múzeum

Megnyitották a Georgikon Majormúzeumot

A hónap elejétől fogadja vendégeit a szezonálisan nyitva tartó keszthelyi Georgikon Majormúzeum. A látogatók fogadása mellett még készülődnek a Szent György-nap ünneplésére. Egyelőre hétfőtől péntekig látogathatók az intézmény kiállításai.

Repülőért traktort kaptak

A Csepelért egy növényvédelmi repülőt adtak cserébe

Tízezres látogatószám mellett sikeres, tartalmas évadot zárhatott az idén is a Georgikon Majormúzeum. Az áprilistól októberig nyitva tartó intézményben azonban a tél beköszöntével sem áll meg teljesen az élet.

Őstraktorok felvonulása Keszthelyen

Őstraktorok felvonulása Keszthelyen

Csaknem százéves gépmatuzsálemek - Hoffer traktor, McCormix, John Deere traktorok, dutrák - gördültek ki a keszthelyi Georgikon Majormúzeum kapuján szombaton és vonultak végig a város Fő utcáján, így is népszerűsítve a majorbéli géptalálkozó eseményeit.

„Felpörgették” a gőzekét Keszthelyen

„Felpörgették” a gőzekét Keszthelyen

Közép-Európa egyetlen működőképes gőzekéjét is befűtötték, sőt meg is hajtották vasárnap Keszthelyen, ahol veterán motorok és gyűjtőik is találkoztak a Georgikon Majormúzeum szezonnyitó rendezvényén.

Próbaperrel a Kastélymúzeum ellen

Mint már korábban beszámoltunk róla, a Sigray család örökösei több mint ötven éve múzeumi letétbe helyezett műtárgyakat követelnek vissza. Ma délelőtt kerül a városi bíróság elé az a próbaper, melynek során az Sigrayhagyaték örökösei egy értékes szobor kiadására próbálják rábírni a Helikon Kastélymúzeumot.

Lefoglalások: Keszthelyi múzeumok is érintettek?

Péntek délben végrehajtónak kellett lefoglalnia, majd elvinnie az Ocskay Johanna képmása című festményt a Nemzeti Múzeumból. Bár a kép jogos örökösei bírósági végzéssel rendelkeztek, a múzeum korábban többszöri felszólítás után sem volt hajlandó visszaadni a képeket. Dr. Patay Géza ügyvéd szerint az intézmény nem akart precedenst. További két múzeummal folyik még a pereskedés.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel