politika

6 kérdés a hévízi polgármester jelöltekhez

Három jelölt pályázik a polgármesteri székre Hévízen, Németh Sándor (független), Papp Gábor (Fidesz-KDNP) és Vértes Árpád (független). 6 kérdésre válaszoltak.

6 kérdés a keszthelyi polgármester jelöltekhez

Hárman indulnak a választáson: Mohácsi József (MSZP), Pap Ervin (Jobbik) és Ruzsics Ferenc (Fidesz–KDNP). 6 kérdésre válaszoltak.

LMP-program - Molnár módra

Molnár Imre, a Keszthely Városért Egyesület elnöke utalt rá, hogy második alkalommal vesznek részt helyi szintű választáson. Elkötelezettek a gépjárműparkolás ingyenessé tétele, a piacon a forgalom méretének megfelelő fedett csarnok létesítése, a sportélet javítása, a labdarúgás régi híréhez méltó rangra emelése mellett. Támogatni kívánják a kórház műszerparkjának gyarapítását, kiemelt szándékuk az iskolák további zsugorításának a megállítása. Meg akarják oldani a városban a biztonságosabb kerékpáros közlekedést.

Jobbik - Vizsgálják meg a hévízi Gamesz gazdálkodását

Hévíz műszaki szolgáltatását ellátó Gamesz épülete előtt tartott sajtótájékoztatót a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Zakó László, a párt országgyűlési képviselője elmondta, hogy Benkő Lajos, a Jobbik hévízi elnöke, önkormányzati képviselőjelöltje a gazdálkodó szervezetnél a vagyonherdálás példájára akadt.

Keszthelyen is lehet(ne) más a politika

Egy feldíszített Karácsonyfa fogadta a sajtó képviselőit az LMP sajtótájékoztatóján

Egy feldíszített Karácsonyfa fogadta a sajtó képviselőit az LMP sajtótájékoztatóján. A fa alatt szimbolikus ajándékok hirdették a párt programjának pontjait. Akadálymentesített középületeket, szabad strandokat, vagyonfelélés és eladósodás helyett programot, jövőt, sikert, nyilvános átlátható városgazdálkodást, ingyenes parkolást és a lakosság képviseletét szeretnék megvalósítani az LMP képviselő jelöltjei.

Együttműködik a Fidesz-KDNP a Szövetség Keszthelyért Egyesülettel

A nemzeti összefogás kiszélesítésének jegyében a Fidesz-KDNP keszthelyi szervezete is nyitott a szakmai civil szervezetek irányába. Ennek keretén belül együttműködik a Szövetség Keszthelyért Egyesülettel, mely magában foglalja a jelenlegi választásokat, de döntően a voksolást követő szakmai munkáról szól - tájékoztatott közleményében a Szövetség Keszthelyért Egyesület, melynek tagjai támogatják a Fidesz-KDNP képviselő és polgármester-jelöltjét, illetve együttműködnek azok programjának megvalósításában. A Fidesz-KDNP felkérte külsős alpolgármesternek a szövetség egyik szakemberét, Gachályi Andrást, aki 2006 óta önkormányzati képviselő.

A harmadik generációs politikus

Sáringer-Kenyeres Tamás János

Sáringer-Kenyeres Tamás a KDNP színeiben kapott országgyűlési képviselői mandátumot. Az agrárszakember megyei önkormányzati képviselőként kezdte a politizálást, a korábbi ciklus kampányában Keszthelyen a jobboldal polgármesterjelöltjeként szerepelt.

Önkormányzati választás Keszthelyen

Keszthelyen az új törvény alapján 11 képviselőre és a polgármesterre csökken a képviselő-testület tagjainak száma.
A jelenlegi 10 választási körzet helyett 8 lesz, listáról 3 képviselő szerezhet mandátumot.
A Fidesz–KDNP, az MSZP, a Jobbik, a Keszthelyi Ipartestület és a Helikon Patrióták Egyesülete is állít jelölteket az önkormányzati választásra.

Hévízi Fidesz-lista

A hévízi Fidesz–KDNP szövetség polgármester jelöltje, Papp Gábor június 19-én a Polgárok Házában sajtótájékoztatón mutatta be azt a hat személyt, akivel – mint fogalmazott – közösen szeretné irányítani, fejleszteni a várost.

Fodor Márk polgármester-jelölt

2010 fontos év Vonyarcvashegyen, hiszen a jelenlegi vezető nyugdíjazása miatt az őszi polgármester-választáson valódi fordulat várható. Seffer Imre borászon, Seffer József mostani polgármester öccsén kívül Péter Károly falugondnok és Fodor Márk fiatal vendéglátó-szálloda ipari közgazdász, számos kulturális rendezvény mecénása, aki a keszthelyi Városfejlesztés Bizottság elnöki tisztségéből készül átstartolni Vonyarcvashegyre.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel