Sármellék

Visszatértek az oroszok Sármellékre

Leszállt az első, Moszkvából érkező charter-járat a Fly Balaton Nemzetközi Repülőtéren, amely az elmúlt években leginkább németországi desztinációkból fogadott járatokat. Az első 131 orosz turistát két héten belül követi a következő csoport. Augusztus végéig rendszeresen érkeznek a gépek Moszkvából a Balaton partjára.

STAR MENÜ Kft.: 2,4 milliárdért piacával együtt eladó

A felszámoló Vectigalis Zrt. eladásra hirdette meg a sármelléki Star Menü Kft. vagyonát, a korábban az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb készétel- és szendvicsgyártó üzemét.

Berlini charterek közlekednek Sármellékre

A nyári menetrendi időszakban már évek óta működő frankfurti, hamburgi és düsseldorfi járatok mellett áprilistól berlini chartert is közlekedtet a Lufthansa Sármellékre - tájékoztatott a járatokat szervező Mutsch Ungarn Reisen szerdán.

Az SCD megszerezte a Hunguest Hotels Zrt. 30%-át

Megváltozik a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonosi szerkezete: a társaság igazgatótanácsában a szavazati jogok egyharmadát Leisztinger Tamás ismert üzletember átadja a Magyar Turisztikai Holdingot létrehozó, a sármelléki repülőteret is üzemeltető SCD Group tulajdonosának, Jászai Gellértnek.
A döntés a Hunguest Hotels Zrt. zalai szállodáit is érinti természetesen, bár szakemberek szerint a tulajdonosi szerkezetváltást nem lehet majd észrevenni sem Hévízen (a Panoráma és a Helios szállodákban), sem Zalakaroson (a Hotel Freyában), hiszen jól működő egységekről van szó, semmi sem indokolja, hogy változásokat vezessen be az új tulajdonos.

Ugrott Sármellék és Zalavár reptérből származó bevéte

A sármelléki repülőteret üzemeltető SCD csoport átvállalja a tulajdonos Zalavár és Sármellék önkormányzatától azt a 330 millió forintos tartozást, amelyet pervesztesként kellene megfizetniük a reptér korábbi üzemeltetőjének – közölte az SCD Group Zrt.

Nem zár be télre a sármelléki repülőtér

Egész évben repülhetünk Sármellékről

A sármelléki FlyBalaton repülőtér a korábbi két évvel ellentétben az idén télen nem zár be. Elkán Péter, az SCD-csoport kommunikációs igazgatója közölte: az április óta az üzemeltetésükben működő reptéren az elmúlt időszakot próbaszezonnak szánták.

Uniós pénzből kármentesítik a sármelléki repülőteret

Sármellék-Zalavár Önkormányzati Társulása nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót a volt szovjet katonai repülőtér - most Fly Balaton - területének kármentesítésére, az uniós forrásból megvalósuló munkára a legújabb Közbeszerzési Értesítőben jelent meg a felhívás.

330 millió forint megfizetésére kötelezte Zalavár és Sármellék önkormányzatát az ítélőtábla

A sármelléki repülőtéren elvégzett beruházások ellenértékének, és ez eddigi nem fizetésből adódó kamatok, mintegy 330 millió forint megfizetésére kötelezte jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla Zalavár és Sármellék önkormányzatát.

Mentőautót kap a sármelléki légibázis az osztrák Vöröskereszttől

Mentőautót kap a sármelléki légibázis az osztrák Vöröskereszttől

Kiváló állapotban lévő nyolcéves mentőautót adományozott a sármelléki légimentő bázisnak az osztrák Vöröskereszt. A Volkswagen típusú gépkocsit elsősorban a bázison tudják használni, de a végső alkalmazásáról később döntenek. A mentő Ausztriában eddig esetkocsiként működött, a jelenlegi felszereltsége alapján - amit szintén az osztrákok adományoztak - viszont hazánkban egyelőre csak szállítójárműként vethetik be.

Közel 90 kiló halat lopott a Kis-Balatonból egy keszthelyi férfi

Két zsáknyi, összesen 88,3 kilogramm pontyot és harcsát talált egy Suzuki Marutiban Sármelléken a körzeti megbízott, amikor hétfő hajnalban ellenőrzésre megállította a sofőrt.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel