Cserszegtomaj

Beszólt a polgármesternek, feljelentették

Rendszeresen kommentálta, kritizálta a cserszegtomaji képviselő-testület üléseit és döntéseit a saját honlapján Elekes István, a cserszegtomaji önkormányzat független képviselője, ezért a polgármester, Bartha Gábor feljelentést tett ellene.

A cserszegtomaji iskola pályázhat

A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében kis- és mikrorégiós oktatási hálózatok központjainak fejlesztésére az év elején jelent meg pályázati kiírás. A térség több településének általános iskolájánál is reális indokok merültek fel a támogatási igény benyújtására, ám a kiírás szerint kistérségenként csupán egy pályázat adható be. A hévizi székhellyel működő kistérségi társulás elnöksége úgy döntött, hogy a cserszegtomaji általános iskola fejlesztését célzó pályázat benyújtását támogatja.

Ingyen tankönyv a cserszegtomaji iskolásoknak

Térítésmentesen biztosítják a tankönyvet a a beiratkozott helyi általános iskolásoknak Cserszegtomajon. Gyuk János polgármester a kezdeményezés nyomán azt várja, hogy így egyre több szülő választja majd a település oktatási intézményét. Az önkormányzat saját költségvetéséből önállóan igyekszik megvalósítani törekvéseit. Tavaly az iskola fenntartás felét fedezte az állami normatíva, idén ez az összeg 10%-kal kevesebb.

Ejtőernyős tandemugrás Cserszegtomajon

Akik nem félnek a repüléstől és a magasságtól, azok bátran kipróbálhatják az ejtőernyős tandemugrást, amely semmihez nem hasonlítható élményekkel gazdagítja a bátrakat. Az ugráshoz semmilyen előképzettség nem kell, a legfontosabb, hogy szívbetegsége ne legyen az embernek.

Őszödről és Zánkáról elmennek, Cserszegtomajra özönlenek a lakók

A Balaton még mindig kedvelt lakóhely - ez derül ki a KSH felméréséből, amelyet a HVG ismertet. 146 ezerrel többen élnek a tó vonzáskörzetében, mint az ezredfordulón.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel