SCD

Két és fél milliárdra perli az állam a Balatont felvásárló SCD-t

SCD felvásárolja a Balatont

Két és fél milliárd forintot, s annak kamatait követeli a Magyar Állam az SCD Balaton Holding Ingatlanfejlesztő és Befektetési Zrt.-től a Siotour eladása kapcsán. A per pénteken kezdődött meg a Kaposvári Törvényszék gazdasági bíróságán.

Az SCD megszerezte a Hunguest Hotels Zrt. 30%-át

Megváltozik a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonosi szerkezete: a társaság igazgatótanácsában a szavazati jogok egyharmadát Leisztinger Tamás ismert üzletember átadja a Magyar Turisztikai Holdingot létrehozó, a sármelléki repülőteret is üzemeltető SCD Group tulajdonosának, Jászai Gellértnek.
A döntés a Hunguest Hotels Zrt. zalai szállodáit is érinti természetesen, bár szakemberek szerint a tulajdonosi szerkezetváltást nem lehet majd észrevenni sem Hévízen (a Panoráma és a Helios szállodákban), sem Zalakaroson (a Hotel Freyában), hiszen jól működő egységekről van szó, semmi sem indokolja, hogy változásokat vezessen be az új tulajdonos.

Újabb SCD kifogás - Miért állnak a Balatoni fejlesztések?

A hitelpiac élénkülésétől függ az SCD Group négy éve bejelentett, összesen 450 millió eurós balatoni fejlesztéseinek beindulása. A cég jelenleg is tárgyal a bankokkal a finanszírozási lehetőségekről.

Balatonszemesen tiltakoznak az SCD-beruházás ellen

Hazudsz?

Aláírás-gyűjtési akcióval tiltakozik egy balatonszemesi civil szervezet a Lidó kemping területére tervezett SCD-beruházás ellen, amelynek terveit elfogadhatatlannak tartják; az SCD szerint a helyieknek nincs miért aggódniuk.

Menekül az SCD tavalyi alibije

Menekül az SCD tavalyi alibije

Az eltelt pár évben nagyon sok hazugságot és dicshimnuszt olvashattunk a Balatont körben felvásárló SCD-ről akiknek érdekében hűbéres sajtómunkásaink pár szendvicsért szinte bármit leközöltek. Node beruházás csak nem történt és ez lassan már másoknak is kezdett szemet szúrni, tavaly ezért dobta be az SCD Derek Quinlan ír nagybefektetőt, aki viszont hitelezői elől éppen most old kereket.

Konfliktustérképet készít a BFT a Balatonról

A Balaton-törvényben előírt vízparti sétány kialakítása a balatoni települések jó részén megoldhatatlan, mert a tópart java magántulajdonban van. Kisajátítására nincs pénze sem az államnak, sem az önkormányzatoknak. A vízhez eljutást mégis biztosítani kell. Az előírt sétány méretét a korábbi 30 méterről 5 méterre csökkentették. Azonban az érintett területek 80 százalékán a VÁTI becslése szerint ezer polgár, illetve cég osztozik. Ezen cégek közül az egyik a Balaton legjelentősebb fejlesztői csoportja, az SCD Group Zrt., mely jelenleg 177 hektár saját vízparttal rendelkező területet birtokol.

SCD: 4-5 balatoni építési engedélyre vár

Nem valószínű, hogy beteszi a kaput a nagy balatoni fejlesztéseknek a gazdasági válság, annak ellenére sem, hogy a piaci szereplők szerint hónapok óta csak vér folyik a szektorban és az építőipar sorra veszti el vállalatait. Az SCD Group és a Quinlan Private-csoport Balaton-fejlesztési programjának célkitűzései nem változtak.

Terjeszkedik az SCD - megvette a hűvösvölgyi laktanyát

A Balaton körüli fejlesztési terveiről ismert SCD Group veheti meg a hűvösvölgyi laktanya közel 13 hektárját, 6,85 milliárd forintért. Új városrészközpontot tervez, iroda- és szolgáltató funkciókkal, sport- és szabadidős létesítményekkel.

Mától változnak az építési szabályok a Balatonnál

Mától csak a módosított Balaton-törvény szabta kereteken belül indítható ingatlanfejlesztés Magyarország legnagyobb tava körül. Ám ez egyelőre csak elméleti lehetőség. Építési engedély ugyanis csak akkor adható ki, ha a település az új jogszabályhoz igazította településrendezési tervét. Ez a jelenlegi gyakorlat ismeretében akár másfél-két év is lehet.

Befagyott a Balatonon a beígért óriásberuházása az SCD-nek

SCD felvásárolja a Balatont

Egyelőre úsznak az SCD Holding nagyívű balatoni ingatlanfejlesztései. A kempingeket felvásárló cég ugyan megkapta a törvényi hátszelet a parlementtől, de csak egy beruházásnál sikerült tartani az ütemezést az idei starttal tervezett négyből.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel