nyomor

Megtanítunk miként nyomorogj, hisz "a kicsi is lehet szép!"

„A kicsi is lehet szép!” – így hangzik a jelmondata annak a rendezvénynek, melynek célja a göcseji térség aprófalvaiban élő fiatalok felkarolása.

Bankrablás! Aranka néni menjen el! Mit tegyek, menjek máshova?

A nemrég egy vádiratba foglalt történetet dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője ismertette.

Jobboldal = irigység = nyomor

Zala megyében a 15 ezer 874 megváltozott munkaképességű közül 4878 főnek kell március 31-ig kérnie komplex orvosi minősítését, egyébként májusban megszűnik az ellátása.

Keszthelyi karmelitáink szégyene: "koldulni tilos!"?

A címben jelzett felirat olvasható a keszthelyi kármelita templom homlokzatán, nemes egyszerűséggel jelezve, mit gondolnak a helyi katolikus templom munkatársai a szegényekről, a krisztusi könyörületességről, a jótékonyságról. Egyedi eset vagy egy folyamat kezdete a tiltás?

Keszthelyen nincsen dolgozói érdekképviselet

A tanárok az egészségügyiek valamint a közművelődésiek kivételével Keszthelyen a dolgozói érdekképviseletnek nyoma sincs. Markó Péter jegyző erről adott ki minap igazolást.

Keszthely sufniműhely-rekorder!

Miközben a márkakereskedők és szerviztulajdonosok jelentős része a létéért küzd, erőre kapnak a sufniműhelyek. Egyre többen vannak, akik autójuk legszükségesebb javításait ismét a sokszor szinte semmilyen garanciát nem nyújtó kis műhelyekben végeztetik el, alkatrészért pedig a bontóba mennek - írja a Napi Gazdaság.

Így lopnak milliókat

Több mint fél éve dézsmálta a gyanú szerint egy Balaton parti nagyáruház árukészletét egy ott dolgozó férfi. A rendőrség látókörébe került a gyanú szerint a lopásokban szintén részt vevő társtettes, valamint négy orgazda is. Magyarországon az elmúlt években százmilliárdos nagyságrendű volt a lopásból eredő kár és körülbelül százezerre becsülhető a bolti szarkák száma.

A Horváth-Ép türelmetlenül várja az Új Széchenyi Terv csengő-bongó forintjait

Tavaly tovább romlott az építőipar helyzete. A Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint 2010-ben 10,1 százalékkal csökkent a termelés volumene a 2009-eshez képest. A keszthelyi Horváth-Ép Közmű, Út- és Mélyépítő Kft. vezetője, Horváth Tihamér szerint az ágazatban működők szinte az utolsó erőbedobással dolgoznak.

Keszthelyen 25 százalékkal nőtt a munkanélküliség

Zala megyében 14,6 százalékkal emelkedett a regisztrált álláskeresők száma januárban; a növekedés mértéke a korábbi években ennél jóval alacsonyabb, átlagosan 10 százalék körüli volt. Tavaly december óta a legnagyobb mértékben, 25-22 százalékkal Keszthely és Lenti térségében nőtt januárban a munkanélküliség.

Totális csóróság Keszthelyen

Hetvenszeres volt a túljelentkezés Keszthelyen egy közelmúltban kiírt takarítónői állás betöltésére. A nemrégiben meghirdetett egyetlen helyre ugyanis hetvenen jelentkeztek. Bár az állás betöltéséhez nyolc osztályos végzettség is elegendő volt, több diplomás, idegen nyelveket beszélő jelentkező is akadt.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel