bíróság

Prostituáltakat ítéltek elzárásra

Tiltott kéjelgés miatt elzárásra ítélt a bíróság két nőt, akit a keszthelyi rendőrök vettek szabálysértési őrizetbe - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-t.

15 év fegyház a vonyarci rablóknak

Nem jogerősen 15-15 éves fegyházbüntetésre ítélte kedden a Zala Megyei Bíróság azt a két férfit, akik 2009-ben Vonyarcvashegyen maszkban, fegyverrel, brutális módon támadták meg és rabolták ki ismerősüket és nála lévő társaságát.

Törvényes vád nélkül jártak el a bíróságok a keszthelyi rendőr ellen

A Legfelsőbb Bíróság megszüntette a büntetőeljárást Rainiss Gábor ellen. A keszthelyi rendőr őrnagyot korábban jogerősen elmarasztalták két rendbeli hamis vád miatt.
Az ítélet ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet elbírálva jutott arra a döntésre minap a legfőbb bírói testület, hogy a korábban Keszthelyen szolgált, jelenleg gyermekével gyesen lévő tiszttel szemben az ítéletet hatályon kívül helyezi, a hamis vád miatti büntetőeljárást megszünteti.

Baló újabb ingatlanügye

A szombathelyi székhelyű Farbax Kft. kedd reggel óta nem tudja késztermékeit elszállíttatni, és a beszállítókat sem tudja fogadni, mert a Lovas úti iparterületen telekszomszédja lezárta az üzemhez vezető egyetlen utat, a közöttük fennálló jogvita miatt. Bár a közvélemény bevonása jobb belátásra bírta a keszthelyi székhelyű SÖPTEI Ingatlanhasznosító Kft. vezetőit, de feltétlenül szükség lesz a hatóságok védelmére a zavartalan átjárás biztosítása miatt. Ezért a szombathelyi aljegyzőtől birtokvédelmet, az illetékes bíróságtól pedig rendkívüli intézkedést kért a Farbax Kft.

9 évet kapott a cserszegtomaji férfi, de a keszthelyi kaszinórablás vádja alól felmentették

Fegyveres rablásért, valamint betöréses lopásért kilenc év, fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a megyei bíróság Sárvári Tamást. A 27 éves cserszegtomaji férfit két fegyveres rablással és egy betöréssel vádolták, ő végig tagadta a bűncselekményeket.

Elítélték Méry Zoltánt és könyvelőjét csalás kísérletéért és magánokirat- hamisításért

Megismételt eljárásban pénzbüntetéssel sújtotta a városi bíróság Méry Zoltánt és könyvelőjét, Tóth Pétert társtettesként elkövetett jelentős kárt okozó csalás kísérletéért és magánokirat- hamisításért. A bíró Méry Zoltánra 500 napi tétel, azaz 1,2 millió forint, míg Tóth Péterre 400 nap, azaz 800 ezer forint pénzbüntetést rótt ki és meg kell fizetniük egymillió forint bûnügyi költséget

Keszthelyi dráma - emberölési kísérlettel vádolják

Sérülés nem esett, a kés nem került elő, mégis emberölés kísérletével vádolják azt a 39 éves férfit, aki hétfőn állt a megyei bíróságon dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa elé.

Vádemelés: drogot fogyasztottak és árultak

Kábítószerrel való visszaélés miatt emelt vádat a Zala megyei főügyészség a minap egy tapolcai, egy vonyarci és egy keszthelyi férfi ellen.

Spanyol bírók látogatóban Keszthelyen

Spanyol bírók látogatóban Keszthelyen

Antonio Montserrat Quintana és Miguel Nuno Colledo személyében a Spanyol Királyság Igazságszolgáltatási Főtanácsának két vezetője látogatott Keszthelyre június közepén, hogy megismerjék a városi bíróság munkáját. A delegációt dr. Sebestyén Atala, a bíróság elnöke fogadta és vezette körbe az épületben.

Prostituáltakat ítéltek el Keszthelyen

Elzárásra, illetve pénzbüntetésre ítéltek Keszthelyen négy nőt, akiket a rendőrök tiltott kéjelgés miatt vettek szerdán szabálysértési őrizetbe. A négy nőt a 76-os főút mellett érték tetten a rendőrök.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel