kiállítás

Hoventa Vendéglátóipari Szakkiállítás Keszthelyen

Keszthelyen 10. alkalommal várja a látogatókat a vendéglátóipari szakkiállítás, két év kihagyás után. Szakemberek és laikusok is ellátogatnak a Hoventa Vendéglátipari kiállításra, melyet Pálinkás Róbert, Keszthely alpolgármestere és Baldauf Csaba, a Magyar Szállodaszövetség Balatoni Régiójának vezetője nyitott meg a Hotel Helikonban..

A gyenesi avar vezér visszatér

A gyenesi avar vezér visszatér

Gyenesdiáson a jelenben is erős szerepet kap a múlt, a történelmi örökség láthatóvá tétele. A polgármesteri hivatalban már megtekinthető a gazdag leletanyag jelentős része, a helytörténeti tárlat bővítése folyamatos.

Patinás hintók Keszthelyen

Patinás hintók Keszthelyen

Mária Valéria főhercegnő és II. Erzsébet is használója volt azoknak a kecses lovas hintóknak, amelyek a keszthelyi Hintómúzeumban láthatók számos érdekes lóvontatású közlekedési eszköz társaságában.

Keszthelyi találmány gyerekeknek

Keszthelyi találmány gyerekeknek

Magyar Géniusz-díjat nyert és egy országos innovációs kiállításon is részt vehetett az a három feltaláló (1 keszthelyi és 2 szombathelyi), akik egy újszerű, többfunkciós gyermekbútor-családot alkottak meg a közelmúltban.

Vasútkiállítás Keszthelyen

Vasútkiállítás Keszthelyen

Európa egyik legnagyobb trófeagyűjteménye, valamint a kontinens első digitálisan vezérelt óriás vasúti terepasztala látható márciustól a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban; a két új állandó tárlattal nyílik meg hamarosan az intézmény új kiállítótere - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a múzeum igazgatója.

Mikus-kiállítás az Operában

Mikus Gyula

Mikus Gyula alkotásaiból nyílt bemutatkozó kiállítás az Operaház vörös szalonjában.

Hévízi tárlat újszerű kezdeményezéssel

Hévízen a Tündérrózsa Galériában nyílt meg 2007. november 9-én az a kiállítás, melyen három képzőművész mutatkozott be alkotásaival.

Illés Major Julianna neopointilista akril képeit, Major Janka pedig szoborterveit és kisplasztikáit mutatott be a közönségnek. Mindketten vonyarcvashegyen élnek. A határokon átívelő kulturális hídépítés jegyében a harmadik kiállító Laco Janko Szerbiából, Zrenjaninból küldte el akvarell képeit Hévízre, személyesen sajnos nem tudott résztvenni az ünnepségen.
Összeszokott kiállítók ők, hiszen már több országban is bemutatkoztak közös anyaggal, hiszen kiállításukkal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a kulturális szféra, jelen esetben a képzőművészet összekapcsolja az egyes embereken kívül még a nemzeteket is.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel