Balaton Hotel Keszthely: csak pár napja vették le róla az eladó táblát és máris kigyulladt..

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat

Hétfő este kigyulladt a Balaton Hotel tetőszerkezete, keszthelyi és zalaegerszegi tűzoltók vettek részt az oltásban.

Műjégpálya

Ez a Főnix volt a korábbi Motel? (Ahol a nyáron vursli volt?)

Úgy tudom - mai hír -, hogy oda műjégpályát tervez a város. Műjégpálya a Balaton mellé!?

Igaz, ha uszoda, meg Balaton alakú medence lehet a tó mellett, akkor lehet akár műjégpálya is.(Én jobban örülnék, ha néhány ezer forintból inkább visszaparkosítanák azt a kopasz foltot a ligetben.)

Vitamin

És akkor?

Hol volt hol nem volt....
Egy újabb mese ami sosem fog megvalósulni...

"Az új tulajdonos álma a patinás hangulat megőrzése"

A First Fund Közép-európai Befektetési Alapkezelő Zrt. vásárolta meg a hotelt, és az új tulajdonos álmai a patinás hangulat megőrzéséről, továbbviteléről szóltak. ráadásul szinte ezzel párhuzamosan megvette a Danubiustól a Főnix Hotelt is, így remény éledt arra, hogy e pompás szállodákba életet leheljen végre valaki.

Mielőtt végképp elkeserednénk, leszögezzük: a remény nem halt meg, tudniillik a vásárló cég a tűzeset után sem tett le addigi elképzeléséről. Legalábbis Ruzsics Ferenc polgármesterrel folytatott többszöri tárgyalásuk során mindvégig hangsúlyozták: komoly elképzeléseik voltak és vannak az épületekkel.

Szoják Balázs, a First Fund Zrt. beruházási igazgatója kifejtette: bár a tűzeset őket is nagyon megrázta, nem céljuk, hogy más irányt szabjanak eredeti elképzeléseiknek. Így továbbra is szeretnék századelős hangulatában felújítani a Balaton Szállót. A Főnixszel mások a tervek: az épületet lebontják, helyére pedig szállodai tömb kerül olyan szolgáltatásokkal, amelyek a mai kor követelményeinek megfelelnek.

A Főnix tetőszerkezetének anyagát arra használják fel, hogy a Balaton Szálló tönkrement tetejét ideiglenesen helyreállítsák. A beruházási igazgató arról tájékoztatta a polgármestert, hogy az építkezéshez szükséges engedélyek birtokában jövőre kezdenék a felújítást, s terveik szerint 2010-re régi pompájában állna a szálló, s vele párhuzamosan átadnák funkciójának a Főnix helyén építendő új szállodát is. Szoják Balázs és Ruzsics Ferenc tárgyalásai során szóba került a Balaton Szálló előtti önkormányzati terület egy részének megvétele-eladása is, lévén, hogy a szálló meglehetősen kis területtel bír. Ruzsics Ferenc rámutatott: erről mindenképpen a testületnek kell majd tárgyalnia, a lehetőségeket azonban vizsgálják.

poresz56 képe

igazság

Végre egy korrekt tájékoztatás.
A videót és egyéb nyilatkozatokat végig nézve siralmas "KI","KIK"milyen butaságokat hordtak itt össze. Olyan volt mintha egy tábortűz körül borgőzös (pavcsis) vagy (pálinkás) alakok nem tudnák, mit veszítenek. Ahelyett, hogy vödröt, tűzoltáshoz szükséges eszközöket ragadtak volna "vihorásztak" a háttérben.
Ruzsics Ferenc első nyilatkozatából egészen másra lehetett következtetni. Lehet, hogy tévedek azért Keszthely városának Polgármestere, néha meggondolhatná, mit mond, pláne mit tesz ilyen helyzetben.
Nincsen tanácsadó (kabinet stb.) aki felvilágosíthatta volna,vagy példát mutatva a bámészkodókkal együtt menthette volna a menthetőt?

Gyújtogatás lehetett a szállodatűz oka

A tűzoltók azt gyanítják, hogy gyújtogatás miatt égett le a keszthelyi Balaton Hotel felső szintje és teteje. A helyi tűzvizsgáló szerint minden egyéb lehetséges okot kizártak. A szálloda augusztus 25-én gyulladt ki, és a tüzet csak másnap hajnalra sikerült eloltani.

Lehetséges, hogy gyújtoatás miatt égett le a keszthelyi Balaton Hotel tetőzete és második szintje - közölte a keszthelyi tűzoltóság tűzvizsgálója, Domján László. A tűzeset augusztus 25-én történt, a lángokat másnap hajnalra sikerült megfékeznie a helyszínen lévő 36 tűzoltónak. Személyi sérülés nem történt, de az 1200 négyzetméter alapterületű épület második szintje jelentősen károsodott, a tetőzet pedig teljesen leégett.

A tűzvizsgáló szerint vizsgálatuk a végéhez közeledik, ennek során "kizártak minden más keletkezési okot", így feltételezik, hogy gyújtogatás történt. A rendőrség és a bíróság feladata megállapítani, hogy szándékos vagy gondatlan cselekedet miatt lobbantak fel a lángok az évek óta használaton kívül álló Balaton-parti szállodában.

Balaton szálló

leégett, kár érte. Kár, mert egy patinás, relatíve jó ház volt. Az a jelenlegi magyar realitás, hogy nem volt miért kinyítani. A vevő ezzel a vétellel rengeteg pénzt tud legalizálni, sőt a banki konstrukció miatt, ahol a biztosítás kötelező, most beljebb van jó sok millióval, sőt szabadabb a keze a felújjításban is. Vajon ki, kik akik ezt az üzletet megnyerték? Mert a nyereményük biztos. a Keszthelyi közönség azaz mi meg egy régi vers sorait vélhetjük felsejleni:
"... Síratják a semmit a másét,
De érzik titkon, hogy az övék,
E búsélet és a kalász."
matyas

MTI 09:27 - Előállítottak több fiatalt is

A keszthelyi rendőrök az éjszaka öt fiatalt állítottak elő, akik a hétfő éjszakai tűzesetet megelőzően bent voltak a Hotel Balaton épületében - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden.
Csizmazia Péter azt mondta: a fiatalokat tanúként hallgatták meg, mert "a tűz keletkezésével kapcsolatban tisztázni szeretnék a szerepüket"

MTI 08:49 - Leégett a Hotel Balaton tetőszerkezete

Kedden, kevéssel éjfél után sikerült megfékeznie a tűzoltóknak Keszthelyen az előző este kigyulladt Hotel Balaton felső szintjein pusztító tüzet - közölte az oltás vezetője.

Domján László elmondta: az utómunkálatok miatt hajnali két óráig dolgoztak a helyszínen. Az 1.200 négyzetméter alapterületű, évek óta használaton kívül álló szálloda tetőszerkezete teljes terjedelmében elpusztult, az alatta lévő második emeleten több szobában is leszakadt a födém, a falak füstösek, kormosak, a felszerelések megolvadtak.

Az oltás vezetője hozzátette: a második szint egyik szobájában keletkezhetett a tűz, amely innen, a fával borított folyosón keresztül terjedt tovább a palával burkolt tetőszerkezetre. Bár az éjszaka már elvégezték az elsődleges tűzvizsgálatot, annak eredményéről még nem beszélt, miután kedden napközben is folytatódnak a munkálatok.

Az MTI tudósítója az éjszaka folyamán a helyszínen úgy értesült: nem zárható ki a szándékos gyújtogatás, mert a lángok fellobbanása előtt szemtanúk több fiatalt is láttak kiugrani az épület egyik ablakából.

A tűz személyi sérülést nem okozott.

A tűzoltóknak fél tíz után sikerült eloltaniuk a nyílt lángot, vagyis "lefeketítették a tüzet", de az épület továbbra is erősen füstölt, majd órákkal később is több helyütt felcsaptak a lángok. Az oltáson ekkor már 36-an dolgoztak, a keszthelyi egységeket zalaegerszegi, marcali és badacsonytomaji tűzoltók segítették.

A lángok megfékezéséhez közvetlenül a Balatonból szivattyúzták a vizet, amelynek kapcsán Domján László elmondta: a tűzoltók oltási tervei szerint a keszthelyi, Balaton-parti szállodáknál ez a legkézenfekvőbb vízvételi lehetőség.

A Hotel Balaton több mint százéves épülete közvetlenül a keszthelyi mólóhoz vezető sétány mellett áll, alig 10 méterre a szintén használaton kívüli Hullám hoteltől és mindössze néhány méterre az ugyancsak üresen álló Hotel Phoenixtől.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere a helyszínen azt mondta az MTI-nek, tudomása szerint alig egy hete adta el az épületet addigi tulajdonosa, a ZÁÉV Zrt. A Danubius Hotels szinte ezzel egyidejűleg értékesítette a néhány méterrel arrébb található Hotel Phoenixet. A távirati iroda úgy tudja: a két épületet ugyanaz a cég vásárolta meg, de a társaságot a képviseletében a helyszínre érkező építész nem kívánta megnevezni.

A polgármester felidézte, hogy 2004 tavaszán ugyancsak kigyulladt a Hotel Balaton épülete. Akkor hajléktalanok okozták a földszinti tüzet, de a lángokat gyorsan sikerült eloltani, így nagyobb kár nem keletkezett.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere a helyszínen

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere a helyszínen azt mondta: tudomása szerint alig egy hete adta el az épületet addigi tulajdonosa a ZÁÉV Zrt., akárcsak a néhány méterre arrébb található Hotel Főnixet a Danubius Hotel. A polgármester felidézte, hogy 2004. tavaszán ugyancsak tűz volt a Hotel Balaton épületében, az akkor hajléktalanok által okozott lángokat gyorsan sikerült eloltani, nagyobb kár nem keletkezett.

Mennyi bátor ember?

Bátor az aki megvásárolta a házakat, mert jelenleg nemhogy megvásárolni és főleg felújítani sem éri meg, de még üzemeltetni sem... (lásd hanyadik éve még ki sem nyitották mert még a béreket sem hozta volna)
Aztán bátrak azok akik felgyújtották, főleg, hogy mint hírlik még ablakokon kiugrálni sem voltak restek ...
Ám nem kevésbé bátor a helyi polgármester sem, hogy csípőből így meri védelmezi az (üzleti?)érdekeket. Neki már az első percben sincs kétsége, "régen is hajléktalanok voltak!" Hát csakis Ők lehettek! Keszthelyen ugyan -hivatalosan főleg(!)- nincsenek hajléktalanok, ám ha az üzleti érdek azt kívánja akkor rögvest szidhatjuk őket. Ország-világ elé kajabálhatjuk, hogy nálunk az idegenforgalmi epicentrumban romos házakat talál ahol hajléktalanok csöveznek és még gyújtogatnak is.
Na bravó!
RJ
ui: csakha egy újságíró is megmerte volna kérdezni, ha Ő a PM és ilyen jól tudta akkor tett-e valamit?

Bátraké a jövö?

}:) Hogy évek óta miért nem üzemeltették? Annak a legföbb oka az hogy leépitsék,
leárazzák az épületet amivel azt szinlelik hogy már a fenének sem kell.
Ekkor jön a "bátor" és szinleleve igyekszik megmenteni a helyzetet. Ö már tudja hogy miért...ekkor jön a tüz vagy a viz...majd pedig a helyreállitás amit a biztositó és a bankok biztosan fedezni fognak mint ahogyan a totálkáros vagy ellopott autókkal történik. Közben a rendörség "ismeretlen tetteseket keres" miközben a statiszták névtelenül élvezhetik a balatoni panorámát.
Hogy mi lesz a szálloda sorsa? Abból mostanában nem fogják az adót behajtani, pedig a "Balaton fövárosában" kiváló szakemberek dolgoznak az idegenforgalom területén...vagy
most éppen külföldön szerzik a tapasztalatokat? Ebben az országban már egy vidéki szálloda üzemeltetése sem éri meg? Ezzel szemben a fövárosban igen? Keszthely tele van kérdésekkel?
}:)

Én sem gondolom, hogy akad

Én sem gondolom, hogy akad jelenleg olyan hülye, aki 6-700 milliót most belefeccel egy balatoni szállodába akkor amikor a pár méterrel idébb levő és sokkal-sokkal jobb adottságú Helikon Hotel is csak vergődik. (a 6-700 úgy jön ki, hogy a két hotel ára + a minimális felújítás)
A Helikonnak van saját strandja(!) saját szigettel, saját parkolója(!) teniszpályája, és nem mellesleg egy nagyon klassz uszodája. Ezek egyikét sem lehet ennél a két háznál megoldani - így én is azt gondolom még jó ideig nézegethetjük ott azt a három romot.
Keszthely egy igazi kis ingatlanpanama szinhelye jelenleg. /talán mert már Hévízen nincs egy talpalatnyi szabad háztető sem?/ A kicsik (Gacsály, Buer, Csősz-Tóth, stb..) jellemzően lakóházakkal mutyizgat pár városi potentátot vásárolgatva és egyre kevesebb rációval, miközben a nagyok (SCD) az állam uraival bratyizgatnak. Ám ezen utóbbiek sokkal okosabban jelenleg csak kivárásra játszanak. Így itt most csak az a kérdés, hogy a vevő melyik körből került ki. Ha kicsi akkor kaparni fog és úgy fog járni mint a Baló-Áhel páros, ha nagy, akkor pedig ENDE Keszthely idegenforgalmának. (és nem csak a parton) FINÍÍTÓ!
RJ

Pont fordítva mondta:

A polgármester gyanakszik: direkt gyújtották fel a Balaton Szállót

Keszthely polgármestere, Ruzsics Ferenc a Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának azt mondta, hogy szerinte nem véletlen balesetről van szó, szándékos gyújtogatás történhetett. A szálló múlt csütörtökön gazdát cserélt. Egy befektetető azzal a céllal vásárolta meg a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.-től (ZÁÉV) az épületet, hogy felújítsa és a későbbiekben szállodaként üzemeltesse. A szálló még az 1800-as évek végén épült, és a város egyik fő jelképeként tartják számon.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.a_polgarmester_gyanakszik_direkt_gyujtottak_fel_a_balaton_szallot.77443.html

Én csak arra utaltam, hogy

Én csak arra utaltam, hogy Ruzsics ritka hülye kommunikációt dobott be. Könyörgöm Ő neki nem egy pletykás vénasszonyt kellett volna a tömegből eljátszani, aki örül, hogy végre megszólítják mert tud ilyet is mesélni meg olyat is, meg még teóriái is vannak - mert a fene vinné Ő mégiscsak polgármester lenne és nem egy jövendőmondó.

Egy polgármesternek ilyenkor tehát nem feladata mendemondákat meg félértesüléseket össze-vissza-szerteszét híresztelgetni majd ugyan ezeket tudálékosan még kommentálgatni is...

Vagy pl. a mai rádióanyag is: abban meg Ruzsics arról beszélt az előállított fiatalok kapcsán, hogy reméli a rendőrség meg az ügyészek/bírók majd jó nagyon-nagyon megbüntetik a gyújtogatókat... hát már megint mit hisz magáról ez az ember? Ferink már kisbírónak is felcsapott?

Szerintem:
Egy épkézláb polgármesternek ilyenkor arról kelle(ne) beszélni, hogy milyen fontos ez az épület városunk számára, hány és hány régi fotón, festményen szerepel és micsoda csapás is ez nekünk itt a vízpartunkon ahova lám micsoda szép virágokat is ültettünk mert oly fontos ez a rész nekünk....
Sőt! meg még ha valaki segítene is ennek a nyomorult városnak mert lám 3 ház is üresen tátong itt a Mólónál mert vendég sincs ezért üresek ezek a házak... stb..stb.. szóval nagy-nagy a mi bánatunk hát mert mit tudni mi lesz így velünk jövőre ha ez a csúfság esetleg így maradna...
Stb..stb..
Azaz azt mondani ilyenkor amit egy város érez...

Nade vajákos vénasszonyként pletykálgatni a riporterekkel úgy, hogy közben még a jobbszélső(!) lóláb is kilátszik mikor pl. a hajléktalanokat dobja koncnak, vagy mikor - tegyük fel és tényleg igaz, hogy suttyó kölkök gyújtogattak - és ezeknek kíván még jó nagy-nagy büntetést?
Kiknek is kíván büntit???
Gyerekeknek?????
Gyerekeknek akar Ruzsics jó nagy-nagy dádát mert azok rosszak voltak?

Gyerekkoromban egy Lacika nevű srác felgyújtott a Mamiméktól nem messze egy szénakazlat. Aztán úgy megijedt, hogy napokra eltűnt. A végén már az egész falu kereste és mindenki csak azon izgult meglegyen. (a kazal már senkit nem érdekelt) Azért mert ez így emberi.
Így én azt mondom, ha tényleg nem megbízásra gyújtották fel azt a házat, akkor Ruzsiccsal ellentétben én még kimondottan sajnálom is most azokat a kölköket.

Ruzsics meg kivetkőzve önmagából bosszút liheg a rádióban, hogy reméli megbüntetni, megbüntetni?
Gyerekeket büntetni?
Az tényleg olyan "keresztényi"????

RJ
ui: Vissza kellene hívni Dzsina nagyasszonyt ... (mert bunkón: ez a város nem olyan bunkó mint amilyennek vezetője alapján ... ;) )

Eladták a keszthelyi Phoenix Hotelt

Hosszú kihagyás után újra szállodát értékesített a Danubius, ezúttal az a keszthelyi Hotel Phoenix kelt el, amelyet legutóbb nettó 200 millió forintos áron hirdetett a cég.

A Danubius bejelentette, hogy 100%-os tulajdonában álló leányvállalata, a Danubius Szállodaüzemeltető és Szolgáltató Zrt. eladta a keszthelyi Phoenix Hotelt. A szerződés 2008. augusztus 8-án került aláírásra, és mai nappal a pénzügyi rendezés is megtörtént. Az ügyletnek a Danubius Csoport harmadik negyedéves eredményére lesz kihatása.

A 73 szobás Hotel Phoenix (Keszthely, Balatonpart 3.) korábban kétcsillagos szállodaként üzemelt. Az ingatlan a Danubius Szállodaüzemeltető és Szolgáltató Zrt. tulajdonában volt, korábban egy harmadik fél üzemeltette, de a bérleti szerződés 2006 végi lejártával már nem üzemelt.

Mint ismeretes, a Danubius menedzsmentje már korábban stratégiai döntést hozott arról, hogy értékesíti az alacsony kategóriás szállodáit, ennek fejében 2006 júliusában meghirdetett értékesítésre négy szállodát.

Az első tranzakcióra (a Hotel Esztergom eladására) 2007 első negyedévéig kellett várni, 2007 júliusában a büki Szapáry-kastélyt adta el a hotellánc, ezek után most a keszthelyi Hotel Phoenix kelt el.

A Danubius a legutóbbi hirdetéseiben összesen négy szállodát kínált fel eladásra:

* Hotel Park (400 m Ft+ÁFA)
* Hotel Hullám (350 m Ft+ÁFA)
* Hotel Phoenix (200 m Ft+ÁFA)
* Mátraházi Vörösmarty Fogadó (200 m Ft+ÁFA)

A Danubius csoport 2008 első félévében 22 milliárd forint árbevételt és 712 millió forint adózott nyereséget ért el az augusztus 14-én közölt tőzsdei gyorsjelentés szerint. Az árbevétel az előző év első feléhez képest egy százalékkal emelkedett, miközben a profit 13 százalékkal nőtt.

A Danubius részvényei a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában szerepelnek, a papírok hétfőn délután 5.940 forinton forogtak, ami 40 forinttal alacsonyabb a pénteki záróárnál.

De ki a vevő?

De ki a vevő?

ki a vevö ?

mindig csak a kérdöjelek? ugyanúgy mint az angolnásnál?
Engem évekkel ezelött megkeresett egy holland és egy német úr hogy csatlakozzak hozzájuk a szálloda megmentéséhez. A náluk lévö dokumentációk alapján fel is keltették az érdeklödésemet, mert nagyon tetszett az épület és biztosan jól tudtuk volna hasznositani. Aztán gondoltam hogy: "közös lónak túrós a háta"...meg ahogyan mondták, - zalában az nem oldható meg ami veszprémben. Kèsöbb a holland egy kórházból telefonált hogy autóbalesetet szenvedett, de azért túl élte...vajon ez összefüggésben lehet a gyujtogatással is?
-ismét egy ujabb kérdöjel-(?) Én is kiváncsi vagyok hogy kié lett a szálloda ! }:)

A két épületet ugyanaz a cég vásárolta meg

"A két épületet ugyanaz a cég vásárolta meg, de a társaságot a képviseletében a helyszínre érkező építész nem kívánta megnevezni."

Az angolnásnak elég

Az angolnásnak elég tisztán kipereltük az iratait :sick:
lásd itt
RJ

Az a pletyka járja, hogy

a Farkas Csabáék (wolf)

wolf ? úgy tudom hogy a farkas fél a tüztöl...miközben ..

}:) azon tünödöm hogy vajon a régi tulajdonos most vajon megkönnyebbülve számolgatja a pénzét miközben arra gondol hogy milyen szerencse hogy már nem öt érte ez a csapás..?
A másik oldalon meg: vajon a vevö, azaz az uj tulaj, aki mostantól élvezi az ingatlan hasznait és kárait mit csinálhat? Sir vagy nevet? Ha az épület az én tulajdonomat képezné
most biztosan teljes idegösszeomlással járnám az orvosokat. Láttam amikor az árviznél zokogtak az öregek és nem akarták elhagyni a roskadozó épületet mert az életük munkája volt benne. Olyat is láttam akik jajveszékelve vödörrel hordták a vizet hogy az ólban lévö disznókat megmentség a tüz pusztitásaitól, miközben a disznók egymásnak estek a félelemtöl.
Ugy tünik hogy ebben az esetben nincs mitöl félniük? Talán ott sem voltak amikor a tüzoltók végezték a munkájukat? A bámészkodók között senki sem ismerte fel bennük a tulajdonosokat? Nincs rokon, szomszéd vagy jóbarát aki tudna róluk? Talán már titkositva is van az ügy?
Ezek után még milyen kérdésem lehet? }:)

Ha tényleg gyerekek voltak

Ha tényleg gyerekek voltak akkor én sajnálom őket (a szüleik otthon úgyis jól elagyalják őket, egy városra hozták a frászt hát le fogják a szülök is valamin vezetni a feszültségüket)
Az épületben meg szerintem csak látványos a kár, de összegszerűen meg jelentéktelen. Jelentéktelen azért mert ezt a tetőt amúgy is le kell róla egy átépítésnél dobni, ergo olyan égett ami már amúgy is értéktelen.
Különben meg szerintem majd most lesz igazán kár az épületben. Pár eső és látványosat fog romlani az állaga.
RJ

Admin képe

MNO: Gyújtogatás? - lángol a Balaton Szálló Keszthelyen

Kigyulladt a Balaton Szálló hétfőn este Keszthelyen – közölte a keszthelyi tűzoltóság ügyelete. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre – tájékoztatott az ügyeletes. Szemtanúk a lángok fellobbanása előtt több fiatalt is láttak kiugrani az épület egyik ablakán.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy a szálló nem működött, így az épületben nem tartózkodtak vendégek. Dobson Tibor közölte, hogy a kétszintes épület 60 méter hosszú nyeregtetője teljes terjedelmében ég, a helyszínen harminc tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén.

A tűz oka feltehetőleg gyújtogatás, szemtanúk ugyanis a lángok fellobbanása előtt több fiatalt is láttak kiugrani az épület egyik ablakán.

A Hotel Balaton közvetlenül a keszthelyi mólóhoz vezető sétány mellett áll, alig 10 méterre a szintén használaton kívüli Hullám hoteltől és mindössze néhány méterre a Hotel Főnixtől. A környéken hatalmas a füst, az oltáson a keszthelyiek mellett zalaegerszegi és marcali tűzoltók is dolgoznak.

(mti)

re:

Tűzoltók mondták, hogy a gyerekek voltak, az egyik szobában takarót gyújtottak meg, onnan terjedt a tűz tovább a faborítású folyosón át a nádszövetes mennyezetre....
a helyszínen elfogták őket.
a kérdés csak az, hogy véletlen-e?

ekkora véletlenek nemigen vannak :-)))

Lángba borult az elhagyatott Balaton Szálló

3 éve üresen áll a keszthelyi Balaton Szálló, aminek ma este kigyulladt a teteje. A lángoló épületet 30 tűzoltó oltja. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy a parton sétálók este fél 8-kor vették észre, hogy füstöl a Balaton Szálló teteje.

A 2 szintes, nyeregtetős épületet már nem használják, így emberek nincsenek benne, legalábbis az elsőként kiérkező tűzoltók egyelőre nem találtak sérülteket. A lángoló épületet 8 kocsival 30 tűzoltó oltja.

A körülbelül 1200 négyzetméter alapterületű szállodát 3 éve nem használják.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel