elismerés

Balaton-díjakat adtak át

Ruzsics Ferenc és a díjazottak: Pécseli Péter, Farkas László, Basa István

Keszthelyen ülésezett a Balatoni Szövetség Közgyűlése. Az esemény a Balaton-díjak átadásával kezdődött, továbbá a tagság döntött az idei költségvetésről és munkatervről, valamint módosítottak a szövetség Alapszabályán.

Kik kapjanak kitüntetést Keszthelyen?

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete méltó módon kívánja elismerni azon személyek, illetve intézmény, civil szervezet, közösség, gazdasági társaság munkáját, akik/amelyek kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak Keszthely város jó hírnevének növeléséhez, maradandóan és kimagaslóan gazdagították a város értékeit.

Kitüntetéseket adtak át a Keszthelyi Sportgálán

Február 24-én harmadik alkalommal rendezte meg Keszthely Város Önkormányzata a Sportgálát, amelyen a 2010 évi sportolói kitüntetések átadására került sor. A rendezvényen beszédet mondott Borosné Eitner Kinga, az önkormányzat sportügyekért felelős tanácsnoka, Pálinkás Róbert Keszthely alpolgármestere, a kitüntetetteket köszöntötte Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

Arany Hangya hulladékgazdálkodási díj Keszthelynek

Keszthely városa nyerte el 2010-ben az Arany Hangya díjat, mellyel a hulladékgazdálkodás területén kiemelkedő tevékenységet folytató települési önkormányzatokat jutalmazzák az elismerés alapítói. A kezdeményezés fővédnöke a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium volt.

2 csoda Keszthelyen

2 csoda Keszthelyen: Ruzsics Ferenc és Dr. Czoma László

Keszthely 2 csodával is büszkélkedhet Zala megyében, a Festetics kastéllyal és a Keszthelyi-öböllel. A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület, a Kanizsa TV és a Zalai Hírlap október elején kezdeményezte Zala megye 7 épített és 7 természeti csodájának keresését.

Díszpolgári címet kapott Léber atya

Díszpolgári címet kapott Léber atya

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Dr. Léber Mihály Antal címzetes prépost részére a város érdekében kifejtett, annak hírnevét öregbítő kiemelkedő munkássága elismeréséül az önkormányzat által alapított legrangosabb kitüntetést a "Keszthely Város Díszpolgára" kitüntető címet adományozta.

Keszthely - "A befektetőbarát város"

Keszthely oklevelet kapott arról, hogy a városfejlesztés során kiemelt figyelmet fordít a befektetés-ösztönzés feltételeire. Ennek bizonyítékaként használhatja a „befektetőbarát” minősítő jelzőt és program hivatalos logóját, mely ismert és elismert jelképe a fejlődésükért aktívan tevő településeknek.

Virágos díj Hévíznek

A Virágos Magyarországért Versenymozgalomban elért eredményének elismeréséül, Varga István, Nemzeti Vidékfejlesztési és Gazdasági Miniszter díszoklevelét Hévíz képviseletében Király László városgazda vette át a közelmúltban, a Sopronban rendezett díjkiosztó ünnepségen, ahol az idei versenyre jelentkezett 334 település legjobbjait jutalmazták.

Kitüntetések a zalai polgárőröknek

Az október 23-ai ünnep jegyében Budapesten a rendőrség Teve utcai székházában tartott országos rendezvényen a Zala Megyei Polgár Szövetségen belül kollektív és egyéni kiemelkedő teljesítményeket jutalmaztak. Több elismerés is jutott a gyenesdiásiaknak: a bűnmegelőzésre szerveződött közösség az Év Polgárőr Egyesülete kitüntető címet kapta. Az egyesület tagja, Kurucz Gyula az Év polgárőre elismerést vehette át.

Városi pedagógusnap

Ünnepélyes keretek között köszöntötte pedagógusait Keszthely városa szerdán a Balaton Színházban. Az ünnepségen a város kiváló pedagógusai pénzjutalomban részesültek, és többen minisztériumi kitüntetést vehettek át.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel