A giccses keszthelyi szobrokból már exportra is jut

PDF változatOldal küldése ismerősnekNyomtatóbarát változat
Túri Török Tibor II. János Pál szobra

Keszthely városa ajándékozza II. János Pál volt pápa mellszobrát a vajdasági Szabadka mellett lévő Tóthfalunak, amelyet Pünkösd napján Csótár András igazgató, a Keszthely Város Önkormányzat bizottsági elnöke és Eugenio Barbaro apostoli nuncius avat majd fel. A mellszobrot Túri Török Tibor készítette.

A kulturális műsorral körített ünnepségre várják Mieczyslaw Mokrzyckit, aki Szent János Pál személyi titkára volt. Túri Török Tibor szépmíves elmondta, hogy a mindig nyíltszívű, igaz lengyelt igyekezett megformálni, de nemcsak a volt egyházfő emberi nagyságát, hanem transzcendens égi mivoltát is igyekezett megfogalmazni.

Művészek Egyesülete, Szabadka – Vajdaság

Művészek Egyesülete, Szabadka – Vajdaság

Túri Török művét jó szívvel vettük. „Ajándék lónak ne nézd a fogát!” – Közmondás itt nem helyén való, mert a paripa minden foga egészséges. Közel ötven fős tagságunk nem talált szuvast köztük…
Mestermű! Anatómiailag minden a helyén van. ( Én talán az orrszalagot kevésbé emeltem volna ki, mert a kerekded arcba jobban beleül, - de ez a művészi szabadság része.)
Mint megtudtuk, a Délvidék több pontján is tervez köztéri alkotásokat elhelyezni. Gratulálunk, jó egészséget missziójához.
Sok tehetségtelen gyalázkodik nálunk is, ne törődjön vele. A sas nem kapkodja a legyet…

Kiss Sándor
Grafikus

Epeömléses Városundok

Epeömléses Városundok Úr!

Török Tibor II. János Pál szobra megfelelt a Művészi Lektorátusnak, akkor a „kényesízlésű” félművelt személyének és ügyefogyott társainak mitől giccs?
Próbáljon tisztességes munkát keresni. Kíséreljen meg alkotásból és nem rombolásból élni.
Azért is javaslom, mert úgy kevesebbet kellene a bíróságokra járnia rágalmazási és becsületsértési ügyei miatt.

Az izlés kényes téma

pl fiatal koromban még véltelen sem sirekült senkit sem meggyőzni, hogy a fehér zokni (főleg ha nem sportosan öltözik az ember) akkor nem szép.
Emlékszem voltam olyan lánnyal aki meg is jegyezte, hogy ő nem hitte volna, hogy valaha is szóba áll olyan fiúval, aki nem fehér zoknit hord.. persze mert abban az idióta korban akkor az volt a divat.
Most meg éppen más hülye -de legfőképpen és sok esetben izléstelen- divatok vannak.

Nos milyen lenne egy már nem giccses II János Pál szobor? (tök röviden)
Elsőnek is meg kellene nézni az életéről készült filmet. Nem túl pontos, ám Wojtyla személyiségét azaz lényegeét mégiscsak visszaadja.. => Ő NEM egy ájtatzos manó volt.
Egy rettenetesen (már-már konok?), aki nem vesz arról tudomást, hogy milyen is a világ, milyenek az akkori társadalmi szabályok, hanem megy a saját feje után - pl a prolitelepen kereszett állítatt. Nem érdekes, hogy ebbe (IS!) belefeszül az egész akkori államhatalom, ő csinálja azt ami az ő hite szerint jó, és helyes..
Aztán az Úr megvédte, megóvta.
Egy jó ember lehetett, egy nagyon-nagyon erős belső töltéssel - de nem a szinpadnak hanem "irány neki egyenest fejjel a falnak" alkat - tehát ez a szobor igazából még ki is csúfolja.. (persze akkor ha valaki érti is azt, amit lát)

De ettől ti még hordhattok fehér zoknit :))

RJ
ui: amúgy szólni, hogy a fehér zokni nemtrendi nem "undokság".. ;)

Bezzeg, ha az alkotó egy

Bezzeg, ha az alkotó egy liberális, buzi, zsidó, cigány volna, akkor RJ napokig méltatná az alkotást.

nem

sosem érdekelt az, hogy ki csinálta - maximum ha tökjót csinál, akkor megjegyzem a nevét..

RJ

Az Igazi.

Szívesen gratulálnék a szobor IGAZI készítőjének. Az igazinak, ugyanis a T.T.T. úr ezt egyedül nem készíthette el. Ez egy profi, minimum 30 éve a pályán lévő szobrász karrier egy Csúcs darabja. Ha a T.T.T. úr csinálta akkor hol vannak az ezt megelőző munkái?????
Hol van a műhely, hol az öntöde? Jelenleg Mo-gon van 4 olyan öntöde amely ezt a minőséget tudja adni, melyikben lett készre öntve?
Naja tudom, kellemetlen kérdések, de a korrektség azt kívánja, hogy választ kapjunk rá.
zrinyiutca

Segítek, mert látom elég

Segítek, mert látom elég tudatlan vagy a témával kapcsolatban.... KERÁMIA, és képzeld én láttam is, hogy hol és hogyan készülnek.
Nyugodtan gratulálhatsz a szobor IGAZI készítőjének, T. Török Tibornak, vagy tudok még jobbat: lesd meg a műhelyét, aztán majd utána írj ilyen ostobaságot :)

Hát azért gyerekek a

Hát azért gyerekek a profitól messze vagyunk ám..

Ez a szobor egy "ájtatos manó", II János Pál pedig (azt leszámítva, hogy amúgy pápa volt így szükségszerűen is sokat imádkozott) nade a lényeg, hogy pont NEM ez az emberi karakter volt..

Úgyhogy -ha nem sértenélek benneteket- maradjunk csak annyiban, hogy ez a szobor tényleg egy szimpla giccs.. (merthogy a művészeti részhez lényegesen több érzék kéne)

Amúgymeg nehéz téma ez.. hogy mi a művészet és mi nem az?
Fiam jól rajzol, ám mondtam nei, hogy pusztán ez kevés..
Nem értette..
Erre megmutattam neki Guernicat - és kérdeztem tőle "mi ez?"
Hát 7-8 éves volt, honnét is tudná? - de azt válaszolta, hogy "gyilkosság"
Na látod?! Érted te.. Az adást venni már tudod (mert jó a művész), most adni kéne az adást.. Persze ha jó rajzos is akarsz lenni..
Érezni kell az embert..

De mondjuk nem bántanák meg senkit: jobbos gondolkodású egyéntől ez kizárt... (mert saját magát sem érzi, nemhogy másokat, így eleve reménytelen is a kísérlete..)
Nem véletlen hát, hogy a politikai jobb oldalon művész még NEM született.
SOHA, EGY SE, a művészet egyetlen ágában se..

RJ

Művészek csak a

Művészek csak a baloldaliak, a liberálisok, a buzik, a zsidók és a cigányok lehetnek Magyarországon - RJ szerint, de a legjobb, ha a felsoroltakból legalább kettő ráillik.

sorolhatnál ellenpéldákat

aztán magad is rájönnél arra, hogy az egész világon így van.. azaz nem magyar sajátoság, hanem az emberi karakterből következik..

RJ

jájjj drága tezsvíreim,

jájjj drága tezsvíreim, ne vígyétek oj meszire, ott a közelbe nem tudok vástelepet, dikmáá.

műanyagból van!

már azt is gyűjtöd?

Dikk má more a ráák

Dikk má more a ráák egyeki a belidet!
Áljás irigy, nácci párásztok vagytok!

Tartalom átvétel Tartalom átvétel