turizmus

Elhagyták az ukránok és az oroszok Hévízt

A külföldiek 3,7 százalékkal több, 3,761 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon. Az összadat országos szinten 5,6 százalékkal nőtt, ezen belül Budapesten 6,6-del. A Balatonon azonban 5,3 százalékos visszaesés volt megfigyelhető. Ez amiatt következett be, hogy az orosz és ukrán turisták elhagyták Hévízt: a forgalom 15 százalékkal csökkent a városban.

Egyre kevesebb az orosz turista, Hévíz a nagy vesztes

Európában akár 20-30 százalékkal is csökkenhet az orosz turisták száma, és Magyarország sem tudja függetleníteni magát ennek hatásától: augusztusban 10 százalékkal esett az Oroszországból érkező turisták vendégéjszakáinak száma, így Ausztria Oroszországot megelőzve újra feljött a második helyre - írja a Világgazdaság.

Ruzsics szerint olyan jó a szezon, hogy már üres szálláshely sem nagyon akad

Az elmúlt hétvégén nemcsak a hőmérő higanyszála kúszott egyre magasabbra, de csúcsra jártak a keszthelyi strandok, és üres szálláshely sem nagyon akadt a városban.

Céget alapított a szállodaszakma két hévízi mohikánja

Hotelklasszik Tanácsadó Kft. néven közös, saját céget alapított Lukács Ferenc, a hévízi NaturMed Hotel Carbona egykori vezérigazgatója és Fekete György, a Danubius Hotels Group két hévízi szállodájának - Danubius Health Spa Resort Hévíz és Aqua – egykori igazgatója.

Megszűnik az airBaltic hévízi járata

Nem volt elégedett az Air Baltic lett légitársaság a Riga-Hévíz útvonal forgalmával, ezért megszüntette a repülőjáratát.

Papp Gábor szájából éppen jó sok pénzt énekelnek ki - még elismerést is kap!

Aki kicsit is vendéglátós, az már vagy egy évtizede járatja magának a Turizmus.com hírlevelét, un. "buletinjét". Ebben a sajtóban amúgy is megjelenő cikkek mellett ugyanis számos iparági pletyka is olvasható. Persze itt is a lényeg a reklám! Amivel nincs is baj, hisz ők ebből élnek. Abból élnek, hogy egyik vendéglátósnak reklámoznak egy másik vendéglátóst :)
Akik viszont sok pénzt hozhatnak számukra -azaz a Turizmus Kft számára- azoknak fontos az ülepét is néha fényesre pucolni. Ezért a turizmus.com is időnként szervez bálokat, talál ki és ad át különféle díjakat, vagy éppen a -számukra!- legbefolyásosabb emberekről kiad néha 1-1 könyvet.
Az idei könyv már vásárolható is. Ebbe immár Papp Gábor is bekerült -aki nagyon büszke is rá!- hisz tőle is sok pénzre számítanak.
Olvassuk hát el milyen szép szavak:

Hévíz felhívás: "kerüljék el a HunguestHotels szállodáinak épületét"

A Hévízi Mirage Hotel (HunguestHotels) építése során a szerkezetépítési munkákat (zsaluzás, acélbeton szerkezetek, falazás) végző VÉSZ-tag Csiszár Vállalkozás munkáját 40 millió forint értékben nem fizették ki.

Földet kapott, szállodát építene rajta Keszthely

A Balaton-törvény módosítása kétszer tízhektárnyi, közvetlen tóparti, turisztikai célú befektetési területhez juttatja Keszthelyt - hangzott el egy, a jogszabály változásairól tartott keszthelyi sajtótájékoztatón csütörtökön.

TripAdvisor-on a volt Rogner 99 közt

Bevezető kérdés: ez a hír kinek reklám igazából? Hévíznek vagy a TripAdvisornak? Mivel a heviz.hu-n megjelenik, a TripAdvisor ezt fizette?
A világ 25 legjobb szállodája közé választotta több millió vélemény alapján a TripAdvisor online útikalauz a Four Seasons Hotel Gresham Palace-t, míg a HolidayCheck.de német utazási portál szerint a világ 99 legkedveltebb szálláshelye között szerepel a Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz - közölte a hévízi hotel kezelője, az Accent Hotel Management szerdán az MTI-vel.

RTL Klub: Hévíz rekordévet zár

Tavaly több mint egymillió vendégéjszakát regisztráltak ami hatalmas szám, és Budapest után a második legnépszerűbb magyar úticéllá teszi a várost.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel