vízimentők

Parton hever a 70milliós balatoni mentőhajó

Az első nyáriasan meleg hétvégén már sokan fürödtek a Balatonban, miközben Zánkán a parton állt lepányvázva - a korábban áprilistól decemberig vízen lévő -, mintegy 50 millió forintért beszerzett, közel 20 millió forintért felszerelt egyetlen balatoni sürgősségi mentőhajó, mert nincs forrás az üzemeltetésére.

Tavaszig tudnak menteni a Balatonnál

Összesen 15,5 millió forint támogatáshoz jutott a balatoni vízi mentést végző Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ). Ebből tavaszig működhetnek. A támogatás a Miniszterelnöki Hivataltól (MeH) és a Balaton Fejlesztési Tanácstól (BFT) származik. Bagyó Sándor, a szakszolgálat elnöke szerint az összeg a szervezet eddigi kiadásainak fedezésére, valamint egy tavaszig tartó ügyelet fenntartására elegendő.

Vízimentők készültségben a Keszthelyi-öbölben

A balatoni biztonság érdekében ezekben a napokban is többen tartják a frontot a keszthelyi térségben: így a Vízirendészeti Rendőrkapitányság keszthelyi őrse, valamint a Vöröskeresztes Vízimentők Egyesülete.

Hat hétig szolgált a sürgősségi mentőhajó a Balatonon

Az idén teljesített először szolgálatot sürgősségi mentőhajó a Balatonon. A tavaly beszerzett jármű a tó keleti medencéjének bármelyik pontját 5-8 perc alatt elérte. A hajó működésének tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót, ahol bejelentették még két hajó beszerzése tervezik.

Megkerültek a horgászok

Nagy riadalmat okozott péntekről szombatra virradóra két német horgász, akik az első hírek szerint eltűntek az éjszakai balatoni viharban. Aztán kalandos módon előkerültek. A vonyarcvashegyi vízimentők éjjel fél kettőkor jelezték a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Zánkai Központja felé, hogy egy csónak kölcsönző tulajdonosa szólt nekik, hogy az egyik még a kora esti órákban kiadott csónakját nem hozták vissza.

Ellopták a vizimentők katamaránját a keszthelyi strandról

Ellopták a vizimentők katamaránját a keszthelyi strandról

Elloptak a egy speciális életmentő katamaránt a keszthelyi Libás-strandról hétfőre virradóra - tájékoztatott Tar Mihály a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője hétfőn.

Tucatnyi embert kellett kimenteni a Balatonból

A hétvégi szeles, viharos időben tizenkét embert, köztük elsodródott gumicsónakos gyerekeket mentettek ki a Balatonból a vízi rendőrök - közölte Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője. Akadt olyan, aki kétszer is mentésre szorult.

Vízimentők készenlétben

Itt a nyár - egyre több horgász kievez a tóra és a fürdőzők is megjelentek - a vöröskeresztes vízimentők mindkét hajójukat vízre tették már a vonyarcvashegyi kikötőben, attól fogva készenléti ügyeleti szolgálatot tartanak. Bajbajutottak mondhatják, hogy az ő szerencséjükre. Jó, ha a 83/380-380-as telefonszámot úgy jegyzik meg a vízre szállók, mint hajdan az S. O. S. jelet.

Holttest a Balatonban

Holttestet találtak a Balatonban Szigligetnél, és a rendőrségi helyszínelés során kiderült, hogy az egyik decemberben eltűnt fiatalember egyikét vetette ki a víz, közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

Tovább keresik az eltűnt horgászokat

A kutatást szombat délután a Szigligettől Balatongyörök felé eső térségben folytatták víz alatti radar segítségével, sötétedésig. Ha addig nem bukkannak a két férfi nyomára, vasárnap reggel indulnak újabb bevetésre a vízi mentők és vízi rendőrök.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel