buli

Manninger-poszt: Nem kell technobuli Keszthelyre

Manninger-poszt: Nem kell technobuli Keszthelyre

Nem tetszik a keszthelyieknek, hogy náluk rendeznék meg a B.my.Lake fesztivált nyáron. Korábban Zamárdiban csapatták az elektronikus zene kedvelői, idén viszont már egy keszthelyi kemping adna otthont az eseménynek.

Idén a keszthelyi Zala kempingbe költözik a B my Lake Fesztivál

Idén a keszthelyi Zala kempingbe költözik a B my Lake Fesztivál

Augusztus végén megint megtartják a Balaton Sound kisöccsének tartott B.my.Lake fesztivált, de a hagyományoktól eltérően nem Zamárdiban, ha nem a tó túlsó végében: Keszthelyen, a Zala kempingben - amit történetesen éppen tavaly vett meg Tiborcz István baráti körének egy tagja.

Keszthelyi karnevál

Farsangi felvonulás

A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete 12 éves hagyományát ápolva rendezte meg a maskarás felvonulást és jelmezbált szombaton Keszthelyen. Az immár tucatnyi esztendő során nagyszabásúra érlelődött farsangoló esemény tömegeket vonzott. A Helikon Kastélymúzeum parkjából indult belvárosi sétára a karnevál hercege és hitvese, útjukat a mögöttük százával haladó kísérettel utcahosszban nézte végig a közönség.

Báloztak a hévízi szobakiadók

Idén is megtartotta hagyományos bálját a Hévízi Szobakiadók Szövetsége. 180 vendéget vártak a NaturMed Hotel Carbona báltermébe, ahol a megszokott asztaltársaságok mellett a szobakiadók vendégei is helyet foglaltak. A megnyitón Lajkó Ferenc a szövetség elnöke és Vértes Árpád, Hévíz polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a Hevesi Sándor Színház két művésze alapozta meg a báli hangulatot.

Tavaszi fesztivál Hévízen

Hévízen, a Deák téren népművészeti kirakodóvásár és kézműves bemutatók várták a vendégeket. A délutáni ünnepélyes fesztiválnyitón Vértes Árpád polgármester hangsúlyozta, hogy a természet adta legjobb lehetőségekkel is csak egymással összefogva lehet élni. A kulturális fesztivál szép példája az együttműködésnek, hiszen megjelenik benne a város és környékének hagyományápolása, művészetteremtése, vendéglátása.

Elkerülő-Road-Show Keszthelyen

Elkerülő-Road-Show Keszthelyen

Több mint 20 milliárd forintért épülnek elkerülő utak Keszthely és Hévíz térségében, de az országban 17 hasonló fejlesztési program folyik - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára vasárnap Keszthelyen, a projekteket bemutató interaktív kiállítás megnyitóján.

10 éves a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete

10 éves a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete

A Helikon Kastélymúzeumban rendezett évfordulón köszöntőt mondott Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, elismeréssel szólva a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesület munkájáról, aminek köszönhetően számos új színfolt jelent meg a turisztikai és kulturális palettán. Ezek közt tallózott tíz évre tekintve Nádler Józsefné elnök, majd vendégként Dombi Mirolya Erzsébet, aki hét éven át alapító elnökként vezette a közösséget.

Huszár-Honvéd Találkozó Keszthelyen

Augusztus 16-17-én rendezték meg a Keszthelyi Huszár-Honvéd Talákozót. A két napos, látványos esemény több helyszínen zajlott.

Cigány fesztivál Keszthelyen

Első ízben rendezték meg Keszthelyen a hagyományőrző roma fesztivált.A rendezvényre számos csoport érkezett Zala megyéből.

Ejtőernyős tandemugrás Cserszegtomajon

Akik nem félnek a repüléstől és a magasságtól, azok bátran kipróbálhatják az ejtőernyős tandemugrást, amely semmihez nem hasonlítható élményekkel gazdagítja a bátrakat. Az ugráshoz semmilyen előképzettség nem kell, a legfontosabb, hogy szívbetegsége ne legyen az embernek.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel