pályázat

Versenyzongorát vásárolt Leader-pályázattal a hévízi önkormányzat

Közel tízmillió forint értékű versenyzongorát vásárolt Hévíz önkormányzata egy Leader-pályázat támogatásának segítségével - tájékoztatta a hévízi városháza az MTI-t.

Az EU milliárdjaiból: megújul a Helikon Kastélymúzeum

Két és fél milliárd forintos európai uniós forrásból (miután elbírálták a közbeszerzési pályázatot) kezdődhet az idény végén a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum felújítása. A műemlék épületben és a hozzá tartozó létesítményekben évente mintegy 200 ezer látogató fordul meg, több mint általában a magyarországi kastélyokban.

Manninger ügyeit vizsgálja az EU csalás elleni hivatala

Manninger-interjú

A keszthelyi főtér kétmilliárdos felújítása miatt vizsgálódik az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala, a vizsgálat keretében szálltak ki az ellenőrök a tér felújítását végző Közgéphez is.

Rekordösszeg a vízügyben

Rekord összegű közműfejlesztésbe kezd a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Keszthelyen 2,3 milliárd forintból újulhat meg a helyi szennyvíztisztító-telep A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyásával valósul meg a fejlesztés.

Coco House édességgyártó 72milliós beruházás, felét Manninger fizette

Teljesen korszerűsítették és csaknem a kétszeresére bővítették Keszthelyen az édességgyártó Coco House Kft. telephelyét, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 36 millió forint támogatást adott a több mint 72 millió forintos beruházáshoz.

Végre kiganyézzák a Szent Mihály domb környékét

Öt millió Ft-ot nyert Vonyarcvashegy a Szent Mihály - hegy környezetének megújítására a LEADER programban.

Egészségesebb dolgozókért Keszthelyen

Gyógytornaprogrammal az egészségesebb munkavállalókért címmel írt ki pályázatot a keszthelyi Ars Medica Sacra üzemorvosi társaság, célcsoportként az önkormányzatot és intézményeit, vállalkozásait jelölve.

Visszavont kórház pályázat

Szakmapolitikai indokokra hivatkozva a minap visszavonta a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Zalában két kórházat (Nagykanizsa, Keszthely) érint a döntés, az intézmények 200-200 millió forintos fejlesztéstől esnek el.

Aláírják a támogatási szerződést Hévízen

Hévíz Város Önkormányzata régóta várt arra, hogy a belvárosi rekonstrukcióra szóló pályázat pozitív elbírálása után a támogatási szerződést is megköthesse. Augusztus 17-én, Vértes Árpád polgármester és Horváth Jácint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója a polgármesteri hivatalban aláírja a támogatási szerződést.

A cserszegtomaji iskola pályázhat

A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében kis- és mikrorégiós oktatási hálózatok központjainak fejlesztésére az év elején jelent meg pályázati kiírás. A térség több településének általános iskolájánál is reális indokok merültek fel a támogatási igény benyújtására, ám a kiírás szerint kistérségenként csupán egy pályázat adható be. A hévizi székhellyel működő kistérségi társulás elnöksége úgy döntött, hogy a cserszegtomaji általános iskola fejlesztését célzó pályázat benyújtását támogatja.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel