tűzoltóság

Tűzgyújtási tilalom Veszprém és Zala megye területén

Veszprém és Zala megyében tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, ami kiterjed a parlag és gazégetésre is. A tűzvédelmi rendelkezéseket megszegők szabálysértést követnek el. A tilalom mindkét megyében visszavonásig érvényes.

Tűzgyújtási tilalom Zala megye területén:

Erdőtűz Gyenesdiás határában

Az erős szélben Vonyarcvashegy felé terjed a Gyenesdiásról indult erdőtűz, már több száz tűzoltó érkezett a helyszínre, de az oltást még nem tudták megkezdeni - közölték a tűzoltók.

Tűz van a Balatonparti nádasban

Kigyulladt a nádas vasárnap a Balaton északi partján, Szigliget határában; tíz hektárnyi terület már leégett, a mintegy negyven tűzoltó a lángok tovább terjedését igyekszik megfékezni, személyi sérülés nem történt - közölte a katasztrófavédelem.

Tűzoltónap Balatongyörökön

A Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület szombaton tizedik alkalommal rendezte meg tűzoltónapját. Az érdeklődés minden eddiginél nagyobbnak bizonyult, Zalából és a szomszédos megyékből, sőt, Szlovéniából is érkeztek lánglovagok a rendezvényre, melyen összesen tizenöt szervezet képviseltette magát. A hagyományok nem változtak, az esemény autós felvonulással kezdődött, a szirénázó járművek egészen a Flórián-szoborig mentek, amit megkoszorúztak. Aztán kezdetét vette a főzőverseny, s persze a kívülállók részére is érdekességet jelentő szakmai bemutatók, illetve versenyek sem maradt el.

Lángolt a Retz bútoráruház teteje

Lángolt a Retz bútoráruház teteje

Csütörtökön délután fél kettő körül lángok csaptak fel a Gyenesdiás-Keszthely határán lévő Retz bútoráruháznál. Az oltáshoz 3 autóval vonultak a keszthelyi tűzoltók, akik Zalaegerszegről és Badacsonytomajból is kértek egy-egy kocsit segítségül. A gyors munkának köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább, de az anyagi kár így is jelentős, közel 10 millióra becsülik a tűz-, illetve az oltás okozta vízkárokat.

30 millió forintnyi értéket mentettek meg a tűzoltók

30 millió forint értékű berendezési tárgyat mentettek meg a tűzoltók egy keszthelyi családi háznál. A lakóingatlan erkélyén tárolt holmik keddre virradó éjjel gyulladtak ki, ám a marcali lánglovagok időben megfékezték a lángokat.

Tűzoltóautót kapott Balatongyörök Kókától

A Piroska névre hallgató járművet Bende Péter tábornok adta át szombaton a helyi önkénteseknek a Balaton parti településen. Györök és a Pest megyei település tűzoltói is pályáztak egy fecskendőre, amit a kókaiak Angliától meg is kaptak, így Balatongyörökre most egy olyan üzemképes tűzoltókocsi kerül, ami eddig a kókaiaké volt.

Villám csapott két kéménybe Keszthelyen

Zalában a Zalacsány-Hévíz-Keszthely vonalon volt a legerősebb a vihar ereje: Keszthelyen két kéménybe is villám csapott, ezeket, valamint megrongálódott tetőket és letört faágakat kellett eltakarítaniuk a tűzoltóknak.

Az LB szerint a keszthelyi tűzoltók túlóradíj-követelése is jogos

A korábbi esetekhez hasonlóan a keszthelyi tűzoltók túlóradíj-követelése is jogos, de az ügyben született korábbi bírói döntéseket hatályon kívül helyezte a Legfelsőbb Bíróság (LB), mely új eljárást rendelt el – tájékoztatott a döntésről szerdán a keszthelyi tűzoltóság parancsnoka.

Új vízszállító kocsit kaptak a keszthelyi tűzoltók

Új vízszállító kocsit kaptak a keszthelyi tűzoltók

Tűzoltó vízszállító kocsikat adott át Varga Zoltán önkormányzati miniszter 13 város hivatásos önkormányzati tűzoltóságának kedden Budapesten. 6.800 liter víz szállítására alkalmas járművet kapott Békéscsaba, Tiszaújváros, Makó, Szentes, Mezőtúr, Érd, Keszthely, Lenti és Jászberény, míg 8.000 literes járművet Marcali, Nagyatád, Szombathely, Siófok és Lenti tűzoltósága kapott.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel