kistérség

Busz és vasúti közlekedés fejlesztés Keszthelyen uniós forrásból

Keszthelyi buszpályaudvar

Uniós támogatással fejlesztik a közösségi közlekedést Keszthelyen, Nagykanizsán és a zalakarosi kistérségben. A Nyugat-Dunántúli Operatív Program felhívására korábban négy szervezet alkotta konzorcium adta be azt a pályázatot, mellyel 582 millió forintot nyertek a több mint 612 milliós projekt megvalósításához.

Folytatódhat a KÖZKINCS program

A Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás ebben az évben is benyújtotta pályázatát a KÖZKINCS program folytatására, melyet el is nyert 1.590.000 Ft értékben. A pályázatok célja a kistérségi együttműködések erősítése, és a kistérségi közművelődési referens foglalkoztatása.

Ülésezett a Hévízi Kistérség

Vértes Árpád elnökletével teljes létszámában, minden napirendet egyhangúan elfogadva ülésezett augusztus tizedikén a Hévízi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása. A térség polgármesterei a hévízi városháza dísztermében egy soron kívüli, két ülésrészre bontott tanácskozáson nyolc napirendi pontot vitattak meg.

Átadták ünnepélyesen a buszmegállókat

A Keszthelyi Kistérség 9 településén, összesen 41 helyszínen 11 buszmegálló jelentős átépítését és 40 új váróépület megépítését foglalta magában az a projekt, amelynek ünnepélyes zárására ma került sor.

Adománygyűjtés az árvízkárosultak javára

Adománygyűjtést szervez a Hévízi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása. A legnagyobb szükség jelen helyzetben ásványvízre, tartós élelmiszerre, ruhára, fertőtlenítőszerre van. Kérik a lakosságot, hogy a mostani adománygyűjtésnél csak ezt a négy dolgot figyelembe véve támogassák a bajba jutottakat.

Bubla magyarázza mitől 9millió egy buszmegálló

Keszthely és a környék kistérségének tizenhat településéből kilenc érintett a több mint százmillió forint összköltségvetésű buszváró-építési programban. Negyven helyen épül új buszváró, tizenegy megállóban pedig utasvárószigetet alakítanak ki – mondta Bubla Zoltán térségmenedzser, hozzátéve: nem ment minden zökkenőmentesen.

26 rabszolga kerestetik

A Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás év elején pályázatot nyújtott be a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett téli-tavaszi közmunka programra, amelyben huszonhat fő öt hónapig tartó foglalkoztatását vállalta. A bírálók döntése értelmében a pályázat támogatást nyert, ezáltal a kistérség tizenegy települését érinti a munkalehetőségek bővülése.

100 millió közösségi közlekedésre

A Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás kilenc települése közel 100 milliós értékű projektet valósíthatott meg a közösségi közlekedés operatív program támogatásával. A projekt egyik részt vevő települése Zalaapáti volt, ahol az általános iskola előtti parkoló kiszélesítésével egy új buszfordulót és egy buszmegállót alakítottak ki. A beruházás 15 millió forintba került, a tízmilliós támogatás mellé öt millió forint saját erőt tett az önkormányzat.

Ünnepelt a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény

Fennállásának hetedik évfordulóját és a szociális munka napját ünnepelte tegnap a hévízi Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény. A 2002-ben nyílt létesítmény az integrált gyermekjóléti és családsegítő-, valamint a védőnői szolgálat mellett a kistérség mintegy száz lakójának biztosítja a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást.

Három kistérség nemzetközi együttműködése

Három kistérség nemzetközi együttműködése

A német nyelvű partnerségi megállapodás ausztriai aláírását követően a magyar szövegezésű okiratot is ellátta kézjegyével az osztrák Schneebergland valamint Keszthely és Hévíz Kistérségi társulásának elnöke. Ezúttal Cserszegtomajon erősítették meg együttműködési szándékukat a felek.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel