közlekedés

Lezárják a Zalacsányt Felsőpáhokkal összekötő utat

A 76. sz. főút Hévíz-Alsópáhok elkerülő szakaszát építtető Pannonway Építő Kft.-től kapott információk szerint a Duna Aszfalt Kft. 2013. július 1-jén megkezdi a terv kivitelezését. A várhatóan 4-6 hónap időtartamot igénybe vevő kivitelezés során a meglévő nyomvonalon helyszínrajzi, magassági és keresztmetszeti korrekció történik, ezért a Zalacsányt Felsőpáhokkal összekötő 7351 j. út a forgalom elől elzárásra kerül.

Keszthely évente 20milliót költ kátyúzásra

Keszthely többet költ kátyúzásra, mint Nagykanizsa

A tavasz a kátyúk szezonja, ahogy melegszik az idő, valószínűleg egyre több helyen adja fel a küzdelmet, s lyukad ki az útburkolat. Keszthelyen az önkormányzat szakemberei szerint az átlagosnál jobb állapotban vannak a belterületi utak. Ez annak köszönhető, hogy volt elegendő pénz a javításokra az elmúlt években, s a munkákat mindig időben el tudták végezni.

Aknafedlapokat loptak el Balatonfenyvesen - több utcát le kellett zárni

Ellopták a csatorna fedlapokat

24 aknafedlapot loptak el csütörtök reggelre Balatonfenyvesen. A fémtolvajok miatt több utcát átmenetileg le kellett zárni.

Megrövidítették a kerékpárutat Hévíz és Alsópáhok között

Alsópáhok önkormányzata mint gesztor és Hévíz önkormányzata 2009. július 20-án kötött konzorciumi megállapodást a kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésének a Nyugat-dunántúli regionális operatív programban kiírt pályázati támogatására. A cél 2,2 kilométer hosszú kerékpárút megépítése az Alsópáhok főutcájától Hévíz felé vezető út mentén.

Belváros-program: márciustól módosul a forgalmi rend és a buszközlekedés

A keszthelyi Fő tér márciustól

Március elejétől több fontos változásra lehet számítani Keszthely belvárosában; a munkák megindulásával együtt a forgalmi rend és a buszközlekedés is módosul. Egyszerre kezdődik meg a felújítás a tér nyugati oldalán (a gyógyszertár előtt, a taxiállomásnál), a Szentháromság szobor körül, a templomnál és a Várkertben.

Átépítenék a balesetveszélyes hévízi csomópontot

A hévízi önkormányzat a városrendezési tervvel és a közlekedési koncepcióval összhangban újabb körforgalmú csomópont kiépítését tervezi, a költségek fedezetére pályázati támogatás elnyerésén munkálkodnak.

Új közlekedési koncepció Hévízen

Papp Gábor polgármester (Fidesz) elmondta, hogy Hévíz közlekedésének átalakítására négy elképzelés született, de valószínű, hogy ezek egyes elemeinek elegyítéséből áll majd össze a végleges koncepció. A változások nemcsak a parkolás módját, hanem az átmenő forgalom kitiltását és az autóbuszos közlekedés újdonságait is tartalmazzák majd.

Késik a Keszthelyt elkerülő út

Megkezdődött a közel 6 km hosszúságú, 2X1 sávos Keszthelyt elkerülő út építése. Jelenleg ugyan az időjárás miatt áll a kivitelezés, de az előkészítő munkák nyomai már látszanak. Tavasszal folytatódik a kivitelezés.

Problémás a jegyelővétel Keszthelyen

Volán

Akinek nincs internet közelsége, vásárlásra jogosító bankkártyája vagy nem utazik el jegyért Zalaegerszegre vagy Nagykanizsára az bizony Keszthelyen marad.

Busz és vasúti közlekedés fejlesztés Keszthelyen uniós forrásból

Keszthelyi buszpályaudvar

Uniós támogatással fejlesztik a közösségi közlekedést Keszthelyen, Nagykanizsán és a zalakarosi kistérségben. A Nyugat-Dunántúli Operatív Program felhívására korábban négy szervezet alkotta konzorcium adta be azt a pályázatot, mellyel 582 millió forintot nyertek a több mint 612 milliós projekt megvalósításához.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel