Rezi

Régészek ássák a Balaton-felvidék várait

Régészek ássák a Balaton-felvidék várait

A Balaton-felvidék legismertebb várromjait kutatják a régészek: a helyreállítást megelőző feltárások Reziben éppen befejeződtek, a Tátika-várban pedig a nemrégiben kezdődtek el - mondta el Vándor László vezető régész.

Csak gyalog lehet felmenni a rezi várba

Csak gyalog lehet felmenni a rezi várba

Fokozottan ellenőrzik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi felügyelői a rezi vártúra lebonyolítását, főként az autósokat érintően. Az önkormányzat nem érti a dolgot és nem ért egyet a szigorral.

Hétfőtől építkezési tilalom több Balaton-parti településen

Hétfőn lép életbe az október közepén elfogadott balatoni törvény, amely a tó védelme érdekében számos kérdésben szigorításokat ír elő a Balaton környéki önkormányzatok számára. Ez azt jelenti, hogy az 52 part közeli település közül 10-12-ben a következő években nem lehet új házakat építeni. Ezek a falvak elsősorban a Tihany és Zánka közötti szakaszon, Badacsony környékén, Keszthely és Hévíz körül, valamint a Kis-Balaton vidékén találhatók.

Turistaház lesz a rezi plébániából

Turistaház lesz a rezi plébániából

A Várbarátok Köre Egyesület azt tűzte ki céljául, hogy az 1800-as években épült, jelenleg lakatlan, romos állapotban lévő rezi plébániahivatal épületét felújítja, és turistaházzá alakítja. Tafota Istvánné, a szervezet elnöke elmondta: a program megvalósítására támogatási kérelmet nyújtott be, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program turisztikai tevékenységek ösztönzése pályázatra, melyen közel 52 millió forintot nyert.

A keszthelyi rendőrök nagy kábítószerfogása(?)

A keszthelyi nyomozók csütörtökön Reziből előállították egy fiatalokból álló baráti társaság több tagját, mivel adataik szerint rendszeresen összejártak, hogy kábítószeres cigarettát szívjanak el. A hétvégén is egy ilyen alkalomra került volna sor, azonban ezúttal a rendőrök megelőzték őket.

Polgárőrképző, közlekedésbiztonsági tábor Reziben

Polgárőrképző, közlekedésbiztonsági tábort rendeznek gyerekeknek júliusban a Balatonhoz közeli Reziben – számolt be Bozsóky Ferenc táborvezető, a főszervező keszthelyi régiós polgárőrség vezetője.

Felszámolták az illegális depókat Reziben

A település 1,1 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezeti és Vízügyi Minisztérium által kiírt pályázaton, illegális hulladéklerakó helyek felszámolására. A munkát a helyi Polgárőr Egyesülettel és az Ifjúsági Egyesülettel közösen végezték el.

Folytatódhat a Tátika és a Rezi várrom helyreállítása

A Keszthelyi-hegység két legismertebb várromja, a Rezi és a Tátika állagmegóvási és helyreállítási munkáinak folytatását tervezi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) - mondta el Száraz Gábor, a társaság sajtóreferense.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel