karitasz

Optikai üzletek adománya két devecseri családnak

A szombathelyi Trend Optika, a hévízi Admirál Optika és a keszthelyi Dinter Optika vezetőinek, dolgozóinak és vásárlóinak közös ajándéka 1 millió 100 ezer forint. Az adomány Pallanki Péter és családja számára jutott el - a 26 éves fiatalember súlyosan megsérült a katasztrófában, összesen 17 napig volt kórházban.

Felhívás az állatbarátokhoz!

Holnap (okt. 9.én) fél kettőkor egy kis busz segélyszállítmány megy Kolontár községbe, hogy az ott dolgozó Noé állatmenhely állatorvosai és aktivistái számára nélkülözhetetlen dolgokat vigyen. Szükség lenne Gyógyszerek közül: Voltaren H, Tobrex, Corneregel, Neogranormon, Kék Lukács kenőcs(nagyon fontos), Phogosan hab, Panthenol spré, Probiotikum, Kubatol spré . Szükség lenne még használt törülközőkre az állatok többszöri fürdetéséhez és kutya ill macskakonzervekre.

Mentőautót kap a sármelléki légibázis az osztrák Vöröskereszttől

Mentőautót kap a sármelléki légibázis az osztrák Vöröskereszttől

Kiváló állapotban lévő nyolcéves mentőautót adományozott a sármelléki légimentő bázisnak az osztrák Vöröskereszt. A Volkswagen típusú gépkocsit elsősorban a bázison tudják használni, de a végső alkalmazásáról később döntenek. A mentő Ausztriában eddig esetkocsiként működött, a jelenlegi felszereltsége alapján - amit szintén az osztrákok adományoztak - viszont hazánkban egyelőre csak szállítójárműként vethetik be.

Ingyenes jogi szolgáltatás Keszthelyen

Az „Egy Hajóban” Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány Mobil jogsegély program keretében működő „nép ügyvédje” egyik jogi segítője ingyenes jogi szolgáltatást (tanácsadás, okiratszerkesztés stb.) nyújt azon rászorulók részére, akiknek az egy főre jutó havi jövedelme vagy szociális rászorultsága azt indokolja, és olyan jogvitás ügyük van, amely jogi tanácsadást igényel.

Élelmiszeradomány rászorulóknak

Keszthelyen 2008 november 5-én lisztet és kakót osztottak nyugdíjasoknak és rászoruló családoknak.

Aprópénzért karácsonyi süti

Süteménnyel köszönik meg a kapott adományokat advent negyedik vasárnapján, december 23-án a Nők a XXI. Századért Egyesület tagjai és a Gyermekbarátok a keszthelyi Sétáló utcán.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel