oktatás

Élő állatokat boncoltak a keszthelyi gimnazisták a biológia-szakkörön

Élő állatokat boncoltak a keszthelyi gimnazisták a biológia-szakkörön

Állatokat boncoltak fel egy keszthelyi gimnázium biológia-szakkörében, előfordult, hogy kiscsibéket élve daraboltak a diákok. A foglalkozásokra már 13 éves kortól jártak gyerekek, a szomszédos katolikus általános iskola tanulóit is bevonták. A szakkört vezető tanár hirtelen távozott az iskolából, a tankerület vizsgálatot indított, az állatvédők büntetőfeljelentést tesznek.

Izlandon jártak a Keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulói

A 2013-2014 és 2014/2015-ös tanévben a Keszthelyi Vajda János Gimnázium és az izlandi Höfn Framhaldsskólinn í Austur-Skaftafellssýslu gimnáziumának tanulói közös projekt keretében vizsgálják a globális környezeti változások okait és azok emberi életkörülményekre gyakorolt hatását.

Manninger: kevés a szakmunkás

Zala az országos átlaghoz képest jobb eredményeket mutat a szakképzett munkaerő szempontjából, de az építőiparban és a vendéglátásban számos területen nincs elég szakember - mondta a megyei közgyűlés elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

Megnyílik Hévíz első bölcsődéje

Várhatóan szeptemberben, három hónappal az átadási határidő előtt, megnyílik Hévíz első bölcsődéje - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Digitális táblákat kaptak a keszthelyi iskolák

Csaknem 80 millió forint pályázati forrásból korszerű informatikai eszközökkel szerelték fel a keszthelyi oktatási intézményeket - közölte a polgármesteri kabinet az MTI-vel.

Pályázat: Az én Balatonom... /gyerekeknek!/

A pályázat a három balatoni megye - Somogy, Veszprém, Zala - általános iskolás gyermekei számára három korcsoportban kerül meghirdetésre úgy, hogy a korcsoportokban minden esetben a tényleges iskolai osztályba tartozás és nem a pályázó életkora kerül figyelembevételre.

Keszthelyen már évek óta nincs iskolatej

Hazánkban a gyerekek 11 százaléka kap ingyen a tízórai mellé napi egy pohár tejet, vagy más tejterméket. Zala nagyvárosai jelenleg nem vesznek részt a programban. A Vidékfejlesztési Minisztérium rendelete szerint idén 800 millió forint jut az iskolatej-programra.

Politikusok képzése Keszthelyen

Politikus-képzés Keszthelyen az EGYM VITAL CENTER-ben

A SISZA Kommunikációs Intézet Politikusképző Iskolájának kihelyezett tagozata (PKI) 2011. március 5-én (szombaton) indul a Keszthelyen. A hetente, szombatonként 20-25 fős csoportokban folyó gyakorlati foglalkozások során a résztvevők képessé válnak önállóan politikai kampányok szervezésére, pártépítési feladatok elvégzésére, politikai kommunikációs és médiaszereplésekre.

Keszthelyi iskolakerülők

Ha a diáknak 50 igazolatlan órája van, szüleitől megvonhatják az iskolalátogatási támogatást. Keszthelyen már négy ilyen fordult elő a tanév kezdete óta.

Uniós forrásból akadálymentesítették a Zöldmező utcai iskolát

Akadálymentesítették az iskolát

A keszthelyi Zöldmező utcai iskolára már jócskán ráfért a felújítás, hiszen 1984 óta nem történtek fejlesztések az intézményben. Most Európai Uniós forrásból sikerült megvalósítani a már régóta szükséges akadálymentesítést.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel