egészségügy

Keszthelyen már évek óta nincs iskolatej

Hazánkban a gyerekek 11 százaléka kap ingyen a tízórai mellé napi egy pohár tejet, vagy más tejterméket. Zala nagyvárosai jelenleg nem vesznek részt a programban. A Vidékfejlesztési Minisztérium rendelete szerint idén 800 millió forint jut az iskolatej-programra.

Hévíz város orvos nagykövetei

Hévíz orvos nagykövetei

Orvos nagyköveteket nevezett ki a hévízi városházán csütörtökön rendezett ünnepségen az önkormányzat és a Turizmus Marketing Egyesület: Kulics Ágota, Moll Veronika, Horváth Bernadett, Rizsavi Márta, Kása Ágnes, Schwillinger Ferenc, Monduk Péter, Major Zoltán, Palotai Zoltán, Szakonyi József, Oláh András és Szekeres László.

Egészségesebb dolgozókért Keszthelyen

Gyógytornaprogrammal az egészségesebb munkavállalókért címmel írt ki pályázatot a keszthelyi Ars Medica Sacra üzemorvosi társaság, célcsoportként az önkormányzatot és intézményeit, vállalkozásait jelölve.

Abortuszmentes napok Keszthelyen

Abortuszmentes napok Keszthelyen

Március 25-én, csütörtökön, délután fél öttől Keszthelyen zarándoklatot tartottak a méhen belüli erőszak hatmilliónál több magyarországi áldozatáért.

Hévízen rendezték a Magyar Balneológiai Egyesület nagygyűlését

A Magyar Balneológiai Egyesület 2009. november 20-22-én, Hévízen, a Hévíz Gyógyfürdő és Szent András reumakórház termeiben tartotta ez évi nagygyűlését tudományos konferencia keretében. A nagygyűlést Vértes Árpád, Hévíz város polgármestere nyitotta meg. A rendezvényyen több tudományos előadás mellett a turizmusról, főként az egészségturizmusról is hallhattak előadást a résztevők a szakemberektől.

Ingyenes emlőrákszűrés keszthelyieknek

Ingyenes emlőrákszűrés keszthelyieknek

A keszthelyi önkormányzat idén is ingyenes buszjáratokat indít Zalaegerszegre, hogy minél több hölgy vehessen részt a megyei kórház mammográfiás laborjában elvégzendő szűrővizsgálaton. A 45-65 év közötti keszthelyi hölgyek személyre szóló meghívólevelet kapnak a Zala Megyei Kórház Mammográfiás Laborjától a novemberben és decemberben esedékes szűrésekre, az orvosi körzetek beosztása szerint.

Tovább folynak a milliók Hévízen

Gőzerővel folyik Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kft. beruházása, a hévízi tó partján épülő II/B ütem jelű szárny építkezése - gondolhatná a gyanútlan fürdővendég, ám közel sem ilyen felhőtlen a helyzet. A korábban kitűnően prosperáló fürdő adósság-hitel állománya ma ötmilliárd forint. A II/B ütem másfél milliárd forintot meghaladó bővítési beruházását egy olyan cégre bízták, amely a nyílt közbeszerzési eljárás keretében még a gyógyfürdő jogásza szerint is érvénytelen pályázatot nyújtott be.

Együttműködés a megyei és a hévízi kórház között

Egyedülálló az országban a Zala Megyei Kórház és a hévízi Szent András Reumakórház között immár másfél éve fennálló sikeres együttműködés, amely a közel 300 ezer lakosú megye reumatológiai járóbeteg-szakrendelésének fejlesztése érdekében jött létre. A szakmai kooperáció eredményeként fejlődött az ellátás minősége és jelentősen rövidebbek lettek a várakozási idők a megyei kórház szakrendelésén.

Tradicionális súlyfürdő

Dr. Moll Károly hévízi orvos 1953-ban alkotta meg a víz alatti súlyfürdőt. Az eljárás azóta számos változáson ment keresztül, de csak Hévízgyógyfürdőn emberek tízezreit mentette meg súlyos gerincműtétektől, és adta vissza fájdalommentes, szabad mozgásukat.

A rák legyőzhető

F. Wolf Ágnes

F. Wolf Ágnes nyolc hónapig küzdött rákbetegségével. Egészségügyi tortúrája idején „megismerkedett” a kemoterápiával és a sugárkezeléssel. Kálváriájáról könyvet is írt, melyet minap mutattak be „Napfogyatkozás – Küzdelmem a szörnyű kórral” címmel a Fejér György Városi Könyvtárban.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel