hulladék

Július 1-től a Keszthelyi Husz Kft. végzi a szemétszállítást

Július 1-jétől nem a VÜZ Nonprofit Kft. végzi Keszthelyen a hulladék elszállítását. Az április 14-i képviselő-testületi ülésen meghozott döntés értelmében Keszthelyi Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft. (Keszthelyi Husz Kft.) néven száz százalékban önkormányzati tulajdonú, nonprofit gazdasági társaságot hozott létre a város.

Közmunkásokkal takaríttatják a Balaton partot

Közmunkásokat vezényelnek tavasszal a Balaton-partra. Április elsején indul a közmunkaprogram második üteme, aminek keretében 2000 munkanélkülit elsősorban a vasút és az idegenforgalom területére irányítanának.

Illegális szemét - névre szóló papírokkal

Illegális hulladék

2011. január 10-én a keszthelyi Városüzemeltető Kft-hez lakossági bejelentés érkezett, hogy a Keszthelyről Fenékpusztára vezető útnál, a szabadstrand lejárati területére nagy mennyiségű szemetet helyeztek el. Az átvizsgáláskor olyan dokumentumok kerültek elő, melyből kiderülthet ki a tettes. A dokumentumok között találtak H.A. névre kiállított 2011. évi munkaszerződést valamint H.K. nevével ellátott iskolai füzeteket egyéb tanszereket.

Arany Hangya hulladékgazdálkodási díj Keszthelynek

Keszthely városa nyerte el 2010-ben az Arany Hangya díjat, mellyel a hulladékgazdálkodás területén kiemelkedő tevékenységet folytató települési önkormányzatokat jutalmazzák az elismerés alapítói. A kezdeményezés fővédnöke a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium volt.

15 tonnányi szemét Keszthely és Hévíz között

A Keszthely és Hévíz közötti erdőben lévő bányát negyven éve zárták be, azóta hordják ide a szemetet, az utóbbi években már ipari méretekben. A Balatontól alig két kilométerre 15 ezer köbméter hulladék halmozódott fel egy egykori bányában és a körülötte lévő erdőben.

Kuka-kérdés Vonyarcon

Kuka-kérdés

A tíz lakóegységből álló vonyarcvashegyi társas nyaraló tulajdonosai azt sérelmezik, hogy jóval több kommunális hulladék elszállítását fizetteti meg velük a szolgáltató, mint amennyit teljesít.

Keszthelyi "kukabúvár" VÜZ Kft.

Augusztustól újra kénytelenek leszünk a szállítást megelőzően egyes lakóingatlanok előtt vagy a Csapás úti telephelyen szúrópróbaszerűen analizálni a sárga zsákok tartalmát. Ezt két kollégánk végzi, kérve az adott ingatlan tulajdonosát is a lehetséges együttműködésre, de természetesen a munkafolyamatot fotóval, tanúval dokumentáljuk.

Keszthelyen is lecsapott a Zöld Kommandó

Nyáron is folytatódnak a 2009-es Zöld Kommandó akciósorozat helyszíni ellenőrzései, amelyek célja az illegális autóbontók felszámolása. Júniusban összesen 88 telephelyet, köztük egy keszthelyit is ellenőriztek a zöldhatóságok, 9 esetben volt szükség az illegálisan végzett hulladékkezelési tevékenység azonnali megtiltására, 2 esetben büntetőeljárás kezdeményezésére, további 12 esetben felszólításra.

Az "Út a munkához" program keretében takaríttatják a Balaton partot

Az eddig elhanyagolt, jobbára csak horgászok által használt, sétányként nem funkcionáló terület kitisztításával, a zöldterület rendezésével hosszabb lett a bejárható keszthelyi partszakasz.

A szelektív hulladékgyűjtésről

A szelektív hulladékgyűjtésről

Keszthely város komplex hulladékkezelési rendszerével ismerkedhettek meg a minap az érdeklődők nyílt nap keretében.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel