konferencia

Országos Jegyző-közigazgatási Konferencia a Helikon Hotelben

Navracsics Tibort (középen) Manninger Jenô (jobbról) és Ruzsics Ferenc fogadta Keszthelyen a konferencia előtt

Bonyolult, lassú, áttekinthetetlen és drága - ezeket a gyenge pontokat említett dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a magyar közigazgatással összefüggően a keszhelyi Hotel Helikonban, az Országos Jegyző-közigazgatási Konferencián.

Partneri kapcsolat Keszthely-Balatonfüred-Siófok között

A nyári tapasztalatokat értékelve, a jövő szezonra való felkészülés jegyében kétnapos konferencia kezdődött tegnap Keszthelyen a Balaton Színházban, az üdülőrégióban tevékenykedő Turisztikai Desztinációs Menedzsment szervezetek részvételével.

Kompetencia alapú oktatásért Keszthelyen

Ezzel a címmel rendez konferenciát ma a Balaton Színházban a Zala Megyei Pedagógiai Intézet. A program példa értéket mutat be. Keszthely városa a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán 89 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kompetencia alapú oktatás bevezetésére.

Gyógyszertérképpel a biztonságosabb gyógyításért

Sokan alábecsülik a gyógyszerek egymás közötti kölcsönhatásaiból származó veszélyeket. Lehet, hogy évente több tízezer emberélet múlhat azon, hogy a szakemberek a gyógykezelések kialakítása során megfelelően fel tudják-e mérni a készítmények együttes alkalmazásával járó egészségügyi kockázatokat. Ezen a mára már szinte elfelejtett, tudományos területen hozhat előrelépést a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban megtartott tudományos konferencia.

A vártnál többet kaszál az APEH és a vámhatóság

Az adó- és a vámhatóság bevételei is meghaladják majd az idei bevételi előirányzatot, így a költségvetés előirányzata is teljesül - közölte Veres János pénzügyminiszter a decemberi adatok alapján pénteken Hévízen.

A két ország szükségben segíti egymást

A katasztrófák nem ismernek határokat, fontos a közös felkészülés, a kölcsönös segítségnyújtás - hangzott el Hévízen a Magyar-Horvát Állandó Katasztrófavédelmi Vegyes Bizottság ülésén.

A polgárok védelmében

Polgári Védelmi Kirendeltségvezetők IV. Országos Konferenciáját tartották tegnap közel százharminc szakember részvételével a Balaton Kongresszusi Központ és Színházban.

Salzburg Fórum Hévízen

Szigorú biztonsági intézkedések mellett, tizennégy ország igazság- és belügyminisztereinek részvételével tegnap este kezdődött meg a Salzburg Fórum - miniszteri konferencia a fürdővárosban.

Magyar-román vámparancsnokok találkozója

A magyar és a román vámigazgatás második parancsnoki találkozóját rendezik meg szeptember 25-27. között Hévízen - közölte csütörtökön a VPOP.

A munkaerő-piaci esélyegyenlőségért

Ebben a témában rendeztek szakmai konferenciát tegnap a városban. A program az esélyegyenlőség éve rendezvénysorozatának része volt.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel