Bahart

Eladnák a balatoni települések hajózási részvényeiket

Szabadulnának hajózási részvényeiktől a balatoni települések. A jelek szerint csak Siófok vevő az eladásra felkínált értékpapírokra, Keszthely és Balatonfüred vásárlás helyett „aggódik”.

Elindult a hajózási szezon a Balatonon

Elindult a hajózási szezon a Balatonon

A 164. hajózási idényt nyitja meg ezen a hétvégén a Balatoni Hajózási Zrt., amely szombaton indítja első menetrend szerinti és sétahajó járatait - közölte a Csobánc motoros fedélzetén a keszthelyi öbölben tartott sajtótájékoztatón a Balatoni Hajózási Zrt. programmenedzsere.

Visszatért a Csobánc Keszthelyre

Visszatért a Csobánc Keszthelyre

Beindult a hajózási főszezon, az idén július 4-én indult a keszthelyi kikötőből a Csobánc nosztalgia sétahajó. Az utazóközönség népszerű sétahajója programokkal várja a a szezonban a vendégeket. A Csobánc az előszezonban Balatonfüreden "hajózott".

Megkezdődött a hajózási szezon a Balatonon

Megkezdődött a hajózási szezon a Balatonon

A keszthelyi lakók már évek óta megszokták, hogy ha jön a tavasz, a jó idő, akkor a keszthelyi móló végi kikötőben megjelenik a téli pihenőjét befejező útrakész Csobánc motoros hajó. Az idei szezonnyitón, azonban nem a Csobánc várta a vendégeket, hanem a Helka névre keresztelt hajó. A Helka nyár közepéig fogja helyettesíteni a Csobáncot Keszthelyen.

Nem jön a Csobánc Keszthelyre

Változások a balatoni hajózásban

A Csobáncot elhozzák Keszthelyről, s a kétszer akkora befogadó képességű Helkát telepítik a Zala megyei városba. Az idén is kínálja a Bahart a 2008-ban jól bevált programjaikat: ilyen a Badacsony-túra, amelyre Balatonszemestől Keszthelyig gyűjtik össze az utasokat.

Siófok a legnagyobb részvényes

Siófok a legnagyobb részvényes

Hiánytalanul megérkezett a Balatoni Hajózási Zrt. számlájára a tóparti önkormányzatok számára az ingyenes vagyonátvétel feltételéül szabott tőkeemelés első részlete. A tulajdonos önkormányzatok közül a legnagyobb részvényes Siófok. A Balaton fővárosát Balatonfüred és Keszthely követi, de Balatonszemes is élmezőnyben van a részvényhányad tekintetében.

Keszthelynek is kell a csomag

- Keszthely önkormányzata egyetlen pillanatig nem gondolkozott azon, hogy kéri-e a Balatoni Hajózási Zrt. részvényeket. Hosszú távra tervezve egyértelmű volt számunkra, hogy igényeljük a csomagot - mondta elöljáróban Ruzsics Ferenc polgármester, akitől megtudtuk: a város 12 százalékos résszel rendelkezik a társaságban, ennek megfelelően közel hetvenmillió forintot kell harminc napon belül befizetniük tőkeemelés gyanánt. - A részvénycsomagok átvételéről szóló nyilatkozatot az utolsó pillanatban, szeptember harmincadikán írtuk alá, ennek azonban csupán technikai oka volt.

Karcsúsít a Balatoni Hajózási Zrt.

A Balatoni Hajózási Zrt. 22 balatoni önkormányzatból álló tulajdonosi köre a hétfői közgyűlésén megszavazta, hogy - eleget téve az önkormányzati tulajdonba adás egyik feltételének - 30 napon belül 576 millió forinttal megemeli a társaság tőkéjét - számolt be Horváth Gyula, a társaság vezérigazgatója.

Hajók, vitorlások és kompok

Teljes jogú tulajdonosként nagy reményeket fűznek a balatoni hajózás jövőjéhez az érintett községek. Egyetlen félelmük, hogy miként fizetik ki határidőre a törzstőke emeléséhez szükséges milliókat.

Az állam a közemúltban ingyenesen átadta a Balatoni Hajózási Rt. maradék 49 százaléknyi részvénycsomagját a huszonkét tóparti településnek

Több program- és diszkó-hajó lesz a Balatonon

Több program- és diszkó-hajó lesz a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. (BH) 90 milió forint adózott eredményt ért el 2007-ben, a tavalyelőtti 60 millióval szemben a közgyűlés által elfogadott mérleg szerint - számolt be Horváth Gyula vezérigazgató a cég szezonnyitó sajtótájékoztatóján csütörtökön, a társaság közgyűlését követően.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel