfést" nem tőlünk, hanem saját "kisbrutusaitól" kapja!

Most meg itt velem, aki – már nem mártírkodni akarok de – börtönbe is mentem mert annyira nem az érdekelt, hogy mi károkat tud személyesen bennem okozni … szóval most meg pont nekem mondod, hogy a Szenkovszky jó orvos.

Tudod a legtöbb öv alattit pont felém indították és mikor a koncon megbomlik a falkájuk maradéka még én adjak a volt falkafőnöknek (igazat) ???
Mert az Ő falkájának neveltjei elbántak vele... ??? (miután belémbukott?)

Hát tudod mit?
Nem mintha sokat számítana, de legyen:
Én NEM ellenzem, hogy Szenkovszky Keszthelyen orvos legyen.
/halkan kérdem:/ Megelégedtél?

Köszönt: Rudolf János

Azért, mert túl sok ember

Azért, mert túl sok ember sorsát tette tönkre és még többeknek végleg elegük volt belőle!

A butaságából igazán csak néhány főorvos és a két helyettese (Kertész és Ehmanné) profitált. A hozzáértés hiánya nagyon sok tényleges kárt okozott a kórháznak.

Rudolf János képe

Ettől még mint orvos

Ettől még mint orvos lehet, hogy jó - bár kétségtelen, hogy én is csak azt szajkóztam, hogy takarodjon.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel