kastély

Pálinkás Róbertet a 444 mutyizáson kapta

A keszthelyi Festetics-kastély EU-s pénzből lesz nagyon szép. És úgy tűnik, hogy nem bízzák a véletlenre, hogy ki építkezhet majd.

Az EU milliárdjaiból: megújul a Helikon Kastélymúzeum

Két és fél milliárd forintos európai uniós forrásból (miután elbírálták a közbeszerzési pályázatot) kezdődhet az idény végén a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum felújítása. A műemlék épületben és a hozzá tartozó létesítményekben évente mintegy 200 ezer látogató fordul meg, több mint általában a magyarországi kastélyokban.

Adócsalás, sikkasztás gyanúja a keszthelyi kastélyban

Feljelentést tett a keszthelyi kastélymúzeum új, fideszes igazgatója ismeretlen tettes ellen, miután az általa indított vizsgálat súlyos pénzügyi szabálytalanságokat talált. Az akció célpontja az előd, a nemrég 27 év után azonnali hatállyal menesztett Czoma László, egykor MSZMP-s, majd független országgyűlési képviselő, a múzeum alapítója.

Pálinkás tovább háborúzik

Érdemi munka helyett a lassan megszokottá váló Pálinkástól származó sajtóanyag olvasható az alábbiakban:

Pálinkás ismét átviláglik

A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum anyagi helyzetének átvilágítását, a vagyoni leltározást emelte ki feladatai közül az intézmény új ügyvezető igazgatója, Pálinkás Róbert, aki interjút adott az MTI-nek.

Czoma mellett

Nyílt levelet írtak a keszthelyi kastély tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek a Czoma László kastélyigazgató leváltásán felháborodott helyi értelmiségiek. A kastélyt 27 éve igazgató Czomát május végén menesztették azonnal hatállyal, és helyére Pálinkás Róbertet, Keszthely fideszes alpolgármesterét nevezték ki.

Pálinkás azt hazudja, hogy 170 dolgozó bére 3millió forint lenne

Gyorssegélyként Keszthely hárommillió forint visszatérítendő átmeneti támogatást utalt át a Helikon Kastélymúzeumnak, hogy ki tudják fizetni a mintegy 170 munkavállaló június harmadika óta esedékes bérét, közölte a polgármesteri kabinet szerdán.

Csődbe vitte a keszthelyi kastélymúzeumot Czoma?

A mai nappal Pálinkás Róbertet nevezte ki a Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatójának a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., miután indoklás nélkül, azonnali hatállyal megszüntette a múzeumot csaknem három évtizede vezető Czoma László munkaszerződését. A volt vezető politikai döntésnek tartja a felmentését, az InfoRádio viszont úgy tudja, hogy komoly gazdálkodási anomáliákat tártak fel a társaságnál.

Pálinkás Róbert a következő sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

Az előzetes sajtóhíreszteléseket megerősítve ezúton tudatom, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felkérését elfogadva június 2-ától töltöm be az keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Nonprofit Kft. igazgatói pozícióját.

A város kastélya vagy a kastély városa?

Régóta foglalkoztatja a keszthelyieket, mi lesz a sorsa a város területén található nagy értékű ingatlanoknak. Ezek közül is kiemelkedik a Festetics-kastély tőszomszédságában jól elkerített hatalmas terület, amely korábban a Magyar Néphadsereg „rakétabázisa” volt, majd a magyar államé lett, a Helikon Kastélymúzeum Kht. pedig a kezelés jogát kapta meg. A város azóta is szeretné a területet értékesíteni, a kezelő azonban ezt minden eszközzel igyekszik megakadályozni.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel