KVSZK

233 millióból felújították a keszthelyi VSZK-t + 190 diák kap laptopot

Befejeződött Keszthelyen a város fenntartásában működő vendéglátóipari szakiskola és kollégium korszerűsítése; európai uniós pályázaton nyert 189 millió forint mellé a kötelező önrésznél többet, összesen 44 millió forintot tett hozzá Keszthely városa, hogy minden igényt kielégítő fejlesztések valósulhassanak meg az intézményben, amelyet csütörtökön Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár jelenlétében adtak át.

Vendégeket várnak a VSZK kollégiumában

Gyors munka eredményeként, alig egy hónap alatt újra lakható lett a keszthelyi VSZK kollégiuma. Az intézményben uniós támogatással több, mint 200 millió forintos beruházás zajlik, melynek – az iskolaépület felújításán túl – fontos része a lakószobák és a közös helyiségek renoválása is.

211 millió forintból korszerűsítik a VSZK-t

A keszthelyi Vendéglátóipari Szakközépiskolát kereken 40 esztendeje építették, azóta a különböző szerkezetek, anyagok, berendezések elavultak, korszerűtlenné váltak. A beruházás a tervek szerint augusztus 16-ra fejeződik be, vagyis az új tanévet már a megújult épületben kezdhetik a VSZK diákjai.

Pályáznak a VSZK fejlesztésére

A keszthelyi képviselő-testület az önrész biztosításának garanciája mellett a legutóbbi ülésen döntött a támogatási igényről. A város az első körben 3 projekttel szerepelt: bennük a Csány-Szendrey ÁMK, a Sopron utcai óvoda nem nyerte el az előzetes támogatást.

Nyílt nap a VSZK-ban

A tányérdíszítők részlegén fúrták és faragták az ételeket, a kereskedő szakos tanulók pultjánál díszes csomagolásokat készíthettek a minap a diákok a Keszthelyi Vendéglátóipari Szakközépiskolában rendezett nyílt napon.

Felújítás a VSZK-ban

Minden évben történik a keszthelyi VSZK-ban valamilyen beruházás, jelentős felújítás. A hétfőn kezdődő új tanévben a megújult második emelet jelent majd újdonságot a diákoknak.

Felújítások a VSZK kollégiumában

Közel tíz millió forint volt az a beruházás, mely során megújult három vendégszoba és minden vizesblokk a VSZK Kollégiumában.

Vendéglátós diákok külföldön

A Vendéglátóipari Szakközépiskola öt diákja német partneriskola vendégeskedését viszonozva egy hetet töltött Warenben. Az ugyancsak idegenforgalmi városbeli társintézmény által szervezett Európa hét programjaiban vettek részt.

A vendéglátós szakma kiváló tanulói

Országos tanulmányi versenyen nyújtott teljesítménnyel szerzett jeles minősítéssel egyenértékű vizsgaeredményt is a Vendéglátóipari Szakközépiskola négy diákja.

VSZK-s sikerek

VSZK-s sikerek

Két országos tanulmányi versenyen is szép sikereket értek el a keszthelyi VSZK tanulói- négy diák végzett a legjobbak között.
A Szakmacsoportos szakmai előkészítő tárgyak versenyét április 2.-a és 4. között rendezték meg Szegeden.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel