kultúra

Bálint Natália megint hisztizik, a mi buta náci énekesünk most zsidót ünnepelne :)

2015-ben a komolyzenei világ Goldmark Károlyra emlékezik, halálának 100. évfordulóján. Kivéve Keszthely. Keszthely, a zeneszerző szülővárosa nem szervezett semmit, amivel tisztelegne egy világhírű művész előtt, aki világszerte minden rangos komolyzenei témájú kiadványba belevéste városunk nevét. Én ezért személyesen szégyellem magam.

Könyvtár a strandon

A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár a Városi Strandon várja régi és leendő olvasóit július 18. és augusztus 7. között. A strandkönyvtár hétfőtől vasárnapig 10-től 17 óráig tart nyitva a strand főbejáratától 100 m-re, a kabinoknál.

25 órás Wass Albert-felolvasás Keszthelyen

A Balaton Színház adott helyet, immár második alkalommal a 25 órás Wass Albert felolvasásnak. A felolvasást Csengei Ágota kezdte meg a Farkasverem című regénnyel.

Lélek Viktor kiállítása Keszthelyen

Lélek Viktor 3. önálló tárlata Keszthelyen

Lélek Viktor keszthelyi alkotó festményeiből nyílt újabb időszakos tárlat a Fejér György Városi Könyvtár. A látnivalók a nézőt elsősorban színeikkel szólítják meg, a velük teremtett hangulattal együtt bontakoznak ki a formák.

Halász Gábor lett a Festetics György Művelődési Központ igazgatója

A dr. Szarka Lajos lemondása miatt megürült tisztséget 6 pályázó közül Halász Gábor közgazdász, Papp Gábor kampányfőnöke, a Helikon Rádió igazgatója, Kiskutas polgármestere nyerte el április 1-től.

Fejlesztések uniós forrásból a keszthelyi könyvtárban

Fejlesztések uniós forrásból a keszthelyi könyvtárban

A Fejér György Városi Könyvtár a TIOP-1.2.3. pályázat eredményeként 2009-2010-ben csaknem 10 millió forintos fejlesztést valósít meg. A projekt egyik fontos része volt egy modern oktatóterem kialakítása, ahol ingyenes tanfolyamok keretében lehetővé válik a könyvtárhasználók, különös tekintettel a hátrányos helyzetben lévők digitális és információkeresési készségeinek fejlesztése.

Válságos játék a grófi kastélyban

Idén 11. alakalommal rendezik meg július végén – augusztus elején a Keszthelyi Nyári Játékokat, ahol vendégszínészek előadásaiból szemezgethet a nagyközönség. Ebben az évben többek között Básti Juli, Haumann Péter és Kern András is tiszteletét teszi a Festetics-kastély parkjában.

800 év - 800 név

A Keszthelyi Életrajzi Lexikonból kiderül, hogy a Balaton-parti város múltja minden téren pezsgő volt, köszönhetően azoknak a személyeknek is, akik helyet kaptak a kötetben.

Kétnapos festőtábor Aquila János emlékezetére

Szlovén- magyar-horvát szomszédi kapcsolatok ápolását célzó pályázat segítette azt a programot, melynek egy állomása volt a minap a keszthelyi Karmelita Bazilika. A városban működő Fenntartható Fejlődésért Alapítvány nyert támogatást a határrégiós nemzetközi együttműködéshez, mellyel Aquila János, 14. században élt festőművész és építész munkásságának feltárását, a mai kor embereivel való megismertetését célozzák. Ennek szellemében korábban tematikus túrákat rendeztek: Aquila-úton haladva megtekintették a régmúlt jeles alkotójának munkásságát őrző templomépítészeti munkákat, freskókat.

Történelmi-kulturális központ létesül Zalaváron 86 millió forintból

Az elmúlt évtizedekben már kialakult zalavári emlékhely területén olyan központot építenek, amely az említésének ezredik évfordulóját tavaly ünnepelt Zala megye történelmét és településeit mutatja be - mondta Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés fideszes elnöke pénteken Keszthelyen sajtótájékoztatón.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel