Dr. Márkus Mirtill "az aljegyző" :)

Sok anonim komplexusos

Sok anonim komplexusos unatkozó egyszeri írogató.
Volt már olyan téma amiben a pozitív véleményüket osztották meg, vagy tényleg kizárólag a keserűségüket tudják hangoztatni betűk mögé bújva.
Elgondolkoztak már azon hogy vajon van-e értelme hozzászólásiknak, vagy tudják, hogy kizárólag saját szórakoztatásukra teszik, illetve azért mert nincs jobb dolguk.
Egyszerűbb lenne írni egy könyvet "életem keserűségei" címmel, majd továbbadni az utódoknak, hátha ők pozitív dolgokkal is kiegészítenék.
További görcsös napot!

Bagoly mondja....

Bagoly mondja verébnek, te "anonim komplexusos unatkozó"!!!!

ezek a netszamurájok

csak itt nagypofájúak. Annyi bátorság, hogy odaálljanak az elé akivel a bajuk van és elmondják, annyi gerinc nincs bennük. Lehet itt PG- és mást fikázni, de ő legalább névvel vállalta amit mondott nem úgy mint ezek a fotelforradalmárok. Ez a "netmaszti" a klaviatúrán való élvezkedés egy beteges dolog, de ha megnézed az oldal látogatottságát az jóval 100 alatt van, választáskor megy kicsit fölé. Tehát lehet nyomorogni életetek szarságán, de ettől még nyomoroncok vagytok. Én meg szórakozásból röhögök rajtattok, szívtam előtte eleget , most ti jöttök. Jó cumizást.

Mikor is?

Csak egyet mutass, amikor Gáborod névvel fikázott valakit, vagy valakiket! Dee szerintem nem szorul a te védelmedre, vagy Gáborunk hozza önmagát és névtelenül fikáz?
Különben mennyivel vagy más, mint akárki, hogy téged idézzelek te klaviatúrán élvezkedő beteges "netmaszti"? Benned sincs bátorság, de leszólod a társaidat!?

ezek a netszamurájok(csodabogár)

Te nagyon el vagy tévedve,vagy szándékosan hülyének teteted magad!Én meg szívesebben a pofán... lak és mehetnél oda ahova való vagy (PÖCE)Aztán jól cumizhatnál!

Bárcsak rám várna! Sok

Bárcsak rám várna!
Sok itt a megkeseredett irigy "ember" ;)

Bárcsak.......

Meg az éhes disznó,tudod az éhes disznó makkal álmodik.

Bárcsak.......Na miért is!

Igen vagyunk páran akiknek már más esélyük nem maradt,csak álmodozunk végre egyszer meghallgatja valaki siralmainkat. Azért néha jól esik ha azokat kicsit felbosszantjuk akik
azt hiszik(MAGUKRÓL) mindent tudnak!

Eléggé lemaradtam Hévíz

Eléggé lemaradtam Hévíz ügyeiről de nekem volt személyes munkakapcsolatom az új Aljegyzővel még régebbi munkaköréből adódóan. Csak pozitívat tudok mondani és ezúton gratulálok kicsit megkésve a kinevezéshez.

Eléggé lemaradtál?

De még mennyire! A seggnyalás igazán feleslegesnek bizonyult, itt ismerik elég sokan....

Eléggé lemaradtál?

De még mennyire! A seggnyalás igazán feleslegesnek bizonyult, itt ismerik elég sokan....

A mai napi nyelvcsapások

részedről kipipálva!

Jaj!

Csak nem saját magának udvarol itt a jegyző asszony?!

Jó nő

Nekem tetszik
Bomba nő
Megdugnám

Fene a gusztusod!

Ha neked az hiányzik, hogy cigifüstös, öblös férfihangon búgják a füledbe a nevedet... :D

Keresd meg!

Biztos Rád vár! :)

Egyre több a Márkus a hivatalban.

Vajon van-e összefonódás?
Egyébként Ibike és Dömdödöm öri barik, dehogy fogja Ibike lebuktatni a nagytudású vizilovat! Olyant kerestek aki benne van a körben és nem kekeckedik!

Na végre

Na végre valaki leírja...

Gazdasági Osztály P.Nagyné Márkus Ibolya

Mutyi? Mindenki tartozik valakihez? Gazdasági vezető, vagy ki tudja, hogy mi a titulusa, P.Nagyné Márkus Ibolya. Őt ismeritek? Megbízással, több százezer forintért jár ki, persze nem napi 8 órában, mert könyvelő irodája van Keszthelyen. Havonta 1szer vagy 2szer de ki tudja. Jahh, biztos ő is távmunkában napi 20 órát dolgozik a Hivatalnak :)

Ellenőrzi Bediné pótolhatatlan munkáját?

Minek van akkor a nagytudásu Bediné? Vagy ő segíti,vagy felügyeli Bediné pótolhatatlan, követhetetlen munkáját?

Bediné a Maxista iskolán nem tudott mindent

megtanulni a számvitelről és megfelelő végzettség nélkül vezeti ezeket a szerencsétleneket az orruknál fogva. Amikor néha visszakérdezgetnek, na akkor kell az Ibolya erősítésnek. "Sok lúd disznót győz!" alapon. Ibolyka hosszú műkörmei és a rengeteg gyűrű miatt nem is tudja kezelni a klaviatúrát, de vannak erre rabszolgái. A kapcsolataival kérkedve az önbizalma az egeket veri. Ez kell ide jó pénzért! Na meg az sem utolsó szempont, hogy lesz kire mutogasson az esetleges felelősségre vonásnál a nagytudású előadóművész!

Erősítésnek?

Jahhh, azt még elfelejtettem, hogy még annyit tud, hogy Keszthelyen egy szociális bérlakást kimutyizzon magának :) aki meg szociálisan rászorult bármire is, az mehet a fenébe. P.G. ezt is elintézte.

Erősítésnek?

Erősítésnek? Ő sem tud semmit. Jahhh, de mégiscsak, amit te is leírtál, a kapcsolataival kérkedni, és azon gondolkodni, hogy mikor menjen fodrászhoz, körmöshöz, most éppen kivel kávézzon, az "alkalmazottjait" hogyan küldje el a p...ba. És igen, tényleg majd mutogat a másikra, mert letagadni dolgokat nagyon tud, hogy tőled idézzek, a nagytudású előadóművész !!!

Az a baj, hogy fideszes berkekben már nem találnak

olyant, aki érti is a dolgát, viselkedni is tud, kellően alázatos a munkájával és a kollégáival is tud viselkedni... jah és el is vállalná ezt a kuplerájt! Ezért maradhatnak ezek az "előadóművészek" még mindig porondon. Normálisan működő rendszerben már az utcát söprögetnék, mert meg kellene gondolnia, kivel, hogyan beszél, de itt nem számít a bugrisság, a nagyképűség, a dilettantizmus... bármit megengedhetnek maguknak. Fejétől bűzlik a hal!

Ezek "köztisztviselők" !?

Ilyen viselkedéssel, közönségességgel egy normális álláspályáztatásnál az első személyes elbeszélgetésen kiszórnák az ilyen Bediné és P. Nagyné féléket. Ha egyáltalán behívnák a valódi végzettségük alapján!

Ellenőrzi Bediné pótolhatatlan...

2-en többre mennek :)de tényleg érdekes lehet, hogy mit csinál ott? Ott a reptér, stb...

KÖZTISZTVISELŐK ESKÜJÉNEK SZÖVEGE:

Küldöm továbbgondolásra azoknak akik letették. Értelmezzék, majd gondolkodjanak rajta. Nem túl nyakatekert. Remélem az utolsó sor fényében minden hívő közszolga tudja mit jelent az Isten előtt szegett eskü.

1992. évi XXIII. törvény a kötisztviselők jogállásáról, 12§/(2)

Az eskü szövege a következő:

„Én ………………………………………. esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Országunk Alkotmányát, alkotmányos jogszabályait megtartom. A minősített adatot megőrzöm. Hivatali kötelességeimet részrehajlás nélkül, lelkiismeretesen, becsületesen, a jogszabályoknak megfelelően, pontosan, etikusan, az emberi méltóságot feltétlenül tiszteletben tartva, a legjobb tudásom szerint, nemzetem (és ………………………. önkormányzat) érdekeinek szolgálatával teljesítem. Hivatalomban és azon kívül példamutatóan viselkedem, s minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését, szellemi és anyagi javainak gyarapodását előmozdítsam.”

(Az eskütevő meggyőződése szerint:)

„Isten engem úgy segéljen!”

Elgondolkodni?

Ezt Te sem gondolod komolyan? Ilyen nem volt, meg nem is lesz!

komoly

...de komolyan gondolom!

Nagyon zavarja a "tiszteletes urat"...

.. hogy milyen gyalázatos módon viselkedett a családjával? Nem ide kell minden ide nem passzoló eszmefuttatást posztolnia, hanem önkritikát gyakorolva eltűnnie még a környékről is!

?

Ennyi kannibált

még nem foglalkoztatott a Hivatal.

.

Tisztelt Fórumozók!

Először is szeretnék gratulálni T. aljegyző asszonynak a kinevezéshez, bár remélem nem olvassa ezt a fórumot.
Nagyon szívesen gratulálnék én Önöknek is, csak sajnos nincs mihez. Vagyis ahhoz tudnék, hogy ilyen sok szabadidővel rendelkeznek, hogy megvillantsák agyi kapacitásuk hiányát.
Ha valaki nekiáll püfölni a billentyűzetet és olyan alpári stílusban kritizál MINDENKIT akinek csak a nevét is hallotta az elmúlt pár évben politika kapcsán, úgy hogy személyes tapasztalata nincs az adott illetővel kapcsolatban, annak ezt a billentyűzetkoptatásra fordított időt inkább orvosi kezelésre kéne fordítani. Vagy csak próbálja megkeresni hogy lehet boldogabb az életben, mert a kritizáló hozzászólásokból mind lesüt a személyes sértettség, sanyarú sors, boldogtalan élet.
Fenti problémák megoldásban biztos nem segít ez a fórum.
Nem kezdem el kiemelni egyenként melyek azok a témák, amiknek megemlítése szellemileg fogyatékkal élők körében sem merülne fel egy munkahelyi pozíció betöltése kapcsán.
Ha már ilyen sok, "biztos" információval bírnak a fórum témáját illetően, kérem osszák meg pozitív véleményüket-adataikat is. Azért abban még reménykedem, hogy annyira nem lehetnek megkeseredettek, hogy kizárólag a negatív véleményük van MINDENNEL és MINDENKIVEL kapcsolatban.
Elkezdem, hátha így könnyebb lesz Önöknek is;
Dr. Márkus Mirtill, három kislányát egyedül nevelő nő, aki jogi diplomát szerzett, ügyvédi irodánál dolgozott, majd kistérségi ügyekkel foglalkozott, később a hévízi önkormányzat jogi osztályát vezeti, mellette aljegyzői feladatokat lát el.
Fenti tények alapján teljességgel alkalmas a feladat ellátására.
Talán ha korábban úgy dönt, hogy a munkára fordított idő helyett fórumokon szörföl és mindenkinek "beszólogat" nem érik be hosszú évek munkájának gyümölcse és ŐT is köreinkben olvashatnánk trágárkodni - szerencsére nem így van.
Nem folytatnám tovább a véleményem, hagyok egyéb megosztásra váró pozitív információt másnak is.
Próbálják meg, minden pozitív hozzászólás után garantált a lelki nyugalmuk!

Maga meg inkább dolgozzon

Maga meg inkább dolgozzon azért kapja a fizetését, nem azért, hogy ide irogasson!!!

válasz a sajnálatraméltó fórumozótársnak

Nagyon sajnálom Önt, hogy el sem tudja képzelni azt, hogy az ember napja nem 12óra folyamatos munkából áll. Ha megengedi, akkor írok amikor nekem tetszik, és nem kérek engedélyt egy elnyomottan felnőtt emberszerű lénytől, aki annyi intelligenciával rendelkezik, hogy értelmes vélemény kifejtése helyett okafogyott dühebében próbál spórolni a munkaidőmmel.
Azzal meg hogy miből élek kb. annyira van tisztába, mint a jegyző asszony körülményeivel. Ha az eddigi tapasztalatokból kiindulok, előre látom a következő hozzászólást, amiben majd kitalál egy fiktív történetet, amibe kapaszkodva tovább szapulja akit lehet.
Próbáljon meg inkább boldog lenni, bár ha eddig nem sikerül, nagy valószínűséggel marad a keserűség.
Azt hiszem, Önre inkább ráférne a "tömény".
Jó egészséget!

Vagy!

Vagy vigyen az aljegyző asszonynak egy kis töményet, azt úgy is szereti...

Vagy tömény helyett vastagot és nagyot

de minimum kétágút, mert azt is nagyon szereti.
Na persze, hogy a kaktuszra gondoltam...:)

Még egyet is tudnék érteni!

Még egyet is lehetne érteni,csak a világ és Hévíz sem ilyen fekete-fehér!

Nemcsak Dr. Márkus Mirtill nevel egyedül három gyermeket,nehogy már ez határozza meg az alkalmasságát,vagy alkalmatlanságát!
Ez egyéni szociális probléma!De,ha már itt tartunk igaz,hogy volt amikor ezt a három gyermeket a beteg apára hagyta egy másik szerelem miatt??? Ha ez csak rossz pletyka,elnézést kérek!!!

nagyon szexi!

Szerintem meg nagyon szexi és mindent elintéz nekem soron kívül!!!

.

Azzal a szándékkal írtam első hozzászólásom, hogy talán a mocskolódó, megalapozatlan vádakat begépelők kicsit elgondolkoznak azon, mi értelme van saját maguk felidesítésén kívűl a fenti tevékenységnek és ha valóban közölni akarják véleményüket, akkor azt kultúráltan és tények alapján tegyék meg.
Sajnos, ahogy olvasom nincsen erre esély (kivéve Keserű úrral kapcsolatos véleményt – biztos vagyok benne, hogy a jó munkának idővel meglesz az eredménye). A továbbiakban javaslom egy véletlenszerű szógenerátor letöltését, és a leghamarabb kirakott értelmes magyar mondatot társítsuk T. aljegyző asszonyhoz, hátha van rajta valami csámcsognivaló. Közben kocsányon ülő szemekkel figyeljük, ki legyen a következő, akiről károghatunk egy jót!
Ezért nem is reagálnék a hozzászólásaikhoz, úgyis jönne újabb „állítólagos” információ.
További békés estét kívánok.

Hozzászólásából ítélve Ön egy szerencsés ember, akinek

még nem volt alkalma személyesen megismerni a nagyra becsült aljegyző asszonyt, pláne nem munkakapcsolat folyományaként. Higgye el, max. egy órán át követné a munkahelyén (és szándékosan nem írtam munkáját) ezt a nagyszájú, szerény értelmi képességgel, de annál nagyobb önbizalommal megáldott fehérnépet, akkor más véleménye lenne a fentiek helyett!
De hogy ne csak a negatív dolgokat lássuk, a hivatalban is dolgoznak szerény, de annál nagyobb szakmai tudással rendelkező kiváló köztisztviselők, mint pl.: Keserű Attila, aki a háttérbe szorítva, rendíthetetlen kitartással, sok üresfejű, öntelt, hisztis, megalomániás és hosszúnyelvű felettes ártalmas hatása alatt is képes EMBER maradni! Minden tiszteletem Neki és az egyre kevesebb sorstársának!!!!

most, hogy a Halász elment,

most, hogy a Halász elment, hol vannak a védelmezők??? Egykori nagy barátok? Vagy most már nem divatos a Halásszal "lógni"?

Bizonyítékok

Zubriczky Tivadar, mária-pócsi házfőnök és helybeli lelkész 1905. évi decz. 6-án 174. sz. alatt jelentést tett a munkácsi-egyházmegyei ft. főhatóságnál a b. Szüz Anya mária-pócsi zárda- és plebánia-templomban őrzött kegyképe könyezésének kezdetéről. Erre Firczák Gyula, munkácsi megyés püspök, Ő Excellentiája, a vett értesités után 1905. évi decz. 9-én 8256. sz. alatt elrendelte a vizsgálatot, kijelölte a vizsgáló-bizottság tagjait, megállapitotta a vizsgálat napját és a vizsgálatra meghívta a politikai hatóság közegeit és Szabolcs vármegye alispánját is. A vizsgáló-bizottság tagjaiul kijelöltettek: Dr. Mikita Sándor, prépost-kanonok, mint elnök, Lengyel Endre, hajdu-dorogi püspöki külhelynök, Jozevics Jenő, munkács-csernekhegyi zárdafőnök, Mosolygó Antal, mária-pócsi, ker. esperes és Slepkovszky Sándor, nyircsászárii lelkész, mint jegyző. A vizsgálat megtartásának napjául pedig 1906. jan. 11., 12. és 13. napja állapittatott meg. Mindezen előintézkedésekről az érdekeltek jó előre értesittettek, ugy hogy a vizsgálat a kijelölt napon Mária-Pócson , minden zavar nélkül meg is tartatott.

A) A vizsgálaton feltett kérdőpontok,

1. Örömmel vagy kényszeritve vall-e a tanu?

2. Mit látott a mária-pócsi templomban a Szüz Anya , kegyképén? Jelen volt-e a templomban a könyezés kezdetén, azaz: decz. 3-án d. u. 1/2 4 órakor?

3; Hány szeme könyezett? Mely napon és mely órában látta a könyezést? Közvetlenül szemlélte-e?

4. Mikor, könyezett, nem változott-e a Szűz Anya arca és nem lett-e szeme piros? Nem mozdult-e ki a kegykép helyéből?

5. Milyen volt a köny? Nem volt-e az olaj avagy valami vegyi folyadék?

6. Nem látta-e a Szüz Anya bal szemét is Könyezni?

7: Hány napig tartott a könyezés?

8. Mikor nagyobbodott és mikor kisebbedett a könyezés? Mikor tisztult. ki a Szűz Anya arcza a kegyképen? Mikor szünt meg a könyezés?

9. Mit látott a kendőn, a mely a kegyképen a b. Szűz álla alatt volt?

10. Nem tulajdonitja:-e ezt páralerakódásnak, avagy a faanyag benső izzadásának?

11. Nincsen-e itt érzéki csalódás, csel, csalás, mesterség, avagy magia?

12. Mit gondol; nem cseppentett-e Gavris atya a kegyképre olajat, avagy gummiarabikumot a hivek megtévesztésére?

13. Minő hir szárnyal a hivek között a könyezésről?

14. Kinek tulajdonítja a tanu e könyezést?

B) Jegyzőkönyv,

mely a munkács-egyházmegyei ft. Kormánynak 1905. évi, 8256. sz. intézkedése folytán fölvétetett a b. Szűz Mária mária-pócsi kegyképének bejelentett 1905. évi dec. havában történt könyezésének megvizsgálása alkalmából.

I. Tanukihallgatás Mária-Pócson 1906-ik évi január 11-én délelőtt.

Elnök: Dr. Mikita Sándor, munkácsi székesegyházi őrkanonok, c. prépost s az ungvári püspöki papnöveldében az egyházjog és egyháztörténelem ny. r. tanára.

Jelen voltak: Lengyel Endre c. prépost, h.-dorogi püspöki külhelynök, Jozevics Jenő sz. Bazil r. áldozár, munkács-csernekhegyi monostorfőnök, Mosolygó Antal, gyulaji lelkész, mária-pócsi kerületi esperes, mint bizottsági tagok.

Jegyző: Slepkovszky Sándor, nyir-császárii h.-Ielkész.

1. A vizsgáló-bizottság működését azzal kezdte meg, hogy a mária-pócsi zárda- és plebánia templomban a B. Szűz kegyképe előtt a Szentlelket segitségül hivta.

2. Zubriczky Tivadar sz. Bazil r. áldozár, mária-pócsi monostorfőnök és helybeli lelkész, 54 éves, a feltett kérdésekre örömmel vallja a következőket:

A zárda-és plebániatemlomban a B. Szűz Mária kegyképének jobb szeme deczember 3-án délután 3 és 4 óra között könyezett egy lencse-nagyságu könycsep az arccsonton fent függélyesen maradt is. Hogy a balszem is könyezett volna nem láttam. Miko e Kegykép könyezett, hogy kimozdult volna helyéből és hogy arca változott volna, nem figyeltem meg; azt azonban határozottan, láttam, hogy a jobb szemgolyó piros lett. A könycsepp viztartalmu volt, a kristálynál is tisztább és ragyogott; hogy könycseppek gördü1ték volna le az arcon, azt nem figyeltem meg. Azt azonban határozottan állitom, hogy egy könycsepp deczember 3-tól látható volt 17 napig, azaz deczember 19-ig; aztán ujólag látható volt deczember30. és 31-én, de már ekkor kisebb volt. A kendőn, amely a kegyképen a B. Szűz arca, alá volt helyezve a könyek felfogása végett, azon a könyeket nem figyeltem meg. Hogy e kép faanyaga e könyeket kiizzadta volna, avagy hogy ez páralecsapódás lenne, ezt kizártnak tartom, mert e kép rövidesen 200 éves lesz. Csel, csalás, mesterség, avagy mágiáról legjobb lelkiismeretem szerint itt szó sem lehet. Hogy Gavris Kelemen, szerzetes atya, mint ecclesiarcha és a kegykép őre, olajat, avagy más vegyi folyadékot odacseppentett volna a kegykép arcára a hivek megtévesztése végett, ezt roszakaratu feltevésnek tartom. E könyezést csodának állitom és isteni közreműködésnek tulajdonítom, erre kész vagyok esküt is tenni.
Felolvastatott, aláirta, az esküt letette. Zubriczky Tivadar, sk. házfőnök.

3. Ruszinkó Emmánuel, sz. Bazil r. áldozár, a mária-pócsi monostor vicáriusa, 35 éves, örömmel vallja a következőket:

Deczember 3-án délután 3 és 4 óra között a kegykép könyezése kezdetén a templomban nem voltam jelen. Később 4 óra után a templomba mentem és akkor a jobb szemből; a könyezés csatornáját láttam nedvesen és egy lencse nagyságu könyet is, mely kristálytiszta volt és ragyogó. Hogy a balszem is ekkor könyezett volna, nem figyeltem meg. Deczember 30-án ujból láttam a kegyképen a könyezés csatornáját a jobb szemből nedvesen és egy könyet is, de már kisebb alakban. Hogy ez a könyezés a kép faanyagának izzadása volna, avagy páralecsapódás lenne, ez legjobb lelkiismeretem szerint ki van zárva. Csel, csalás, mesterség, avagy mágiáról itt szó sem lehet; ezt csodának tartom. Isten mindenhatóságának tulajdonitom és erre esküdni kész vagyok.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. Ruszinkó Emmánuel, s. k.

4. Maxim Athanáz, sz. Bazil r. áldozár, elemi népiskolai tanitó Mária-Pócson, 28 éves, a feltett kérdésekre a következőket vallja:

Deczember 3-ári délután 3 és 4 óra között a templomban a kegykép könyezése kezdetén nem voltam jelen. 4 óra után azonban a templomba siettem és ott azt láttam, hogy a kegykép jobb szemének üregéből egy nedves csatorna huzódott lefelé közel a felső ajakig és ott egy lencse nagyságu könycseppben végződött, mely könycsepp kristály tiszta volt. Hogy a balszem is könyezett volna, nem figyeltem meg, csak annyit észleltem, hogy a jobb szemgolyó piros volt. Deczember 30-án ujból láttam a kegykép jobb szemüregéből a könyezés csatornáját nedvesen, de már kisebb mértékben; a könycsepp azonban akkor is villogó volt. Nem tulajdonitom ezt a kép faanyaga kiizzadásának, vagy valami más természetes ok következményének. Cselről; csalásról, avagy ügyes fondorlatról szó sem lehet; azt pedig, hogy Gavris Kelemen, a kegykép őre, a hivek megtévesztésére a kegykép arczára olajat, vagy más vegyi folyadékot cseppentett volna, roszakaratu koholmánynak tartom. Hiszem, hogy ez isteni csoda, a mire esküdni is kész vagyok.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. Maxim Athanáz, s. k.

5. Dolhy Leontin, sz. Bazil rendi áldozár, elemi iskolai tanitó Máriapócson, 24 éves, örömmel és készséggel vallja a következőket:

Deczember 3-án a könyezés kezdetén, azaz délután 3 és 4 óra között a templomban nem .voltam jelen; később 5 órakor bementem és izgatottságomnál fogva a kegyképen csak a könycseppet láttam a jobb szem alatt, mely csillogott. Deczember 30-án ujból láttam egy könycseppet a kegykép jobb arczán, de már kisebb alakban. A könyezést előbb kétkedéssel fogadtam, de mikor másodszor láttam, meggyőződtem arról, hogy ez csak isteni mű lehet, erre esküt is teszek.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. - Dolhy Leontin, s. k.

6. Szkiba Theophán, szent Bazil r. III. éves hittanhallgató és népiskolai tanító, 22 éves, a feltett kérdésekre örömmel vallja, a következőket:

Deczember 3-án délután 4 óra előtt a templomban voltam a kegykép könyezése kezdetén. Láttam, hogy a jobb szem üregéből nedves könycsatorna huzódott lefele, a mely az orrtőnél, egy lencsealaku könycseppben végződött; ez a könycsepp kristálytiszta volt és ragyogó. Deczember 30-án ujból láttam a könyezés csatornáját a jobb szemüregből, a könycsepp fényes ugyan, de kisebb volt. Legjobb lelkiisPIeretem szerint állitom, hogy e, könyezést sem csalás, sem fondorlat, sem pedig megtévesztő mesterség nem idézte elő. Hiszem, hogy ez isteni mű és vallomásomra esküt is teszek.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. Szkiba Theophán, s. k.

7. Motrinecz Bertalan, szt. Bazil r. III. é. theologus, 21 éves, készséggel vallja a következőket:

Deczember 3-án délután 5 órakor voltam a templomban, láttam ott a jobb szemüregből a könyezés csatornáját, a mely villogó könycseppben végződött; azt is láttam, hogy a kegyképen a B. Szüz jobb szemének fehérsége pirosra változott. Deczember 6-án szintén láttam ugyanilyen könycseppet a könyezés csatornájával együtt. Deczembero30-án ujból láttam a könyezéscsatornáját nedvesen, a mely villogó könycseppben végződött, de a könycsepp már kisebb volt. E könycsepp a kristálynál is tisztább volt. E könyezést csodálatosnak tartom, mindennemű csalást pedig kizártnak állítok; vallomásomra kész vagyok esküt tenni.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. - Motrinecz Bertalan, s. k.

8: Bibáry Pál, sz. Bazil r. növendék, 23 éves, IV. éves theologus, következő vallomást tesz:

Deczember 3-án délután fél 4 órakor nem voltam a templomban s igy a könyezés kezdetét nem láttam. 5 óra előtt bementem a templomba és a kegykép jobb szeméből egy nedves könycsatornát láttam, mely egy villogó könycseppben végződött, hogy a bal szemből is könyek hulltak volna alá, nem láttam. Ugyanekkor a templomban 50-60 hivő volt jelen, a kik sirtak a csoda láttára. Deczember 5-én ujból láttam, de csak a könycseppet a nedves csatorna nélkül. Deczember 30-án délelőtt 9 órakor ismét láttam egy villogó, de már kisebb könycseppet. A csalást és a megtévesztést kizártnak tartom, vallomásomra kész vagyok esküt is tenni.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. Bihary Pál s. k.

9. Gavris Kelemen, 35 éves, sz. Bazil r. áldoz ár, ecclesiarcha s a kegykép őre, a feltett kérdésekre a következőket vallja:

A könyezés kezdetét deczember 3-án délutáni fél 4 órakor vettem észre olykép, hogy a mint kinyitottam a kegyképet, a Szüz Anya arczát átváltozva feketének, jobbszeme fehérségét pedig pirosra átváltozva láttam. Ugyanakkor a jobb szemből a könyezés csatornáját is láttam nedvesen, a mely villogó s lencse-alaku könycseppben végződött. Hogy a könycseppek legördültek volna a Szüz Anya arczán, azt nem figyeltem meg, mert igen megijedtem. Ezután lementem a kegyképtől s oda visszatérve egy rózsaszinű selyemkendőt tettem a Szüz Anya álla alá. A könyezés csatornáján a nedvesség és a könycsepp hol nagyobbodott, hol kisebbedett deczember 19-ig; e napon megszünt, azután deczember :30. és 31-én ujból volt szemmellátható, de már kisebb mennyiségben és a könycsepp az arczon föllebb volt, de ott is nagyon csillogott. Ezen körülményt természetfölötti csodának tartom, Isten mindenhatóságának tulajdonitom, végül megjegyzem, hogy a Szüz Anya arcza a változás állapotában szomoru volt. Erre esküt is teszek.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. Gavris Kelemen s.k., a kegykép őre.

10. Förster Károly, egri e. m., áldozár, pócs-petrii latin szert. kath. s. lelkész; 33 éves, a következőt vallja:

Deczember 30-án délután 5 órakor láttam Mária-Pócson a zárdatemplomban, hogy a Szüz Anya kegyképének jobb szeméből egy könyezés-csatorna vonult le az arczcsontig s e nedvessége rezgett, vége pedig egy fél borsónyi könycseppben fejeződött be, mely mint a legdrágább gyöngy ragyogott, - a Szüz Anya arcza feketébb volt, mint máskor. Hiszem, hogy ez isteni csoda és minden emberi fondorlat, tévutravezetés és csalás ki van zárva; vallomásomra esküt is teszek.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. Förster Károly, s. k. pócs-petrii s. lelkész.

II. Tanukihaltgatás Mária-Pócson 1906: évi január 11-én délután.

Elnök: Dr. Mikita Sándor prépost-kanonok. Jelenvoltak: Lengyel Endre, Jozevics Jenő és Mosolygó Antal bizottsági tagok. Jegyző: Slepkovszky Sándor, nyircsászárii h. lelkész.

11. Koleszár János, g. kath., 48 éves, háztulajdonos Ungvárott, a következőket vallja:

Deczember 3-án délután fél 4 órakor a templomban voltam és láttam, mikor a b. Sz. Anya kegyképén a jobb szemből a köny kigördült és az arczon lefutott; a könynek egyik része az. arczon maradt, a másik része egészen, leszaladt. A könyezés alatt a b. Szüz arcza feketébb lett, a szemgolyó fehérsége pedig megpirosodott. - Ugyanazon nap délután 6 órakor ujból láttam, hogy a jobb szemből egy más köny kigördült, a köny nagyobb része az arcon maradt. A könyek felfogására Gavris Kelemen,szerzetesatya, selyem kendőt alkalmazott az álla alá. Ezen eseményt csalás avagy mesterséges fondorlattal meg nem fejthetőnek tartom, hanem azt isteni közremüködésnek tulajdonitom. A Gavris atyáról hiresztelt mesterséges fondorlatot roszakaratu koholmánynak tartom; vallomásomra esküt is teszek teljes örömmel.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. - Koleszár János, s. k. ungvári lakos.

12. Holozsnyay Tivadar, makkos-jánosii gör. kath. esperes-lelkész, sz. sz. tanácsos, 42 éves, a következő vallomást teszi:

Deczember 4-én délután 2 órakor családommal együtt, összesen négyen lementünk a máriapócsi templomba, hogy a kegyképpel érintetve legyünk. Mikor a kegykép elé fölmentem és azt Gavris Kelemen atya közvetlenül előttem felnyitotta, tisztán láttam, hogy a b. Szüz kegyképének jobb arczán a szem belső sarka és a száj sarok közé eső függélyesben, annak körülbelül közepén egy dus könycsepp ragyogott. Azon rózsaszinü selyemkendő, a mely a kegyképen a b. Szüz álla alatt volt, két helyen egészen sötétnek tünt fel, a mit a legördülő könycsepp okozhatott. - Ezen könyezést csodálatos eseménynek tartom, mert kizártnak kell tekintenem, hogy a majd 200 éves fa, a melyre a kegykép festve van, ekkora nedvességet kiizzadhatna, kizártnak kell tartanom azt is, hogy a nedvesség összegyülemlő párák csoportosulása lehetne, mert több helyütt lecsapódott volna, miért is lelkiismeretem legtisztább nyugalmával természetfeletti eseménynek tekintem.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. - Holozsnyay Tivadar, s. k. makkos-jánosii esperes-lelkész, sz. sz. tanácsos.

13. Lechman György, kapási lakos Ungmegyéből, 43 éves gör. kath. vallásu, büntetlen előéletü, kiérdemült községi biró:

Vallja, hogy deczember 3-án délután fél 4 órakor a templomban volt, a mikor a Szűz Anya jobb szeméből egy köny kigördült, mely arczán függve maradt; ez alatt az esemény alatt a Szűz Anya arcza feketébb lett.
Felolvastatott, az esküt letette. Lechman György, k. X v. Néviró: Slepkovszky Sándor, s. k.

14. Kolbász Mária, Mislyán András özvegye, őrdarmai lakos, 48 éves, büntetlen előéletü, Ungmegyéből:

Vallja, hogy látta, mikor deczember 3-án délután először fél 4 órakor jött ki egy köny a b. Szűz Anya jobb szeméből, másodszor, hogy 6 órakor ismét egy köny gördült ki ugyanezen jobb szemből. A Szűz Anya arcza elváltozott, feketébb és szomoru lett.
Felotvastatott az esküt örömmel letette. Kolbász Mária k. X v. Néviró: Slepkovszky s. k.

15. Szemán Mária, férj. .Jánosik Jánosné, 42 éves, gör. kath. vallásu, büntetlen előéletü, királytelki (Szabolcsm.) lakosnő:

Vallja, hogy deczember 18-án délután 2 órakor a máriapócsi templomban voltam és a bold. Sz. Anyát könyezni láttam nemcsak a jobb szeméből, de a bal szeméből is. Ugyan e napon este 9 órakor az álla alatt elhelyezett kendőt az üvegen át néztem és azt vizesnek találtam, amennyiben a rózsaszinü kendő közepe vörös szinüvé változott a nedvesség folytán. E könyezés alkalmával a templomban. 20-25 ember volt, kik mindnyájan sirtunk, a B. Szüz arczát pedig elváltozva szomorunak és sötétnek láttuk.
Felolvastatott, az esküt letette. Szemán Mária, k. X v. Néviró: Slepkovszky Sándor s. k.

16. Szakértői szemle.
A kiküldött bizottság megbizta, Dr. Ekkért László, r. k. vallásu, budapesti egyetemi tanársegéd, vegytudort, Wirtzfeld Jenő, evang. ref.vall. máriapócsi gyógyszerészt és Dr. Balkányi Ernő izr. vallásu, máriapócsi . körorvost, hogy a kegyképet vegyileg és physikailag vizsgálják meg, nem forog-e itt fenn valami hamisitás? A vizsgálat Matyaczkó Tivadar munkácsi székesegyházi kanonok, Holozsnyay Tivadar makkos-jánosii esperes-lelkész, Zubriczky Tivadar máriapócsi-házfőnök, és Szegedy Bazil, krasznibródi házfőnök, jelenlétében tényleg olykép történt meg, hogy a templomban a kegykép az. ikonosztazionról levétetett és a templom közepén szakértői vizsgálatnak lett alávetve. A szakértői vizsgálatról a három szakértő irásbeli véleményt adott be, a mely véleményben kimondják, hogy semmiféle nyomai sem állapithatók meg az olyan előzetesen eszközölt kisérletezéseknek, melyek a kegykép könyezésenek mesterséges előkészítésére irányultak volna. A szakértői véleményt Dr. Ekkert László egyetemi tanársegéd állitotta ki, Virtzfeld Jenő gyógyszerész és Dr. Balkányi Ernő körorvos is azt jóváhagyták és aláirták, és aláirva a bizottságnak benyujtották. A szakértői vélemény szóról-szóra igy hangzik:

"Szabolcs vármegye Mária-Pócs községében a szt. Bazil r. kegytemplomában levő B. Szüz kegyképének könyezése tárgyában összeült bizottság felszólítására a helyszinen alant irt napon eszközölt vizsgálataim eredményei a következők: A képállványon elhelyezett kegykép sem a szem köny kivezető csatornája nyilásainál, sem, az arc egyéb helyein, sem a fölött, vagy mellett átlyukasztva vagy megfurva nincsen. A képen, arra az utóbbi időben került nem száradó, vagy száradó olajnak, ugyszintén guminak vagy enyvnek nyomai sem észlelhetők, épugy a kegykép álla alatt elhelyezett rózsaszínü selyemkendőn sem. Megfelelő nagyitás alkalmazásakor láthatók a kép egész felületén apró szemecskék, a melyek a kép festésénél használt festékek szemecskéi. Rövidesen: vizsgálataim során nyomait sem állapithattam meg az olyan előzetesen eszközölt kisérletezéseknek, a melyek a kegykép könyezésének mesterséges előtüntetésére irányultak volna."

E szakvélemény felolvastatott, aláiratott és arra a három szakértő az esküt külön-külön letette. Dr. Ekkert László, s. k. egyetemi tanársegéd. Wirtzfeld Jenő s. k. okl. gyógyszerész. Dr. Balkányi Jenő, s. k. orvostudor.

17. Wirtzfeld Jenő, gyógyszerész Mária-Pócson, 39 éves, evang. ref. vallásu, a feltett kérdésekre a következőket vallja:

Deczember 3-án délután 4 óra körül a templomba mentem és ott a kegykép jobb szemének benső szögletéből egy egész az állig huzódó nedvcsatornát láttam, a milyen egy gördülő vizcsepp után visszamaradni szokott. Hogy itt valami csalás, avagy ügyes fondorlat játszott volna közbe, kizártnak tartom.
Felolvastatott, aláirta, de esküt nem tett. - Wirtzfeld Jenő, s. k. gyógyszerész.

18. Papp Györgyné, szül. Piodán Papp Mária, uj-fehértói lakosnő, gör. kath. vallasu, 43 éves, büntetlen előéletü:

Vallja, hogy deczember 5-én reggel 9 órakor Mária-Pócsra jött, hogy a B. Szüz kegyképével érintesse magát. Az érintéskor azt látta nyitott ajtónál (a kép keretének kinyitása mellett), hogy a Szüz Anyának nemcsak jobb, de bal szeméből is könyek gördültek alá, - a balszemből azonban kevesebb köny. Azt is látta, hogy a B. Szüz arcza a képen feketébb volt és szomoru. A kendőn, mely álla alatt volt, egy hüvelyk ujnyira nedvesség volt és a kendő a nedves helyeken vörösebb volt, mint a szélen. Legjobb lelkiismerete szerint állitja, hogy a könyezést csodálatos eseménynek tartja.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. - Prodán Papp Mária, férj. Papp Györgyné s.k.

19. Petróczy János, kir. aljárásbiró Nyagy-Bátorban, 48 éves, r. kath. vallásu ezeket vallja:

Deczember 5-én délután 2 órakor fölmentem a kegyképhez és közvetlen közelről megszemléltem. Mindkét arczon a szem alatt nehány könycsepphez hasonló nedvesség megszáradt nyomait, azon felül az arcz jobb felén az orr tövénél egy könycsepphez hasonló és félig ,megszáradt nedvességi nyomot észleltem. Miután a szerzet atyáit régóta ismerem és az ő tisztességökhöz és megbizhatóságukhoz semmi kétség nem fér, kizártnak tartom, hogy itt hamisítás történt volna; s miután az Isten létét minden vallásfelekezet elismeri, tehát, ha Isten létezik lehetnek és vannak megnyilatkozásai.
Felolvastatott, aláirta, és az esküt letette. - Petróczy János s. ,k. kir. aljárásbiró.

20. Pungur József, ,kir. s. telekkönyvvezető, 50 éves, ev. ref. vallásu, Nyir-Bátorból:

Deczember 5-én délután 2 órakor a B. Szüz Anya kegyképét megtekintette. Gavris Kelemen atya felhivására és azon egy könycsepphez hasonló felszáradt nedvesség nyomát látta.
Felolvastatott, aláirta, de esküt nem tett. Pungur József, s. k.

21. Popenlyik Jánosné, szül. Hlavács Anna, királytelki lakosnő, 38 éves, gör. kath. vallásu:

Vallja, hogy deczember 17 -én déli 12 órakor a kegytemplomban volt. A SzüzMária jobb arczán a szem alatt egy villogó kristálytiszta könycseppet látott; azonkivül a Szüz Anya arczát sokkal feketébbnek és szomorunak találta, mint előtte való napon.
Felolvastatott, aláírta és az esküt letette. Hlavács Anna, s. k.

22. Tóth Istvánné, szül. Szalai Teréz, 47 éves, gör. kath. vallásu, ny.-vasvári lakosnő:

Deczember 3-án este 7 óra után a kegytemplomba ájtatoskodni bementünk, a baloldali énekkarba fellépve tekintettem a B. Szüz képére és annak jobb szemében csillogó könycseppet láttam az alsó szemhéj alatt. Másnap délután a kép üveg-ajtaja kinyittatván, közelebbről győződtem meg az előbbi esteli köny nyomáról. A B. Szüz arcza akkor barna volt.
Felolvastatott, aláírta és az esküt letette. Szalai Teréz s. k.

23. Bacsóka Zsuzsanna, férj. Klepács Andrásné, királytelki lakosnő, 37 éves, gör. kath. vallásu:

Vallja, hogy deczember l8-án este volt a kegytemplomban; a Szüz Anya arczán könyeket nem látott, csak azok helyét. A Szüz Anya arcza, mely ezelőtt fekete volt, most egyszerre fehér és örömteljes lett. A kendőnek, mely a Szüz Anya álla alatt volt, közepe nedves volt és sötétebb, mint a szélek.
Felolvastatott, aláírta és az esküt letette. Bacsóka Zsuzsanna, s. k.

24. Hornyák Rozália, férj. Bodnár Andrásné, nyiregyházai lakosnő, 39 éves; gör. kath. vallásu:

Vallja, hogy deczember 3-án délután fél 4 órakor a kegy templomban volt és látta, a mikor az, első köny a Sz. Anya jobb szeméből kigördült az arczra. A Sz. Anya arcza igen szomoru és fekete lett. Igen sokan voltak a templomban, kik mindnyájan zokogva sirtak.
Felolvastatott,az esküt letette. HornyákRozália, k. X v. - Néviró: Slepkovszky Sándor, s. k.

25. Ács, Istvánné, szül. Popovics Mária, 53 éves, gör. kat. yallási, nyiregyházai lakosnő:

Vallja, hogy deczember 19-én, (azaz sz. Miklós napján) a sz. mise után 11 órakor a B. Sz. Anya arczán a jobb szem alatt egy villogó és kristálytiszta könycseppet látott.
Felolvastatott és az esküt letette. Popovics Mária, k. X v. Néviró: Slepkovszky Sándor, s. k.

26. Pályu Péter, Mária-pócsi lakos, földmivelő, 41 éves, gör. kath, vallásu., büntetlen előéletű, nős:

Vallja, hogy deczember 10-én délután 5 órakor volt a kegytemplomban. A Szüz Anya arczán a könycseppet már kiszáradva látta, mely látható nyomot hagyott a képen. A Szüz Anya arczát a képen most már sötétebbnek és szomorubbnak találta, mint ezelőtt volt. Lelki örömmel teszi le az esküt.
Felolvastatott, aláírta és az esküt letette. Pályu Péter s. k.

27. Kiss László, mária-pócsi lakos; gör. kath. vallásu, 39 éves, főldmivelő:

Vallja, hogy deczember 10-én délután 5 órakor volt a kegytemplomban s a Szűz Anya jobb szeme alatt a könycseppet összefutottan látta. A B. Szüz arcza változott, mert szomoru és barna volt, nem oly örömteljes, mint ezelőtt.
Felolvastatott aláirta és az esküt letette Kiss László, s. k.

28. Lengyel János, leveleki lakos, gör. kath. vallásu gazdálkodó, 53 éves, nős:

Vallja, hogy deczember 11-én .délelőtt 10-11I óra között a kegytemplomban volt és látta, hogy a B. Szüz jobb szeméből egy könycsatorna nyult le egy könycseppben az arczcsont mellett megállott A jobb szem alatt a kendőt nyirkosnak látta, a miből azt következtette, hogy több könynek kellett a Szűz Anya arczán legördülnie. Arczát most már világosabbnak találta mint deczember 8-án.
Felolvastatott, aláírta és az esküt letette; Id., Lengyel János, s. k.

29. Slepkovszky Sándor, nyír-császárii gör. kath; lelkesz, 34 éves:

Vallja, hogy deczember 14-én délután 1/2 3 órakor a kegy templomban járt s a B. Szüz kegyképén a jobb szem alatt az ajk mellett egy kristálytiszta könycseppet látott. Azon rózsaszinü selyemkendőt, melyet a templomatya a, könyek felfogására az álla alá tett, az áll alatt vörösnek találta. Meggyőződése az, hogy ezen körülmény természet, feletti esemény, nem pedig csalás, avagy megtévesztést akaró mesterkélés. Vallomására örömmel teszi le az esküt.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. Slepkovszky Sándor, s. k. ny.-császárii lelkész.

III. Tanukihallgatás Mária-Pócson 1906. évi január 12-én délelött.

Elnök: Dr. Mikita Sándor prépost-kanonok. Jelenvoltak: Lengyel Endre, Jozevics Jenő és Mosolygó Antal bizottsági tagok. Jegyző: Slepkovszky Sándor, nyir-császárii h.lelkész.

30. Demeter Juliánna, férj. Paulovícs Jánosné, gör. kath. vallásu 40 éves férje gazdálkodó Mária-Pócson.

Vallja, hogy deczember 5-én reggeli 10 óra után volt a kegytemplomban és a kegykép keretének kinyitása után látta, hogy a B. Szüz Anyának a képen a jobb szeméből egy könycsepp gördült ki és függve maradt az arczon; a bal szeméből pedig a könyezési lefolyásnak helyét látta. Azt is látta, hogy a B. Szüz álla alatt levő selyemkendő a közepén nedves volt és itt vörös volt, a szélén pedig világosabb, azaz rózsaszinü volt. A B. Szüz arcza ekkor egészen barna volt. Hogy ez mesterségesen állittatott volna elő, azt kizártnak tartja és e csodát isteni közremüködésnek tulajdonitja.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. - Demeter Juliánna, s. k.

31. Dudás Mihály nyugalmazott tanitó, gör. kath. vall., 68 éves, Mária-pócsi lakos.

Vallja, hogy deczember 9-én volt a templomban, a mikor a kegykép csókolásához is járult. A kegykép keretének kinyitása mellett látta, hogy a B. Sz. Anya jobb szeme alatt egy ragyogó könycsepp van, bal szeme alatt pedig csak a könyezés lefolyásának nedves helye látszik. A Szűz Anya arcza egészen barna volt, meg volt változva; a selyemkendő pedig, mely a Szűz Anya álla alatt volt, a közepén, nedves volt, a mit közelről láttam és jól megfigyeltem. E könyezést még 12-én és 15-én is láttam. E csodálatos könyezést a mindenható Isten erejének tulajdonítom és az esküt örömmel teszem le vallomásomra.
Felolvastatott, aláírta és az esküt letette. Dudás Mihály, s. k. nyugalmazott tanító.

32. Dudás Mihály, czipész, 47 éves, gör. kath. vallásu, mária-pócsi lakos:

Vallja, hogy deczember 7 -én délelőtt 10 órakor volt a kegy templomban és a Szűz Mária kegyképét meg is csókolta. A csókolásnál azt látta, hogy a Szűz Anya jobb szeméből egy könyezési lefolyás volt látható, mely egy tiszta és csillogó könycseppben végződött az orrnál. A kegyképen a B. Szűz arcza nem volt rendes színben, de barna volt és szomoru. Ekkor sokan voltak a templomban és mind sirtak. Azt, hogy valaki itt hamisitásokat elkövetet volna,. nem hallotta; e csodálatos könyezést a mindenható Isten erejének tulajdonitja.
Felolvastatott, aláírta, és az esküt letette. Dudás Mihály, s. k. czipész.

33. PeszternákJózsefné, szül. Vargovics Johánna, 30. éves, róm. kath. vallásu, férje gazdálkodó Mária-Pócson:

Vallja, hogy deczember 5-én délelőtt 11 órakor volt a kegy templomban- és a B. Sz. Mária kegyképén az látta, hogy jobb szeme alatt köny volt, bal szeme alatt pedig könylefolyás. A kendőt nem figyelte meg, mert nem volt . fent a kegyképnél, csak alulról nézte.
Felolvastatott, aláírta és az esküt letette. Vargovics Johanna, s. k.

34. Lazók József, g. kath. vallásu, 66 éves, gazdálkodó Mária-Pócson:

Vallja, hogy. deczember 4-én délután 5 óra körül volt a kegytemplomban és a kegykép keretének kinyitása mellett a könycseppet a Szüz Anya arczán már nem látta, csak a lefolyásnak helyét. A Szüz Anya álla alatt elhelyezett kendőn könycseppek helyeit látta és a kendő e helyeken vörösebb volt.
Felolvastatott aláírta, és az esküt letette. Lazók József, s. k.

35. Gábor János, gör. kath. vallásu, 61 éves, gazdálkodó Mária-Pócson:

Vallja, hogy deczember 4-én délután 5 óra körül volt a kegytemplomban és a B. Szüz jobb szeme, alatt könyezési lefolyást látott. A Sz. Anya arcza el volt változva, barnább volt. Csalásról itt szó sem lehet, e csodálatos könyezést a jó Isten hatalmának tulajdonitja.
Felolvastatott aláírta és az esküt letette. Gábor János, s. k.

36. Hrács Mihály, 42 éves, gör. kath. vallásu, sekrestyés a kegy templomban:

Vallja, hogy 1) deczember 3-án délután 1/2 4 órakor két könycseppet látott a Szüz Anya jobb szeméből kigördülni. Az egyik könycsepp lencse-nagyságu volt, a másik ennél nagyobb; 2) 4-én délután 1/2 4 órakor szintén látott egy könycseppet; 3) 8-án délelőtt 10 órakor hasonlókép látott-egy, könycseppet, de ez már kisebb volt; 4) 30-án délután 4 órakor szintén látott egy friss könycseppet a Szüz Anya jobb szeme alatt: 5) 31-én e könycseppet szintén látta, de ez már száradni kezdett. E könycseppek friss, kristálytiszták és villogók voltak. Máskor e csodálatos könyezést meg nem figyelte, mert a nép sokasága miatt, mely a kegytemplomot látogatta; figyelme el lett terelve. E csodás eseményt a mindenható Isten erejének tulajdonítja.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. Hrács Mihály.

37. Horváth Péterné, szül. Kalina Jolán, ágostai hitvallásu, 32 éves, férje fodrász Mária-Pócson:

Vallja, hogy deczember, 30-án 4 óra körül volt a kegy templomban és a kegyképet megcsókolta. A csókolásnál a B. Szüz Anya arczán a jobb: szem alatt egy lencsenagyságu könycseppet látott, mely villogott és kristálytiszta volt. A Sz. Anya arcza szomorubb volt. Ezen csodás eseményben, még ágostai hitvallása mellett sem kételkedik, azt Isten mindenhatóságának tulajdonítja.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. Kalina Jolán, s. k.

38. Sereghy János, nyirbaktai gör. kath lelkész, cz. esperes; 49 éves:

Vallja, hogy, deczember 14-én délelőtt 11 órakor. a Szüz: Anya, arczán a jobb szem alatt egy lencse nagyságu könycseppet és több apró könycseppecskéket látott, melyek már száradni indultak. Csalásról, cselről, avagy ügyes fondorlatról semmit sem hallott, a csodás könyezést Isten erejének tulajdonitja.
Felolvastatott, aláírta és az esküt letette. Sereghy János, s. k. cz. esperes, lelkész.

39. Ifj. Gergelyffy, Dezső, 26 éves, róm. kath. vallásu, nőtlen, ügyvédjelölt, lakik Mária-Pócson:

Vallja, hogy deczember 30-án délután 4 óra után a templomban volt és a, Szüz Anya kegyképét is megtekintette, melyen a jobb szem alatt két czentiméternyire egy könycseppet és annak lefolyási irányát látta. A könycsepp, minthogy a templomban még gyertyák nem égtek, látható volt oldalról. Ugyanekkor Gavris atya felszólitásomra a képet ujjával végig, huzgálta, de azt nedvesnek nem találta. Emberi dolognak nyomát ezen csodálatos eseményben nem látja.
Felolvastatott, aláirta és az esküt letette. Gergelyffy Dezső, s. k.

49. Bicsánszky János, gör. kath. vallásu, 43 éves; gazdálkodó, gyulaji lakos, kiérdemült községi biró.

Vallja, hogy deczember 6-án délelőtt 1/2 12 órakor a kegytemplomban volt és a Szűz Anya kegyképét meg is csókolta. E csókolásnál látta, hogy a Sz. Anya jobb szeme alatt egy könycsepp csillog, arcza pedig el van változva barnára. Egyebet a nagy tolongás miatt nem látott. Hamisitásról és a hivek megtévesztéséről semmit sem hallott. E csodás eseményt Istennek tulajdonitja.
Felolvastatott, aláírta és az esküt letette. Bicsánszky János, s.k.

41. Forgács Andrásné, szül. Czakó Mária, evangelikus református vallásu, férje kovács-mester M. Pócson, okleveles szülésznő, 45 éves.

lógni? hát ez

lógni? hát ez kétértelmű....

Aljegyző??? Én azt hittem

Aljegyző??? Én azt hittem jogi osztályvezető... mik vannak??? Mondjuk amiket híresztelt a városban én inkább kirúgtam volna... :)
dehát nem vagyunk egyformák

Hát igen!

Már régen megmondták Papp Gábornak,hogy nem attól kell tartania, aki nem rejti véka alá a kritikáját, hanem attól, aki a jelenlététben jópofizik,nyal és dícsér,sőt még köpködni is segít,aztán a háta mögött meg elmondja mindenféle dilettáns idiótának!

Nem az egyenes embertől kell félni, hanem a kétszínü hízelgőtől!

Aljegyző, kabinetvezető,

Aljegyző, kabinetvezető, és csinovnyik társaira gondolsz???

pontosan!

Igen, a fent nevezett hölgyek, az öreg csúnya gebe meg a tejcsárda szemüveges, akik munkaidőben kávézgatnak, sütizgetnek, hajat fésültetnek a legnagyobb sz*rkeverők a hivatalban, undorító pletykafészkek - de ezt tudja a főnökük is, de nem tudja őket kirúgni, mert lekötelezettjük. No majd az új polgármester kiteszi s szűrüket!

Intelligens

Intelligens hozzászólás, gratulálok. Az aljegyzőnek és a kabinetvezetőnek feltétlenül modelleknek kell lenniük? A korábbi aljegyző és kabinetvezető talán a Marilyn Monroe haszonmásai voltak? Itt ez számit? Ezért kell őket így minősíteni?!

Terézanya Otthon?

No akkor mi is lett a Teréz anya otthon vezetői álláspályázat sorsa?

Eredménytelen!Zárt ülésen,miért is!
Mert az egyetlen,akit mindenáron ki akarnak nevezni//: haveri kutya://nem szerezte még meg az ehhez szükséges képesítést és a tapasztalatot!?

Az,hogy a másik két jelöltnek megvan az nem számít!
Uraim,megint csak működik,hogy a "havert,barátot,elkötelezettet kell pozícióba helyezni!?
Pedig már megtapasztalhatták volna,hogy ez nem jön be,itt a példa,a MŰV.HÁZ

Önök a saját baklövéseikből sem tanulnak?

dehogynem!

ott a példa az a magas építész az a festett hajú a nevét nem tudom de azt hallottam hogy a fél világnak tartozik, több embert is csődbe vitt lopott a bontásból csak vissza hozatták vele mégsem rúgták ki.

Gratulálunk Dr. Márkus Mirtillnek!

Büszkék lehetnek Rá a szülei. Három gyermek nevelése egyedülálló anyaként önmagában nem kis feladat, főleg úgy, hogy az egyik kislánya sajnos Down-kóros. Ilyen feladat mellett még cum laude végezni a jogi egyetemet és ilyen magasra ívelő karriert befutni dícséretes teljesítmény! Elismerés érte!!!

Miért is?

Nem ő az egyedüli,aki cum laude végzett az egyetemen,de másnak nem kell kitennie a diplomáját a falra,úgy is elhiszik neki,mert a munkájával mutatja meg,hogy tud és mit tud!

Abban,sem egyedüli,hogy három gyermeket nevel,legtöbb anya még egy napra sem hagyja el,főleg nem hosszabb időre az apró gyerekeit egy szerelem miatt.

Mekkora is az a magasra ívelő karrier? Egy megcsinált aljegyzőség? Ha a 12 pályázóval,sőt azokkal,akik csak azért nem pályáztak a környékről mert nem akartak eljönni Hévízre bohócnak, valódi megmérettetésen kellett volna résztvennie, valószínü nem nyert volna.
Elismerés érte!

Altinger-hányinger Gyöngyit aljegyzőnek!

Hát mér nem azt az áldott jó hévízi asszonyt választották meg aljegyzőnek, aki évek óta nem kap állást, mert szeret odaszarni, ahol eszik és ezt nem nézik jó szemmel. Persze, Hévíznek nem kell olyan aljegyző aki Cum Laude végzett egyetemet, jó lenne az ostoba, alkoholista öregasszony, aki attól élvez el, hogy valakit gyűlöl. Meg mint ennek az oldalnak az hozzászólói: Ákos, aki jegyzőknét felelősségre vonható azért, hogy Hévíz beépítettsége olyan amilyen: kötél kéne neki a városháza téren.
Laci, aki Gamesz vezetőként Vértessel kefélgette a szemrevalóbb kolléganőket, mint a Váginé, Balázsi Mária, Göbölös Mártika,stb. Na és ez a Lacika, minden évben kiautózott város költségen Svédországba kétszer- merhogy hozta vitte a díszpolgárt a céges kocsival, és több milliót vett fel benzinköltségre.
Árpink, a mi hentesünk pedig úgy bánt a hévízi vagyonnal, mint a sajátjával. És most nem a gondosságra utalnék, de nem ám. Hanem, hogy lánya-vője, komája úgy nyulhatott a városi kasszába, mintha az otthoni malacperselyt piszkálgatnák.
Vissza nekünk őket, mert mi őket szoktuk meg és őket szeretjük!!!!!!!

Vértes Macsó

"Laci, aki Gamesz vezetőként Vértessel kefélgette a szemrevalóbb kolléganőket, mint a Váginé, Balázsi Mária, Göbölös Mártika,stb."

"Oszt" a fenti hölgyek Vértes két szép szeméért, és daliás külsőjéért(sicc), vagy tán leendő premizálásuk reményében?

Költői kérdés.

Vértes macsó..

A VÉRTES menyi idős?
A kis Gülü szemü malacka menyi idős?

Vértes macsó../Korához képest!/

És Janika te mennyi IDŐS vagy!
Te meg a cigó szemedre nem legyél büszke.

Vértes macsó

Nem birod elviselni,hogy anyád és a nő családtagjaid is élvezték,Lacika és Árpika kegyeit?

Nem értem az "oda szarik, ahol eszik" magasröptű hasonlatát!

Ön szerint, ha valakit a hivatalban alkalmazni kegyeskednek, akkor annak kötelező beállni a jogszabály, rendelet írás/olvasás/értelmezés/alkalmazás tudatlanok sorába? Ez felvételi követelmény?

Szegény asszonynak annyi volt a bűne, hogy nem volt hajlandó végrehajtani a törvénytelen/jogszabálysértő utasításokat és ezt először a feletteseinek, majd -miután Hévízen süket fülekre talált- a felügyeleti szervek felé jelezte és utóbb kiderült, hogy Neki volt igaza! A hivatalban megfelelően díjazták is segítő szándékát = kirúgták állásából.

Ez jelenti az Ön egyszerűbb nyelvén az "oda szarik, ahol eszik" hasonlatot?
Bárcsak minden hivatali dolgozó ilyen gerinces és bátor lenne, és nemet mondana a törvénytelen/jogszabályt sértő utasítások végrehajtásának! Akkor nem itt tartana a város. Ön szerint nem ez lenne a cél? Vagy ebben az esetben mindenkit eltávolítanának az állásából és a polgármester maga végezné a piszkos munkát?

Tisztelt Üdülővendégek, akik alkalmasint valamely ellenőrzést ellátó felettes szervnél dolgoznak/tak! Kérjük vessenek egy pillantást a város honlapjának közadattárában található hiányos tájékoztatásra és két kezelés között kérem tájékoztassanak minket, hogy a kialakult áldatlan állapotban mit lehet tenni a lakosság kötelező tájékoztatásának eléréséért!

ÉS.........

És az a legszebb a dologban,hogy 2012-ben az ellenőröket már olyan konstrukcióban alkalmazták és szabták meg nekik a feltételeket,amit 2011-ben ő javasolt!

Apukám, egy a baj!

Már nem tudod kínodban mit találj ki!
A Vértes és családja nem szorult rá,hogy benyúljon a város kasszájába,volt és van mit a tejbe aprítaniuk. De,ha így lett volna,akkor meg miért nem tettétek meg a szükséges intézkedéseket?! Ja,hogy nem sikerült bizonyítani semmit?
Az elszámoltatás csak süket duma maradt?
A Királyt is ti engedtétek el mindenféle felelősségrevonás nélkül,akkor most mit köpködtök? Meg volt a lehetőségetek éltetek vele. Akkor meg kuss!

Vértesnek, Papp Gáborral ellentétben nem volt szüksége arra, hogy a gyerekeit, a családját használja fel a kampányaiban azért,hogy választást nyerjen.

Csak köpködni tudtok,de felmutatni vagy bizonyítani semmit nem tudtatok,tudtok!

Apukám,ez a hozzászólás már a tehetetlen,buta emberek erőlködése,akiknek,ha érvei nincsenek, akkor csak csúfoskodásra és az ordibálásra képesek!

Nagyon sajnálom, hogy itt csak ilyen magukból kifordult

öklendező talpnyalók hajlandóak csak vélt sérelmeiken elégtételt venni amikor kifogytak a kultúrált érvelésből.
Jó lenne, ha moderátorként valaki eltávolítaná erről a felületről ezt az ocsmányságot, amit Altinger Gyöngyiről itt végtermékként kibocsátott magából a papp gábor holdudvarhoz tartozó értelmiségi réteg.
NA EZEKKEL A HOZZÁSZÓLÁSOKKAL MINŐSÍTETTÉK MAGUKAT ÉS A JÁTÉKOSTÁRSAIKAT. TISZTELT HÉVÍZRE LÁTOGATÓK, ILYEN SZÍNVONAL DÍVIK A VÁROS JELENLEGI VEZETŐSÉGE KÖRÉBEN. AMILYEN A POLGÁRMESTER (LSD. TESTÜLETI ÜLÉSEN ORDIBÁLÁS...) OLYAN A HOLDUDVAR!

Altinger-hányinger.

Sajnos a főnököddel együtt nem tudjátok levetkőzni a Miép-Jobbik mentalitást,csak az a baj,hogy itt üdülő vendégek is olvassák a beirásokat,meg lehet a véleményük a mocskos sárdobálásról.MÉG NINCS KAMPÁNY,kampány elött majd szembesittünk egy-két igérettel.

Altinger

Sajnos anyád is találkozott a falu bikájával,különben te nem lennél.Gondolom nyelved már elkopott és ezért itt élvezed ki magad.Tudom az első mondat nem kellett volna,de érezd,hogy milyen megsértetnek lenni BUNKÓ.

Na, idefigyeljen Maga TETÜ!

Nem vágyok,és nem vágytam aljegyző lenni és ezt Ön tudja a legjobban.Nem találkozott a pályázatommal!Önnel ellentétben én tudom,hogy egy ilyen városhoz,és minden városhoz jogász képzettségű jegyző és aljegyző kell.

Azt meg már egyszer kértem,ha személyesen megszólít legyen Önben annyi kurázsi is,hogy bemutatkozik!
Akkor legalább megtudhatom,hogy kivel is ittam együtt??? Tudja,Önnel ellentétben engem még senki sem látott ittasan, mert - és ezt Ön nagyon jól tudja - abszolút nem iszom alkoholt.

A gyáva,hiteltelen,tetű,gerinctelen ember személyeskedik névtelenül! Mint Ön!

Ja!és igaz,Ön nem sz@rik oda ahol eszik, sőt Ön annak érdekében,hogy enni kapjon nyal,nyal,nyal ....! Gondolom most a főnöke nagyon elégedett Önnel!
Annyi bátorsága már nincs,hogy ideírja a nevét!? De a főnökének eldicsekszik ugye, hogy micsoda bátor tettet hajtott végre? Az meg meg is dícséri!!!

Üdvözlettel: Altinger Gyöngyi

moderátor?

az bizony elkelne ide...

NORMÁLIS fórumon ezt nem engedik. Még egy horgász-fórumon is törlik a személyeskedést. Csak ez nem NORMÁLIS fórum, egy jó ideje...

és a normális emberek ha olvaassák is, nem szólnak hozzá, röhögnek, vagy sajnálkoznak egyet a NEM LÉTEZŐ színvonalon, oszt ennyi....

Fasszopó!!!

Azta a geci fasszopó formádat, hogy rohadjál meg!!!!! Remélem, a te anyádat is végig baszta Vértes is meg a Király is, mert megédemelnéd!!!!

Miért a tiedet igen? Azért ez ingerült reakció és vak gyűlölet?

Annak a légyottnak buggyant gyümölcseként születtél e Világra és háborodott elméd unintelligens terméke a fenti szösszenet?

Alpári !

Hát ide jutott ez a portal! Szégyen és gyalázat, hogy nincs moderator, hogy ezt meg lehet engedni. Ez nem demokrácia, hanem a teljes elhülyítés, hiszen nem másról szól, mint: - ne olvassátok, ne írjatok, mert a Helikon Portal ilyen ! Hiteltelen és undorító! Mégis kinek ez az érdeke?

No nézd má

No nézd má itt a falu esze! Köszönjük az intelligens és infromációgazdag, értelmes hozzászólásodat!

:)

No azért a 27 éves kísérői támogatják ám rendesen...

Irígy vagy öreglány?

Hédike, téged kísérgettek, amikor még kellettél valakinek. Nem kell irígykedni. Elmúlik a szépség, fiatalság... törődj bele.

Ezt hogyan érted?

Hova kísérik? Hogy-hogy 27 éves? A falon függő bizonyítvány alapján ez a nő már 44 éves!

Jó lenne, ha készülne egy tényfeltáró dokumentumfilm

a Hévízen történtekről. Emlékszünk a HÍRTV választásokat megelőző Gyógyfürdős kisfilmjére? Na valamelyik másik csatorna készíthetne egy hasonlót a Hivatal és a polgármester viselt dolgairól is. Szerintem nagyot szólna! Majd csak beindulna a lavina és elkezdődne az egymásra mutogatás, "dőlnének a dominók sorra"! Nem kellene hozzá más, csak a portálon található anyagból (9o%-ban megállnának az infók)összerakni a mozaikot. Szerintem ennél kevesebb tippből is dagasztottak már botrányt olyan esetekben is, ahol ezzel ellentétben a fele sem volt igaz. Aztán lehetne előrehozott választásokkal egy kisebb mellénnyel, de annál nagyobb szaktudással és igazságérzettel bíró új, valóban lokálpatrióta polgármestert keresni! Ha létetik egyáltalán ilyen ember Hévízen :) !

Az itt olvasható

Az itt olvasható információk 90%-ban hazugságok. 10%-ban pedig féltékenységből íródott gyalázkodások. Ami igaz az úgy is kiderül. Figyeljetek, lássatok is ne csak nézzetek!!!

Mi itt a hazugság?

Jó lenne, ha általánosítás helyett pontosítanál!

Van a polgármesternek diplomája? Nincs!
Azt hazudta, hogy van neki? IGEN!
Vettek a volt iskolaigazgatótól egy értéktelen szántót több, mint 40 milláért? Igen!
Egyidőben történt az adás-vétel a busás nyugdíjbefizetéssel történt megegyezéses eltávolításával? Igen!
Elvesztették a Váginé elleni pert? Igen!
Megítélte a Bíróság a több milliós kártérítés? Igen!
Éves szinten több, mint kétmillió többletköltséget jelent a nem hévízi dolgozók bejárása? Igen!
A választások előtt megígérték, hogy itt nem lesz sógor-koma foglalkoztatás és elsősorban Hévízieket foglalkoztatnak? Igen!
Betartották ezt az ígéretüket? Nem!

Folytassam? Nem fog ideférni, olyan hosszú a lista!

Melyiket tudod hitelt érdemlően cáfolni?

És akkor még hátra vannak azok a mutyik, amiket csak egy alapos belső ellenőrzéssel lehet bebizonyítani... Visszamenőleges iratcserék, bizonyítékok megsemmisítése, előre lejátszott színlelt pályáztatások...

Mi itt a hazugság?

Hogy mindenki értse meg.FÜGGETLEN ELLENÖRZÉST,FÜGGETLEN ÉRTÉKBECSLÉST,NE HIVATALI DOL
GOZÓKÁLTAL VÁGZETT BELSŐELLENŐRZÉST,és meglátjuk mi lesz az eredmény.
Kapunk választ a REPTER KÖLTSÉGEIRŐL NEEEM
KAPUNK valaszt a rendezvények teljes költségéről NEEM
KAPUNK választ a külterület szántó Kérdéseinkre /MIÉRT VETTÉK MEG/NEEM
KAPUNK választ a megvett épületek bontási költségeiről NEEM
KAPUNK választ a sátor bérlésekről NEEM
KAPUNK választ a Hévizi szinpad költségeiről NEEM
KAPUNK választ a müvelődésnél történt Visszaélésről

és még lehetne folytatni a kérdéseket de felesleges.

Az itt olvasható

Igen én is ajánlom nyitott szemmel járj.Probálj elszakadni valamenyi politikai oldaltól.A tényekre koncetrálj,vegyél elő egy kockás papirt és értékelj,két lap elpazarlása megéri,egy a régi,egy a mostani értékelésére.
Felezd meg a papirt jó elkészült,rosz,vagy nem valósult meg.
Amenyibe most is az előző eredményt kapod le a kalappal elötted.

Végre valaki kiszámolhatná....

Sok vesztett ügyröl olvasni itt a Helikon portálon,szinte lehetetlen követni,mivel vagy tudomásunkra jut,vagy nem .Végre valaki összefoglalhatná menyibe kerül ez a Hévizieknek,mert a vesztett ügyeket mi fizetjük.

Elhangzott a kérdés...

Elhangzott a kérdés a közmeghallgatáson erre vonatkozóan,de válasz a mai napig nincs rá. Miért is?

Szerintetek ki lesz ....

Szerintetek ki lesz a Teréz Anya Otthon vezetője?

Az,akinek az érdekében,hogy legyen munkahelye,végigcsinálták azt a gyalázatos,gusztustalan játékot Váginéval,ami 10 milliójába került a városnak!

Altinger Gyöngyi lesz, remélem!

Úgyis pályázik mindenhová, csak sehová sem kell. Az elmúlt 5 évben legalább 20 munkahelye volt, mert olyan kiváló munkaerő, hogy irígy módon nem ragaszikodik hozzá senki! :) Legyen ő az idősotthon vezetője, légyci! Legalább két hónapra!

Tisztelt Mindentudó!

Megkértem már,ha megszólít tegye meg azt a szívességet,hogy bemutatkozik! Ja igen, ehhez gerinc kell, az Önnek NINCS! Csak névtelenül ilyen hős!?
Megtenné,hogy felvilágosítana (de névvel,hogy megbeszélhessük)a 20 munkahelyről,tudja már a memóriám nem a régi,lehet ezért nem emlékszem!
Megjegyzem:
Nem pályáztam, mint azt Ön is tudja, de azért azt is megjegyzem Önnek, hogy a mostaninál nagyobb rend lenne ott!

Üdvözlettel: Altinger Gyöngyi

Altinger Gyöngyi lesz, remélem!

Úgyis pályázik mindenhová, csak sehová sem kell. Az elmúlt 5 évben legalább 20 munkahelye volt, mert olyan kiváló munkaerő, hogy irígy módon nem ragaszikodik hozzá senki! :) Legyen ő az idősotthon vezetője, légyci! Legalább két hónapra!

A cél Váginé eltávolítása volt MINDEN ÁRON!

Az sem probléma, ha ez 10 millióba került. Váginé sem volt szent, de a mögötte állók nem engedték, hogy ez bizonyítást nyerjen. A hivatalból is segítették a dilettáns vizsgálat lefolytatói. Valakit is felelősségre vontak a fegyelmi eljárás indítói közül, amiért megalapozatlanok voltak a vádak és ez sokba került a hivatalnak? Mi ez, ha nem hűtlen kezelés? És egyesek ezért a munkáért még félmilliós havi fizetéseket kapnak.

Ezt az álszent dumát!

A Váginé mögött állt a rendőrség,az ügyészség és a bíróság? Szegény Papp Gáborékat meg elnyomták? "Nyomják Krahácsot"!!!
Ugye ezt magad sem gondolod komolyan?

Nem tudom, hol van az igazság,

de ha Váginé ártatlan, akkor az Őt koholt vádak alapján meghurcolók ne a Hivatal/Város pénzén rágalmazzanak, hanem igenis legyen ennek saját zsebet érintő következménye. Amennyiben Váginé valóban bűnös, akkor pedig azért kellene megfizettetni az elvesztett per költségeit az eljárás megindítóival, mivel nem végezték elég alaposan és lelkiismeretesen a munkájukat és nem szereztek elég bizonyítékot a per megnyeréséhez!
Jogos elvárás, hogy a károkozó megtérítse az okozott kárt a városnak!

HA a polgármesternek nincs diplomája és egyes hivatali

dolgozókat a szükséges végzettség nélkül foglalkoztatják és jogosulatlan juttatásokat vesznek fel, akkor vissza kell visszafizettetni vele az elmúlt években jogosulatlanul felvett bérkülönbözetet kamatostól. Fizetnie kelle még kártérítést is a lakosság félrevezetéséért!
Biztos van olyan média, amelyik kapva kapna a lehetőségen és alaposan kivizsgálná, hogy mi is a valóság!

Halász Gáborral kell

Halász Gáborral kell kezdeni a kivizsgálást. Végzettség 0. Tisztesség 0.
És mindez pontosan mutatja PG személyiségét is. Sokkal rosszabb, tisztességtelenebb,mint az előző polgármester volt.
2014-ben válltani kell. Ilyen ember nem maradhat polgármester (sem)!

Azokkal lehet a piszkosabbnál piszkosabb ügyeket

elvégeztetni, akiknek maguknak is van félnivalójuk, mivel nincs meg a munkakörükhöz megfelelő végzettségük, szakmai tapasztalatuk. Ők azok, akik szó nélkül asszisztálnak a mutyikhoz, benyelik a békákat és bólogatnak mindenre. Akinek nincs takargatnivalója a végzettségét és a szakmai tapasztalatát, gerincességét illetően, az nem alacsonyodik le erre a színvonalra, nem vesz részt az effajta munkában.

Müvelődés

A Molnár SZilárd hova lett?

Hova tünt Molnár Szilárd ?

Indul a dominó,Szilárd már dölt Állítólag nagy a gond,döl tovább a dominó.Állítólag nyomozás indult már.

Állítólag

állítólag, állítólag....

Hova tünt ...

Fogadni mernék,hogy elsikálják az egészet,mert az egész bagázs bukna,szinpadostól-rendezvényesekig/sátor bérlés-Kiskutasi rendezvények/MIT GONDOLTOK HAZA MER MENNI KISKUTASRA HALÁSZ G.A MIÉP-es multja miatt eddig sem szerették,most,hogy saját földijével viteti el a tulnyomó részben az ő buliját/mint vezetö neki kellett volna ellenőrizni/ki foják utálni a faluból.Molnár Szilárd egy életre megtanulja,hogy mi a tisztesség./szerintem neki anyi köze van az eltunt pénzhez,mint a Váci püspöknek,de kell egy BALEK.

A Halász sosem volt

A Halász sosem volt MIÉPES... csak egy barom... most meg egy szerencsétlen flótás...

A Halász

A Halász egy rohadt nagy MIÉPES volt menjél fel a Kiskutasi honlapra/lehet,hogy már törölték/minden masodik előadást Miépes tartott,2006kulturális rendezvény előadó Csurka.Mit gondolsz,hogy került Hévizre a zsiros bödön mellé,ahol ellenőrizhetetlenül szorhatja a pénzt?

Nem akarom védeni

Halászt mert nekem sem szimpatikus de ez az idióta írogató már kihozott a sodromból. Korábbi írására "nem tudom hol az igazság" -akkor miért ugatsz bele? Az igazság és a bírói itélet az életben a legrittkább esetben esik egybe. Azért mert vki 10 millét kap a jog szerint az attól még simán lehet gazember. Igazságszolgáltatás Mátyás idejében volt. Ha a meghívott előadó Miépes - akkor a meghívó is? Te idióta !!! Ezek szerint most meg szoclib , mert Havas volt a vendége aki az ATV - n kétpofával szidja a nemzeti kormányt. Maradj meg az utcaseprésnél ! A politika két számmal nagyobb zakó mint a Te méreted!

Igazad van, a politika tényleg nem nekem való!

De ezeknek sem, mert a politika itt csak a hazudozásról szól, mára már lassan szinoním szó azzal! Ilyen köpönyegforgatáshoz pedig ami itt gyomorforgató, nekem sosem volt gusztusom és a gerincem sem bírta volna. Nekünk pedig kezd megtelni ezzel a puttonyunk és egyre többen leszünk ezzel így.
Az is igaz, hogy kis hazánkban a jogszolgáltatás messze nem igazságszolgáltatás. Ezért írtam, hogy tetszettek volna alaposabban előkészíteni a vádat és akkor megállt volna a Bíróság előtt is.
Sajnos addig, amíg az vezeti a vizsgálatot, akinek az előző éra idején pont az intézmény ellenőrzése volt a dolga, addig a tessék-léssék vizsgálódásnak ez lesz az eredménye.

Nem akarom védeni..

Gyere el Z,egerszegre és érdeklődj,elmesélik neked a köpönyeg forgatók történetét.

Te miről beszélsz?

Én csak arra akartam rávilágítani, hogy a Fischernek annyi köze van a Miéphez mint ökörnek a tangóhoz. Nem értem a Bediné felvetést se. mikor volt már az ??? Azóta sok víz lefolyt a Zalán.

Ki az a Fischer?

Ki az a Fischer?

Ki a Fischer?

Te atomtudós , hát a Halász

No, azért, ha...

... váltott ügyvédekkel sem nyertek Papp Gáborék, akkor azért az igazság nem mellettük állt. Az igazság odaát volt!
Meg hát az a gond,hogy folyamatosan vesztettek és vesztenek. Mondj egy ügyet is, amit kezdeményeztek és megnyertek! Ugyan már! Ennyire nem kellene védeni a mundér becsületét!

"Azért mert vki 10 millét kap a jog szerint az attól még simán lehet gazember." - ezt megbeszélted pl. Bedinével is? Neki is sok pénzt ítéltek meg!

Balek szilárd?

Ha nyomozás van akkor,van gond.De itt mindenki dől még az ártatlan is aki csak aláirt met féltette az állását (Szabó Dia )A fő bűnös úgyis megússza a droidok meg viszik a balhét és minden megy tovább a Lenini úton!!

Ha ennyit tudsz...

... miért tűnt el a Színpad Egyesület?

Hévíz szinpad,ha ennyit tudsz !

Elünt a pénz és vitte a színjátszókört is magával.A Szilárd lett kinevezve főbűnösnek.( egyenlőre :)Várjuk ki a végét.

Hévíz Szinpad Egyesület!

Hol vannak az egyesület többi tisztségviselője? Volt titkár/asszony/(ki is?), vezetőség....?

Hol a vezetőség?

Lapul és alakul már az uj kör,csak más a név!!!Ez olyan kupleráj ahol a bútort cserélik ha nincs forgalom,a lányok maradnak:)

Megszöktették...

... a felelősségrevonás elől!!!??? Hátha érvényesül a dominó elv? DE NEM FOGJÁTOK MEGÚSZNI!!!

Megszöktették...

Miért mit csinált,nem ált be a sorba,vagy nem viszi a balhét a hiányzó30.000 000-ért.Elég későn jött észhez.

Hévíziek foglalkoztatása :)

Dr. Márkus Mirtill Gyenesdiás
Cziotka Vanda Salgótarján (havonta hazautazás kb.: 30000 Ft)
Bediné Makra Anikó Zalaegerszeg
Büki Tiborné Zalaegerszeg

.....

Évente több, mint egymillió forint!!!

Héviziek...

Csak azt nem értem mi a szarért hirdették az aljegyzői állást fél éven keresztül,gondolták igy a nép megeszi a maszlagot?Biztos nem volt jobb pályázó,vagyis az értelmesebb jogászok tudták mibe csöppennének,vagyis nem szeretnek kapcarongyok lenni.Igaz Jegyző Úr?

A Jegyző Úr egy nagyon ügyes zsonglőr,

aki elegyensúlyozik és kötélen táncol ha kell az állása megtartásának érdekében. Nem gondolom, hogy bármi beleszólása lett volna a kinevezésbe. Egy ügyes báb, aki igyekszik úgy végezni a munkáját, hogy közben a legkevesebbet konfrontálódjon ezzel a dilettáns csapattal. Kivárásra játszik és ezt nem is olyan rosszul csinálja! Addig, amíg a Márkus lány át nem veszi a helyét, betanítja a leendő utódját. Ha pedig Hévíz lakossága elég pofont kapott ezektől, akkor 2014-ben már csak jobbak jöhetnek, akárki lesz is az új polgármester (Vértesen és Pappon kívül)!

Ja, és ne felejtsük el a sok Keszthelyről bejárót!

Élükön Kepli alpolgármesterrel, akiknek éves szinten szintén nem elhanyagolható a bejárási költségük. Ezzel szemben hány hévízi kénytelen távolabb munkát vállalni, vagy munka nélkül várni, hogy ezeknél sokkal lelkiismeretesebben dolgozhassanak.

havi 3 ezer, az még

havi 3 ezer, az még elviselhető, az viszont már nem, hogy Hévíz, helyett Egregyet fejleszti!

Egregy Hévíz város része

Egregy Hévíz város része te barom! Komplett kínálatot kell nézni!!! A Vértesék mit fejlesztettek Egregyen? Semmit! Egy belváros átépítés 4 ciklus alatt amiből kilopták a pénzt. Ennyi!!! Elég régen vagyok már Hévízen, hogy tudjam kik azok akiknek semmi sincs a fejében és az itt hozzászólók közül lehetne válogatni!

Figyelj te BAROM!!!!!!!!!

Sorold fel a2010-től megnyert pályázatokat,valamint az önerőből megkezdett és befejezett beruházásokat.Gondolom amilyen régi Hévizi vagy képes leszel rá.
Nem akartam a szintedre sülyedni,de igy talán érzed meddig lehet elmenni a megszolittásoknál,sok sikert.

Egregy Héviz városrész része

Légyszives meséld el a Kerékpár utra ki nyert a pályázaton
A romkert pályázatát ki nyerte?

Miért támadták a Fürdő pályázatát,vesztett ügy birósági költséget ki fizette?

Miért vettek tizszeres áron külterület szántót?

A Vértesbirtok és kerámia üzem vétel 40.000 000 ft+bontás/menyibe kerül?

Szerinted menyibe vannak a rendezvények,Sátor bérlés,Gameszos dolgozók és gépek költségei.Rendezvények tájékán Hévizen mindenhól gaztenger,mert a melósok a rendezvénynél segédkeznek.
Szóval gondoldvégig,hogy ez igy jó-e,és mindent jól csinálnak-e?

Egregy Héviz város része

Nemelég régóta vagy te még kispajtás Hévizen,hogy átlásd az összefüggéseket.Te egy agymosott-egyirányba látó ember vagy,a mostani garnitura elég régóta ott ül a helyén.Légyszives mesélj nekem a lopásokról,hány feljelentést tettek,választási igéretüket megszegve egyet sem.Igen nagyon sokan nem értik az Egregyi fejlesztést ami érthető,a régi hegy jelleg megszünt,a sok éttermet a legnagyobb jóindulattal sem lehet borozó sornak borútnak nevezni.Nagyon sok szöllőt kivágtak szinte senki nem termel mindenki ugy veszi és egregyi termésként értékesiti,valószinü,hogy nem emlékszel a régi igazi házias borozókra.A hegyre ki is kell jutni,nézd meg az Attila utcát,hogy néz ki,az Egregyi része a Tanácsi idő óta nem volt felujitva,a járda járhatatlan.Nézd meg a Gamesz telepet az utolsó faluba sem engednék meg,hogy igy nézzen ki,isten tudja mióta gyüjtik az ócskavasat vagy minek,magyarul cigánytelep.A romkertet megcsinálták,de karbantartás nincs,lassan fele korlát hiányzik.A tájékoztató táblák kihelyezése két éve késik,látni vendéget aki tanácstalanul nézi a kutyát nem tudja miért van ott.Az ovoda mögötti Egregyi ut Gyalázat.Tudod arégiek pályázatát nem kellett volna megfurni.Hegedüs ügy.Nézz utánna a mostani pézszórásnak.Légy még sokáig Hévizi,de tégy is érte.

Ha már itt tartunk,

Szívesen megnézném pl.: Bediné Makra Anikó hasonlóan bekeretezett diplomáját, ha egyátalán létezik ilyen...
Vagy a foximaxi gyorstalpalóval már nem illik dicsekedni? (A fiatalabb korosztály kedvéért: a pártkönyvesek számára előírt Marxista estiiskolára gondolok...)

Gyönyörő párosítás és ez aztán a köpönyegforgatás: volt MIÉPes, most FIDESZes polgármester idehozatja 50 km-ről közgazdasági osztályvezetőnek az átkos legnagyobb megyei főkomcsijának jobbkezét (Bedinét), akinek a megyén Manninger idejében 8 éve 40 milliós kártérítést fizettek az elvesztett munkaügyi perében, amiért hovatartozása miatt kirúgták a pénzügyi osztályvezetői bársonyszékéből. Szerintem körbeértünk.

Ügyvéd úr milyen

Ügyvéd úr milyen tájékozott :)
Ákos aludjál már késő van...

Bediné a legnagyobbra nőtt kakukk a fészekben!

A megyén még alig tíz éve a baloldal védőszárnyai alatt ármánykodott, itt meg beépített emberként sorra olyan intézkedésekre ihleti az Őt ideszervező Papp Gábort, ami majd lassan az egész jobbos bagázs vesztét okozza. Ügyesen játszik, mindent mással irat alá. (Váginé elleni meccset pl. Fischli képviselővel játszatta le.) Mindezt a megtért feketebárány álcája alatt, csupa megjátszott jóindulattal. Kutyából nem lesz szalonna, de disznóból? Manningernek nem kellett, Papp Gábornak már jó? Gyerekek, hinni a templomban kell, nem az átvedlett köpönyegforgatóknak!

Ha már itt tartunk.

Ne nagyon feszegesd az iskolai végzetségről szoló papirok meglétét,mert sok embernél csak másolatot találsz,azonkivül meg sirva fakadnál,ha látnád,hogy sok a hivatalba dolgozó,kiválló ember honnan a francból érkezett,milyen szakmai multtal bír.

Nem vettétek észre?

Nem vettétek észre, hogy mik a kiválasztás szempontjai Hévízen?

Ne legyen helyi,és-vagy ne legyen szakképzett,és-vagy ne legyen gyakorlata,de legyen LEKÖTELEZETT //: nem keverendő össze az elkötelezettséggel:// sógor,koma,rokon,barát vagy "keresztapa" által!

Nem vettétek észre?

Mig csak ilyen kitüntetetekre telik Hévizen/Sebők-Vancsura/addig mit akartok?Ha már a kitüntetésnél nem számit mit tett az asztalra, miért számitana a munkahely elosztásnál.

Szociális és hatósági ügyintéző:

Király Ádám! Olvasom a város honlapján!
Gimnáziumi érettségivel, szakirányú képzettség és gyakorlat nélkül! Nem a fiú személyével, hanem a képzetlenségével van a probléma! Igaz nem hévízi,igaz még nem képzett és a szakvizsgája is hiányzik, gyakorlata semmi!

De, apuka is...

a hivatal alkalmazottja, tehát lekötelezett!
Aki egyébként egy szimpatikus,nagyon rendes ember!Nem ő tehet róla,hogy a mindennapi kenyér érdekében meg kell alkudnia,hanem az,aki megteremti ezt a helyzetet,vagy ennek a látszatát. Ők csak élnek a lehetőséggel,mint azt más is tenné hasonló helyzetben.

Ja, kérem!

A portás meg csak Badacsonytomajról jár!
Szerintem míg ez a fiatalember tapasztalatot,képzettséget,szakértelmet szerez, éppen megfelelő lenne oda,a szakmunkát pedig szakértelemmel bíró ügyintézőre kellene bízni.

Jegyző Úr! Amíg nem kapta meg a diplomáját,Ön sem jogászkodhatott,vagy Hévízen mindent lehet?

A polgármester irodájába...

.. szerintetek milyen diploma másolata diszeleg? Olyan jó lenne azt az egészségtanári diplomát látni eredetiben!

A polgármester

Na azt érd meg nagyon öreg leszel addigra,ami nincs azt nem lehet megmutatni./ másolni is csak eredetiről lehet/

Úgy tudom, hogy nyelvvizsga hiánya miatt

a mai napig nincs meg a diplomája.

Úgy tudom...

ÉN meg ugy tudom,hogy a megjelölt időszakban azon a szakon nem volt képzés.

Meg még mi minden hiányzik hozzá, hogy meglegyen?

A fizetésének alapja diplomás, mint valamikor a Szombathely polgármesterének volt? Neki emiatt azonnal távoznia kellett Szombathely éléről!!!

Meg még mi...

Ugy van neki diplomája mint az elődjének Vendéglátóipari /bármilyen szintü/végzetsége.

Meg még mi...

Előre látom 2014-ben a választó kérdését MONDJ VALAKI JOBBAT.Sajnos ez nagyon sokszor elhangzott a2010-es választás elött.Igen nagyon is hibás vagyis nagy hibát követett el Vértes Úr,hogy a 16év alatt nem nevelt ki egy utódot,amenyibe megtette volna ezek labdába se rughattak volna.
Igaz akkor nem lenne enyi rendezvény.
Igaz akkor nem lenne 50.000.000 ft-os gaztengerünk.
Igaz akkor nem lenne SAJÁT repterünk,hogy ki tudjuk szolgálni a régiót.
Igaz akkor a hivatalba nem dolgozna ilyen sok haver.
Igaz akkor a választók a kérdéseikre konkrét választ kapnának.
Igaz akkor a beigért negyedévenkénti közmeghalgatást megtartanák.
Igaz akkor a település egyes részeit érintő döntéseknél meghalgatnák az ott lakókat.

Igen még sokáig lehetne sorolni az igéreteket,amit sajnos elfelejtenek betartani.

Árpi bácsi nem hazudott...

magának soha diplomát! Nagy különbség!
Neki nem volt oka,nem látta szükségesnek,hogy többet mondjon magáról,mint ami,a szó jó és rossz értelmében egyaránt! A 16 év bizonyított!Így is, úgy is!

Az az ember mond magáról nagyobbat,mint ami, és kínjában ordítja le a másik ember fejét, akinek kisebbségi komplexusai vannak!

Hol lehet ilyen

bizonyítványt fénymásolni és mennyiért? Megnézte valaki, hogy ez az eredeti-e? :DDDD

Nem a bizonyítványt kell mutogatni...

... hanem a tudást,a gyakorlatot és a szakértelmet! Akinek mindez megvan,annak nem kell a bizonyítványát kiakasztania a munkahelyén, anélkül is elhiszik, hogy neki van ilyen!

Ez komoly?

Tényleg van ilyen, aki munkahelyváltásnál viszi a szeget és a kalapácsot és az az első dolga, hogy a bekeretezett bizonyítványát kiszögelje a falra a bejárat mellé hátha a munkájából nem veszik észre a mérhetetlen eszét, hozzáértését?

Mit csinált annak idején ügyvédként? A tárgyalásokra is viszi magával és első dolga, hogy a Bíró elé tolja a bekeretezett bizijét?

A felügyelő bizottsági üléseken is kirakja a névtábla mellé?

Na neeeeee!

Gyerekek megérdemlitek egymást!

...

ez hülyeség

naja

Az összes helyen az országban így megy.
ezért nem működik semmi, csak a királyi és rémhírTV-ben.... aki egy kicsit is benne van, az tudja, látja...

az iskolákban azt nem tudják, kitől kérjenek pénzt pl. krétára. Keszthelyen versenyre nem tudnak elmenni a diákok, mert nem fizetik, nem tudnak elmenni meccsre, mert nem fizetik, van rá példa, hogy a testnevelőtanár kifizeti a buszt a gyerekeknek saját pénzéből, hogy el tudjanak menni meccsre... EZ az a nagy hozzáértés pl. az oktatásban, amit Hoffmann -lsd. lassan szitokszó- tesz. A törvények szerkesztése, ue. a dolog fenn Pesten. 100-150 ember írja az állandó változtatásokat, törvényeket -mert ennyien értenek hozzá- és mivel olyan tömegben gyártanak ezek az elmebetegek a Parlamentben újakat, az összesimítások -lsd. egyéb jogszabállyal való passzítás- már nem sikerül. Ezért van az, hogy a jobb kéz nem tudja, mit csinál a bal.... és mindehhez ha hozzárakod azt sok ejtőernyőst pl. járási vezetők Zala megyében- akik nem értenek semmihez, akik az előző helyükön is nagy senkik voltak pl. vonyarci jegyzőnő- akkor elkészül a katyvasz, ami most megy itt...

Buborékemberek.

Jó nagyra fújódnak -ha van aki fújja Őket- addig, amíg egy apró dologtól ki nem lyukadnak. Akkor fröcsögve szétpullannak, beterítve a körülöttük álló csodálóikat. A tartalmuk nulla, de azért felszínesen a szivárvány minden színében tündökölnek. Attól függően, milyen irányból néz rájuk valaki.

Buborékemberek...

A nagy baj ezzel a brancsal az,hogy az összes SZAKEMBERT kirugták,most nem SOGOR-KOMA-ROKON- HAVER dolgozik a hivatalba.JA ÉS KEVESEBBEN vannak és tulnyomó rész HÉVIZIEKET alkalmaznak.Emlékszünk az elmult évekre kik is érveltek a fent leirtakkal?Akár szó szerint is lehetne idézni Pap G. felszóllalásait,Sok diplomás Hévizi kénytelen máshol munkát vállalni,mert csak a csókosokat alkalmazzák,most honnét járnakT/ Hévizre dolgozni sok-sok pénzért./több száz kilométerről/

Ne bántsátok, szerintem

Ne bántsátok, szerintem teljes mértékben beleillik ebbe a semmítelen vezetői garnitúrába.

Külön tetszik, ahogy nagy hatásszünettel

a szakmai tapasztalatait szeretné egy nagy sóhajjal kísérve minél jobban felnagyítani. Ehelyett alig jut eszébe az egyetlen előző munkájának kezdeti dátuma. Hiába a falon a cum laude bizonyítvány, ez bizony kemény diónak bizonyult. Főleg úgy, hogy köze nem volt a jegyzőséghez.
Biztosan nem volt a jelentkezők között olyan, aki már dolgozott jegyzőként?
Így kell menetelni a ranglétrán, aztán kettőt sem pislant és az Őt megjelölő (persze teljesen magától) Tüske Úr helyén fog ....ni. Mi lehet a titka?
Igaz, hogy itt nem számít, 30 vagy 50 cm magasan állnak-e az elintézetlen, elfelejtett ügyek Valakinek az asztalán, mint ahogy a képen mutatják.

JAJJ EZ NAGYON ARANYOS!!!!

Hogy mekkora meglepetést okozott ez a döntés! Nem is tudom, mire számított az a 12 pályázó...
Cuki, ahogy a váratlan riport előtt a két státusz miatti túlterheltségben még fodrászhoz menni sem volt ideje a leendő jegyzőnőnek. És az az okostojás vastag fekete keretes szemüveg!? Hát igen, kell a mesterséges intelligencia!
Azért az összképet javította, hogy pár beállítás erejéig feltünt a képen az állig garbós csinibaba és szemérmetesen igazgatta ruháját a fenséges asszony előtt, hogy még véletlenül se nézzen ki jobban az úrhölgynél, mert akkor azonnal készül a feljegyzés a túl rövid szoknya és a mély dekoltázs miatt...

Bolhacirkusz Hévíz módra :DDDD

Tartalom átvétel Tartalom átvétel