Balatongyörök

Hősként halt meg a csatorna karbantartásáért felelős vállalkozó

Duguláselhárítás közben rosszul lett három férfi a balatongyöröki strandon szerdán reggel. Kórházba vitték őket, de a karbantartásért felelős vállalkozó meghalt. A Zala megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint büntetőeljárás indult az ügyben halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával.

Kábelhiba miatt áramkimaradás

Több száz fogyasztót érintő kábelhiba történt vasárnap reggel a Nyugat-Balaton térségében, az elsősorban Balatongyörökön és Gyenesdiáson tapasztalt fennakadást várhatóan kora délutánra sikerül megszüntetni - tájékoztatta az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense az MTI-t.

Balatongyöröki polgármesterjelölt

biro_robert.jpg

Biró Róbert, Balatongyörök független polgármesterjelöltje egy olyan politikussal veszi fel a kesztyűt, aki már nyolc éve vezeti a települést. Nincs könnyű dolga a fiatal jelöltnek. Előnye viszont az, hogy helyiként ismeri a település és korosztályának problémáit.

Beépítenék a Szent György hegyet

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park védettsége alá tartozó, mezőgazdasági területet akar Balatongyörök önkormányzata átminősíteni turisztikai övezetté. A lakosoknak ez nem tetszik, tudomásuk szerint a kérdéses tíz hektáros terület egy magánszemély tulajdona.

Tűzoltónap Balatongyörökön

A Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombaton tizedik alkalommal rendezte meg tűzoltónapját. Az érdeklődés minden eddiginél nagyobbnak bizonyult, Zalából és a szomszédos megyékből, sőt, Szlovéniából is érkeztek lánglovagok a rendezvényre, melyen összesen tizenöt szervezet képviseltette magát. A hagyományok nem változtak, az esemény autós felvonulással kezdődött, a szirénázó járművek egészen a Flórián-szoborig mentek, amit megkoszorúztak. Aztán kezdetét vette a főzőverseny, s persze a kívülállók részére is érdekességet jelentő szakmai bemutatók, illetve versenyek sem maradt el.

Rendőrszervezeti kurzus diákoknak Balatongyörökön

Matrix rendszámfelismerő számítógépes kamera

Balatongyörökön a megyei ifjúsági táborban e héten zajlik az IPA rendőrszervezet által középiskolások körében évente megrendezésre kerülő nyári országos rendészeti ismeretterjesztő kurzus. Ezúttal 30 diák érkezett az egyhetes programra, a tábornyitón részt vett dr. Tiborcz János, Zala megye rendőr-főkapitánya és Németh Lajos, az IPA országos elnöke.

Polgárőri irodát avattak Balatongyörökön

A pünkösdi ünnepkör jegyében három napos programmal nyitották a szezont a Balatongyörökön a sport, a kultúra, a gasztronómia és a közbiztonság szerepére téve a hangsúlyt. A rendezvénysorozat futballtornával kezdődött, majd Szépkezű györökiek címmel a Bertha Bulcsu Művelődési Házban a helyi amatőr alkotók hagyományos, immár 4. kiállítását nyitották meg.

Azért csonkították meg a fákat, mert nem látták azoktól a Balatont

Hihetetlen, de igaznak tűnik: ismeretlenek azért tesznek kárt vandál módon a Balaton-part fáiban, mert a lombok zavarják őket a kilátásban...! A balatongyöröki önkormányzat kénytelen-kelletlen sorra takaríttatja el azokat a fákat a tó partjáról, amelyeket ismeretlenek a közelmúltban megcsonkítottak.

Készülhet a körforgalom Balatongyötrökön

Készülhet a körforgalom Balatongyötrökön

Karácsonyi ajándékot kapott Balatongyörök 1150 lakója: közel egy évtizedes várakozás, próbálkozás után a Nyugat-dunántúli Operatív Program kezelői levélben értesítették Kiss László Tibor polgármestert arról, hogy 120 millió forintot nyertek a balesetveszélyes 71-es főúti csomópont körforgalommá alakításához.

Tetten ért orvhalászok

A balatongyöröki és keszthelyi férfi egy vitorlás kishajóval a Szigliget előtti vízterületen, tiltott módszerrel, „gereblyézéssel" több mint három mázsa harcsát fogott ki.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel