Alapjövedelem

Ez lesz

Ez lesz. Ha tetszik, ha nem.

Kedves KeszHelyi!

Remélem, hogy az EU ilyen formában soha nem szavazza ezt meg! Ezzel ugyanis pontosan a parazitákat támogatnánk! Azok meg akik dolgoznak és adófizetők, esetleg a megérdemelt több évtizedes munka után a nyugdijas éveiket töltik, szívják meg, mert mi adófizetők vagyunk majd kénytelenek ezeknek a lógós és antiszociális egyedek életét fizetni! Így is már túl sok pénzt kapnak azok, akik nem dolgoznak. Itt nem azokról beszélek, akik képtelenek dolgozni, noha Mo.-on rengeteg ember van akik pl. rokkantsági nyugdijat kapnak, s mellette feketén fusiznak, tehát munkaképesek!
Egy ilyen alaptámogatás, alanyi jogon, maximálisan sért minden demokratikus törekvést, hiszen pontosan a lustaságot dijazza, arról nem is szólva, hogy a legtöbb országban (mint itthon is) nem lehet feinaszirozni egy ilyen juttatást! Ennek még a gondolata is sértő azok számára akik becsületesen dolgoznak, adóznak és minden járulékot fizetnek! Mert mi lenne a motivációja annak aki így is úgy is kap egy alapellátást, hogy pl munkát keressen? SEMMI és igaza is lenne! Én sem tenném és én sem dolgoznék ha meg tudnék munka nélkül is élni! Nos ezt semmiképpen nem szabad támogatni, már csak azért sem mert egy ilyen bevezetése tömeges bevándorlást eredményezne pl afrikai vagy ázsiai országokból! Az Eu már így is túlterhelt ezen a területen, pláne azok az országok amelyek határtosak a potenciálisan bevendorók államával. Málta, Olszaország, Spanyolország, stb. Már most látható hogy mit eredményezett No.-ban a bulgár és a román munkavállalási lehetőség s rövid idő alatt 100 ezer emigráns jelentkezett valamilyen szociális juttatásért. No.-ba 2013-ban 1 millió (EGY MILLIÓ) volt a bevándorlók száma. ha az egész EU területén egy ilyen alapellátást beveztnének az valóban gyökeresen lerontaná a gazdasági stabilitást! Ezt nem lehet finanszirozni!

Szerintem Te nem nézted végig a videót, vagy nem értetted miről van szó! A betett linken tények leírása nem taglaja, hogy mindez mit eredményezne csak arról írnak hogy ez emberi jog lenne! Nos az is emberi jog, hogy kötelezni kellene azokat is munkára akik csak vannak mint a befőtt és már most a társadalom sallangját képviselik mert nem hajlandók magukat ellátni. Egy EU államolgárbak sem kell éheznie, de azért ne várjuk már el az adófizetőktől, hogy ezek a lusták a mi pénzünkön jóllakhassanak!

Nyugi

Nyugi, meg fogja szavazni az EU és itthon is meg fogják szavazni, függetlenül attól, hogy ki lesz kormányon, mert ezzel egy csomó tintanyalót el lehet küldeni, akiket már az adófizetők pénzéből csak nyögdécselve lehet fizetni. Nincs más választás.

Ballibek hangoztatják ezt

Ballibek hangoztatják ezt most nálunk, kell valami a fidesz rezsicsökkentése ellen a kampányban. Az ilyen baromságok miatt tart itt az ország.
Emlékszünk még, amikor az mszp ingyen jogosítványt, mindenkinek ingyen internetet, ingyen bkv...ígért.
Aki bármilyen ingyen dolgot hirdet, azt azonnal eltiltanám a politizálástól.

És ingyen repülőút is lett volna.

Horn Gyula 1997-es kampányötlete az alábbiak szerint hangzott:

"1998. január 1-jétől ingyenesen utazhatnak a 65 év fölöttiek a MÁV összes vonalán. Az év öt hónapjában – februárban, márciusban, áprilisban, októberben és novemberben – a Malév járatain is ingyen, korlátozás nélkül lesz lehetséges az utazás e korosztály számára. Az év többi hónapjában ezt az utassűrűség határozza meg. Folynak a tárgyalások a BKV-val, és kilátásban van hasonló megállapodás a Volán Rt.-vel is. Mindezt Horn Gyula miniszterelnök jelentette be hétfő este lapzártakor az MTV 1 vezető újságíróinak adott interjújában."

Mszp... no comment.

Nem férnek el?

minap mentem vonattal Pestre.
Olyan marha drága a jegy, hogy akár kocsival is utazhattam volna, ám az sokkal jobban meglepett, hogy ugyan azzal a hajnalival mentem ami mindig zsúfolt szokott lenne, most meg szinte tök üres volt.

Sza ha a vonat ígyis-úgyis megy, akkor miért nem fér(ne) el rajta néhány nyugdíjas is?

RJ

A 14.havi nyugdijat nem

A 14.havi nyugdijat nem emlitetted . Mi erre is emlékezünk ám! Bármennyire próbálkoztok az amnéziával, meg a a 300Ft-s vizitdij szavazás,stb, stb.Hazugok és becstelenek vagytok. De neked is látnod kell és látod is, hogy milyen rablások mennek az országban nap-mint nap. Jó jel, hogy sok frideszes gyomra és émelyeg már ennyi aljasság láttán. Hogy a te gyomrod még nem keveredik fel, az téged minősit narancsos hazudozó!

Ha a te logikádat folytatom

akkor minek ingyenes oktatás?
akkor minek ingyenes orvos?
stb..stb..
FIZESD KI!

Persze csak akkor ha van rá pénzed.
Ha pedig nincsen akkor a kölköd maradjon analfabéta...

RJ

Rosszul tudod Rudi!

Sem az oktatás, sem az orvos nem ingyenes.
A tankönyvekért, tanulók iskolába jutásáért -máv, volán, bkv- néha a szakkörökért is fizetni kell. Az étkezési díj sem kevés.
Az oktatás jelenleg csak Finnországban ingyenes, ott az iskolába jutásért sem fizet a tanuló útiköltséget és ingyen étkezik. Nálunk csak a cigányoknak van mindez ingyen, mert ők megdolgoztak érte. :-P

Az orvos:
Befizeti a munkáltató a járulékokat -ami nagyon komoly tétel- és levonnak a dolgozótól is.
Amikor pedig belefut az ember egy komolyabb betegségbe vagy egy jó kis várólistába, (tudok olyat mai 1,5-2 év!) már megy is a privát rendelésre, vagy ha nem akar idő előtt megdögleni akkor odatesz egy komolyabb összeggel kibélelt borítékot a dokinak.
Hát ennyi. Tehát 2x fizetünk.

te beszéled magyar?

fizetős iskola: http://eletfaiskola.hu/
ingyenes iskola: http://www.csanyszendreyamk.hu/

fizetős orvos: http://www.csillag-praxis.hu/
ingyenes orvos: http://www.keszthely.hu/intezmenyek/egeszsegugyi-intezmenyek/alapellatasi-intezet-keszthely/alapellatasi_intezet_keszthely_bemutatas

Probaltad volna magyarazni

Probaltad volna magyarazni az okori Romaban hogy egyszer majd nem lesz korbacs, nem lesznek rabszolgak.
Siman azt valaszoltak volna hogy az emberi termeszettel ellentetes a kenyszer nelkuli munka.

Hogy szabad ember olyan alantas dolgot pusztan a penzert nem tesz majd hogy dolgozik.

Kb ugyanez most is a helyzet: elkepzelhetetlennek tartjuk hogy valaki kozvetlen anyagi motivacio hijan, pusztan a megbecsules vagyatol vezerelve, az alkotas vagyatol vezerelve vegezzen munkat.
Holott sokan vannak akik szeretnek kutatni, szeretnek alkotni, ujat letrehozni.

Persze olyan senki sincs aki szeret kovet torni, csatornat pucolni, vasat rakni, ezzel egyetertek.

De MIERT nem szeretik az ilyen munkakat az emberek? Mert NEHEZ fizikai munka, vagy mert MONOTON, mindig ugyanaz, nem igenyel alkotomunkat, nem kell hozza gondolkodni, NEM KIHIVAS.

Ja, hogy pont ez a ketto az egyszeru gepesithetoseg feltetele?

Akkor viszont onnantol hogy ezeket a "nemszeretem" munkakat gepesitettuk (mert a technologiai fejlettseg lehetove teszi), az alkoto munkakra mar lesz ember.

Nem ma, nem is holnap, es nem felulrol jovo kenyszer hatasara, de lesz.
Mint ahogy mar ma is sokan nem kenyszerbol vegzik a munkajukat, hanem mert az erdekli oket, azt szeretik csinalni.

Már pedig...

... a munka nem veleszületett tulajdonsága a homo sapiensnek! Őseink gyüjtögettek, vadásztak a megélhetésükért, s bizony akkor is elhullot a gyenge, s érvényesült a darwini evolucióos törvény! Ha egy ilyen általános megélhetési alapot fizetünk (miből is?), akkor ezzel támogatjuk azokat aki a társadalom kárára élnek. Ez egy népnek sem lehet főcélja! S az alkotás, vagy pl. a művészetek azok nem tartoznak a munka kategóriájába! A hobby az hobby, azt viszont magának kell tudni mindenkinek eldöntenie, hogy hogyan él! A mai pénzéhes világban azonban nem lehet támogatni azokat, akik kárt okoznak! Márpedig aki nem hajlandó semmit letenni a közös asztalra, azt KI KELL KÖZÖSÍTENI, s nem etetni! Sajnos már így is túlzásba visszük a támogatásokat! Nincs még egy európai állam ahol ennyi mindent támogat a politika és az állam!

A nép célja

élni akar. És nem kipusztulni.
Márpedig még a kutyám is tudja, hogy egyedül NEM vadászik. Csak falkában támad.
A kutyámmal ellentétben te pedig úgy hiszed egyedül is életképes vagy.. pedig NEM!

És mi még a kutyára mondjuk azt, hogy "irigy kutya" mikor itt vagy nekünk te is :))

RJ

Általában nem értek egyet

Általában nem értek egyet Veled, amikről itt a portálon írni szoktál, de ebben tökéletesen igazat adok neked!
Le kellene végre szoktatni az embereket az ingyen dolgokról, mert ingyen semmi nincsen, az kerül a legtöbbe valakinek.

Tévedsz

pl ha azt mondanánk, hogy minden gyerek ingyen kap iskolatejet, az olcsóbb lenne, mint amit ma csinálunk, hogy minden szülő ad a gyerekének napi pár száz forintot arra, hogy aztán azt a tejet egyenként veszegessék meg.

RJ

Ma lezárul az EU-s szavazás!

Magyarországról még 3.000 szavazat szükséges

Lásd itt: http://basicincome2013.eu/en/statistics.htm

Szavazni itt: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/

Magyarországon most, húsz

Magyarországon most, húsz évvel a rendszerváltás után százezrek élnek – Derdák Tibor kifejezésével élve – harmadik világbeli nyomorúságban. Százával találni olyan településeket, ahol egyáltalán semmilyen munkalehetőség nincs

http://nol.hu/lap/allaspont/20140114-feltetel_nelkul

Tartalom átvétel Tartalom átvétel