Fenékpuszta

Heten bontották a vasúti sínt Fenékpusztánál

Vasárnap délután érkezett bejelentés a Keszthelyi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy Fenékpuszta közelében a 76-os főút 10-es kilométerszelvényében ismeretlen személyek bontják a vasúti sínt.

Fenékpusztai rehabilitáció: Czoma kétmilliárd forintos projektje

Kezdenek letisztulni a fenékpusztai rehabilitációval kapcsolatos tervek, a tulajdonos Helikon kastélymúzeum hamarosan benyújtja komplex pályázatát. Összességében mintegy másfél-kétmilliárd forintos projektről van szó, melynek fedezetét pályázati forrásból kívánják előteremteni. A lovas és római kori örökség láthatóvá tételével kapcsolatos munkálatok párhuzamosan zajlanak majd, a remények szerint pedig jövőre már indulhat is a beruházás.

Új magyar lóversenypálya születik Fenékpusztán

A Keszthely melletti Fenékpusztán lehet a legújabb magyar lóversenypálya. 600 millió forintba kerül. A teljes lovas örökség felújítását és egy európai szintű lóversenypálya felépítését készíti elő Keszthelyen a Helikon Kastélymúzeum Nonprofit Kft., a tervek szerint 2014-től lehetnek ott versenyek.

Új röpdét építenek a fenékpusztai madármentők

Új röpdét építenek a fenékpusztai madármentők

A Zala Megyei Önkormányzat a közelmúltban 100 ezer forintos adománnyal segítette a madárgyűrűző állomás munkáját. Az összegből egy új röpdét építenek a menhelyre kerülő madaraknak. A beruházás megvalósításához önkéntesek segítségét is szívesen fogadják - tájékoztatott Benke Szabolcs, a létesítmény vezetője.

Megszűnik a balaton-parti csónakkikötő Fenékpusztánál

A Balaton fenékpusztai partszakaszán kialakított csónakkikötő eltávolítására kötelezte jogerős határozatában a közép-dunántúli zöldhatóság a Fenékpusztai Amur Horgászegyesületet.

Új eljárás a fenékpusztai medertisztítás ügyében

Új eljárásra kötelezte pénteken a Zala Megyei Bíróság a környezetvédelmi főfelügyelőséget a fenékpusztai medertisztítás ügyében. Tavaly a horgászok 200 négyzetméteren raktak le iszapot a településen, védett területen, engedély nélkül.

Mit rejt hazánk legizgalmasabb bakterháza?

A hazánkban befogott madarak tíz százalékát a Balaton melletti Fenékpusztán gyűrűzik meg. Emellett évente mintegy 200 sérült madár gyógyításával és fiókaneveléssel is foglalkoznak az itt dolgozó szakemberek.

Tömegesen pusztulnak a fecskék

Ha valaki legyengült fecskét talál, próbálja meg legalább néhány napig gondozni – ez a madártani szakértők tanácsa, ugyanis a tartósan hideg-szeles időben e kecses madarak nem találnak táplálékot. Tömegesen pusztulnak.

Frontális karambol Fenékpusztánál - foto

Egy személyautó és egy tehergépkocsi ütközött össze szerdán Keszthely határában, a balesetben az autót vezető nő súlyosan megsérült – közölte a zalai rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A személyautó utasa ugyancsak súlyos sérüléseket szenvedett.

A természetvédelmi őr leállíttatta a medertisztítást Fenékpusztánál

A természetvédelmi őr leállíttatta a medertisztítást Fenékpusztánál

Természetbarátok szempontjai ütköztek az Amúr Horgász Egyesületéivel, utóbbi a hét végén csónakkikötő kialakításába fogott Fenékpusztánál. A szomszédos madártani állomáson dolgozók szerint a karbantartó medertisztítás helyett természetkárosítás folyik. Ha a medervonalon belül állt a fa, akkor nem tartozika nemzeti park hatáskörébe?

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel