BFT

A Balaton-parti önkormányzatoknak több százmilliót kellene költeniük a partvédelemre

Egymilliárd forintot, de lehet, hogy többet kell költeni a balatoni partvédelemre. A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) előzetes felmérést készíttet. A napokban kapják kézhez a balatoni önkormányzatok a levelet, melyben a beton partvédelem kárfelmérését kezdeményezi a Balaton Fejlesztési Tanács.

Leváltották Ruzsics Ferencet a BFT általános alelnöki posztjáról

A Balatoni Fejlesztési Tanács pénteki, siófoki ülésén új általános alelnököt választottak: Dr. Balázs Árpád lett a Balaton Fejlesztési Tanács általános alelnöke. A tanács alelnökévé Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármestert választották.

Elköszöntek Suchman Tamástól

Visszahívta a kormány a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnökét Suchman Tamást, derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

Elúszott a halsütöde-program

Évekkel ezelőtt a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke megígérte, hogy pályázatot írnak ki balatoni halsütödék létesítésére, ám ebből azóta sem lett semmi. Sok büfénél és halsütőnél hirdetik, hogy ők bizony igazi balatoni halat készítenek. Ám ez nem éppen van így, ugyanis a szigorú előírások miatt nem lehet a friss Magyar Tengerből kifogott halakat a vendégeknek felszolgálni.

BFT-konferencia Keszthelyen

A konferenciát Dr. Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke és Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere nyitotta meg Keszthely Városházában.”Meg kell teremteni a Balaton reneszánszát. Létre kell hozni szellemi, kulturális és fizikai értelemben is a megújulás fázisait." Ezen elhatározás szellemében zajlott le ez a konferencia is.

Három tóparti megyéből önálló Balaton régió

Még idén tárgyalásra hívja a Balatont határoló három megye politikai vezetőit és közéleti szereplőit Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, hogy beszéljenek arról a javaslatról, amely szerint Somogy, Veszprém és Zala megyéből jöhetne létre az új, önálló Balaton régió.

Milliárdokból újul meg a Club Aliga

Milliárdokból újul meg a Club Aliga

Ahol egykor Fidel Castro volt a vendég, ott pénteken a Balaton Fejlesztési Tanács ülésezett. Az ülésen hosszasan foglalkoztak az egykori pártüdülő, a Club Aliga fejlesztésével.
- A balatoni térség legnagyobb károkozását követték el azzal, hogy 20 évig nem megfelelően bántak a tó legnagyobb üdülőkomplexumával, a Club Aligával - ismerte be a hétvégén Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács szocialista elnöke.

Bürokrácia miatt elakadt balatoni fejlesztések

Egyre nagyobb indulatokat gerjeszt a balatoniak között, hogy olykor másfél-két éve várnak hiába a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) hozzájárulására egy-egy ügyben. Településvezetők állítása szerint az eljárások során eltűntek a beadványaik, és hónapokat, sőt volt, hogy fél évet kellett várni egy-egy válaszra.

Megkezdődött a Balatonring építése

Pénteken több mint kéttucatnyi munkagép vonult fel a sávolyi Balatonring megépítéséhez szükséges földmunkák megkezdésére - ami komoly sajtónyilvánosságot kapott.

Rendezvények nélkül a Balaton egy egyszerű fürdőkád

Más pályázati források átcsoportosításával az eredeti keret háromszorosát tudja szétosztani a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT), így összesen 39 idei balatoni rendezvény juthat 165 millió forintnyi támogatáshoz - jelentették be a szervezet siófoki ülésén pénteken.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel