Zalakaros

Tévéből tanult füvet termeszteni

Mintegy 200 tő vadkendert találtak a rendőrök egy idős zalakarosi férfinél, aki azt mondta, hogy a tévéből tanulta meg a kábítószernek minősülő növény termesztését, írja az MTI.

Balatonhévíz és Balatonzalakaros?

Balaton idegenforgalma 2013

A központi sajtó naponta ismételgeti el, hogy rekordokat dönt a vendégéjszakák száma. A valóság azonban az, hogy a Központi Statisztikai Hivatal besorolásában a balatoni üdülőkörzethez nem pusztán a part menti települések tartoznak. Ahogy az Adó Online-on közölt infografikából is látszik, a tó üdülőkörzetének része Hévíz és Zalakaros is. Az idei első féléves statisztikai adatok szerint a két, termálvizéről ismert település a balatoni turizmus motorja volt. Hévíz adta a Balaton körüli üdülőövezet vendégéjszakáinak harmadát.

Kalandparkot épít a zalakarosi hotel

Foglalkoztató, szórakoztató kalandpark építése kezdődött meg a zalakarosi Aphrodite/Venus Hotel mintegy 100 millió forintos beruházásával a fürdővároshoz közeli Garaboncon - tájékoztatta a szálloda marketing és értékesítési igazgatója az MTI-t.

Luxusfürdő épül a hévízi termálrégióban

A termálfürdő, a wellness központ, az ötcsillagos hotel, valamint apartmanok, sorházak, villák és rezidenciák építésével folytatódik ősszel a magyar-ír konzorcium 170 millió eurós beruházása a Hévíz-Kehidakustány-Zalakaros fürdőrégióban - tájékoztatta a Zala Springs Resort fejlesztő cég munkatársa az MTI-t.

Újabb fürdőfejlesztések Zalakaroson

Gránit Gyógyfürdő Zrt. - Zalakaros

Az idei esztendőtől a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt. életében új periódus veszi kezdetét: tavasztól bruttó több mint 3 milliárd forintosos beruházás készülődik.

Egy este hét betörés a trió mérlege

Egy éjszaka leforgása alatt hét betörést követett el a rendőrség gyanúja szerint egy három tagú banda Zala megyében.

Zalakaros: Központi tér tervei

Lezárult a város központi terének beépítésére kiírt ötletpályázat bírálata és eredményhirdetése.

A szóban forgó terület funkciójára, beépítésére, kialakítására és az alkalmazandó építészeti megoldásokra vonatkozó javaslatok nyomán készült terveket a nyilvánosság számára is be kívánja mutatni a zalakarosi önkormányzat. A tervbemutatóra, illetve a dokumentáció nyilvános ismertetésére november 21-én (szerdán) 11 órakor kerül sor a város polgármesteri hivatalának tanácskozótermében. A város vezetése továbbra is várja az elképzelésekkel kapcsolatos lakossági észrevételeket és javaslatokat. Ennek érdekében a tervek már bárki által megtekinthetők a hivatal épületében - természetesen ügyfélfogadási napokon.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel