tófürdő

Hévíz új tópartja

Megújítják a hévízi tó partfalát, amelynek révén az egykori természetes állapotokhoz közelítő élőhely alakulhat ki - hangzott el a több mint 200 millió forintos támogatással megvalósuló beruházás indítása kapcsán szerdán Hévízen.

Másfél milliárdos támogatást bukik el a hévízi gyógyfürdő

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség visszavonta a hévízi gyógyfürdő fejlesztéséhez nyújtott mintegy másfél milliárd forintos támogatását, mert a fürdő üzemeltetője másfél év alatt nem teljesítette az előírt feltételeket.

Hévíz aggódik a konkurencia miatt

Tíz évvel ezelőtt készült el a Hévízi-tó úgynevezett védőidom tervezete, amely meghatározta övezetenként, milyen tevékenységet lehet folytatni, anélkül, hogy a gyógytó károsodna - kezdte Füzesi Lászlóné önkormányzati képviselő, a Hévízért Városvédő- Fejlesztő és kulturális Egyesület elnöke. Aggodalommal fogadták, amikor megtudták, hogy a környéken több termálvíz-kútra is engedélyt adtak ki.

Hévíz testülete döntött: marad Hegedűs

A többségi tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) kezdeményezése ellenére nem hívták vissza pozíciójából a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját - közölte a kisebbségi tulajdonos Hévíz városának polgármestere.

Nagy Róza helyén Kovacsics Imre

Kovacsics Imre a Hévízgyógyfürdõ és Szent András Reumakórház Nonprofit Korlátolt Felelõsségû Társaság új stratégiai és fejlesztési igazgatója Nagy Rózát váltotta e pozíciójában, akit az új kormányzati struktúrában a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkárává neveztek ki.

Megszabadulnak Hegedűs Lajostól

Leváltja a Hévíz Gyógyfürdő Zrt. ügyvezető igazgatóját, Hegedűs Lajost csütörtöki ülésén a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) igazgatósága – tudta meg a Hír Televízió. Az ülésen az MNV Zrt.-hez tartozó állami cégek menedzsmentjéről döntenek.

Hévizi kórházvezetőből államtitkár

A Fidesz egyik helyi képviselője és a párthoz közeli média is keményen támadta korábban a hévízi kórházban vezetői posztot betöltő Nagy Rózát, aki a kiszivárgott információk szerint államtitkári pozíciót kaphat az Orbán-kormányban. Nagyot előbb Molnár Lajos egykori miniszterhez fűződő családi kapcsolatai miatt érték támadások, később pedig többek között egy fideszes képviselő tett feljelentést a részben általa is vezetett kórház ügyei miatt.

Lemaradhat Hévíz a milliárdos támogatásról

Érvénytelen a tófürdő fejlesztésének tárgyában meghirdetett közbeszerzési eljárás - jelentette be a közelmúltban Vértes Árpád, korábban az SZDSZ által támogatott hévízi polgármester. Ezzel régóta várt fejlesztés látszik - legalábbis egyelőre - meghiúsulni a hévízi gyógyfürdőben.

Kavicsot a Hévízi-tóba?

Sallai István Hévíz

Közel kétszáz köbméter folyami kavics került volna a Hévízi-tóba, ha a partvédelmi rekonstrukció az eredeti elképzeléssel valósul meg. A kórház vezetése új tervet készíttetett, ennek engedélyezése még hátravan.

Rekordokat dönt a hévízi gyógyfürdő

Az elmúlt évek legjobb havi eredményét érte el augusztusban a látogatottságot és bevételt illetően a hévízi gyógyfürdő (Augusztusi bevétel: 164 millió forint) - tájékoztatott csütörtökön a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel