Abbázia Dr Koltay

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Mikor és hogyan kezdődött az Abbázia története Keszthelyen?

Mikor?

A kilencvenes évek elején a testvére ismerettsége révén került Keszthelyre. A régi pékség épületét vette meg a Jakus Péter segítségével alig 1 millió kész pénz állománnyal. A házhoz még hozzá sem nyúltak amikor már készek voltak a tervek a majdan létesítendő apartmann házra. A tervek alapján kezdték az eladást és az ebből befolyt pénzből építették fel az appartman házat.

Jakus, Domonkos, Réfi,

Jakus, Domonkos, Réfi, Rózsahegyi... azok a zavaros 90-es évek.
Ebül szerzett diplomák, milliók, furcsa privatizációk, az egykori csórókból Keszthely leggazdagabb, legbefolyásosabb emberei lettek.
Hogy is mondják az elvtársak? Jókor volt jó helyen, ügyes volt, jól csinálta, Te is azt tetted volna, ha helyében lettél volna.

Mikor ?

Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, és ez az icike-picike mind megette !!!!

Dr Koltay

Erdélyi születésü, sokáig Pesten élt a fővárosi ügyészségen dolgozott vezető beosztásban.
Gépkocsivezetőként.

Time Sharing

Ez azt jelenti, hogy időeladás. Nagy ötlet, mert egy megépített appartmant az év 52 hetére külön külön eladja, persze bruttóban sokkal több pénzért, mint azt az egész éves kiadásnál kapna, de erről a Mohesz tudna sokat mesélni, mert alkalmazottja volt. A Horváth Tibor úgy sem szólalna meg, mert nincs ideje a sok vadászat miatt, meg nem tenne semmit nyilvánossá a kenyéradó gazdája dolgaival kapcsolatban

time sharing

time sharing = időMEGOSZTÁS, nem időeladás
amúgy egyet értek, csak a pontosság kedvéért

Nagy ötlet.

Nagy ötlet volt a keszthelyi Time sharing, mert röpke 3 év bevételéből megvették a további házakat is és az átépítés után csillagászati bevétellel fejleszthettek tovább. A következő ház a rákóczi uti Fórum házban lévő tetőtéri padláshotel, majd jött a hévizi ezüst a buszmegállóban, Az eladást egy külső cég intézte, csillagászati procenttel és kellő agresszivitással a siker érdekében.

Dobogó kő

A dobogó kői telket a keszthelyi város adta el, a körülményeket kellő köd takarja. A beruházásban régi magyaros stílusu házak készültek -nádtető, famennyezet, stb.-, ami jó mézesmadzag volt az eladási hadjáratban. A bevétel olyan nagy haszonnal birt, hogyx létre kellett hozni egy újabb Rt-t és melléje sok sok apró Kft-tm hogy a hasznot ki lehessen menteni.
Az épületekhez készült a központi főépület ahol Bowwling pálya étterem és más komfort létesítmény van.

telkek

A sok pénz feladatokat is ad, Így került megvételre a Hévizi Pöttyös ccukrászda épülete is, ill. a keszthelyi balatonparton a VIA szálló meletti telek. Ezeknek a sorsa ismert, mert a hévizi telek és épület el lett adva, a keszthelyi meg perek után rendeződött, ha rendeződött.

Publikus

Az eddigi beruházások a nagyközönség részére épültek, a rendszerből adódóan nagy haszonnal működte.
A tulaj? aki 90 évre kapott használati jogot az ingatlanra az év adott hetére, évente fizetett fenntartási ktg-t, ha igénybe vette a hetet akkor plusz ktg. terehelet, ha lemondott róla akkor a cég elvileg talált rá más igénybevevőt, bár ilyen ügylet nagyon kevés került kifizetésre a felajánlásokhoz képest. Az RCI rendszer szerint az itteni bérlők akik autómatikusan az RCI tagjai is lettek, lehetőséget kaptak, hogy a világon bárhol az RCI kezelésében lévő ilyen létesítményekben heteket bérelhettek. A bérleti díj alacsony volt, de az alkalmi utazás miatt az üdülés bruttó ktg-e többszörös lett a szervezett utakhoz képest.

Oszkár díj

Hozzá tartozik a dologhoz és nem szabadna kihagyni, hogy a pénzügyi befektetések, üzletek létesítői évente elbirálva, elismerve és jutalmazva vannak a pénzügyi Oszkár díjjal amit a Koltay úr is megkapott a kilencvenes évek végén. Ez nem jár pénzzel, csak elismerés a jó üzleteket elismerendő.

Koltay

A rendszer felépítés etényleg zsniáli, mert az üzlet kizárólag a Koltayé, ugyanis a heteket megvásároló lakók által befizetett pénz, mondjuk 600 eFt 12 db 100 eFt-os részvényt ér, a lakóé ebből 6 db ami jogos, de a Koltay tulajdoni hányadát a másik 6 db részvény emeli. Jó üzlet. Tiszta korrekt és megbizható. A részvényeket tőkebetét formájában letétként kezelik. A lakóé a letétből szinte semmi, mert a jövedelmét elviszi a kezelés rezsije, viszont a Koltay tulajdoni hányadát nem terheli rezsi. Ez is Jó üzlet.
A másik nagy ötlet, hogy a fizetett, jól megfizetett alkalmazottja aki a piszkos munkákat végzi, nem tulajdonos. Igy kézben tartja őt is és addig amig kellően keménykezű jutalmazza madvevadászattal, vagy rénszarvas vadászattal, egy két marha drága puskával és egyebekkel.

Nem alkalmazott, hanem társ

Koltai és az un. "alkalmazott" Horváth között kizárólag a vagyon nagyságában van különbség. Ő nem alkalmazott, hanem társ.

Zalavölgy?

Valahol a zalai dombok eldugott völgyében van egy sportcentrum ami szintén az Abbáziás pénzekből létesült. Ez az ingatlan zárt, ide csak a meghívottak mehetnek, az itteni hetek nem eladók. Az itteni inagtlanokat a lehető legjobb luxussal rendelkezik, pl nyeregbe ülhetnek a bárban iszogatók, az ide meghívottaknak nem kell a számlával törődni, itt a maximális luxus,a szabadság, a csönd, nyugalom és az intimitás a cél

Zalavölgy

Zalavölgy-> Nemesnép község, egykori határőr bázis.

Nem semmi.

A fentieket olvasva nem semmi a Koltay úr és a háttere. Gratulálok hozzá, hogy egy ilyen konglomerátumot sikerült létrehoznia. Kár, hogy a keszthelyi köz ebből semmit nem érez. A helyi adó eltűnik a PMH kasszájában. A Dobogó kői létesítmény megközelítése nevettséges, mert a lakók egy kitaposott ösvényen a benzinkút és az erdőn keresztül juthatnak el hévízre. Nem igaz, hogy egy kultúrált járdára nem futotta volna a vagyonból.

Elérhetőség

www.abbaziagroup.com/php/select.php?lang=hu
Címen meg lehet tekinteni mindazt ami a fentiekből kimaradt. Lehet hozzá gratulálni.
Qed.

Dobogó kő

Nem Dobogó kő, az máshol van. Példa: olyanról írnak emberek, amiről fogalmuk sincs, valaki elkezd egy hülyeséget, másik folytatja, és ez vonatkozik mindenre, és ezekről a téves információkból formálnak az emberek véleményt. Dobogómajor!!! Helyesen.
Zala völgy: Nemesnépen van a szálloda. És nem csak zártkörű, úgy működik, mint a többi létesítmény.

Nem Dobogó kő

De nem ám.... mi van Horváth megszólaltál??? Eddig bírtad hogy kaptok a pofátokra???

Tartalom átvétel Tartalom átvétel