Kórház

A rehabilitációs ellátást fejlesztik

Csaknem negyedmilliárd forint támogatás elnyerésével a mozgásszervi és neurológiai rehabilitációs szolgáltatás fejlesztése kezdődhet meg a keszthelyi kórházban - tájékoztatta a város önkormányzata pénteken az MTI-t.

Keszthely kórház "Megalázó és embertelen volt"

Édesanyám szeptember közepén került a keszthelyi kórház ápolási osztályra, mert csípőprotézis műtétje után (ez Zalaegerszegen volt ) nem tudtuk felügyelet nélkül hagyni.(83 évesen, sikeres műtét után.)Az ápolási osztályra kerülve,nyugtatózni kezdték,( sajnos szellemileg már nem mindig volt friss ), majd felhúzták a rácsot is. Ugye egy ilyen műtét után újra kell a járást tanulni.Gyógytornászt egyszer láttam nála, majd egy-két napra rá trombózist kapott .Innentől gyorsultak az események.

Beteg asszonyról lopták le az ékszereit

Egy 83 éves, súlyos érelmeszesedésben szenvedő nőről lopták le értékes ékszereit nemrég a Keszthelyi Városi Kórházban - olvasható a pénteki Zalai Hírlapban. A magatehetetlenül fekvő asszonyról karikagyűrűjét is lehúzták, a fülbevalóit pedig kivették a füléből. Az RTL Híradó megkereste a lányát, aki szerint az ellopott ékszereket családi ereklyeként őrizte és szinte mindig magán tartotta édesanyja, ezért nem vették le azokat a kórházban sem.

A ZÁÉV Zrt. lesz a kivitelezője a hévízi kórház pályázatának

A ZÁÉV Zrt.-vel köt vállalkozási szerződést az „Élőhelyvédelem védelem és rekonstrukció a Hévízi-tónál” című projekt végrehajtására, bruttó 266 234 262 forintos vállalkozási díjon a nonprofit kft. – többek között erről hozott határozatot a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. taggyűlése.

A keszthelyi kórház nem kap az E-alap milliárdjaiból

Az kórházak december első felében kapják meg az Egészségbiztosítási Alap (E-alap) 2008-as pénzmaradványát, összesen 27,5 milliárd forintot; az elosztás differenciált lesz, és feltételekhez kötik. Azok a kórházak nem részesülnek a fenti maradványból, amelyekkel a minisztérium korábban már peren kívül megállapodott: Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház, a Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház, a Hajdu-Bihar Megyei Önkormányzat Kenézy Gyula Kórháza, és a Keszthelyi Városi Kórház.

Kertész Márta, a keszthelyi kórház gazdasági vezetője egy hangfelvételen az MSZP belső megbízható embere

Egy kanizsai botrányt kavaró hangfelvételen Kertész Márta a keszthelyi kórház gazdasági vezetője mint a szocialisták legbelsőbb embere kerül említésre. „…Papp Péter jelölte ki a keszthelyi kórház gazdasági vezetőjét. Hogy ezt megtudtam, felhívtam a Papp Pétert, és elmondtam neki, hogy hát Péter, ismered a Gyöngyit, kvalitásait, emberi tulajdonságait, én úgy gondolom, vele szeretnék dolgozni továbbra is(…) Tudsz-e nekem ebben segíteni? Azt mondta, hogy tud segíteni, akkor nevezte meg a keszthelyi kórház gazdasági igazgatóját, felhívta, tíz perc múlva visszahívott, azt mondta, megbeszéltem Mártival, hogy melletted van, a kórház mellett van…” - mondja a rendhagyó gazdasági igazgatóválasztásról szóló beszélgetésben Bátorfi József."

Két intézmény egy igazgató

Dr. Kvarda Attila a Városi Kórház főigazgatója

Felmentették Hegedűs Lajost, helyette dr. Kvarda Attila a keszthelyi kórház igazgatója lett a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Richter Egészségváros Program - Négymilliós adomány a Keszthelyi Kórháznak

Dr. Kvarda Attila, a Városi Kórház Keszthely főigazgatója 4 003 900 forintos adományt vett át Beke Zsuzsától

Az idejekorán felismert tünetek segítségével a betegségek megelőzhetőek vagy eredményesen kezelhetőek. Ebben segített a Richter Egészségváros Program azoknak, akik szeptember 11-én ellátogattak a keszthelyi Fő térre. A keszthelyi lakosokat a rossz időjárás sem tántorította el, részvételük az eső ellenére is kiemelkedő volt: több mint ezer ember fordult meg a nap folyamán a Richter által szervezett rendezvényen.

Milliárdos kártérítést kér a Keszthelyi Kórház

Négy intézménynek – a Békés megyei Pándy Kálmán, a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Kenézy Gyula Kórháza, a Keszthelyi Városi Kórház – ajánlhat peren kívüli egyezséget és milliárdos kárpótlást a kormányzat.

Visszavont kórház pályázat

Szakmapolitikai indokokra hivatkozva a minap visszavonta a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Zalában két kórházat (Nagykanizsa, Keszthely) érint a döntés, az intézmények 200-200 millió forintos fejlesztéstől esnek el.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel