Gyenesdiás

Megnyílt a gyenesdiási halpiac

Tizennyolcmillió forintos beruházással, Balatoni Autentikus Bio- és Látványpiac néven megnyílt Gyenesdiáson az üdülőrégió és a Balaton első hal- és termelői piaca. A piac felépítésére a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület 14,6 millió forintos uniós támogatást nyert. A piacon már az induláskor huszonnyolc helyet lefoglaltak, de igény szerint akár a triplájára is növelhető az eladóhelyek száma.

A Balaton-parti önkormányzatok kérik a zagyterületeket

Közel húsz éve küzdenek a Balaton-parti önkormányzatok, hogy tulajdonba, vagy legalább használatba kapják a zagytereket. Úgy tűnik az ügy tovább húzódik.

Kábelhiba miatt áramkimaradás

Több száz fogyasztót érintő kábelhiba történt vasárnap reggel a Nyugat-Balaton térségében, az elsősorban Balatongyörökön és Gyenesdiáson tapasztalt fennakadást várhatóan kora délutánra sikerül megszüntetni - tájékoztatta az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense az MTI-t.

Védelmi gyakorlatot tartottak Gyenesdiáson

Megelőzési célú belvíz elhárítási gyakorlatot tartott az elmúlt hét végén a gyenesdiási polgári védelmi szervezet, a kerékpárút településen átvezető szakasza mentén árokrészt tisztítottak.

Erdőtűz Gyenesdiás határában

Az erős szélben Vonyarcvashegy felé terjed a Gyenesdiásról indult erdőtűz, már több száz tűzoltó érkezett a helyszínre, de az oltást még nem tudták megkezdeni - közölték a tűzoltók.

Gyenesdiás 1,7 hektáros parti sávot ad el német befektetőnek

Gyenesdiási hotel terv

Amellett, hogy új vendégkör érkezhet a Balaton-parti településre, Gyenesdiás hosszú távú fejlesztéseit is megalapozhatja a tervezett hotel, mely körülbelül 8,5 milliárd forint értékű beruházással készülhet. Nyitására várhatóan 2013 második felében kerülhet sor, s az új hotel nem csak Gyenesdiás számára jelentene előnyöket, meghosszabbíthatná a szezont, s a sármelléki repülőtér forgalmát is növelhetné.

Gyűjtésbe kezdtek Gyenesdiáson, hogy újra szóljanak a harangok

A gyenesdiási Havas Boldogasszony templom

A gyenesdiási Havas Boldogasszony templom külső felújítása után azzal a problémával szembesültek a településen, hogy nem szólalnak meg a harangok. Egy szakember felkeresése után egyértelművé vált, hogy a harangláb és a harangok is felújításra szorulnak, melynek költsége több mint 2 millió Forint.

Helyi termelői piac nyílik Gyenesdiáson

A pünkösdre már több termelő kínálhatja a Kárpáti-korzónál létesülő piacon, amely a Balaton révén halpiacként is üzemel majd.

Balatoni mederhasználat aranyáron

Sokszorosára emelkednek a Balaton és Velencei-tó bérleti, illetve mederhasználati díjai az MNV Zrt. tervei szerint. A Balatoni Civil szervezetek Szövetsége tiltakozik, szerintük ezzel ellehetetlenítik az érintetteket.

Elfogták a bankrablót

Az elmúlt hónapokban több rablás, illetve rablási kísérlet történt a Somogy megyében, Vas megyében és Zala megyében. A tettes Gyenesdiáson, illetve környékén és a zalai megyehatár közelében tevékenykedett. Volt, ahol zsákmánnyal távozott, máshol üres kézzel. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggeli közleménye szerint 2010. augusztus 19-én, csütörtökön, a kora esti órákban elfogtak, majd őrizetbe vettek egy középkorú Veszprém megyei férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a közelmúltban Somogy megyében, Vas megyében és Zala megyében fegyveresen elkövetett pénzintézeti rablásokkal, illetve ilyen bűncselekmények elkövetésének megkísérlésével.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel