piac

Visszaköltözhetett régi helyére a városi piac

Visszaköltözhetett régi helyére a városi piac, ahol részben megszépült környezetben várják a kereskedők régi és új vásárlóikat. A műszaki átadás után még a napokban pótolják az apróbb hiányosságokat.

Keszthelyi piac - 4 hónapja lezárva

Keszthelyen a Fő tér rehabilitációs program első lépéseként 2010 november 8-án átadtáka munkaterületet a kivitelezőnek a piac területén. Az árusítást érintően ötven iparcikk kereskedőnek új helyre - Vásár tér - kellett költözni. Az ideiglenes megoldás az élelmiszer területet nem érintette. Hónapokig nem történt látványos munka a lezárt területen. A piac első üteme több mint 6000 négyzetmétert érint, befejezési határideje 2011 március 31.

Helyi termelői piac nyílik Gyenesdiáson

A pünkösdre már több termelő kínálhatja a Kárpáti-korzónál létesülő piacon, amely a Balaton révén halpiacként is üzemel majd.

A VÜZ Kft. megtiltotta a parkolást a 9-emeletes lakóinak piacnapokon

Piacnapon nem parkolhatnak a 9-emeletes lakói

"A Keszthelyi Városüzemeltető Kft. a Rákóczi tér 9 emeletes épület 76 lakásában élőknek megtiltotta, hogy az elkövetkező mintegy fél évben heti két napon a lakásukat autóval megközelítsék".

Lakossági fórum a Fő téri beruházásról

A belváros megújításával kapcsolatban tartott lakossági fórumot a Keszthelyi Városüzemeltető Kft. A fórumon szó esett a Fő tér beruházás ütemeiről, a piacról, valamint a forgalmi és parkolási változásokról.

A Rákóczi téri parkolóba teszik át a piacot

A keszthelyi piacot működtető Városüzemeltető Kft. ideiglenes elárusító helyről gondoskodik arra az átmeneti időre, amíg a belvárosi rekonstrukciós munka piacteret érintő üteme lezajlik. A piaci árusok és a vásárlók körében helyszíni kérdezőbiztosok felmérése eredményeként született az a döntés, hogy az építkezés alatt a piac a Rákóczi térre, a 9 emeletes épület, a szolgáltatósor és élelmiszer áruház előtti parkolóban működjön.

Piactér nyílik Hévízen

Piacteret létesít rövidesen a hévízi önkormányzat a városszéli volt vízmű telephelyen. A kistermelői, őstermelői élelmiszer-elárusító helyet a Gamesz fogja működtetni. Ennek költségeire 2 millió forintot biztosítanak idén, az összegen belül hozzájárult a város vezetése egy fő piacfelügyelő év végéig történő alkalmazásához.

"Közös az álláspont a belváros- és piackérdésben"

Megegyezés született a város és a piaci üzlettulajdonosok között a keszthelyi belváros megújításának piacot érintő kérdéseiről. A városházán hétfőn lezajlott egyeztető fórumon sikerült a feleknek konszenzusos megoldást találni a városi piac helyzetére, így várhatóan megvalósulhat a régen várt fejlesztés a területen.

Keszthelyi piac - kisebb területen, több helypénzért

Keszthelyi piac - kisebb területen, több helypénzért

A Fő téri rekonstrukció megvalósulásához elengedhetetlen a közlekedési rend megváltoztatása, a megszűnt parkolóhelyek átrendezése, és a piac elköltöztetése. Bár a több évtizede a jelenlegi helyén működő keszthelyi piac évről évre kevesebb forgalmat produkál, lassan inkább turisztikai látványosság, mint a kereskedőknek nagy bevételt biztosító hely, de a vállalkozók, és árusok mégis ragaszkodnak hozzá.

Vásárcsarnok a piac helyén

Vásárcsarnok a piac helyén

Már készen állnak a tervek egy egyszintes, fedett vásárcsarnok kiépítésére a keszthelyi piac területén, ám a legutóbbi városrendezési tervbe anyagi okok miatt a kivitelezés egyelőre nem fért bele

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel