hit

Hévízen lerombolják a templomokat, a testület az eretnekség mellett döntött

Ferenc pápa: "Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást Istentől azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt" felhívására reagálva minap Hévíz önkormányzata "Jogtalan és értelmetlen, Hévíz turizmusára pedig kedvezőtlen hatással bírna, ezért elutasítja a kötelező betelepítés elleni kvótát Hévíz képviselő-testülete." írják eléggé "pappgábori stílusban" (azaz idiótán) az onkormanyzat.heviz.hu oldalon.

Korona-ülést tartottak Hévízen

Avilai Nagy Szent Teréz ünnepén, október 15-én tartották őszi korona-ülésüket a zalaszentgróti- és keszthelyi esperesi kerület lelkipásztorai, melyen Márfi Gyula érsek is részt vett.

Hittanostalálkozó Keszthelyen

Szentháromság vasárnapját megelőző szombaton tartották meg a Veszprémi Főegyházmegye hittanosainak találkozóját Keszthelyen.

Misét vesz az orosz olajpénz Hévízen

Először tartanak orosz nyelven, az ortodox karácsonyhoz kapcsolódóan istentiszteletet Hévízen, ahol évek óta egyre nő az orosz turisták száma.

Megemlékezés Hévízen a mártírok napja jegyében

Vasárnap délután a hévízi Deák téri holokauszt emlékműnél Goldschmied István, a keszthelyi izraelita hitközség elnöke mondott imát, majd a kegyeleti szertartás és koszorúzás után a Festetics György Művelődési Központban Cséby Géza író-költő, műfordító tartott emlékbeszédet.

Amerikai gépek fognak gyakorlatozni fölöttünk

Elnézést kér az esetleges kellemetlenségek miatt a Honvédelmi Minisztérium (HM), amelyet a közös magyar-amerikai légi hadgyakorlaton részvevő gépek zaja okozhat az érintett városok - köztük Nagykanizsa, Keszthely és Zalaegerszeg - lakóinak.

Nem marad a családban

Tőkés

Nem marad a családban

Befejeződött a rendház felújítása

Befejeződött a rendház felújítása

Keszthelyen a napokban befejeződött a Fő téri, eredetileg rendházként működött épület felújítása. A történelmi belváros egyik patinás eleme kapta vissza eredeti fényét, ami vagy két évszázadnyira világít a múltra, annak máig élő értékeire. Az egykori Premontrei Gimnázium tanárainak hajdani otthona a múltjához, s ma is ahhoz kapcsolódó funkciójához méltón illeszkedhet immár újra a városképbe, köszönhetően a Keszthelyi Premontrei Öregdiákok Egyesületének.

Vaszary Kolos emlékezete

Vaszary Kolos

Kilencvennégy éve, 1915. szeptember 3-án hunyt el Vaszary Kolos esztergomi érsek, történész akadémikus, tanár Balatonfüreden. Keszthelyi iparos szülők gyermeke volt, a bencés rendbe lépett. Hatalmas tanári, iskolaszervezői, egyházépítői és tudományos életművet hagyott hátra, amikor 83 évesen meghalt.

Búcsú Hévíztől

Búcsú Hévíztől

Három évig teljesített papi szolgálatot Hévízen László Dezső atya. A fiatal, mindig mosolygós káplán élete nemrégiben új állomáshoz érkezett, amely eltávolítja Hévíztől, s itteni híveitől. A városban töltött évek után az atya válaszút elé érkezett: lelkipásztorként dolgozik tovább vagy belép valamelyik szerzetesrendbe. Dezső atya az utóbbi mellett döntött, s kérte felvételét a kapucinus rendbe.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel