Alsópáhok

Szeptember végén újra megindulhat a forgalom Keszthely és Alsópáhok között

Szeptember végén újra elindulhat a forgalom a hévízi elkerülő út első szakaszán, Keszthely és Alsópáhok között - tájékoztatott a Nemzeti Infrstruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken.

A hévízi elkerülő út 11 kilométer hosszú lesz, a részben új nyomvonalon épülő útszakasz a többi között Hévíz belvárosát tehermentesíti majd az átmenő forgalom alól.

Megrövidítették a kerékpárutat Hévíz és Alsópáhok között

Alsópáhok önkormányzata mint gesztor és Hévíz önkormányzata 2009. július 20-án kötött konzorciumi megállapodást a kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésének a Nyugat-dunántúli regionális operatív programban kiírt pályázati támogatására. A cél 2,2 kilométer hosszú kerékpárút megépítése az Alsópáhok főutcájától Hévíz felé vezető út mentén.

Alsópáhokon ki akarták rabolni a takarékot

Egy ismeretlen férfi fegyverrel, vagy fegyvernek látszó tárggyal a kezében egy alsópáhoki pénzintézetben az alkalmazottakat az ott tartott pénz átadására szólította fel szerdán reggel.

Új uszoda a Kolpingban

Egy több lépcsős fejlesztési folyamat első részeként valósult meg az alsópáhoki Kolping Hotel új uszodarészlege. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatot sikeresen bírálták el, így valósulhatott meg a hotel kapacitásbővítése és a szolgáltatások fejlesztése.

Előadások tűzoltóparancsnokoknak

Dunántúli tűzoltóparancsnokok továbbképzésével és szakmai előadás-sorozattal zárul ma a négyhetes, régiós szakmai rendezvénysorozat az alsópáhoki Kolping Hotelben.

Tyúkba dugta a pénzt - hiába

A polgármester javasolja a a képviselő-testületnek, hogy dicsérje és jutalmazza meg a bátor fiatalokat.

Egy asszonytól 200 ezer forintot és két tyúkot lopott el a hozzá betérő 50 év körüli nő. A sértett az utcán futott a tolvaj után, akit négy helybeli fiatal tartóztatott fel a rendőrök megérkezéséig.

Sanyi, a közel hatezer éves gyermek

Egy Hévíz és Alsópáhok közötti régészeti feltárás során nemrégiben egy kb. hatezer évvel ezelőtt élt gyermek maradványaira bukkantak.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel