halászat

Keszthelyi orvhalász a rendőrök hálójában

A keszthelyi Csapás úton igazoltatták a helybeli férfit a rendőrök hajnalban. A férfi testvére tehergépkocsiját vezette, a rakománya 40 kiló ponty és 50 kiló süllő volt.

Végleg elsüllyedhet a Balatoni Halászati Zrt.

Végelszámolásra vár a Balatoni Halászati Zrt. A cég 1,3 milliárd forintos adósságot halmozott fel az elmúlt évtizedekben.

Harcsapusztulás

Míg tavasszal a busák és az angolnák pusztultak tömegesen a magyar tengeren, addig ma a harcsatetemek begyűjtése okoz óriási gondot. A jelenség rendkívüli, a hét elején volt olyan nap, amikor 100 harcsatetemet gyűjtöttek be.

Új halgazdálkodási koncepció kell a Balatonra

Befejezték az idei süllőtelepítést a Kis-Balatonon, amelynek során a balatoni vízrendszer emblematikus halából 200 ezer előnevelt példányt engedtek a vízbe - mondta Füstös Gábor, Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) horgászturisztikai és kereskedelmi vezetője szerdán.

Halkommandót vetnének be a Balatonnál

Halkommandót hozna a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, hogy eredményesebben vehessék fel a harcot a rapsicok ellen ellen. Varga László elmondta, hogy mára szinte mindennapossá vált az illegális halfogás, amivel évente több száz millió forint kárt okoznak a tónál az orvhalászok és az orgazdák.

Megerősített szolgálat a rapsicok ellen

Erősítette halőrzési tevékenységét a tavaly újonnan alakult Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Kiemelt akciókkal, a hatóságok, társadalmi halőrök bevonásával próbálják féken tartani a rapsicokat.

Veszélyben a balatoni halászat?

Kiss György Károly, a Balatoni Halászati Zrt. elnök-cégvezetője szerint a társaság igazgatósága hónapok óta kéri a többségi tulajdonostól, hogy minél előbb döntsön a balatoni halászat jövőjéről, hiszen ennek elodázása már a cég gazdálkodását és fennmaradását veszélyezteti.

Alig akadtak fenn horgászok a balatoni halőri razzián

Alig akadtak fenn horgászok a balatoni halőri razzián

Az ellenőrzött 1090 horgász közül csak 26-an "akadtak fenn a hálón" hiányzó horgászengedély vagy egyéb szabálytalanság miatt a Balatoni Halászati Zrt. első halőri razziáján - közölte hétfőn Kiss György Károly, a társaság elnök-cégvezetője a napokban történt átfogó ellenőrzésről.

Jól járnak a horgászok: háromezer kilónyi új ponty a Balatonban

Jól járnak a horgászok: háromezer kilónyi új ponty a Balatonban

Nyilvános haltelepítést tartott szombaton a Balatonnál a Balatoni Halászati Zrt., összesen háromezer kilogramm pontyot engedtek a tóba egy komp fedélzetén álló tartálykocsiból.

Aláírásgyűjtés a balatoni busa mielőbbi lehalászásáért

Aláírásgyűjtés a balatoni busa mielőbbi lehalászásáért

Aláírásgyűjtési akcióba kezd a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége (BHSZ) azt követelve, hogy a jelenleginél jóval gyorsabb ütemben fogják ki a Balatonból az őshonos halfajokat kiszorító busát.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel