Hévíz az Egészségturizmus zászlóshajója

Kapitány uram !

Sokba van Hévíznek ez a hajó!

Szerinted?

Szerinted zavarja ez a kapitányt? Meg a matrózokat? Nem, nem ők a tulajdonosok, ők csak megkapták egy kicsit játszadozni! .... hogy eljátsszák,az nekik nem fáj, nem az övék, káruk nem, csak hasznuk keletkezik belőle! Nem is kicsi.... Most éppen a turizmus egyik szimbólumával és a város egyik legértékesebb vagyonával játszanak...el...

Héviz Sport.

Gyula-Gyula mikor ér el a tudatodig,hogy nem illik hazudni.Te 100 éves leszel mikor a 23.Kerub Kupát rendezed.Jelenleg a HARMADIKNÁL TARTASZ.Sok sikert a további húszhoz.

Mit vársz tőle?

Mit vársz tőle?

Micsoda skandalum!

Hogy hogy nem a hévízi tömegről,repülőtérre érkező oroszok, németek, svédek, kínaiak, arabok tömegéről, és az Aquamarin helyén "létesített" uj élményfűrdő,vagy szabadidőközpont, vagy az uj konferenciaközpont, az uj uszoda, tanuszoda vendégeivel, létogatóival beszélget a királyi tv, a hír tv és az echo tv riportere?

Mindezek helyett képesek Hajdúszoboszló és Budapest fürdőit mutogatni?

No mit szóltok.......

....Papp Gábor riporter lesz a ECHO TV-ben Bogár László és Boros Imre beszélgetőpartnereként. Bayer Zsolt már keresheti is az uj munkahelyét.......

Azt szólom hozzá, hogy

eddig sem néztem azt az adót, de ezután még úgy sem nézem, mert nem bírom a tömjén
szagát!

Akkora benne...

... a szereplési vágy, hogy az sem zavarná, ha rajta röhögne fél Hévíz! Csak szerepeljen, okoskodjon és fontoskodjon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eltelt háromésfél év vakerászással jó pénzért!

Mi történt ezidáig a zászlóshajóval?

Kérdésedre a válasz!

Léket kapott b+

itt a siker

A hévízi önkormányzat által járatfejlesztési és partnerkoordinációs feladatokkal külsős alpolgármesterként megbízott Könnyid László óriási sikerként könyveli el a reptér működését!

Befejeztem, befejeztük!

Nem kell Hévíz, se nekem, se sok-sok ismerősömnek, és - gondolom -, a mai napon néhány ezer mérges turistának sem többé.

Ma, november 1-én telt ház volt a Hévízi Tófürdőn, a kifolyó felőli bejáratnál kb. 300 ember várt arra, hogy bejusson. A bérleteseket sem engedték be, mert nem a jegypénztárak nem bírták, hanem az öltözők és maga a Tó. Nos, sem én, sem még néhány százan nem tartottuk érdemesnek, hogy kivárjunk 1 órát azért, hogy lehugyozzanak minket a tóban.

Nem kell ide sem arab, sem balti, sem nyugat-európai desztináció. A Tó megtelt, a Tófürdő zsúfolttá, élhetetlenné vált, a tó oroszul beszél, és ők csak jönnek, jönnek és mindenki mást kiszorítanak.

Én nem mondom, hogy ez az oroszok hibája, de valamit tenni kell, mert ha így folytatjuk-, a magyar vendég már csak álmodhat a Tóról - 2.600.-Ft-ért most is sokaknak már csak álom-.

Irány a tenger! - adtam ki a jelszót, igaz, hogy csak 21 fokos, de legalább van hely dögivel!(A strand meg ingyen van.)

Hol nem volt még Papp Gábor?

Egyiptomban!
No ez a következő kirándulás uticélja! Most én is mehetek, ugye?
Megígérem,kifizetem a részemet épp úgy, ahogy Papp Gáborné fizetett a németországi és a belgiumi kirándulásért.

Én is egy hévízi polgár vagyok,mint ahogy Papp Gáborné is csak egy hévízi polgár!Se több,se kevesebb!
Mert ugye Papp Gáborné sem előbbre valóbb és nem különb és ugye nincsenek semmiféle előjogai mint bármelyik hévízi polgárnak!
Vagy rosszul gondolom?

Árpi király inkább a

Árpi király inkább a kocsmákba, meg a kupikba kirándult!
Fontos a kapcsolatok építése, tudta ő ezt jól.

Mi közötök hozzá???

Mivel van meghívás, miért ne mennének Egyiptomba?
Teljesen természetes ez két város között. Ne legyetek már ilyen kispályások!

Mi közünk hozzá?

A Te pénzeden utaznak,csak annyi!
Érdekes Zalakaros polgármestere nem csavarogja be feleségestül közpénzen a világot mégis szemmel látható a gyarapodás a városban? Hogy,hogy csinálja?

Leváltás és időközi választások kiírása

Valaki, aki valóban szakértője a témának, legyen kedves és írja már le ezen a fórumon, hogy mit kell a hévízi lakosságnak ahhoz tennie, hogy ezt a javarészt nyilvánvalóan dilettáns és köztörvényes bagázst 2014 előtt el lehessen zavarni és a helyettük megválasztott (remélem ennél tisztességesebb) városvezetés minél hamarabb megkezdhesse az elszámoltatásokat.

barom

baromság

És akkor, ha kiírják a

És akkor, ha kiírják a választást mi változik?
Gyanítom semmi,a mostani helyett egy újabb világmegváltó, aki semmihez nem ért,esetleg van pár értéktelen diplomája,ötlete arról hogyan lehet a múltba visszamutogatni,másra kenni a felelősséget.
Dilettáns "köztörvényes" bagázs egész országot irányító, volt és jelen "ELVTÁRSAI" amíg a nyakunkon élősködnek a Társadalmi,Gazdasági lobbikkal összefonódva,nincs kiút.
ELSZÁMOLTATÁS!!
Mennyien ígérték és mennyien fogják a jövőben is ígérni?
Ezt csak a helyi, tulajdonnal rendelkező, több évtizede helyben lakó tudja megvalósítani,ezt meg fizikailag lehetetlen létrehozni.

Testületi ülési összefoglalás!

Emlékszünk? Emlékezzünk!
Amikor Papp Gábor csak képviselő volt folyamatosan sajtótájékoztatókon ostorozta az előző városvezetést a pazarló meggondolatlan,felelőtlen gazdálkodásért. Akkor ez nem okozott kárt Hévíznek?
Most mint a város honlapján olvasható Naszádos Antal képviselőt "Papp Gábor polgármester felszólította..hogy most is és a jövőben is tartózkodjék attól, hogy hamis információkkal félrevezesse a lakosságot a város gazdálkodását illetően, ugyanis ezzel messzemenően károkat is okozhat Hévíznek"!

Hűha! De gyorsan elfelejtette Papp Gábor és csapata,hogy alig két évvel ezelőtt még ők maguk tették ugyanezt. Sőt!
Azt is elfelejtette, hogy a képviselő nem alárendeltje a polgármesternek, hanem mellérendeltje és nem utasíthatja!
Azt is elfelejtette, hogy Naszádos Antal KÉRDÉST tett fel a 7 millió tartalékot illetően és éppen Bediné és Papp Gábor állította,hogy IGEN, 7 MILLIÓ A TARTALÉK!
Akkor a hamis információt nem a kérdező, hanem az állító adta! PAPP GÁBOR és BEDINÉ!

Az meg, hogy most közzéteszik, hogy a bankban van 600 millió az nem jelent semmit! Mert, erre a pénzre már megtörténtek a kötelezettségvállalások, tehát NEM TARTALÉK!

A TARTALÉK az amit bármilyen rendkívüli helyzetben fel lehet úgy használni,hogy nem kell sehonnan elvenni és,ha minden rendben van,akkor ezt nem szabad elkölteni. Nagyon nem mindegy!
Az meg különösen szerencse, hogy egy ekkora költségvetéssel rendelkező városnak, ahova folyamatosan folyik be a pénz /adók, bérleti díjak,közterület használati díjak, területfoglalások, Reptér, Rózsakert, Műv.Ház, Szinpad egyesület,kiskutasi rendezvényekhez az eszközök bérlete stb. stb./ van 600 millió forint a bankszámlán! Még jó, hogy nem 7 millió!
Nem ennyinek kellene lennie,hanem a többszörösének,ha nem veszik meg a Gerencsér érdekeltségű Zrínyi utcai telket, nem veszik meg a gaztengert több mint 80 millióért, nem fizetnek azért a trehány munkáért, amit a járdakarbantartásért kifizettek,nem fizetnek tetemes összegeket a sátorbérletekért,nem emelik meg 500.000-ről 156 millióra fű alatt a reptér törzstőkéjét, nem vállalnak ugyanennyi bankgaranciát a reptér hitelfelvételéhez áprilisban, nem fillérekért, hanem piaci alapokon adják bérbe a Rózsakertet st.stb.stb...

Nem arra kell haragudni és utasítani a hallgatásra,aki ezért nem tapsol és kritikát fogalmaz meg,de erre egy pogármesternek joga sincs!

POLGÁRMESTER ÚR, ÖNNEK NEM BEOSZTOTTJA EGY KÉPVISELŐ SEM!!!

Pontosítani vagyok kénytelen!

A reptér törzstőkéjének felemelése fű alatt nem 156 millió, hanem 50.500.000.-Ft! Persze ez mit sem változtat azon a tényen, hogy ezzel nem "dicsekedett" el a sajtóorgánumokban polgármesterünk és a mai napig nem tudni, hogy miért is volt erre szükség?

Amikor alapították a reptér működésére a Kft-t akkor minden lehetséges fórumon azt adta elő, hogy a lehető legkisebb összeg - 500.000.-Ft - törzstőkével történt ez a dolog, utána már nem volt fontos, hogy alig egy hónapon belül ezt az összeget a 100-szorosára emelték a város pénzéből! Miért is?

Hajrá Hévíz

Olvasva ezeket, csak azt mondom. Hajrá

MIT KÉPZEL POLGÁRMESTER ......

Amikor a Naszádos Képviselő Úr kérdéseire semit mondó tényeket elferditő választ ad, kit sért meg, kit néz hülyének? Kedves POlg. mester,a választókat sérti meg,mi választottuk meg,mi ültettük oda,hogy ellentétbe a többi képviselővel,kérdéseket tegyen fel,és azokra egyenes válaszokat kapjunk,nem egyik nap igen másnap nem.Kevés lenne ez az oldal az elferditett dolgok felsorolására.Végre probáljanak bennünket emberszámba venni nem ovodások vagyunk,már nem hiszünk a mesébe.

Csak a kórházzal kapcsolatban tett....

Tv-s szereplésekre, sajtótájékoztatókra, vagy az angolnásssal kapcsolatban tett ténykedéseikre kell visszagondolni, mekkora károkat okozott éppen Papp Gábor? És ezeknek nemcsak erkölcsi, hanem anyagi vonzata is lett a város terhére!
Nem Papp Gábor nyert a Hegedűssel szemben, hanem fordítva nem is egy pert!

Akkor ki is okoz nagyobb kárt! Bagoly mondja.....!!!!

Polgármester úr nézzen már a tükörbe!!! Vagy a homályos tükör már átláthatatlan? Akkor itt az ideje letakarítani!

A MONITOR sem bírta már az ömlengést...

ezért most SZUPERINFO hírdetési újságnak fizet a városvezetés,hogy Papp Gáborék és társai, Halász Gábor "nagyságáról" szóljon az ének!?

Mi van a régi KISZ-es elvtársak támogatják egymást?
Uraim, ha kiállnak az utca közepére,ha ezer plakátról olvasni a városban, hogy ezek az emberek a világmegváltók és a tévedhetetlenek akkor sem fogják meggyőzni azokat,akiknek a vendégei a dajdaj miatt elmentek,akikhez nem érkeztek meg a vendégek a dajdaj miatt, akiknek a szobájában dübörgött a Deák tér és a nagyparkoló,akiknek a vendéglátóhelyei kongtak az ürességtől, mert távolabb estek a belvárostól,akik értik is,hogy miért csúsztunk és csuszunk egyre lejjebb a legkedveltebb nyaralóhelyek rangsorán, akik látják, hogy nyakló nélkül lapáttal szórják kifelé a több 10-100 milliókat és látni kell, hogy az ország egykor leggazdagabb városa hamarosan szegényebb lesz, mint a templom egere, ha már nem az!
Nem baj,az a fontos,hogy a bennfentesek gazdagodjanak!

Megint egy újabb hülyítés!

Jönnek az orosz charter gépek, ami a szobakiadóknak is jó lesz! Meg a skandináv, meg az arab, meg a mit tudom én milyen náció, még meseországból is !Jó lenne, de nem! Ebből, ah valaki profitál, az az EURÓPA Hotel.
Jó lenne,ha megint nem hangzanának el ezek az üres dumák! Hiába használja úton-útfélen,ha kell,ha nem,ha odapasszol,ha nem a desztináció kifejezést a mai Zalai hírlapbéli "kinyilatkoztatás" megint csak marad az önfényezés a város pénzén!

KÖNYÖRGÖM! MAGYARÁZZA MEG NEKI VALAKI A DESZTINÁCIÓ KIFEJEZÉS TARTALMÁT ÉS MONDJA EL NEKI,HOGY AZZAL NEM NAGYOBB SENKI SZEMÉBEN,HOGY IDEGEN SZAVAKAT HASZNÁL RÁADÁSUL NEM OTT ÉS NEM ÚGY, MINT AMIT A SZÓ MAGA JELENT.

A charter nem a skandináv desztinációból,hanem a skandináv területekről érkezne! Ha érkezne, de nem fog!

Jönnek a charter

gépek a skandináv, arab,orosz területekről,és ha az Europahotel, a Gelencsér ésa Muts érdekeltségek megtelnek,jut vendég a pór népnek.A POLG.mester Moszkvában téli síversenyre csábitja hozzánk,a vendégeket.Síverseny helye ,Karmacs határában lévő volt Szarka birtok,ja hó is kellene meg pálya is,majd megoldjuk.Elsö helyezett a még tulajdonunkban tudott szállodában egy kellemes hétvégét nyer.Anyi vendég érkezik,hogy a Könyid Úr nem győzi a sajtót félretájékoztatni.

Képzeljétek a.....

Könyid Úr megdolgozik azért az alamizsna 250.000 Ft+egyéb juttatásokért/csak ök tudják menyi/ elkészít egy pontos kimutatást,és tájékoztatnak bennünket,hogy a Sármellékre érkezet vendégből,menyi jött Hévizre,ebből Menyi szált meg szállodába és menyi jutott a magánszállásoknak.

Tud róla valaki, hogy...

... lesz ebben az évben közmeghallgatás? Mert a munkaterv szerint nincs róla elhatározás!Mi van Uraim félnek kiállni a választók elé? Pedig gyűlnek a kérdések, vélemények! Lehet halogatni, de minél később, annál nagyobb lesz a népharag!!!

Kinek a nevében beszél

Kinek a nevében beszél ön?
Még szép, hogy nem állunk ki (tisztelet a kivételnek) csőcselék elé.
Pár agyament lököttet hallgatni órák hosszat nem fehér embernek való.
Nyomják itt a portálon, ez sokkal érdekesebb. Nem kell bemutatkozni - így is tudjuk kinek a szüleménye, a sok igen "színvonalas - építő" kritika.
Zalai

Akkor, amikor a húsosfazékért kampáányoltál...

... bezzeg nem volt "csőcselék" a "csőcselék"!

Neked agyament lököttek ezek az emberek? Lehet! De nem lököttebbek annál, akik most ilyen mentalitással "uralkodnak"!
Bemutatkozás? a "Zalai" éppen annyi mind a "vendég"! De nem a név a lényeg, mert odaírhat bárki, bármit hanem a tartalom!

Kis feledékeny

Tudod csak az a baj hogy ti igértétek,vagy
is ezzel kampányoltatok,minden negyedévben tartunk közmeghalgatást.Ilyen ember mint te anyit sem érdemel,hogy foglalkozzunk veled. Azért még anyit,Köszönd meg a szüleidnek hogy ilyen normális embert neveltek belőled.Bármit irsz részemről itt a veled tartott p
árbeszéd lezárva./MINTHA MIÉPES HANGZÁSU LENNE A HOZZÁSZOLÁS/

Ja! Hát akkor azt hitték, hogy...

.... a narancssárga köd örök! Emögé bújva mindent szabad és ez a hülye nép mindent bevesz!
Lehet, hogy mégsem?

Beszari

Beszari Hévíziek-Zalaiak!
Csak addig nagy a szátok ameddig, amíg a névtelenség /álszentség/mögé bújni lehet.
Közmegalgatás /röhej/ azt hiszitek, ott megváltozik bármi is?.
Ezt érdemlitek!
Megkaptátok ti is amit érdemeltek.
MIÉP???
Nem létezik, ugyan úgy a többi párt sem létezik.
Csak olyan személyek vannak akik mögé bújnak egyes emberkéknek.
EZ VISZONT JÓL MŰKÖDIK

Köszönjük!

Végre 5 napi dübörgés után csend van! Se buli,se vendég! A bulinak egyelőre vége,a vendégek elmenekültek!

Nem kell már keresni a 7 milliós tartalék helyét!

A török "üzletemberekre" a közzétett határozat szerint már el is költenek belőle 4millió forintot!
Hihetetlen!
Uraim,tudnak Önök egy kicsit is gondolkodni? Ha,már majdnem teljesen üres a spejz,akkor kidobják a maradékot is?Csak azért,hogy kínaikat,oroszokat,arabokat,most törököket "megetessünk, megitassunk, meg...sunk"?
....és Önök merik az elődöket kritizálni? Amikor az elődök Önök szerint ezt csinálták és Önök azt elítélték,akkor nem tele,hanem dugig volt a spejz!

Az arrogganciára jellemző!

Az utolsó testületi ülésen maga Papp Gábor válaszol IGENNEL és bólint rá, arra a képviselői kérdésre, hogy valóban 7millió a város tartaléka? Aki ezt nem hiszi nézze vissza a 28-i testületi ülés közvetítését.

Ma van képe meghazudtolni saját magát, dilettánsnak beállítania kérdést feltevő képviselő testületi tagot,sőt még mindentudó pénzügyesét Bedinét is, akit a testületi ülésen megkérdezett és ő igazolta az állítást, miszerint valóban 7 millió a tartalék!

Lehet most összesöpörni a szemetet és lehet,hogy akad benne egy kis maradék is,de az már nem lesz annyi,mint amennyit elkótyavetyéltek!

Polgármester Úr, lehet utólag magyarázkodni, de ha egyszer kimondta, hogy csak 7 millió a tartalék, akkor vállalja, amit kimondott! és ne használja fel a TV riporterét arra, hogy felteti vele a kérdést,hogy elmondhassa Ön, hogy "ez a lyuk, nem lyuk"!Ezt már utólag hiába magyarázza, nem hisz Önnek senki!

Ismeri a mondást? UTÁNNYALÁS TILOS!

Rabló urak.

Azt gondolom, hogy a héviziek megérdemlik a sorsukat.Papp Gábor és bandája kifosztotta a várost: 870 millióbol maradt 7 millió. Tudják-e vajon, hogy a sok sátrat bérbeadó céget direkt erre a lenyulásra hozták létre.Ja és kik is a tulajdonosok ebben a mocskos "üzletben"? Ez csak egy tétel. Nehiggye senki, hogy jogilag nincs lerendezve minden. Majd az elszámoltatásnál ez is kiderül.Visszaperelni a héviziek vagyonát szinte lehetetlen. Itt nagyon sokan meggazdagodtak,nagyon sokaknak a bankszámlája jó vastag lett a burgenlandi bankoknál.

IGEN VAN KÉPE.

Nem figyeled a Hévizi megszolalásait,Héviztévé négyszemkőzt adásait.Adásonként más kinyilatkozások.Azt szokták mondani,aki feledékeny ne hazudjon.

Ma voltam a TERMELŐI piacon, Ha ez termelői piac akkor a KUPLERÁJ templom,ezt észre kellene venni Gelencsé B. megválasztott vezetőnek is.A Zsidi utat jóval felülmulja ez az atrakció.

Termelői piac?

Mi is a "termelői"?
Amit kizárólag magam állítok elő,kizárólag magam termelek meg, kizárólag magam készítek!
Amit már megveszek és tovább adok, mint pl. az órákat, a festményeket, a "régiségeket", a vacakokat, az nem termelői,az kereskedelmi!
Az piacozás, de nem termelői!Az zsibvásár!

Termelői piac

Ugye viccelsz ezzel a névvel? TERMELŐI PIAC? Közel másfél órát töltöttem a piacnak nevezett Zsibvásáron. Igen HÉVIZHEZ és vezetőihez hasonlithato,mást mondok és mást teszek. Tessék előkeresni Benkő piacvezető piacra vonatkozó előterjesztését, testületi ülés 2011 .A másfél óra alatt sok vételt láttam,számlaadást nem.Nem tudom nem mertem megkérdezni, helypénzt szednek-e,ha igen érthető a zsufoltság,és a sok gagyi.

A piacon is valószinü a rendezvények előirásai érvényesülnek,Minnél többet az ár nem számit,Pedig az idelátogató vendégek áraznak,csak az késöbb lessz érezhető sajnos minuszba.A Város vezetésnek hosszú távra kellene gondolni,nem a pillanatnyi hasznot hajtani.

Valami lehet...

a piacon, mert azt a szakállas minket képviselő,és a hidegleheletü piacvezetö nagyon össze van ragadva.Elösször azt hittük ellenőriz,de nem tévedtünk.Más területre is enyit jár a minket képviselő?

A piac kinek az attrakciója?

A jelenlegi piac területét Vértes Árpád volt polgármester sikeres tárgyalások során szerezte meg a városnak, mert a DRV Felügyelő Bizottságának tagjaként tárgyalt! Király László volt GAMESZ vezető és csapata újította fel az épületet, tették a területet rendbe, az előző Képviselő-testület tárgyalt először a mostani piacvezetővel.
Tehát nem a mostaniak nagy "attrakciója"m mint Gelencsér Béla képviselő állítja! A jelenlegiek csak árusokkal töltötték meg a már kész területet!

Igazad van.

Csak egyet érteni lehet a leirtakkal.Nagyon helyes,hogy nem használtad a piac kifejezést,mert nem piac,csak áru árulására alkalmas terület,nagyon hasonlit a Józsefvárosi piacra amit most fognak bezárni.Hévizen nem igy kellene működni a piacnak.

Vértes Árpád -50 millióval vette át!

Vértes Árpád úrnak 16 évig szavazott bizalmat Hévíz város lakossága, tehát 4 cikluson keresztül volt polgármester. Amikor először megválasztották, -50 millió Ft hiánnyal vette át a költségvetést! Évek alatt sikerült fejlesztéseket végrehajtani, majd a költségvetés összege több mint 3 milliárd Ft volt évente, amellyel gazdálkodhattak! Olyan rossz volt ez az időszak Hölgyeim és Uraim! Önöket 2010-ben mielőtt szavazni mentek, tisztességesen átverték, és most már késő a felháborodás, hiszen ennek a vezetésnek még vissza van 2 év, amíg az elődök által a város részére összegyűjtött vagyont szétszórják, és Hévíz úgy fog járni mint Keszthely! Gondolják csak végig, kiket hoztak be a város vezetésébe, milyen végzettségű embereket?! Masszőr! kertészmérnök, erdőmérnök, fogtechnikus, stb.! Tisztában vannak Ők azzal, hogy mit jelent az államigazgatásban dolgozni, mit jelent város vezetésében részt venni? Ehhez nincs sem végzettségük, sem előzetes, több éves gyakorlatuk! Ez kellett Hévíznek!?

Majd a Bediné kiszámolja a zsíros fizetéséért, hogy mennyit hoz,

vagy készíttetnek a HÉTFÁS Bandival jó sok millióért újabb hatástanulmányt. Kérdezzetek csak ilyen nehezeket, majd még több pénzbe kerül a kimagyarázás!

Hatástanulmány!

Ki szorgalmazza a hatástanulmányt és miért van szükség erre!? Rábai József alpolgármester (megkapta, hogy a hévízi Tóról gondoskodjon), erdőmérnök, környezetvédő szakmérnök, aki a szakmáját kb. 40 éve nem gyakorolja, kutatómunkát nem végez! A MÁFI és VITUKI által sok-sok évvel ezelőtt készített tanulmányokat rágta át és ebből próbál havi 260 ezer Ft tiszteletdíjért okosakat mondani. Füzesi Lászlóné képviselő hölgy, kertészmérnök, aki a szakmáját kb. 35-40 éve úgy gyakorolta, hogy vállalkozóként virágcsokrokat kötött, most a Településfejlesztési-, Természet- és Környezetvédelmi Bizottság elnöke. Meglehet nézni, munkájának mi az eredménye az elmúlt 2 év alatt.
A hévízi Gyógytó és véderdő minden feladata a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház hatáskörébe tartozik, meglepő, hogy néhányan, más kutatók eredményeire támaszkodva kívánják magukat fényezni. Úgy a Magyar Tudományos Akadémián, mint a Veszprémi Egyetem keszthelyi Georgikon Karán megvannak azok a nagydoktorok, akik naponta foglalkoznak kutatásokkal és ennek eredményeit jogosultak - ha kell, - a nyilvánosság elé tárni. Nagy felelőtlenség azok nyilatkozatát figyelembe venni, akik közel 70 évesek és sok éve nem gyakorolják szakmájukat, nem doktoráltak, nincs felmutatható kutatási eredményük.

Az előző önkormányzat nem vett fel semmiféle nagy összegű kölcsönt, kizárólag az AQUAMARIN "B" épületszárnyát újíttatta fel 130 MFt-ért, tehát ennyi volt a hitel, de a kasszában hagyott 870 MFt-ot a választások utáni új testületnek, aki mindezt 2010 év végére elszórta, tehát mindössze 3 hónap alatt sikerült ennyi pénzt eltüntetni!!!

Szerinted...

valamikor lessz az ilyen kérdésekre válasz? Bunkó választó kussolj,othon kérdezösködj,ezt elöbb megkapod mint egy mindent átfogó választ. Mit gondolsz miért nincs megtartva a beigért negyed évenkénti KÖZMEGHALGATÁS? Döntsd el magad.

Egy apróságról nem kéne

elfelejtkezni! Az előző önkormányzat óriási hitelt vett fel amit három év után most kell elkezdeni törleszteni.

Előző önkormányzat..

Hitelt vett fel fejlesztésre,és tartalékolt a törlesztésre.Kis rosszindulattal azt is mondhatnám,miért nem szórták el bulikra.Talán mert felelőssen előre gondolkoztak,tudták a felvett hitelt vissza kell fizetni.Kérdem én a mostaniak Felérik ésszel Hogy sokszor a kevesebb a több? Visszafogottab pénzkiszorás mellett több jutna fejlesztésre.Valaki számolja ki,a sok rendezvény-telekvásárlás-sátorbérlés-feleslegessen alkalmatott dolgozók-sok testvérvárosi találkozó-nagyon sok magáncélra felhasznált km-a hivatal jármüveivel- két Kiskutasi buli,még lehetne sorolni.Ezekből a pénzekből lehetne törleszteni,esetleg még fejleszteni is.A reptér valaha hoz HÉVIZNEK mérhető kezzel fogható eredményt? Valamikor valaki kiszámolja-e az ideérkező vendégek ,menyi százaléka jön hévizre?A befektetett pénz, hány száz év alatt térül meg?

Ebben igazad is lehetne!

De annak a hitelfelvételnek megvolt az oka és az eredménye,olyan ami értéket növelt.De megvolt az a tartalék pénzeszköz is,ami a hitel visszafizetését biztosította volna!

Most elfogyott a fedezet,elfogyott a biztosíték,elfogyott a tartalék és nincs értékteremtés,és mindezek mellett újabb hitelfelvételekre kényszerültek!

De bulizunk, bulizunk, esténként dübörög a város, mert az Urak szórakozni, gyarapodni akarnak! Az uri-muri folytatódik...

nem értem a problémát..

nem értem miért itt gyűlölködtök Papp Gábor ellen. Háromféleképpen lehetett szavazni.

Igen: ezt akartad, megkaptad, tűrd.
Nem: vesztettél, többen voltak, akiknek nem tetszett a viszonylagos jólét, te pedig nem voltál elég meggyőző az ismerőseid körében, hogy megtartasd azt, tehát tűrd
Nem szavazott: kussoljon

Ha pedig mégsem akarjátok tűrni, vagy esetleg kussolni, annak is meg vannak a törvényes eszközei, de cselekedni, tetteink következményét vállalni kell. Annak, hogy itt okádjátok ki a mérgeteket annyi haszna sincs, mint amikor a mérgeskígyótól leveszik a mérget laborban. Csak az állat szenved, de a mérge gyógyszerként szolgál másnak.

Magyarországon négy

Magyarországon négy vidéki város nincs mínuszban - akkor mi itt a probléma?
Pesti

IGAZAD is lehetne..

ha nem a más fa.... vernéd a csalánt,Muszáj nekünk az eladósodott városok közé tartozni,csak azért mert baromságokra költik az adófizetők penzét? NEM FEJLESZTÉSEKRE ,akkor talán érthetö lenne a hitel felvétel,a. felvett hitelt vissza kell fizetni.Bulikból ráfizetéses válalkozásokból/reptér/nem lehet és akkor jön az unokáinktól a nagy pofon,mert őket teszik tönkre.

Az, hogy ennek a városnak...

azért ilyen minimális a tartaléka, mert felelőtlen döntésekkel eltapsolták a két évvel ezelőtti 870 milliós tartalékot és még mindig folytatják...!!!

Zászlóshajó??????

Abban a tekintetben, hogy hogyan kell egy gazdag várost alig két év alatt csődbe vinni!
7 millió tartalék? HIHETETLEN!!!

Miért?

Csődben van Hévíz?
Ezt most hallom először.

HIHETETLEN, hogy van olyan tapló aki nem tudja mi a CSŐD.
Pesti

TE BUNKÓ TAPLÓ

Amenyiben követnéd a Hévizi eseményeket tudhatnád a hozzászólok kezdetről beszélnek.A csőd úgy indul,hogy hitelt veszünk fel ami már megtörtént, amenyiben többet költünk mint beszedünk akkor valami szar fog bekövetkezni. 870.000.000.ft elfogyott nagyobb bevételek mellett. Amikor nő a vendéglétszám márpedig a hivatal szerint nőtt akkor a fizetett adó is nőtt.Hol van a plusz bevétel? Na igy indul a csőd felé vezető ut.Irta egy Hévizi nem három éve itt lakó TAPLÓ.

No, Te vagy a tapló...

PESTI!

Ahol a 870 millió tartalékot le lehet 7 millióra csökkenteni úgy,hogy annak megfogható látszata nincs és a már a működésre kell hitelt felvenni,az ha a szó kalasszikus értelmében nem is csőd,de csődközeli állapot.

Ilyen Hévízen SOHA nem volt és nem is lehetne,ha a városvezetés felelős döntéseket hozna és nem a saját pecsenyéjüket sütögetnék és nem a dilettantizmus és felelőtlenség uralkodna.

PESTI,a kibicnek semmi sem drága,könnyű a körön kívülről okoskodni!

No, Te vagy a tapló...

PESTI!

Ahol a 870 millió tartalékot le lehet 7 millióra csökkenteni úgy,hogy annak megfogható látszata nincs és a már a működésre kell hitelt felvenni,az ha a szó kalasszikus értelmében nem is csőd,de csődközeli állapot.

Ilyen Hévízen SOHA nem volt és nem is lehetne,ha a városvezetés felelős döntéseket hozna és nem a saját pecsenyéjüket sütögetnék és nem a dilettantizmus és felelőtlenség uralkodna.

PESTI,a kibicnek semmi sem drága,könnyű a körön kívülről okoskodni!

7 milliós tartalék!?

Ez annyira bagatell összeg,hogy ezt már felesleges tartogatni!
Uraim ez éppen elég lenne az egyik agyament ötletre,a városháza téren a pengefal elbontására,meg a szökőkút áthelyezésére!Akkor elmondhatják legalább, hogy "ezt is megcsináltuk"!

7 millió tartalékkal már úgysem lehet mit kezdeni,dobják a többi után,amit eddig elszórtak!

Álláshalmozással kapcsolatban

senki sem gondolkozik el azon, hogy 1 db ember, 1 nap 24 órájában (amiből 8 óra alvás ugye...) hogyan képes ellátni 3-4 db egyenként is teljes ember kívánó és egyenként is legalább napi 8 órás munkát igénylő, de mindenképpen EGYENKÉNT IS NAPI 8 ÓRÁS MUNKÁT MEGFIZETŐ állást ellátni!!!

Amikor annyi munkaképes munkanélküli keres reménytelenül állást, hogyan lehet, hogy egyesek egymagukban 2-3 másik elől foglalják el a munkahelyet és kapják több helyről a fizetésüket, közben egyik státuszukban sem képesek lelkiismeretes, teljes embert kívánó munkát végezni, mivel Nekik is csak egy fejük van és Nekik is csak 24 órából áll egy nap vagy nem?

Álláshalmozással kapcsolatban

senki sem gondolkozik el azon, hogy 1 db ember, 1 nap 24 órájában (amiből 8 óra alvás ugye...) hogyan képes ellátni 3-4 db egyenként is teljes ember kívánó és egyenként is legalább napi 8 órás munkát igénylő, de mindenképpen EGYENKÉNT IS NAPI 8 ÓRÁS MUNKÁT MEGFIZETŐ állást ellátni!!!

Amikor annyi munkaképes munkanélküli keres reménytelenül állást, hogyan lehet, hogy egyesek egymagukban 2-3 másik elől foglalják el a munkahelyet és kapják több helyről a fizetésüket, közben egyik státuszukban sem képesek lelkiismeretes, teljes embert kívánó munkát végezni, mivel Nekik is csak egy fejük van és Nekik is csak 24 órából áll egy nap vagy nem?

Mi

Mi történt?
Berágtál,hogy rendszeresen törlik az üziket!
Most már a "VENDÉG"-ként írtakat is.

" A turizmus lesz az összekötő kapocs"

mondá Papp Gábor kedvenc űjságírójának tolmácsolásával! Kivel?

Kérem szépen,sem a kínai,sem az orosz turisták nem Papp Gábor munkálkodása nyomán jönnek.
Én tudom,hogy nagyon szeretné,ha ezzel írhatná be magát a város történelemkönyvébe,de nem fog sikerülni neki.
Legfeljebb,ha a Holdról hozna turistákat!Szerintem,ha lenne oda repülőjárat,nemcsak holdbéli turistákat hozna,de repülőteret biztosan nyitna ott is.

Birka

AHévizi birkákat a pásztoruk eladja a farkasnak.Meddig birják még idegekkel és PÉNZZEL?

Még nem érzik

vagy nem akarják észrevenni,hogy folyamatossan megvezetik a Hévizi polgárokat.Nem érzik mert még nincs plusz ADÓ .Nem az a baj hogy a pénzt nyakló nélkül költik hanem az hogy nincs plusz forrás bevétel növelésre./Majd lessz/ Eladják a legelöt is. Na ott kezdődik a baj. Lehet elöre gondolkozni,vagy cinkossan halgatni.

Hol is áll Hévíz, a ....

"legkedveltebb nyaralóhelyek" versenyében? Évről-évre egyre lejjebb az idén a negyedik helyen! És nem egy balatoni település, hanem Zalakaros az első!

Uraim! Nem kellene ezen elgondolkodni? Lehet, hogy a méregdrága, mindennapos ingyenbuli nem vonzza, hanem taszítja a vendégeket?
A bulikon látható tömeg nem mérvadó,hisz azok nagy része a környékről jön a koncertre annak kezdete előtt és amint a bulinak vége el is távozik a városból.

Nem mérvadó

Egyetértek veled, a mindennapos buli a pihenni vágyókat inkább taszítja, mint vonzza.
A Zalai Hírlap felmérése azonban nem mérvadó, mert pl. míg az oroszok körében Hévíz a legnépszerűbb, Zalakarosról nem is nagyon tudnak.

Nálam pedig Zalakaros az egyik utolsó, leginkább falusias jellege, és Zalakomár közelsége miatt.
Keszthelyi létemre pedig első Balatongyörök, de csak addig, amíg van (lesz) - és ki tudja meddig lesz? -, Balaton.

Vitamin

Mit vársz

Alakosság majd 2014-be elgondolkodik,hogy akarja-e még egyszer ezeket a munkába megöregedett,tapasztalt,mindenkivel mindentmegbeszélő,de a véleményedet leszaró képviselő forma embereket megválasztani.

Sőt!

Sőt!Akkora bulikat rendezne Halász Gáborral egyetemben,hogy a környékbeli bolygók is attól visszhangoznának!Mint tegnap a környékbeli települések! Nemhogy Hévízen, de itt Páhokon sem tudtak aludni, akik éppen akartak!
Hogy amennyit nem hoz,annyit visz ez a daj-daj nem számít,csak menjen a buli,mint ahogy Győzike ígérte annak idején a választóinak: " Buli lesz minden nap"!

Rendban van kellenek rendezvények, de ennyi és mennyiért? Mibe kerül ez a városnak? Nem lehetne ennek csak a felét infrastruktúrára költeni?

Észrevétel

Helyi lakosként június második felében 1 hévízi cég alkalmazottjaként( nevetséges összegért)A Deák-téren rendezvény-biztosítóként, illetve éjszaka objektum őrként
vállaltam munkát.A munkát a cégnek -miután a feladatot jól láttuk el - a szezon hátralévő részére is megígérte a Halász Gábor féle vezetés.
Ehelyett július első napjaiban este , 2 órás szolgálat után 1 khelyi cég , Marcaliból ideautózó alkalmazottja leváltott bennünket. Azóta 3-szor ígértek Halász Gáborék. Munka
mai napig nincs, ÉN Keszthelyre kerékpározok be dolgozni. Hévízen jelenleg is az említett
cég emberei lézengenek, érdemes megnézni őket, egyik szerencsétlenebb mint a másik. Ami nálunk nem történt meg, egyik éjszaka megrongáltak 1 pavilont, amit ők állítólag őríztek.
Röhej.Mellesleg Az ilyen H gábor félék miatt is szégyenlem , hogy hévízi vagyok, ahhoz meg nem fűzök semmit, hogy első m.napomon 1 helyi rendőrnek látszó tárgy 30.ezerre büntetett,
mert nem fért be az autóm a fenntartott parkoló helyre, attól 5 méterre álltam meg.
Senkit nem akadályozva. Ennyit az egyenruhásról, az összes többinek tisztelet, velük polgárként, vagyonőrként is jó kapcsolatot tartok fenn.
Azt viszont írja meg valaki, Halász Gáboréknak miért csókos ez a bizonyos keszthelyi cég?
Azt viszont tudom, - remélem rám ismernek - ezért a városért 1 fűszálat nem mozdítok meg........, s végtelenül elszomorít , hogy ilyet kell leírnom.

Egy érdekes összehasonlítás!

Érdemes lenne megvizsgálni azt az összefüggést,hogy mindazok, akik az idei kiskutasi falunapon Halász Gábor nyilatkozata szerint ingyen, minden ellenszolgáltatás nélkül léptek fel, szinte valamennyien a hévízi rendezvényeken is itt vannak!

Hogy is van ez??? A hévizi gázsiban benne van a kiskutasi szereplés is!?

Azt gondolom,

ezek nyilvános adatok,gondolom bármelyik hévizi 'polgár' jogosult betekinteni. Én speciel nem vagyok az. De bárkivel beszéltem idáig, mindenki morog, zúgolódik, szentségel, de tenni egyik sem mer semmit. Szerintem megérdemlik a héviziek a sorsukat. Mindegyik fél valamitől. Írtam nekik egy petíciót az Aquamarin eladása kapcsán, 30 emberből egyet sem találtam, aki aláírta volna.

"Alulírottak tiltakozunk az ellen, hogy Héviz Város Önkormányzata a legnagyobb titokban értékesíteni kívánja a szállodát. Tiltakozunk az ellen, hogy a város szinte utolsó vagyontárgyát eladják, megakadályozva ezzel azt, hogy egy következő városvezetés azt ésszerű gazdálkodással a későbbiekben a - városi lakosság érdekében is - üzemeltethesse. Tiltakozunk az ellen, hogy a szálló magánkézbe kerülésével munkahelyek szűnnek meg, családok létfenntartása válik bizonytalanná. Tiltakozunk az ellen, hogy az Önkormányzat szembeszegülve a kormány programmal – mely az egészséges élet és sportolás szükségességét minden módon támogatja – az eladással ezt a város adófizetői részére lehetetlenné teszi. Tiltakozunk, mert nincs tudomásunk arról, hogy a befolyó vételárat mire akarják fordítani."

Nincs rá szerzői jogvédelmem, használjátok.

Tévedsz!

Nem félnek a hévízi polgárok, hanem a 2/3-ad itt is uralkodik! Nem vezet eredményre, mert a bölcs testület tagjai szavazógépként működnek és tapsolnak, ha kell, ha nem!
Vonzó ám ez a húsosfazék is!

De félnek...

.. de hogy mitől, kitől?

TE TÉVEDSZ

Nem ismered ezeknek az embereknek nevezetteket. Aki nem nyal nem dicsőit az ellenünk van.Burkolt vagy nyilt fenyegetésselmár elég sok embert rávettek a halgatásra.Kiváncsian várjuk a szavazógépek nyilatkozatait ha kiesnek a pártfogó kőreiböl. Előre leirom. ÉN NEM UGY AKARTAM de azért a kis megélhetési pénzért muszáj volt.Jól hangzik?

Majd a Könnyid László

Majd a Könnyid László megoldja ezt is a város kárára!

Tisztelt Héviziek

Nagyon csendbe vagytok a saját repteretekkel kapcsolatba.Ugylátszik érték arányossan teljesit,köszönhetö az állás halmozó Alpolgármesternek.Mikor lesztek kiváncsiak, mikor kéritek számon a tényleges teljesitményt. Kiadás- bevétel kinek haszon kinek ráfizetés és menyi.Veletek azt csinálnak amit akarnak,és igazuk van mert még csak nem is ellenkeztek.

Pünkösdi vigasságok?

Ki akartuk használni a lehetőséget, hogy ingyen koncerten vegyünk részt Hévízen!
Sajnos nem sikerült, mert a mai 20 órai koncert amennyivel később kezdődött a meghírdetett időpontnál, annyival korábban be is fejeződött.
Egyébként semennyivel nem volt nagyobb "tömeg" a Deák téren, mint az előző éra alatt. Ezzel vannak Papp Gáborék annyira nagyra, hogy fellendítették a turizmust? Ugyan már!!!

fikázz csak , abból lesz a rák

Nagyon tévedsz kicsihuszár! Már kora délután megtelt a parkoló , és jóval nagyobb volt a tömeg mint korábban. Az árusok összetételéről nem is beszélve. Most valódi kézművesek vannak és nem "királyné féle " gicspólók a főhelyen és szlovák népmese figurás kisvakond helyi varázsló által árult gyertyákkal.

Már csak

egy dolgon kéne változtatni. A borfesztivált nem a környékbeli tablettásokból kéne verbuválni, hanem valódi , jónevű borászokból. Héviz többet érdemel.

észrevétel

A fentiekkel nem szándékozom vitatkozni, de A Strázsai-borházat ismerem,
a névadót személyesen vagy 40 éve, ŐK BORT KÍNÁLNAK !! Erről ennyit!

Söt még.

Amenyiben jól tudom ők a saját maguk által megtermelt bort árulák.A STázsaiékat kritizáló soha nem kóstolt a kinálatukból semmit.Ha bajod van valakivel azt közöld gerincessen vele de ne a tizedik sör után.ők nem jelentkeznek be más településre, hogy jobb helyhez jussanak. Ennek a PRogram szervező bandának nem a helyi lakos státusz kellene figyelembe venni,hanem a helyi ADÓZO.Helyi lakos bárki lehet,de ő nem részese aVáros fenntartásának.

Ismered a mondást?

A kivétel erősíti a szabályt! A borászok többsége nem engedi meg magának, hogy rossz hírét vigyék, de sajnos még mindíg van kisebbség is!

Akkor szép a magyar ...

ha részeg és kövér valamint nem gondolkodik,csak birka módjára él !

nem azért nem alkalmas, mert kövér,

hanem mert a Fidesz bábja.Lemondott a plusz egy szavazatról, ami a fürdő és kórház sorsát eldöntötte, nem törődik a városi polgársággal, elkótyálja az önkormányzat vagyonát (ld. reptér vásárlás contra Aquamarin felújítás, csoportos 1 éjszakás túrizmus a szállodákba contra olyan programok, amik az évek óta ideszokott német, osztrák idős betegeket elüldözi, igy a hosszú távra szoba kiadók éhen halnak)A gyógytó - hiába hideg - meleg Balatonként szolgál, ugrálnak, fröcskölnek, ordítoznak a nem spa kultúrához szokott vendégek. Kisgyerekek, csecsemők fürdenek a gyógyvízben, senki nem figyelmezteti őket, hogy ez káros, csak a bevétel és a létszám számít. A múltkor már nem bírtam megállni, hogy egy család három gyönyörű pici gyerekkel lubickolt a vízben közel háromnegyed órát, szóltam nekik, hogy ez hasonló terhelés, mintha hetente röntgeneznék őket. A fiatal magyar szülők lesápadtak és megköszönték. Nem tudták. Esküszöm, ha nem változik a helyzet, szórólapot fogok osztogatni a bejárat előtt három nyelven.

Tovább is van....

.... mondjam még?
Dzsungel vásárlás 80 millióért,aztán szakemberek lecserélése a barátok,lekötelezettek érdekében, aztán a hivatalba és az intézményekbe nem a helyiek és helyi kötődésüek alkalmazása, aztán az egregyi ovoda bezárása MÁS érdekében, aztán a futtballcsapat leépítése, aztán a járdák, az utcák javításának, felújításának elmaradása ld. Arany János utcát, aztán buli-buli hátán bármennyibe is kerül,aztán sör, bor pálinka, hurka, kolbász, lángos a Deák téren, még ha ez volt az előző korszak egyik legjobban kritizált programja is. De, most Halász Gáborék szervezik, most lehet hurka, kolbász, laci konyha, lángos és pia,pia hátán.
Hogy a helyiek ebből szinte semmit nem profitálnak, az nem fontos,lényeg,hogy jól érezzék magukat a három órás turisták.

Halász Gábor

zseniálisan csinálja, már a maga módján. Szerintem ő csinált polgármestert is ebből a szerencsétlenből. Most meg kézivezérli az utasítások szerint. Nem vagyok benne biztos, hogy nem ő lesz a következő polgármester, mert ugye Kiskutasnak nem lesz önálló vezetője létszám híjján. Okos, igyekvő, csak nem látott még fürdővárost. Őt kellene utaztatni, de nem a világ végére, csak akár a csehekhez, osztrákokhoz. Ha felismeri, hogy miként működik egy világhírű fürdő, azonnal elfelejti az Edda koncerteket, mókusokat telepít, komolyzenei koncerteket szervez a cserszegtomaji kőbánya arénájába, közlekedést szervez, mozgólépcsőt épít. Küldje el neki ezt valaki, aki ismeri.
Éva

Halász Gábor a következő polgármester?

Lehet, hogy szeretne, de nem hiszem, hogy a hévizieket még egyszer meg lehet így vezetni! Reméljük nem!! Fizeti ez a város és lakossága a tanulópénzt, ha így megy tovább 100 évig!
HÉVÍZ TÖBBET ÉRDEMELT!!!!!!

Halász Gábor

Zseniális kedves Éva!
Ebből a "szerencsétlenből" nem a Halász fabrikált polgármestert, hanem a volt és jelenlegi "képviselők" és ne fedje a HEP, Manninger,Csite,Szalóki,stb. nagyokosok, akik tudták kire is van szüksége Zalának,pláne Hévíznek.
// Okos, igyekvő, csak nem látott még fürdővárost.//
Ez nem igaz, sőt nagyon is tudatában voltak kit is kell egy ilyen város élére alítani.
Látja az már nagyobb baj, hogy akik megválasztották, még mindig abban a hitben élnek, hogy nincs nála jobb. Megérdemli minden szavazó, és pláne aki nem szavazott.
EZT ÉRDEMLITEK!!!

Érdekes, hogy egy szó sem

Érdekes, hogy egy szó sem esik róla, hogy állítólag a környékbeli tőzeget behordják a tóba, amelyet egy darabig ott tárolnak, hogy megszívja magát-rohadjon, majd hévízi csodaiszapként eladják, közben a tőzeg behordásól meg csökken a tó vízhőmérséklete.

na most

állítólag, vagy tényleg behordják?:))

Na ja!

Lehet, hogy Papp Gábor rájött, hogy fordítva ül a zászlóshajón, vagy már nincs is alatta hajó és most próbálkozik a vizenjárással?

Soha nem volt itt hajó ,esetleg csónak !

Kapálózik mint fuldokló a tóban ! Képzetlen "pap" ne akarjon prédikálni !!!

Papp Gábor !

A választási kampányban olyan szép dolgokat mondott ,hogy mit fognak megcsinálni ,de
ezidáig mit valósítottak meg belőle ? Az volt a púder és végre porszívózzanak is ne
csak a porhintés legyen ! Nagytakarítást kérünk !

Levonták a tanulságot!

Jön a nagytakarítás Hévízen. A hivatalban kezdik Bedinével, aztán megy a többi nagyképű naplopó is. Reméljük megvilágosodtak és most már tudják, hogy szakemberek nélkül nem lehet csak PíáRral várost vezetni.

Nem lehet

Várost vezetni. De ki ez a Bediné? Hogyan került képbe zalaegerszegi? Mikor? Ki által?
Kíváncsi lettem.

Polgármester Úr!

Mikor tud arról beszámolni amit Ön és a társasága valósított meg?

Nem az Alsópáhok-Hévíz közötti kerékpár úttal dicsekedjen, mert ahhoz megint csak semmi köze nincs!
Azon a pályázati szerződésén is Vértes Árpád és az alsópáhoki Polgármester aláírása szerepel!
NAGY KÜLÖNBSÉG!!!!!

KÖZMEGHALLGATÁS HÉVÍZEN MA 17 ÓRÁTÓL

A BEIGÉRT NEGYEDÉVENKÉNTI KÖZMEGHALLGATÁS HELYETT KÖZEL EGY ÉVES CSÖND UTÁN VÉGRE KÖZMEGHALLGATÁST TART HÉVÍZ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE.
A KÖZMEGHALLGATÁS IDŐPONTJA: 2011. 11. 14. HÉTFŐ 17 ÓRA
HELYSZÍNE: POLGÁRMESTERI HIVATAL KONFERENCIATERME

Erről a zászlóshajóról már elveszett a zászló!

Zászlóshajó????? Már lassan hajó sem marad!!!!

No, most már lehet, tudni, hogy..

mennyibe kerültek a rendezvények Hévízen? NEM! Vagy tényleg nem tudják kiszámolni, vagy nem akarják!

Szerintem mindkettő! Azt meg, hogy ennek mennyi a hozadéka, arra azért sikerült megint egy lufit elengedni!

Ekkora nagyotmondást....!!!

ECHO TV -ben nyilatkozik Papp Gábor.....ebben az évben már .."a vendégéjszakák száma 10 %-kal nőtt" az előző évhez viszonyítva!

Hogyan lehet ekkorát hazudni! Mindenki tudja, hogy csak a BEVALLOTT vendégéjszakák száma nőtt a jogszabálysértő módon folytatott ellenőrzések nyomán! NEM MINDEGY!

Közmeghallgatás!

A saját Szervezeti és Működési Szabályzatukat felrúgva 6 napos közzététellel a helyi rendelet által meghatározott "legalább 10 nap helyett", hogy sokan ne értesüljenek róla!!!

A jogszabályi előírás a határnapokra meg "smafu", az mindenkire vonatkozik, csak azokra nem, akik a szabályt hozták!

A közmeghallgatásra már...

publikus lesz, hogy mekkora összegbe került a zászlóshajós bulik sorozata és mit hozott a konyhára?

Hévíz az egészségturizmus zászlóshajója ...

hozzáértő kapitány nélkül ,mert nem ismeri a navigációs rendszert ,így előbb vagy
utóbb zátony fog futni a hajó és leváltják a kapitányt !!!

De, Ó azt hiszi ám, hogy....

ismeri! Meg azt is hiszi, hogy elmozdíthatatlan!

BUTA EMBER AZ ,AKI ...

AZT HISZI ,HOGY MINDENHEZ ÉRT !!!ÁLTALÁBAN AZOK SEMMIHEZ NEM ÉRTENEK !!!
RÁJÖN Ő IS EGYSZER !!!

Hajót vezetni csak ...

megfelelő hajóvezetői jogosítvánnyal lehet !!! Nélküle pedig csak addig ,amíg a
személyzet ,vagy a hatóság nem vonja felelősségre !!! Akkor viszont bukta !!!

Baj van!

Elfogytak a hívek!!!

Ilyen hatással lett az imádókra a hegedűs féle kudarc? Hát igen, nagyot szólt!!!

Ez kis izelítő a 2014-es választások hangulatához, lehet szokni a gondolathoz, hogy nem tart sokáig a pünkösdi királyság!
Még egy-két hasonló pofára esés és ....... vége!!!!

Zászlóshajó?

Talált! Éppen süllyed!

Hévízi siker!

A Virágos Magyarországért verseny hévízi sikerei

2011. november 02. heviz

kisebb méret kisebb betűméret | nagyobb méret nagyobb betűméret | nyomtatható verzió nyomtatható verzió |

Október 28-án Százhalombattán osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2011. évi díjait. A díjkiosztó ünnepségre háromszáztizenöt önkormányzat képviselője kapott meghívást.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt öt minisztérium, az Országgyűlés két bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., valamint több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen részt vevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány írja ki. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját város kategóriában Százhalombattának, falu kategóriában pedig Lövőnek ítélték oda, ami egyben feljogosítja a két települést Magyarország képviseletére a 2012. évi Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyében.

Másodszor került átadásra a ”Magyarország legszebb főtere, főutcája” díj, melyet a Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. közösen alapított. A 2011. évi nyertes Hévíz városa lett.
A verseny szakmai díját, „Az Év Főkertésze” elismerést Laczkó Mária, a GAMESZ megbízott vezetője vehette át.
„Az ország legszebb főutcája” cím egy különleges turisztikai és kertészeti díj ötvözete. Nem egyetlen utcáról szól, hanem jelképesen az egész város zöldfelületeiről, fasorairól, tisztaságáról, rendjéről, intézményi és magánkertjeiről. A díjat odaítélők véleménye szerint Hévíz mint kirakat, mind a zöldfelület-fenntartás, mind a turisztikai értékek alapján vezető szerepet ért el az országban.
A másik díj: „Az év főkertésze” – szakmai díj, melyet az országos szakmai szövetség tagjai szavaztak meg. A díj egyik különlegessége Hévíz számára, hogy azt ilyen fiatalon még nem kapta meg senki.
A GAMESZ a közelmúltban a város ellátása igényesebb kivitelezéséhez létrehozott egy új ügyeleti rendszert. A városlakók egy állandóan hívható telefonszámon tehetik meg bejelentéseiket. A neve: Városüzemeltetési SOS vonal: száma: 30- 68 32 444.

Mily érdekes!Az az ember vette át a díjat aki az átadáson ott sem volt,aki állandóan gátolta az átadást!

Hozzászólások

én azt hittem, hogy ez is a

én azt hittem, hogy ez is a Könnyid László alpolgármester érdeme, saját kezűleg ültette, öntözte, gondozta a növényeket :)

No ezért akarja Papp Gábor...

szétverni a Városház teret, hogy jövőre már ne kapja meg a város ezt a díjat sem!

Ez a díj pedig nem az ő érdeme, bérmennyire is szeretné. Semmi köze hozzá, ha tetszik neki, ha nem!

De még mennyire!

A számolatlanul, felelőtlenül elszórt 10 milliók, az egyre több hiteltelenné vált ígéretek, a szinte egyértelmű mutyik, mind - mind egyre gyorsabban süllyesztik a zászlóshajót.
Javaslom is Papp Gábornak használja ki a polgármesterségből adódó előnyöket, mert ha így folytatják 2014 után nem lesz módja utazgatni!

2014 UTÁN LESZ MÓDJA UTAZGATNI !

Vácra !!!

Nahát, nahát!!!!

Ilyet feltételezni, nahát, nahát.......!!!!!

Miért ...?

Megy arra a vonat ! Vagy talán nem ?

gépház jelenti a hídnak

csikorognak a fogaskereket. Első tiszt erre jelenti: minden a legnagyobb rendben...

Első tiszt jelenti, hogy...

nem véletlen, mert a kapitány un. egészségtanári képesítésével is baj van, mert csak képzésre járt, de a diplomát már nem szerezte meg!
Az egészségtanári diplomából annyi igaz, hogy járt a Nyugat Magyarországi Egyetem Egészségtudományi Tanszékén folyó egészségtanári képzést nyújtó felnőttoktatásra, de a diploma megszerzéséig nem jutott el!

Végül is egy hentes

Végül is egy hentes mészárosnak nyaltad a valagát évekig nehéz ebből ocsúdni :)

Csak ebben az a bibi, hogy a

"hentes", aki egyébként nem hentes, hanem kereskedő, a hentes az apja volt, nem állított magűról többet, mint ami!

Itt sem lett volna gond, ha akár WC pucoló is, csak legyen becsületes és ne mondja magát többnek, mint ami! Nem az egészségtanári diplomájáért kapott bizalmat, hanem az ígéreteiért és nem az egészségtanári diploma megléte, vagy hiánya miatt veszti el egyre jobban a bizalmat, hanem többek között a be nem tartott ígéretek miatt.
No ezt kellene látnotok a narancssárga ködben!

Hmm! Ez érdekes!

Csak azt nem értem, miért nem csodálkozom....!
Annyi hazugság, félrevezetés elhangzott a választási kampány során, hogy ezen sem lehet csodálkozni!

Nem azzal, van a probléma, hogy nincs diplomája, hanem azzal, hogy ezt állította, csak azért, hogy többnek látsszon!

Én már csak akkor hiszem el, hogy van Neki és akkor hiszem el, amit mond, ha látom is, amit állít!

Szülei tisztességét, becsületességét, emberi értékeiket kellene példának tartania és akkor nem kételkedne kijelentéseiben annyi hévízi választó, mint most!

A te szüleid is biztosan

A te szüleid is biztosan büszkék rád, hogy vélt sérelmeid alapján mocskolsz egy közszereplőt, név nélkül, egy internetes oldalon! Vegyél példát a Porkoláb György-ről, vagy a Rudolf Jánosról!

Miért is?

Miért is mocskolok egy közszereplőt? Mert annyi mindent állított az elmúlt 5 év alatt, amiből, amikor megválasztatta magát a csapatával együtt szinte semmi nem lett igaz!

Király elvtársat bezáratjuk, a kabinetirodát megszüntetjük, a hivatali apparátus létszámát leépítjük, a sportkör körüli szabálytalanságokat kivizsgáljuk és megtesszük a feljelentéseket, elsősorban helyi munkaerőt alkalmazunk, megszüntetjük a pazarlást, nem sörös, boros, lacipecsenyés rendezvények lesznek, gátat vetünk a mutyinak, a köz javait nem használjuk magáncélra..... stb. stb.

Ja, és a közszereplés azzal jár, hogy a közszereplőt szembesíteni szokták a hazugságaival!

poresz56 képe

A te szüleid is biztosan

//Vegyél példát a Porkoláb György-ről, vagy a Rudolf Jánosról!//
Ne rólunk vegyen példát, azokról, se akik név nélkül mocskolódnak. Sajnos az én szüleimtől mindenki tanulhatott volna tisztességet, tiszteletet, más emberekkel szemben.
Veled szemben azért mi messze tisztességesebbek vagyunk, hiszen nem sumákul névtelenül aljas módon mindenkibe beleakaszkodunk, sértegetünk.
Ui: Tudod ha véletlen te vagy a közszereplő,itt a lehetőség az igazságtételre.
www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Első tiszt jelenti, hogy...

Első tiszt!!
Nem az a baj ha nincs diploma /Vértesnek se volt/nagyobb baj,hogy nem mond igazat.
Még nagyobb baj,hogy az a értelmiségi GÁRDA aki megválasztatta ilyen szinten van.
Pláne a tanári diplomával rendelkezők!
Még közép iskolájuk is van, ami nem is akármilyen "szinvonalon" tanít.
www.porkolabgyorgy.hu

Lehet, de

emlékeztek mekkora buli volt, mikor a Papp Gábor polgármester lett? Mekkora utcabál lesz, amikor megbukik!!!!!!!!!!!!!!!

poresz56 képe

Lehet, de

//Mekkora utcabál lesz, amikor megbukik!!!!!!!!!!!!!!!//
És azt ki fogja finanszírozni?? Megint a megszokott slepp Tihikével az élen!

www.porkolabgyorgy.hu

Naná, a Lasdnaival karöltve...

csak tavaly azért, mert nyert, 3 év múlva meg azért mert veszít!

Ezért nem jelent meg...

a mai Monitor szerint a zalai hírlap díjátadási ceremóniájára, csak a fullajtárját küldte el, neki már derogált, hogy vezetése alatt nemhogy megtartotta volna előző évi helyezését a város, még lejjebb is csúszott!

Jellemző! Itt látszik, hogy ki az Úriember és ki nem! Papp Gábor nem, ezt ezzel a "gesztussal" is bizonyította!

Lehet minden mocskot és

Lehet minden mocskot és hazugságot írogatni de ma megint szuper buli és program volt a városban több ezren vendégek, helyiek, környékbeliek. Tele minden étterem, kávézó, rendezettség.
Szép volt, jól éreztük magunkat!!!!

Vajon megkérdezték e a Bikini koncerten

Papp Gábortól, hogy a Kocsi csárdából a zárás utáni bulizásból "részegen ki visz majd haza"?

Ki viszi haza? Taxi!!!!

Van annyi esze,hogy taxit hív mert az ilyen okoskák figyelik mit tesz.És felírhatják ide,hogy láttam ám a polgármestert.Nem összekeverendő az árpikával aki tajrészegen gyalulta szét a W passat álját mert megnézte,hogy érik a szölő a hegyen.A két ember nem ugyanaz.

De nem ám!

Nem ugyanaz! Ahova Árpi bácsi bemehetett és pénzt szerzett a városnak, oda papp gábor még a lábtörlre sem teheti a lábát, nemhogy pénzt hozna a városnak.

Amíg Árpi bácsit megmosolyogták, de sokan tisztelték, addíg "gáborka" (hogy kövessem a stílusodat) mögött összeröhögnek és a tisztelet....?

Meg Árpi bácsi nem bírálta "gáborkát" az autó használatért, de "gáborka" egyfolytában ezt szajkózta képviselőként, most meg szerintem a Passátban is alszik.

Azt is tudnotok kell, hogy "gáborka" a Vértes családnak köszönheti, hogy egyáltalán van!

korábban találtam ezt az írást

ÁRPÁD-HÁZ

Vértes Árpád, Héviz – Alsópáhok – Felsőpáhok – Cserszegtomaj – Karmacs egyesített fő polgármestere 2066 őszén, már majdnem elszunnyadt távirányítású napelemes kerekesszékében, mikor tiszteletére a város 56 harangja megszólalt, harsogva az örömhírt, hogy a városi polgárság tizennyolcadszor választotta újra a matuzsálemi kort megért városatyát.
Ezen a szép ünnepi napon Vértes főpolgármester nagyszabású reprezentatív hálaadó avatásokon vett részt. Nem kis megpróbáltatás volt részéről, de 72 éves polgármestersége alatt nagyon belejött, mert kb. 1220 emlékművet avattak a neves fürdővárosban.
Miután népes kísérő hadával begurult a platánokkal övezett Vancsura Miklós sétányra, rögvest felavatta, Dr Fedor József szerény életnagyságú mellszobrát. A publikumnak gőze nem volt arról, hogy kit öntöttek bronzba, de Vértes Főpolgármestert ez tökre hidegen hagyta, Ő nagyon jól tudta, és ennyi elég.
Ökomenikus tömegecske várta a volt kék templomnál. 2030-ban zöd-fehérre festették át katedrálisukat. A rossz nyelvek szerint, egy szép emlékezetű focicsapat emlékére, de ezt a hírt nem tudjuk megerősíteni.
A magyar és a székelyhimnusz hangjai kíséretében leleplezte, legendás Bencsik atya egészalakos fehér márvány szobrát. A legszebb hévízi mazsorettek táncolták körbe a kitűnő szobrot.
Vértes Főpolgármester itt rövid beszédbe keveredett saját magával. Sajnálattal közölte, hogy a Világörökség Fedett-Fűtött „Gyógytavat” megkerülő út áthelyezését, megint el kell halasztani a következő ciklusra. A láp áthelyezésébe meg nem egyeznek bele a keszthelyiek – azt mondják, van nekik is - nem kell több láp.
Sajnálatos – mondja a főpolgármester Úr - de most nem kedvező kormány regnál éppen Debrecenben, ezért nincs fejlesztés. Brüsszel meg csak az új tagoknak, Mongóliának, Tibetnek, meg Bangladesnek ad támogatást.
Vértes főpolgármester Úr kemény szavakkal illette a szomszédos Keszthely városát, ők tartanak be az élményfürdős terveknek – irigykednek, szegények, mint a templom egere. A közös metróépítés is elakadt a Vadaskerti csárdánál - a keszthelyiek értelmetlen tökölése miatt.
Főpolgármester Úr fennkölt javaslattal állt elő. Állítsunk lovas szobrot a hajdan volt nemes ellenfelének Papp Gábor néhai honatyának, aki még a század elején úgy megszorította őt a választásokon, hogy 14 szavazaton múlt a bársonyszék. Ilyen szoros eredmény az óta nem volt – igazán méltányos lenne emlékmű, a reprezentatív 56 emeletes polgármesteri hivatal előtti téren. Mértékadó nábobok helyeseltek – összedobjuk a lét! Leghangosabb egy fiatalember volt. – az ő dédnagyapja 2000 táján országgyűlési képviselő és megyei főispán vagy valami hasonló államférfi volt. Közfelkiáltással megszavazták a lovas szobrot.
Vértes Főpolgármester, kisebb bennfentes „Ős” hévízi leszármazottakkal, emléktáblát helyezett el, a földi és légi kiszolgálású Mc’Donald étterem falán, emlékezve arra, hogy hajdanán itt állt a legendás Piroska étterem. Egy kisebb emlékszobát is berendeztek, eredeti tárgyakkal.
Látható itt az alapító nagy ember, volt zalavári TSZ elnök Király Jenő elvtárs megfakult Kossuth díja, és hivatali kocsijának hátsó ülés feletti kapaszkodója. Üveg vitrinben - a korábban titkos - Körmös-Pacal és Pőrkölt-Túróscsusza receptje. Kiállítási tárgy, egy eredeti pogányvári kisfröccs. Korabeli III/III-as lehallgató mikrofonok rozsdásodnak. Szakadozott Emergé kotongumi szárdozik. Hírhedt zárszámadó gyűléseken virtusból miszlikbe tört eszcájgok, poharak, vázák, betört asztalalapok, széttört széklábak, behorpadt szódásszifonok, tornyosulnak a sarokban. A 20. század hetvenes éveiből látható izzadságfoltos katonai zöld nájlon ing, meg foltos nájlon bugyi. Van itt 1500-as Polski Fiat, Wartburg és Trabant slusszkulcs. A falon legendás, már feledésbe merül megkopott feliratot olvashatjuk: „Megitatjuk, Megetetjük, Megba….uk!” A korabeli főügyész, bíró és rendőrkapitány, kiegyenlítetlen számlái is megtekinthetőek. A legendás, brancsbéli „botanikus,” Horváth Jenőbácsi párttagkönyve és szabaduló levele is ki van állítva.
Főpolgármesterurat láthatóan nagyon megérintették a látottak – könnybe lábadtak szemei.

A kissé magyarosra vett törzsközönség visszaballagott a városházi felhőkarcoló előtti reprezentatív térre. Ott a 10 méteres bronz Turul madár szárnyai alatt vidám hangulatban énekeltek, táncoltak a helybéli fiatalok, kínaiak, indiaiak, japánok, bantuk, oroszok, arabok és magyarok, nagyon jó hangulat volt.
A Főpolgármester Úr megjelenésére nagy hajlongásba kezdtek. Nagyon tisztelték a bölcs városvezetőt.
Utoljára beszédbe kezdet - nehezen ment, mert pénzt kellett kérni. Panaszolta, hogy senki nem akar adót fizetni, mindenki elsíbolja a köznek járó részt. Reménykedtem, mondta, hogy a 2056-ban sikerrel bevezetett Euró, meghozza az adófizetési kedvet. De ez már a múlté, mert lassan okafogyottá válik az Euró, jobb lenne Jüan-ba fizetni. Csak fizessenek kérem, mert szegény focicsapatnak felkopik az álla.
Örömmel közölte, a lassan szétszéledő hallgatósággal, hogy a hajdani angolnatelep helyén, 50 évvel ezelőtt épült Wellness hotelt lebontják – korszerűtlen, pang az ürességtől, rossz a kihasználtság. Inkább visszaállítják a volt angolnatelepet lápostul, amit Papp Jánosról neveznek el. A hallgatóságnak ekkorra már tele lett a t..-ke, meg fingjuk nem volt, hogy ki volt Papp János. ( Papp elvtárs, Veszprém megye hírhedt, véreskezű párttitkára volt a 20. század közepén. Többek között véres megtorlásokkal és angolnatepek építésével foglalkozott.) Vértes Polgármester tudta ki volt Papp János – neki még nem kell Cavinton.

Főpolgármester Úr látva, hogy érdeklődés hiányában már nincs kihez szólnia, beindította napelemes kerekesszékét és elindult lepihenni – kell egy kis pihenés! Útközben nem tudta eldönteni, hogy 156 apartmanjából melyikben dőljön le. Ezért aztán úgy döntött, ki kerekezik az ezeréves Árpád házi templomhoz, amit 16 éve borozóvá alakítottak át, és ott megiszik egy kis fröccsöt.

Polgár
2006

De nem ám 3

A Vértes családnak köszönheti,hogy egyátalán van?? Kifelytené bövebben!! Köszönöm

De nem ám 3.

Polgármesterünk Édesanyjának Hévízre kerülése kizárólag a Vértes család segítségén múlott! Ezt a régi hévíziek valamennyien tudják, ismerik a nagyon szép, nemes történetet!

Bővebben kérdezze Papp Gábort, ha tiszteli a Szüleit, elmeséli!

Jóhogy már nem

a honfoglalástól kezditek, hogy ki volt itt előbb. Ez a ti nagy bajotok "hévizieknek" hogy azt hiszitek magatokról, hogy csak ti tudjátok a gittet rágni, pedig ha mi vérfrissítők nem jöttünk volna akkor még kőbaltával futkosnátok. Egyébként meg Papp Gábor ugyanolyan ember mint bárki más, és természetes hogy szereti a jó magyar terméket ha folyékony akkor is.Mindenesetre nem részegen vezet mint elődje és annak példáján a heverjai is.

" mi vérfrissítők nem jöttünk volna...

Na ne röhögtess! Honnan jöttél? Amikor még Te kőbaltával szaladgáltál és húztad magad után a piros lábost a koszos kis faludban, akkor már Hévízre Te és az elvtársaid is csak útlevéllel jöhettetek be!

Vérfrissítés? Sokba kerül ez a városnak, a város adófizetőinek, jobb lett volna, ha ott maradtatok volna! Nem biztos, hogy hiányoznátok a "nagy" eszetekkel, a sok okos tanácsaitokkal.
Lehet, hogy nélkületek Papp Gábor is sokkal sikeresebben, elismerésre méltóbban vezetné ezt a várost, nemcsak a sok haszonleső tanácsadóira hallgatna, akik csak a saját pecsenyéiket sütögetik.

poresz56 képe

Jóhogy már nem

Ez a süket pesties duma /ki volt itt előbb/.
A baj csak az,hogy azok a semmitlen gyüt-mentek mint amilyenek ti is vagytok, még azt se érdemlitek meg,hogy köszönjünk nektek.
Kőbaltát meg onnan hoztátok ahonnét szalajtottak benneteket./Ezzel hadonásztok még mindig/
Ti nem ismertek se istent se embert ez a legborzasztóbb az egészben.
Az, hogy ki hogyan vezet az meg csak szerencse kérdése az ő esetükben, bár most már az is lehetséges, hogy az ominózus (önkormányzati) autó olyan védettséget élvez, amit valaha csak a gróf-urak élvezetek.
Bár ennek a gyüt-ment bandának "veled" az élen most már szinte mindent lehet.

www.porkolabgyorgy.hu

de sok időd van már megint

de sok időd van már megint Gyurika... fizetést is kapsz érte, hogy ennyi okosságot összehordasz a "Polgár" barátoddal???

Te és hozzászólásaid

Te és hozzászólásaid igazi undormány vagytok. Ugye nem vagy ott a vasárnapi misén, mert az igazolná mekkora erkölcsi nulla is vagy.

De, bezzeg Te ott vagy!

Abban én biztos vagyok! De emlékezz csak! Papp Gábor is ott volt Veled együtt minden Istentiszteleten a választások előtt, nélküle szerintem meg sem kezdhették azt, de mint kiderült csak a szavazatok megszerzése érdekében! Azóta azt sem tudja merre nyílik a templomajtó!
No, az ilyen emberek az erkölcsi nullák!!!!
Ja, és az az ember csúfoskodik és köpköd, aki nem tudja ész érvekkel megcáfolni a másikat. Ez Neked sem megy ezért csak erre voltál képes, ez a Te szellemi színvonalad!

poresz56 képe

De, bezzeg Te ott vagy!

Bocsi, hogy bele kotyogok.
Valahogy még se tudom megállni egy ilyen témát veszni hagyva, őszintén színt vallani különösen azoknak, akik a vallást ilyen aljasul kihasználják.
Papp Gábor és Gál Lajos elég különösen értelmezik, hogyan kell, és szabad a tízparancsolat szerint élni.
Még ennél is nagyobb baj a gyerekeik mit látnak a szülőktől, hogyan fognak ők eligazodni ebben a hazug világban.
//No, az ilyen emberek az erkölcsi nullák!!!!//
Az ateista Szalóki, Horvát, az ismeretlen Manninger /Hit, vallás tekintetében/ és még sokan mások hogyan számolnak el tetteikkel?!.

Ez nem csak szellemi színvonal kérdése, annál ez sokkal több.

www.porkolabgyorgy.hu

Mogorva képe

Misére?

Misére csak gyengék járnak,
Akik csak csodára várnak!
Csináld magad, lesz mit enni,
Isten nem fog segiteni!

hát rajtad már egy csoda

hát rajtad már egy csoda sem tudna :) nagyon gyengén "muzsikálsz" nem ajánlom a rímfaragást, ráérő idődben inkább rajzoljál!

poresz56 képe

Misére?

Talált, és kifejezetten jó!

www.porkolabgyorgy.hu

poresz56 képe

Ki viszi haza? Taxi!!!!

Ilyen szöveggel, még lehet is belőled valaki „Hévízen”.
Pár év különbségen kívül én semmi különbséget nem fedeztem fel köztük.

www.porkolabgyorgy.hu

Egy felmérés eredménye:

melynek forrása a mai, illetve az elmúlt évi Zalai Hírlap.

Legkedveltebb nyaralóhely 2011. 2010.

1. Gyenesdiás 1.Zalakaros
2.Kehidakustány 2.Vonyarcvashegy
3.Vonyarcvashegy 3.Gyenesdiás
4.Zalakaros 4.Keszthely
5.Zalaegerszeg 5.Balatongyörök
6.Keszthely 6.Hévíz
7.Balatongyörök 7.Kehidakustány
8.Hévíz 8.Zalaegerszeg
9.Lenti 9.Lenti

Nemhogy megtartotta volna Hévíz az előző évi helyezését, a többszöri két oldalas Zalai Hírlapbeli fizetett öntömjénező hírverés sem mentette meg attól, hogy alább csússzon a tavalyi "eredményének"!

Ez a statisztika mindent elárul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Azért meghívhatták volna....

Papp Gábort a díjátadásra Zalakarosra, hogy legalább gratulálhasson a kollégáinak, vagy akár tanácsot is kérhetett volna! Lehet, hogy adtak volna neki megszívlelendő tanácsokat is!

Ez egy internetes szavazás

Ez egy internetes szavazás eredménye ami olyan komoly mint a te okfejtéseid, ostoba.

Senki nem mondta, hogy ..

ez egy tévedhetetlen felmérés, hogy az eredmény 100%-os, de a tendenciát megmutatja! OSTOBA!!!!!!!!!!!!!

takarodj gyenesre nekünk

takarodj gyenesre nekünk jó itt Hévízen

Ha, csak ezt akarod...

de attól a tények, tények!

Attól még nem növekedett a regisztrált vendégforgalom, nem lett a "legvirágosabb város" Hévíz!
Attól szórják a pénzt közmű nélküli külterületi földre, hitellel terhelt apportra, hivatali és intézményi dolgozók utazási költségeire, vagy a saját szórakoztatásukat szolgáló méregdrága rendezvényekre, kerékpárutakra a belvárosba és ilyenek.

Melyik az amelyik nem igaz? Az már csak nézőpont kérdése, hogy kinek pénzszórás, kinek nem!

Mogorva képe

Bicaj

Kerékpár út? Nem rossz ötlet,
Hollandia behálózva,
Ezen nyugisabb az élet,
Itt nem leszel eltaposva!

Az ovoda csak pár emberé,
Bicajozni sokan szoktak,
Megmaradunk, nincs sérülés,
Pénzeket most máshol loptak!

poresz56 képe

Egy felmérés eredménye:

Mint minden ilyen jellegű felmérés enyhén szólva nem a teljes igazságot tükrözi.

Nagyon szép dolog, hogy Gyenesdiás vezeti a rangsort, és örülök is, hogy itt élhetek, nem azért mintha nekem az itt töltött vendégéjszakákból kézzelfogható hasznom lenne.

Zalakarossal, Hévízzel akár Keszthellyel is összehasonlítani Gyenesdiást szinte lehetetlen.

Ez is olyan számítási metódussal készült amilyet nem is olyan régen egy magát szakembernek mondott személy /Nemzeti-park fő munkatársa/ sok ember előtt tett.
A Zalai Balaton parton több vendégéjszakát regisztráltak, mint az összes többi part menti településen./Beleértve Füred,Siófok,Tihany stb./

Tehát a Zalai „hírlapi” kacsaként is felfogható a fent közölt adatok.

www.porkolabgyorgy.hu

És elégedettek lehetünk!

És akkor már elégedettek lehetünk? Erről szól egy városvezetés?
Az a cél, hogy erre az EGY napra legyen "tele minden étterem, kávézó", vagy az, hogy a hét legtöbb napján legyen tele minden étterem, kávézó és szálláshely és minél több pénzt hagyjanak a városban!?
De azért én megkérdezném a Napsugár utcai, Kossuth utcai, a Móricz Zs. utcai, a Zrínyi utcai vállalkozásokat, ők is telt házzal mentek? Megkérdezném a szálláshely szolgáltatókat is, náluk is megnőtt a foglalás? Pedig a városnak ebből van a pénze!
Te, mennyit költöttél és szaporítottad ezzel, ha átvitt értelemben is a város kasszáját?
A Ladnai - féle vállalkozás megint aratott, ez így igaz.
Papp Gábor kitalálta a 4 órás turizmust, a nemesbüki, karmacsi, felsőpáhoki, sármelléki, keszthelyi turisták közreműködésével.
Szerinted melyik vett fürdőjegyet, melyik ebédelt itt, melyik vásárolt az üzletekben?

Igen, kell a cirkusz is a népnek, ezt már a rómaiak is tudták.
Addig nem foglalkozik azzal,a 44 milliós szántóföld vásárlással,vagy hogy valaki kinézte magának az egregyi óvoda épületét, hogy 100milliós hitellel vásárolnak apportot, hogy kerékpár utat kell építeni a Kossuth utca és környékére, amikor szinte nincsenek már rendes utak és járdák, hogy fel kell borítani a városház teret.....

Miről beszél? Megmondom

Miről beszél? Megmondom őszintén, hogy nem a jelenlegi polgármesterre szavaztam, de ilyen jó szezonom régen volt, mint szobakiadó. Kellemeset csalódtam, mert rosszra számítottam, de be kell látnom tévedtem, úgy néz ki mégis csak tudnak ezek a fiatalok. Különben meg nem CSAK a vendégnek kell program, hanem mi városi polgárok is lazíthatunk néha. Ez az utolsó Bikinin én is ott voltam, nagyon jó volt.
Ha belegondol Vértes idején májustól augusztus végéig voltak vendégcsalogató programok, oszt kifújt. Akkor is ilyen nagy volt a szája?

És elégedettek lehetünk?

Nem a Ladnait és az efféle vállalkozásokat kell bántani! Nekik az a dolguk,hogy a vállalkozásaikat nyereségesen működtessék,sok dolgozónak és családnak jövedelmet biztosítsanak.Azokat kell elővenni, akik baksisért, vagy ki tudja miért vélhetően törvénytelen, de legalábbis tisztességtelen feltételekkel juttatják különböző előnyökhöz.

Így igaz!

Ladnai Úr kiváló üzletemberként élt azzal a lehetőséggel, amit felkínáltak neki! Utána él azzal a lehetőséggel amit teremtenek neki! Igazad van, ez nem az ő hibája!

4-órás bejelentett

4-órás bejelentett munkaviszonnyal dolgoztatni ez a LADNAI!!!!!!!!!!!!!!!

Mogorva képe

Kiérdemlik

Ha nem lenne egy két majom,
Ki ennyiért is vállalja,
A fotelos cégfönöke,
Magas ivben nyalhatana!

Mig azonban néhány örült,
Négy órányit gürizik,
Pénzük túl sok! Jól megy nekik!
Mindenképp ezt érdemlik!

Rosszindulat dolgozik !!!

Neked mindegy mit tesznek az nem jó ! Vajon miért nem indultál a választáson ?Vagy igen ?
Az a bajod ,hogy irigy és tehetetlen ember fajta vagy és nem tudod elviselni mások
sikerét és eredményességét .A magad dolgával foglalkozzál és akkor talán Te is előbbre
tudsz kerülni . Dolgozz azon ,hogy az említett utcákban legyen vendég és ne azzal ,hogy
mások miből gazdagszanak .Előtted a pálya és csináld !!!

Nem csalódtam!

Az ügyeletes köpködő a demagóg szövegével megnyilatkozott!

Mások sikerét és eredményességét el tudnám viselni, de a többség sikertelenségét és eredménytelenségét Veled ellentétben nem.
Ami a városnak és lakossága nagy részének, valamint a vállalkozások nagy részének eredménytelenséget hoz, azt bizony nem tudom "elviselni"! Látod itt van közöttünk a különbség! Nemcsak a kirakatnak kellene ám szépnek lennie, hanem a tartalomnak is!
Na ezzel a tartalommal van baj, nem is kicsi!

Én csalódtam

Hová tűnt egy év alatta polgármester Úr hatalmas törvénytisztelete,és az oly annyira kifejlett igazságérzete?

Miért csalódtál?

Sok éhes szájat kell etetni, és az oktatás sem olcsó!

poresz56 képe

Rosszindulat dolgozik !!!

Vendég "barátom" azért ez nem semmi, amit ide pötyögtél.
Nem veszed észre, hogy mi folyik itt össznépi át@.... ként. Úgy tűnik neked sikered volt a választásokon, csak kérdezem, ha nyertél milyen áron kit vertél át és kinek ígértél fűt-fát.
Megvallom nagy teljesítmény e rendezvényeken elfelejteni mindent, amit azt megelőzően ígérgettetek pl. a rizlingplaccon nem lesz több boros-forgatag, kirakódó vásár, mert az nem oda való.

Te mivel foglalatoskodsz, talán rendezvény szervezőként szórod a közpénzt, amit azok teremtettek, meg akiket most arra buzdítasz,hogy dolgozzanak még többet,azért,hogy nektek még többet el lehessen dorbézolni.

Ezt el@....tad "barátom".

Minden szálás hellyel rendelkező nem ilyen buta, mint amit te itt feltételezel róla.
Előtted milyen pálya van azt csak sejtem, de javaslom, költözz el Hévízről, mert rövidesen be kell zárni a boltot.

Ilyen szélhámosoknak, mint te is, nem sokáig lesz maradásuk.

www.porkolabgyorgy.hu

Porkoláb Úr !

Szeretném leszögezni ,hogy életemben nem voltam egyetlen egy pártnak sem a tagja ,pedig a múlt rendszerben is bőven benne éltem !Elszeretném mondani ,hogy még csak rendezvény szervező sem vagyok és ráadásul hévízi sem !Elszeretném mondani ,hogy pályázati pénzekre
sem vadászom és korrupt sem vagyok ,mivel amit elértem az életemben becsületesen szereztem.
Furcsának tartom azt ,hogy Önből és kedves írótársából ,gondolom a tehetetlenségük miatt
folyton csak a vádaskodás és rosszindulat sugárzik mindenki irányába !Arról nem is beszélve,
hogy a stílus maga az ember !!!" Továbbá érdekes felvetés az is ,hogy olyan rendezvények
vannak ,hogy nem töltenek meg bizonyos városrészeket vendégekkel !" Ehhez pedig már nem is
lehet mit hozzáfűzni !!!Látszik minden megnyilatkozásán ,hogy a kákán is csomót keres .
Szerintem így nagyon nehéz életük lehet és nem irigylem Önöket !!!Probléma mentes életet
kívánok és próbáljon meg inkább saját magával szemben ilyen kritikus lenni ,hogy legyen
maradásuk !!!

poresz56 képe

Porkoláb Úr !

Végre "Ön" részéről egy értelmes megnyilatkozás, amivel már érdemes foglalkozni.
A leglényesebb egyikőnk se Hévízi tehát úgy is mondhatnám, mi kívülállóként csak bekiabálunk Hévíziek dolgába.

Azért engedje meg,hogy én, aki a Deák-téri üzletem miatt buktam 10 milliót mégis másként szemléljem azon nem kevés vállalkozót is, akik még Hévízen próbálkoznak a
mindennapi betevőért és vállalkozásuk életben tartásáért.

A becsületességét személy szerint "ÖNÉT" nem vonom kétségbe, de mivel név nélküli nem tudhatom ki is valójában, kinek kell címeznem azt a kritikát, amit "Ön" itt, leír és megfogalmaz.

Vádaskodás rosszindulat a mindenkori vezetésnek szól, akik nem csak velem szemben, hanem talán önnel szemben is elkövették azt a bűnt, ami részünkről megbocsáthatatlan.

A rendezvényekkel kapcsolatban meg nem csak a kritikát fogalmaztam meg, mert tudom barátaimtól, milyen nagyszerű együttesek szórakoztatták közönségüket, de ettől nem változott meg semmi sem a Deáktéren se másutt.

Köszönöm a soraiból kitűnő, tényleg jó szándékot feltételezhető életfelfogást.

Ön biztosan mindennel elégedett a problémákat más szemszögből közelíti meg.
Erőt-egészséget kívánok önnek is a további kommentek jobb megértéséhez.

www.porkolabgyorgy.hu

Porkoláb Úr !

Örülök annak ,hogy az írásomból a pozitív dolgokat észrevette ,mivel szerettem volna rávilágítani arra ,hogy többre megyünk azzal ,ha higgadtan fogalmazzuk meg gondolatainkat.
Véleményem szerint ,ha ebben a stílusban hívjuk fel a figyelmet valami számunkra negatív
dologra ,eseményre az illetékest ,akkor bizonyára jobban elgondolkodik a problémán ,mintha
alpári módon adjuk elő .Magam is nagyon sok kudarcot értem meg és a veszteségeim sem kevesek és nehezen dolgozom fel ,de valahogy mégis próbálok higgadt maradni ,hogy a későbbiek során a tapasztalataimat felhasználva értelmes döntést tudjak hozni.Úgy érzem és
gondolom ,hogy véget kellene vetnünk a balkáni gondolkodás módnak és próbáljunk meg végre
európai módon megnyilvánulni ,mert talán akkor eredményesebbek lehetünk .Magam sem vagyok
elégedett ,ahogyan mennek a dolgok ,de remélem és bízom abban ,hogy az értelmes gondolatok
eljutnak azokhoz akiknek szánjuk azokat.Legyen ez a fórum olyan hangnemű és stílusú,hogy
szívesen olvassák azok is akikre vonatkoztatjuk mondani valónkat és talán akkor jobban célt
fogunk érni vele.Próbáljunk meg nem sértő módon fogalmazni és remélhetőleg eredményesebbek
lehetünk arra vonatkozóan,ahova el szeretnénk jutni.
Reménykedjünk ,hogy mások is e szellem jegyében fognak cselekedni és talán előbbre tudunk
araszolgatni minden téren.

Majd a Könnyid megoldja

Majd a Könnyid megoldja

Hol van a Bölcsőde beígért szeptemberi megnyitása?!

A mutyizmus zászlóshajóján polgármesterünk ismét segget csinált a szájából, de nem nagyon zavarja, sőt kezd hozzászokni. A beiratásoknál az összes aggodalmaskodó szülőnek megígérték, hogy szeptember 1-jén mindenképpen megnyílik a bölcsi és lesz helye a gyermekeknek. Most már az sem biztos, hogy októberben sikerül elhelyezni gyermekeinket. Belegondolt az új ötmilliós irodájában a kétszázezeres bőrfoteljében, szivarozgatás közben, hogy hány szülő, család, munkahely... került ez miatt igen nehéz helyzetbe? Az Önkormányzat mennyi kötbért kap a határidők be nem tartásáért? Ki kárpótolja ebből az átrázott szülőket? Egyátalán ki a felelős ezért és milyen szankciókat kapnak? Nem szégyenlik magukat?

no ne

hiszen a Gábor nem is cigizik!

Akkor kinek a szivarját...

ajándékozta Gangsztának?

Úgy adták e tettet hírül, mintha legalább az angol trónörököst ajándékozta volna meg.
A Gangszta meg még most is el van ájulva, hogy Papp Gábortól kapott egy szivart! Ez ám a nagy tett oda-vissza!

Neked Polgármester Úr!!

Máshogy nem szabad szólítani! Nem tudtad? Öreg hiba! Ki is fogsz esni a pikszisből, majd meglátod!

Neked polgármester , Úr?

A tiszteletet kikövetelni nem lehet, azt csak kiérdemelni lehet...

Ez igen!

Ötmillás iroda, bőrfotel, szivar?! Hát még sincsen válság? Ez örömmel tölt el.
Tehát csak duma az egész.

Nincs

Nincs szeptemberi bölcsöde nyitás, ugyanis nagyon sok a hiány..és nem készült el, így nem adhatják át...

Július közepén mwegtörtént a műszaki átadás!

Csak azt tudnám, hogy a ma már 12 főre duzzasztott beruházási csoport mit csinált másfél hőnapig, hogy nem lehetett átadni az intézményt?! Képviselő Urak Önök miért is vannak? Hogy felvegyék a tiszteletdíjukat és bólogassanak?
Számon kértek-e ezzel kapcsolatban valakit vagy valakiket is?

Mogorva képe

Ha téged

Ha téged fizet munkaadód,
Ugrálsz e az asztalán?
Behúzod te füled, farkad,
Ez igazság! Nem de tán?

Nagyon kíváncsi lennék, szerintem ....

rajtam kívül sokan még ebben a városban, hogy mennyi pénzt emésztett fel mindent belevéve (bérek, energia, gázsik, eszközök, járulékos költségek, szállásköltségek stb.) ez a nagyszabású f i e s t a, aminek még nincs is vége!
Volt-e, lesz-e annyi értékű, vagy milyen arányú, kimutatható hozadéka a város vállalkozói,lakossága, önkormányzata részére, mint amit elköltöttek?
Közzéteszik- e valahol, valamikor az ilyen, vagy hasonló elszámolást? Tudhatja-e a város lakossága, mibe került mindez?

igen , biztosan

de előbb tudni szeretnék ugyan csak sokan, mennyibe került a kiskirály magánkirándulása svédországba, franciaországba, erdélybe közpénzen, valamint haverja üdültetése és teljes ellátásda a Gamesz vendégházába. Tudni szeretnénk továbbá, hogy a város prominensei és sleppjük külföldi focimecslátogatásai közpénzen, haveri körük szállásolása a focipálya feletti vendéglakásokba és még sok dolog ami a foci címen elúszott. Eddig se osztottak szét évvégén pénzt a hévizieknek pedig olyan kétforintos emberek adtak műsort mint Aradszki meg a többi lepukkant "művész". Most legalább valódi tömegeket vonzó rendezvények vannak,látszik, hogy merőben más a trend és jobb irányban. Persze lehet ajvékolni a just murmurandi megillet Téged is.

Így van! Amit Te felsoroltál, azt

is jó lenne végre megismerni! Kik is azok, akik erre válaszolni tudnának? Akiknek jelenleg is betekintésük van az elmúlt időszak költségvetésébe, az elmúlt időszak valós "teljesítéseibe" és ELSZÁMOLTATNÁK mindazokat,akik erre rászolgáltak.
Erre, ha jól emlékszünk polgármesterünk és csapata ígéretet is tett a választási kampányában! Tőle kérd számon!

Nem az a probléma, hogy mások voltak a rendezvények, mint eddig, csak végre egyszer a "demokrácia", a racionalitás, a gazdaságosság, a hévízi lakosság és a hévízi vállalkozások szempontjából kellene közzé tenni, mennyit vitt és mennyit hozott ez a nagyszabású rendezvénysorozat?

Mennyit vesztett és mennyit nyert rajta a város?

HÉVÍZ A MUTYIZMUS ZÁSZLÓSHAJÓJA! :))))

HÉVÍZ A MUTYIZMUS ZÁSZLÓSHAJÓJA! :))))

ez

ez nem igaz, baromság

Hévíz ... !

A legszebb ,legjobb város Magyarországon az biztos !
Összefogva még szebbé és jobbá lehetne tenni és akkor
jönnének a valóban minőségi turisták !Na persze kellene
még legalább egy ötcsillagos hotel is ehhez !Remélem ,hogy
megvalósul és ráadásul pár száz munkahelyet is teremtene !
Ilyen adottságú város szinte nincs is .Egy dolog viszont nagyon
nem tetszik ,mégpedig ahogy beérkezünk Hévízre a Mol benzinkút
után az a rengeteg reklámtábla ,az egyrészt balesetveszélyes ,
mivel figyelem elterelő hatása van, másrészt környezet romboló !
Méltatlan Hévíz városához ,ahogy kinéz !Létezik a reklámozásnak
ennek egy sokkal kulturáltabb formája ,mégpedig egy darab nagyméretű
kivilágított oszlop / kb. másfél méter széles és tíz méter magas /!
Így a környezet sokkal szebb maradhatna !Remélem ,hogy megfogadják a
javaslatomat !Az USA-ban bevált ,akkor talán nálunk is jó lenne !
Reklám rendelettel kellene szabályozni és egyben a városnak is lehetne
ebből egy tisztességes bevétele !

Mi az?


1. Mi az, hogy "minöségi turista"? Na, itt a baj, hogy a turisták között különbséget tesztek! (Csak turista van! Mindegyiknek ugyan az a szolgáltatás jár s nem csak a pénzesekre kell utazni!! Nehogy már a "minöségi turista" legyen a cél!) Szóval mi is az a minöségi turista? Akinek lóvéja van?

2. Mi az, hogy az USA-ban bevállt? Az USA-ban a villamosszék és az általános fegyvertatás is bevállt!

Rengeteg jó dolog vállt be az osztrákoknál és a németkenél is
de semmit nem hasznositunk belöle, mert nekünk mindig is külön
utakon kellet járnunk. Mi mindent jobban tudunk! Ezért vagyunk
ott ahol vagyunk....!

A kérdésed alapján

látszik, hogy laikus vagy .Igenis van minőségi túrista és van az igazi aki csak nézelődik és egy fillért se költ. Mint ahogy a kereskedelemben van a kereslet meg a fizetőképes kereslet és akettő közt óriási a különbség.
Melelsleg a villamosszéket és a fegyvertartást is jó lenne bevezetni.Jelentősen javulna a közbiztonság és az emberek igazságba vetett hite is.

Értettem én...

A gondom pontosan az, hogy Hévíz már nem való a magyaroknak, mert olyan drága, hogy az átlagos (tehát nem gazdag) turista, már nem engedheti ezt meg magának! Ez a célunk? Nevetséges, hogy mára oda jutottunk, hogy a horvát tengerparton olcsóbb és jobb a nyaralás mint itthon!

Kötözködés helyett !

A minőségi turista az ,aki a magasabb színvonalon nyújtott szolgáltatást
magasabb árszinten hajlandó megfizetni !Valamint nem a hévízi lefolyónál fürdik ,
mert az nem kerül semmibe !Látszik ,hogy nem jártál az USA -ban ,mert akkor
talán más véleményen lennél !Egyébként érződik az írásodból az indulat ,amelyet
az USA-ban szintén nem tapasztaltam több éves ottlétem alkalmával egyszer sem!Sajnos olyanon
kötözködsz ,amit talán még nem is láttál és nem tapasztaltál .A felvetésemet magam
részéről jobbító szándékkal teszem ,mert nagyon szeretem Hévízt és azt szeretném,
hogy még szebb lenne.A mentalitásoddal inkább elriasztod ,mint vonzod az ide látogatót !
Nagyon buta és bugyuta az a hozzáállás ,ahogyan megnyilvánulsz ,de maga a kérdéseid is
megmutatják a saját értelmi színvonaladat !Ezen is van mit pótolnod és látszik ,hogy
nem az iskolában tanultad a marketing ,vendéglátás és kereskedelem ismereteit !
Ezért vagyunk ott,ahol vagyunk...!Megjegyzem ,hogy az üzleti életben nem "lóvéról ",
hanem fizetőeszközről ,illetve pénzről beszélünk !

Jaj, nagyon köszönöm!!!

Köszi, hogy végre felvilágosítottál! Valóban igaz, hogy nem az iskolában tanultam a vendéglátás és a kereskedelem ismereteit hanem a piacon a gykorlatban. Ha te valóban ismerted volna Hévizt és a múltját, akkor viszont nem beszélnél így! Mára oda jutottunk, hogy egy egészséges magyar turista akinek nincs olyan szerencséje, hogy valamilyen beutalót szerez, protekcióval, az nem engedheti meg magának ezt a várost! Én itt nőttem fel- (a környéken), s régen látom, hogy hogyan nyaliznak a tőkének és a pénznek! Na, ez az az "minőségi turizmus", amit ennyire favorizálsz! Ennél még a fürdés a zsilipnél is jobb volt!

Az USA-val kapcsolatben azért a beírásom, mert ez nem mérték!
Más ország, más kultúra, más rendszer és más követelmény!
(2x már voltam ott, de még meg volt a 2 tornyuk! Többet nem
megyek, mert egy arogáns, pöffeszekő, mindenbe beleavatkozó
nép, akik a világrendőrséget járszanak más országok sorsával!!)

Elég szomorú, hogy a legtöbb ilyen helyen egyre jobban kiszorul
a magyar turista, mert olyan árakat szabnak a szolgáltatásoknak
amit mi már nem tudunk megfizetni! Arról meg ne is beszéljünk, hogy
ezért milyen "minőséget" kapunk! Nem véletlen, hogy drasztikusan
csökkent a külföldi turisták száma....Héviz meg szép lassan elveszti
minden jellegzetességét!(Vagy már el is vesztette!)

Butaságokat beszélsz !

Az írásod alapján megállapítható ,hogy szétszórt és ideges típusú ember vagy !
Látod az amit leírtál az nem szakmai érv ,csupán egy laikus ember zsörtölődése ,
miközben össze vissza csapong a gondolataival a tehetetlensége miatt!Amit próbálsz feszegetni ,annak semmi köze nincsen ahhoz,amiről beszéltem !Az USA-val kapcsolatosan
pedig egy demagógia amit leírsz ,mert nem ez a valóság !Pontosan az ellenkezője és
megkérdőjelezem ,hogy egyáltalán jártál-e ott !Magam bejártam az egész Államokat és
mindenhol udvariasan és barátságosan fogadtak ,semmi jelét nem éreztem annak ,hogy
megkülönböztettek volna .A közlekedése rendkívül fegyelmezett és olyan maga a nép is,
annak ellenére ,hogy sokszínű a populáció .Véleményem szerint Hévíz egy gyönyörű
város ,amely nagyon szépen fejlődik ,persze hibák vannak ,de egyszerre nem lehet csodát
tenni !Arról ,hogy kiszorítanák a magyar turistákat a városból végképp nem értek egyet, mert a statisztikai adatok az ellenkezőjét bizonyítják.Idegenforgalmi szakemberek azt
mondják ,hogy a legjobb vendég a magyar vendég és jelenleg ez tapasztalható .A város
egy gyöngyszem ,amit folyton folyvást csiszolgatni kell és szerintem azt teszik !
Bár mindenhol ezt a nívót tudnák tartani ,akkor nem lenne semmi probléma .

Mogorva képe

Statisztika

Csak annak a számnak higyj,
Mit magad hamisitasz,
A külföldi itt eltünik,
Te meg egyedül maradsz!

Azért lett most sok a magyar,
Mert külhonból alig jönnek!
Arányokban nagyot tévedsz,
A fejek most ezért fönek!

Héviz szép lett? Izlés dolga,
USÁ-t ne keverd itt bele,
Meglátnám én, hogy mit szólnál,
Csapna Afganisztán szele!

Volt nekik már Kóreájuk,
Vietnam, Irak térde rogyot,
Ez a nép majd mindenhol,
Romot és sírokat hagyott!

Verselő imitátor !

Azt kívánom Neked ,hogy diktátorok irányítsák az életed !!!
Látszik ,hogy Zala megyén kívül nem sok helyen jártál !!!
Hévíz számomra akkor is gyönyörű ! Az írásaidért biztos,hogy
nem kapsz aranygyűrűt !!!A külföldi nem tűnt el csupán más összetételű !!!
A sajtóterméket ne csak fogd a kezedbe ,hanem próbáld meg elolvasni és a
tartalmát felfogni ,amennyiben képes vagy rá !!!A színvonalad a béka segge alatti !!!

Mogorva képe

Brek brek brekeke

Milyen jó, hogy vagy te nekünk,
Fejeddel kongatod a harangokat?
Csak mész bele a nagy világodba,
S követed a kétharmados vakokat!

Héviz szép volt, valamikor,
Mára steril, kiherélték,
Jellegét, s értékeit,
Eltaposták és szétverték!

Sűrgősen keresd fel az orvosod !

Úgy látom ,hogy problémád van az emlékező képességeddel !Gondold végig ,hogy mi készült el
Hévízen csupán az elmúlt tíz évben ? Bizonyára lehetett volna jobban vezetni a várost !
Kérdeznélek ,Te mindent tökéletesen csinálsz ? Azt gondolom ,hogy nem ,mert én sem !
Egyet elmondhatok ,hogy soha nem voltam egyetlen egy pártnak sem a szekértolója és nem is
leszek ,mert a munkámból szeretnék megélni ,de örökké csak gyanúsítgatni kritizálni
nem korrekt dolog .Ilyen mentalitással soha egy métert nem fogunk előre jutni !
Javaslom ,hogy az elkövetkező választáson jelöltesd magad és bizonyítsd képességeid !
Addig pedig készíts el egy jó programot ,hogy tudjunk mérlegelni és legyen alternatívánk !

Én meg!

Én meg javaslom, hogy menj egyszer végig a télifürdővel szembeni utcákon ahol a butikok és a presszók vannak. A szép fákat kivágták, lekövezték németmódon, az egész területet. Ha ezeken az utcákon sétálsz, akkor már nem Hévizen vagy, hanem akár Grazban vagy a németek valamelyik sétáló utcájában! Hol itt Hévíz jellege? Mi a különbség bármelyik nyugati, steril, stilus néküli belváros és e között!? Semmi! Kár volt a pénzért! Ezen elmélkedik Deák Fernc komor, bronzszobra is! Szerintem neked elromlott teljesen a kritikai érzéked! Eddig Hévíz egy nagyon szép magyar (!) fürdőváros volt aminek stilusa volt! Ma, olyan lett mint bármelyik település tőlünk nyugatra! Kétségtelen hogy izlés dolga, de hogy ez nem fejlődés az biztos! Tudod ez olyan mint amikor elmész Mallokára. Az a sziget a "németek egyik külterülete" lett, és semmi spanyol jellege nincs....!

Azt meg inkább jobb ha nem is említjük, hogy
Hévíz ára (tófürdő, hotelek, kiadó szobák, stb.)
a csillagos égben van! Ezen nem segit a
parkolóban kapható olcsó, vizezett kannás bor sem!

Tisztelt Illetékesek !

Hévíz bevezető szakaszán ott tartunk ,hogy nem látjuk a táblától az erdőt !!!
Reklámértéke egyenlő a nullával ,balesetveszélyes és vajon ki találja meg
közötte a közlekedést szolgáló táblát !?
Kinek a tulajdonában van a terület ? Kinek a közigazgatási hatásköréhez tartozik ?
Jelen helyzet méltatlan Hévíz városához !!!Egyébként nagyon nagy szükség lenne még
egy körforgalom kialakítására is ,hogy a be és kihajtás zökkenőmentes lehessen !
Nyáron egy tragédia ott közlekedni ,nem beszélve arról ,hogy mennyire balesetveszélyes !
Megértésüket köszönöm ! Tisztelettel egy Polgár !

Mindenhol

Sajnos ezzel mindenhol találkozunk. A táblarengeteggel. Már egymás hegyén-hátán vannak. Olvassa egyáltalán valaki? Mert már elveszítette a lényegét, ilyen csúfságot lehet látni bármerre autózunk. A közlekedési táblákat már észre sem venni...

Megpróbálták, de nem szabadott.

Voltak arra irányuló kezdeményezések tavaly, hogy egységes reklámhordozó-szabályozást dolgozzanak ki, olyant, ami esetleg környezetbe illő és nagyobb bevételt eredményez... Ennek érdekében fel is mondták a MAHIR-rel kötött ősrégi, és igen előnytelen szerződést. Aztán szóltak fenntről, hogy a MAHÍR-t nem kelle bántani, mert AZOKHOZ az érdekeltségi körökhöz tartozik és ugye nem illik odasz..ni, ahonnét eszünk... Így aztán felmondott szerződéssel is maradt a MAHÍR, nevetséges, önmaga által meghatározott párszázezres éves bérleti díjjal, tehát annyit fizet az egész városban kihelyezett korlátlan reklámhordozókért, amennyit akar, a közterületfelügyelőknek meg utasításba adták, hogy "nem szabad bántani őket", közben elég nyögvenyelősen dolgozgatnak az új szerződésfélén, ami igen nehezen akar összejönni, mivel ezt is pályáztatni kellene, akkor pedig nem biztos, hogy a MAHÍR nyerne... Bár butaságokat feltételezek, hát persze, hogy meg lehet ezt is mutyizni, hogy az nyerjen, akit szeretnénk! Így megy ez kis városunkban és kis hazánkban régóta.

poresz56 képe

Megpróbálták, de nem szabadott.

Szépen vagyunk, ez a jelenség általános nem csak ezen a területen van így.
Mutyilandként működik a RENDSZER.
Mindig az nyer aki leteszi a 10-20-30% kenőpénzt,vagy valamelyik politikusnak rokona,cimbije elvtársa az illető.
Ilyen és ehhez hasonló szerződés-félék mind egyetlen célt szolgálnak palira venni a tisztességes választót.
Lenyúlni azt az adóforintokat, amiért sokan vért izzadnak.

www.porkolabgyorgy.hu

A túrizmus és a túristák mentalitása!

Tegnap este (2011.08.31.) 1/2 8-kor jöttem haza kerékpárral. A kórház parkján keresztül igyekeztem haza,mikor is egy szőkére festett "dáma" sétáltatta a mini kutyáját a parkban. Én igyekszem - tudván, hogy a park nem kerékpározóknak alkotott - oly módon közlekedni, hogy senkit ne zavarjak! A "dáma" látta, hogy jövök, de mini kutyáját hosszú (futtatható) pórázon hagyta! Milyen a kutya? Kiszámíthatatlan! Rihtig keresztbe futott előttem! Hála a jó reflexemnek, megálltam(!) és nem lett baj! Mikor szóvá tettem, hogy ez nem kutyasétáltató hely, a "dáma" megjegyezte, hogy de nem is kerékpározó hely! Erre nem válaszoltam → igaza volt! De mikor meghallottam, hogy még le is hülyéz, visszaléptem és megkérdeztem, mi hatalmazza fel, hogy a másikat lehülyézi? Hebegett, habogott, majd én azt mondtam, hogy "szerencsétlen nő"! Válasz! Gondolható  szerencsétlen maga! Ebben a korban örüljön, hogy még él! Erre már csak annyit mondtam, hogy dübörög a kultúra! Annak ellenére, hogy a "dáma" magát minősítette, hát elgondolkodtató ez a mentalitás! → Örüljön, hogy ebben a korban még él! A "dáma" lehet 35-40. éves! Hát ilyen élményeim vannak! Az ő butasága miatt, én majdnem elesek - csak a reflexemnek és a gyakorlati tapasztalatomnak köszönhetem, hogy nem! - és még ő hülyézz le, és tesz ilyen undorító kijelentést! Szép világ és gyönyörű jövő az idősek tisztelete szinte a nullával egyenlő, megbecsülése egy nagy határ seize! Ettől lesz szebb Világ! Nem óhajtok általánosítani, de bizony nagy baj van az emberek mentalitásával.

tőle többet ne várj

Roma származású itt lakik albérletben Hévízen, egy sírköves vállalkozó a pasija,ő fizeti neki az albérletet, és mindenkinek aki valamiért szól neki, azzal vág vissza, majd a pasim felírja a nevedet a sírkőre...Én saját fülemmel hallottam kb. 3 hete, hogy beszélt egy 60-70 év körüli bácsival...

Ami itt folyik az nem egy

Ami itt folyik az nem egy fórum hanem beteg sunnyogó bunkók, gusztustalan, sértődött hazugság áradata.

poresz56 képe

Ami itt folyik az nem egy

//beteg sunnyogó bunkók, gusztustalan, sértődött hazugság áradata.//
Magadra és baráti körödre ismerhetnél, ha tükörbe néznél néha.
www.porkolabgyorgy.hu

Hát igen, így

Hát igen, így jártál!
Hajnalban részegen hazatámolyogtál, vagy hazavitt a hivatali autó, aztán elolvastad legújabban mit is írtak Rólad és cimboráidról ezeken a fórumokon. Túl sok érzékeny találat ért, ezért tehetetlenségedben ennyire futotta az alkoholgőzős agyadból: minden tartalomhoz, bemásoltad ezt a "lényeges" mondatot, ami sokat elárul a szellemi szintedről. Ez bizonyítja, hogy sok igazság van itt leírva, csak az illetékesek nem mernek semmit tenni, mert ha ezeknek csak egy részét is kivizsgálnák, már a böribe kellene nethozzáférésért kuncsorognod.

Hát igen!

a hagyomány kötelez!!!!

Nem tudsz aludni és a kezed ügyébe került egy számítógép?

Ez ám az értelmes megnyílvánulás!

Egy mai Zalai Hírlap cikkhez!

"....Papp Gábor polgármester elmondta: a siker a város turizmusának meghatározó szereplői közötti együttműködésnek köszönhető. Mindennek eredményei visszaköszönnek a forgalomban, a szolgáltatásokban, a kulturális életben."
Kik is a turizmus meghatározó szereplői? Akiket annak kineveztek! // Könnyid, Ladnai, Gerencsérek stb.//
Vajon a magán szállásadóktól, azoktól a helyi érdekeltségű kiskereskedőktől, vendéglátósoktól, akik nem a Deák tér közelében üzemeltetik az egységeiket kértek-e véleményt, vagy végeztek-e objektív adatokra épülő felmérést a fenti kinyilatkoztatás előtt?
Vagy az ezt megállapító kitekintett elefántcsonttornya erkélyéről?
Azok az eredmények nem hiszen, hogy pozitívan köszönnének vissza a forgalom, a szolgáltatások és a kultúra területén sem!
Hol voltak a helyi, a helyi kötődésű művészek, művészeti csoportok? Miért nem kaptak csak egy-egy órát, egy-egy délelőttöt, vagy délutánt?

A programok pörgősek, változatosak és hangosak voltak. Tény, hogy mások voltak az eddigieknél. Tele volt a Deák tér és a környéke! De csak a Deák tér és környéke!
Ám ebből nem profitált a szállásadó, a Deák tértől messzebbi kereskedő, vendéglátós! Miért? Mert eljöttek a programokra a környező településekről, a Balatonról, de a vendégéjszakát nem itt töltötték, nem itt reggeliztek, ebédeltek, vacsoráztak, mártóztak meg a tóban, nem itt vásárolták meg a souvenirjeiket stb.

Szerintem ez a valóság, nem az, aminek az eredménye majd akkor lesz tapasztalható, ha az idei év statisztikai adatai pozitívumot mutatnak, a vendégek száma emelkedést mutat, ezáltal a vendégeket kiszolgáló, ebből megélni akaró vendéglátósok, kereskedők, szállásadók nagyobbik része is kifejezi az elégedettségét.

Ezek ismeretében lehetne egy pillanatnyi időre elégedetten hátradőlni a fotelban és kijelenteni: "Ez jó mulatság, férfi munka volt"

Vitathatatlanul ... !

Numero 1 Hévíz !!!
A legszebb város ,pedig sajnos nem ott lakom !
Fogjon össze a jelenlegi és a régi polgármester és
akkor talán még szebb lesz ! Hagyják abba a háborúskodást
mert az csak gátolja a fejlődést .Nyújtsanak békejobbot és
próbáljanak együtt Hévízért tenni és példát mutatni politika
mentesen ,ha ilyen egyáltalán létezik hazánkban .

Művelt, normális ember így tenne!

Csak ahhoz fel kellene ám nőni! Ez a társaság //tisztelet a kivételnek // nem arról híres, hogy elfogadja a múlt értékeit! Szerintük náluk van a bölcsek köve, mindent tudnak, mindenhez értenek, az elődök meg mind hülyék!

Ilyen emberekkel nem lehet összefogni, ezeknél az embereknél hiányzik az ehhez szükséges bölcsesség, tolerancia és az elődök tisztelete.

Különben is van akinél a MIÉP-es múlt kötelez!

Mogorva képe

Az elődök?

Az elődök nem hülyék,
Nem kell abból semmit
Az lavúlt dolkoból,
Felhasználni ma itt!

Fejlődni kell, s előre,
Terved akkor is kövessd,
Ha gáncsolnak demagógok,
Léted a cél, azt szeressd!

erre

írják, hogy hová köpjek?

MIÉP

Ez teljesen rendben is lenne, ha anno a MIÉP-es dolog is tiszta szívből jövő lett volna.
Azonban láthatóan siker orientált volt, hisz abban az időszakban történt az aktivitás, amikor felfutóban volt a MIÉP. Jó érzékkel azt lehetett várni, hogy bekerül a parlamentbe.
Bekerült. Aztán történt egy-más,utóbb pedig a fidesz lett befutó, és befutottak, igen páran, ügyesen, átnyergelve. Csak gratulálni tudok hozzá!
Szépen megkoreografált pálya. Miből lesz a cserebogár!?

A múlt ... !

Egyetértek az itt leírtakkal !Nagy probléma ,hogy a magyarság nem tanul
a múlt hibáiból és nem veszi észre , amíg mi folyton csak a hibát
keressük a másikban ,addig a szomszédaink szépen elhaladnak mellettünk
és megelőznek bennünket .Sajnos nagy árat fizetünk érte .
Félelmetes ,mennyire nem tiszteljük elődeink munkáját ,amivel nap mint nap
lehet találkozni .Szeretném emlékeztetni a pozícióban lévőket ,hogy aki
nem tiszteli a múltat ,az nem érdemli meg a jövőt!Más alternatívát nem látok,
csupán azt ,hogy össze kell fognunk ,mert különben elvész a nemzetünk !!!

Rossz tanács!

Ha mindenki úgy tenne, hogy a múlton rágódna, akkor még mindig barlangban laknánk és gyüjtögetéssel tartanánk fenn magunkat! A múlt, az történelem! Változtatni nem lehet rajta s könyvekbe való! Foglalkozz a jeleneddel és a jövöddel! A múltat nem lehet felhasználni, mert a körülmények megváltoztak! Jó példa erre a közel 2000 biblia. Elavúlt, idejét múlta hatalmi eszköz. Csak az marad életképes, aki hajlandó fejlödni!

Tévedésben vagy ... !

A gondolataid alapján ,akkor Te a szüleidet semmibe nézed ? Véleményem szerint
az a múlt ,amely alapot ad ahhoz ,hogy építhessük a jövőnket ,csak próbáljuk meg
kiszűrni belőle a rosszat és az okos gondolatokat felhasználva építhetjük a jövőnket !
A biblia az egy más kérdés és ne keverjük össze a dolgokat ,mert akkor abba a hibába
esünk ,mint amiben jelenleg is élünk !A múlton nem rágódni kell ,hanem tovább
vinni belőle az értelmes dolgokat .Az a baj jelenleg ,hogy agyon politizált az
ország és ahány ember annyi a vélemény és nem a racionalitás dönt ,hanem a saját
önös érdek !!!Ez viszont a mai magyar valóság és ahogyan fogalmaztad a jelen !
Szerinted lehet ebből ilyen formában jövőt építeni ?Hidd el nekem ,hogy sajnos ott
tartunk még mindig,hogy gyűjtögetéssel tartjuk fenn magunkat !/lásd.: "politikai elitet"
Szerinted jól van ez így ?Összefogva jobban kizárható a Nemzetünk kifosztása !!!
Tehát nincsen más alternatíva ,mint az összefogás !!!Ez lehet csak a kiút a jövő felé !
Még egy gondolatot szeretnék ezzel kapcsolatosan ,hogy ne a politika döntse el a szakmai
kérdéseket ,mert akkor súlyos árat fizetünk érte ,mint jelen helyzetünkben is tesszük !!!

???

És szerinted mi volt a múltunkban olyan kiválló dolog, amit érdemes lenne szelektáltan tovább vinni? Sorolj már fel itt nekünk néhány "alapot", amivel érdemes lenne megtervezni a jövőnket! Csak úgy cimszavakkban! Még Trianonnál is azért szivattak meg bennünket mert nagy volt a pofánk! Aztán a némettel az orosz ellen, később az orosszal a német ellen. A Honfoglalásnál elnyomtuk a Kárpátmedence lakosait! Nekünk nem volt jó a Habsburg család sem a Monarchiával. Nem volt jó Szálasi, nem tetszett a Kádár rendszer, nem volt jó Gyurcsány és most egyre jobban ágálnak a 2/3-os Orbán ellen is (jogosan)!

Mondj már valamilyen konkrétumot ami szerinted jó lenne, mert eddig csak azt hallom hogy mindenért mindig más a hibás! Mindenről az EU, a politika, az USA, a zsidók, az arabok, az állam, a cigányság, és a polgármester tehet! Mi magunk semmiben nem vagyunk hibásak..... (?)

Minden igaz amit leírtál ...!

Egy lényeges dolgot kihagytál és szerintem ez lenne a megoldás !
Össze kell fogni és csak a munkára koncentrálni ,elfogadni a szakmai
döntéseket ,majd azt szigorúan becsületesen végrehajtani !/lásd.:Németország/
Magam próbálok ezen normák alapján boldogulni ,de sajnos azt tapasztalom ,
hogy nehezen megy ,mert a becsületnek nincs létjogosultsága napjainkban !!!
Fontosnak tartanám ,csak az foglalkozzon politikával ,aki ahhoz ért ,mert jelenleg
mindenből az árad és megosztja a társadalmat ,ami a megsemmisülésünkhöz fog vezetni !
Köszönöm a választ és a reakciódat !Megjegyezném ,azért volt a múltunkban szép dolog is ,
amire én gondoltam az nem politika !További szép napot kívánok !

Mogorva képe

Gondok a sorrneddel!

Beleugrassz? Vizes leszel,
Nem utólag kell itt sírni,
Úszni előbb kell tanulni,
S csak ezután vízbe menni!

S ami lassan kialakult,
Nem érdemes szembeszálni,
Tudod te is, széllel szemben,
Senki nem fog, jót pisálni!

(pardon)

Gondok a sorrneddel !

Hülyének születtél és hülyén halsz meg !
/ pardon /

Tények!

Inkább, úgy mint ő: hülyén 100 évesen, gazdagon,
mint ahogy te: csórón, 60 évesen infraktusban, de qrva okosan.....

Mogorva képe

Lehet

Én lehet, hogy hülyén halok majd,
Nevem arannyal, gránit kövön lesz,
Miközben téged trágyadomb mellet,
Pereputtyod, az árokba sem tesz!

Én jól élek, nincsen gondom,
Biz' a létemen nincs folt!
Te nyomorban halsz majd biztos,
Ha kiittad a kannás bort!

Látod megint tévedtél !

Saját házam ,üzletem autóm ,motorom hajóm van és nem iszom alkoholt
legfeljebb minőségi bort kóstolgatok az eszem szerencsére még
a helyén van ,mert hála rendszeresen sportolok !!!Bejártam a világot ,
nem csak Európát ! Különbséget tudok tenni azzal kapcsolatosan ,hogy hol tartunk.Több évet
külföldön dolgoztam ,felelős beosztásban !Senkinek nem tartozom egy fillérrel sem ! Hülyéket pedig nem írogatok !!!Legyen szép napod !

Tévedés

Neked bejött az élet!!ÚÚgy örülök neki

igen

be is jött!!!

Mogorva képe

Ki vissza néz...

Ki vissza néz, az toporog,
Megáll, ha nem néz elöre!
A múltunkon rágódni nem kell,
Ne dermedj meg, haladj jövödbe!

A múlt és jelen..

A múlt alapköve a jövőnek.

!!!

Remélem nem! Ilyen "kövekkel" semmilyen építményt ne állítsunk fel!
(Ez olyan lenne, mintha rothadó gerendákra építenél új házat.....)

A legjobb lenne előre nézni, (a múltat lezárni)
s új "kövekkel" kirakni az útunkat! Egy öreg,
és használt gépkocsit sem érdemes foltozgatni,
mert ugyan az a rom marad! Egy idő után sokkal
jobb, ha újat veszünk!! Egy újszívesnek is csak
az életét lehet meghosszabítani, de ezzel nem
lesz az egész ember, teherbírobb és fiatalabb!

Beteg a magyar

Beteg a magyar mentalitás, beteg feltelőségelhárító gondolkodás, amikor mindenért mások a felelősek,
A kis közösségeket leszámítva 10 millió ember gyűlöli egymást tiszta szívből.
Nem mások teszik pokollá az életet, hanem a magyarok, saját maguk.
Hazugságokkal, elfolytassál, földolgozhatatlansággal és öncsaló szépítkezéssel megvert nép vagyunk. Generációkon keresztül nyögjük a hülyeségeinket.
A magyar társadalom végtelenül, intoleráns, álszent és szemforgató.
Turul

poresz56 képe

Művelt, normális ember így tenne!

Talán nem csak a kiművelt ember teszi így dolgát.

Alapvető dolgok hiányoznak.

Ismerni az ősöket, helyi kötődés, helyismeret nélkül (pláne megyei szinten) nem szabadna még képviselőnek se lenni.

Ezek azok az alapvető dolgok, ami nélkül nem lehetne várost, települést, megyét irányítani /VEZETNI/.

Első és talán a legfontosabb, ami még így is hiányzik.Tisztelet azoknak, akik megválasztották őket.Megbecsülni az elődök által létrehozott felépített értékeket./Nem csak az elmúlt 20 évet/.

Nem szabadna egyetlen képviselőnek, pláne polgármesternek pártpolitikusnak lenni.

Aztán teljesen mindegy MIÉP, MSZP, Kisgazda, Jobbik, Fidesz vagy az ördög tudja milyen szervezet /akár közhasznú, Önkormányzathoz közelálló cég/ kiválasztottja lekötelezettje az illető.

Talán a legfontosabb, ami hiányzik belőlük az alapvető intelligencia, amit nem csak az iskola adhat.

www.porkolabgyorgy.hu

Mogorva képe

Mi ez a visszhang?

Mi ez a visszhang,
Itt ebben a hallban?
Öseiddel mehetsz
A sóhivatalba!!
Eladták országunk'
Csak ötöde maradt,
Fattyaitól ma meg,
Semmi sem haladt!

poresz56 képe

Mi ez a visszhang?

Ez már vész-hang, amit ha nem kongatunk, minden így marad.

Mostani általam ismert Őseim a sóhivatalt választották, nekem nem biztos, hogy követnem kell példájukat.

"Országunkat"(földünket) már én is árultam, de valódi értéken eladni,nem tudtam.

Fattyúból meg van ép elég, előbbre jutni velük meg éppen elég.

www.porkolabgyorgy.hu

Hévíz város honlapjának híre:

"Az ország 2. legnépszerűbb városa Hévíz" A hír folytatása:..." A belföldi utazók körében Budapestet Hajdúszoboszló és Sopron követte.."
Akkor hányadik? A harmadik után a második? Egyébként ez 2010-es statisztika, várjuk meg a 2011-es statisztikát, az milyen lesz?

Bravó a mai

Bravó a mai borfesztiválra. Így kell gratulálunk!

Bravó

Azt is tudod, hogy mennyibe kerül ez Neked és a városnak? Szépen és gyorsan ürül a kassza. Bravó!

Ürül a kassza??

Persze,hogy ürül mert mint minden ez is pénzbe kerűl,és ??van nem?Jó a városnak?helyi véllakozóknak,kávézók?Taxik!szobakiadók,éttermek?kitelepült vállakozók Jó ez minenkinek így tovább.Hajrá Gábor!!!!!!!!!!!És most nem látod,hogy a polgármrster viszi a dézsmát az árusoktól a passatba, félrészegen borvirágos képpel.Helyette egy fiatal életerős polgármester jött a feleségével és a kislányával.Így kell ezt kérem, lehet,hogy sokaknak fáj de majd megszokják,lesz rá idejük.A programok meg fantasztikusak,köszönjük.Nem a gumipókos,nejlonos,cigánykaraván.És lehet szidni,plegykálni,aki öt gyermeket nevel tisztességel arról nincs mit mondani.én több mint 20 éve ismerem Gábort,és családját édesapját,édesanyját,hugát,feleségét.És mondhatom,hogy korrekt rendes ember,jó polgármester,Így tovább Gábor.

Azt is tudod, mekkora cirkuszt

rendez, amikor hazaér félrészegen, vagy részegen a kocsi csárdai tivornya után? Mi akik a közelben lakunk szem és fültanúi voltunk nem is egyszer!

Korrekt? Köpönyegforgatás terén biztos! Egyszer a MIÉP, aztán a MIÉP egyik ellenfele a FIDESZ!!!

Félrészegen??

Te,már meginn mit álmottá??

Azt nem, de azt igen, hogy pl.

sört csak egy helyen volt szabad árusítani, a Ladnai érdekeltségű árushelyeken.

Te vagy a pénztáros, vagy

Te vagy a pénztáros, vagy mi? Utálom az ilyen beírásokat:valamit kijelent, de semmi infóval nem rendelkezik. Ha igen, akkor meg tudatosan ferdít.
De azért azon elgondolkodhatnál, hogy a helyi vállalkozók vajon mennyit keresnek ezen a fesztiválon? Vajon a helyi szállásadók vajon mennyit keresnek ezen a fesztiválon? Mert annyi ember volt ott tegnap, hogy hömpölygött a tömeg. Szóval, tulajdonképpen a város a kulturális ráfordításokkal a helyieket támogatja. Ez baj?

Olyannyira zászlóshajó,

hogy az elmúlt évi harmadik helyről hetedik helyre csúszott vissza! Megelőzte Gyenesdiás, Keszthely, Bük, Zalakaros stb.

Na így kell köszönjük,

Na így kell köszönjük, az, hogy a sok bunkó mit mond nem számít.

monggyon le! vagy fodjon le!

monggyon le! vagy fodjon le! vagy fordítva!

Nem sminkelték ...?

Glettelték ,mert az egy kicsit férfiasabb és macsó !

Ésakkor mi lesz

ha lehullik a vakolat?

Ma egész nap

Ma egész nap Papp Gábor fotóztatta magát Hévízen, mindenfelé a városban, láttátok??? Nagy stábbal, sminkessel, stb. Kész röhej!

Olvass a sorok között!

Nincs itt semmi vicces, okoska! Gondolkodnál, magad is rájönnél, vagy inkább figyelhetnél arra, amit már mindenki beszél: Manninger Jenőből helyettes államtitkár lesz, és a Fidesz Papp Gábort fogja keszthely környéki országgyűlési képviselőnek indítani az időközi választásokon.

poresz56 képe

Olvass a sorok között!

És Pálinkás Robi Kastélyunk "fura-ura" mit fog szólni mindehhez?

www.porkolabgyorgy.hu

Ez egy jó ötlet végre!

Ez egy jó ötlet végre!

Add Uram, hogy így legyen!

Akkor legalább a város megszabadulna egy ámokfutótól, de remélem a bandáját is vinné, testületestől, hivatalostúl együtt.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem vetted még észre, hogy

Nem vetted még észre, hogy a város tőletek szabadult meg, nehéz elviselni. hihihihi

Nem tudsz

valami újat? Ha kifogytok az érvekből, ezt a szöveget előhúzzátok a kalapból!

SŐT!! A feleségének is tudna megint...

egy mentoriroda vezető állást kreálni, hogy legyen hol és mit elsikítania! Mit gondoltok, miért állították fel a székéből egyik-napról a másikra?! Mert olyan jól tette a dolgát?

Mogorva képe

Ez már

Ez már bizony, jó nagy átok,
Üldözési mániátok!
Nektek minden ármánykodás?
Mit tesztek ti!? Okostojás!

Nem vagyok hévízi ...!

Október 3.-án az lehet ,hogy Te boldog voltál,
de ezen a zagyvaságon valóban besírtam.
Egy párt mindent elbír ,de egy város ?

Ki ez ?

Ki ez az ember ? Ismeri valaki ?

Igen, őmiatta

bömböltél október 3-án éjjel. Tudod, ő az, akit a Hévíziek többsége megválasztott, mert már elegük volt a városát lejárató hentesből, és a magát Hévíz bikájának neveő Király elvtársból.

És ő az az ember, aki

eddig csak a duma terén teljesített.
Újabb duma! Kifizették a Flay Balaton egyes tartozását 15 millió forint értékben. Polgármesterünk nyilatkozata szerint nincsenek anyagi gondok a cégnél csak...! Akkor miért kell helyettük fizetni? Az meg különösen érdekes, hogy a fizetés ellenében tárgyalnak az üzemeltetésről egy bizonyos Turisztika Hungaria Kft. munkatársaival. A dolog érdekessége, hogy a nyilvános cégadattárban tegnap este még nem szerepelt ez a Kft.

Egyébként sokan nem bömböltünk, de sokan CSALÓDTUNK! Nem mindegy!!

hiihi

Helyettem is kifizethetnék a tartozásomat. Mert miért ne?!

10 betanult mondat

Azt hiszik, elég azt a bizonyos 10 mondatot betanulni és minden alakalommal, mint a nyulat a kalapból néhányat előhúzni, kibővíteni belőle. Nem ártana egy kicsit érteni is hozzá!

Sokan dolgoznak a háttérben azon, hogy ez ennyire is menjen. Nem kellene lebecsülni a munkájukat, vért izzadnak ezért az eredményért is. Ez most így sikerült! Biztos olyant mertek kérdezni, ami nem volt előre leírva :)... Ejnye-bejnye! Ilyen nehéz helyzetbe hozni szegény embert! Azért nagy bátorság ám magabiztosan úgy nyilatkozni minden témában, hogy lövése sincs hozzá. (De lehet, hogy "Nem bátor az a ló, hanem csak vak!")

Pedig nem fájna, ha maga is gondolkodna, nem csak a "jóakaró tanácsadók" szövegét szajkózná.

Rogyadozni látszik a lufikkal kibélelt kártyavár a sok buborék alattvalóval, akik kívülről csillognak-villognak, belül meg csak levegő! Tisztelet a rohamosan fogyadozó kivételnek!

Ki legyen a következő Polgi?

Amit Vértes itthagyott,

az a düledező kártyavár! A sok dilettáns szemét, törvénytelenség, idiótaság, ami ebben a városban marad 16 év után, valami förtelem. Meg kell nézni a Hivatalt: kivénhedt, tanulatlan, léha társaság, akik csak ahhoz voltak szokva, hogy Vértes 9-15-ig ivott és itatta őket. Meg lehet hallgatni néhány normálisabb kollégát a régi érából! Napi több üveg whisky és unicum fogyott, és az öregasszonyok benyomták a konty alá. Meg lehet nézni a szétpiázott fejeket! 16 év hosszú idő, meglátszik az arcon! A kérdést nem értik, nemhogy válaszolni tudjanak rá!
Ez volt a nagy Vértes-féle városvezetés! Most pályázatok vannak, programok vannak, tervek vannak. De főként a dolgok törvényes mederbe terelése folyik, mert ezek a törvényt meg a jogszabályokat hírből semi ismerik.
Hát rajta, mossa ki valaki a 16 éve összgyűlt szennyest! Nem irigylem érte!

Törvények betartása? Röhej!

Sok törvényt nem tartottak be a Vértes idejében, de az a dilettanizmus, ami most megy, az félelmetes. Bediné féle, magukat hozzáértőknek előadó köpönyegforgatókkal akarnak törvényes mederbe terelést? Olyannal, aki eddig vérkommunistából, hirtelen hozzáértő jobbos lett? Csak az ellenőrzéshez, meg a komcsi szemétkedéshez ért!

Pályázatok?

Melyik " kivénhedt, tanulatlan, léha társaság" tagja helyett pályáztattak meg akár egy állást is a hivatalnál? 54-en voltak, amikor a Vértes átadta a hivatalt, most 61-en vannak, de, hogy téged idézzelek" a kérdést nem értik, nemhogy válaszolni tudjanak rá"! Köszönni sem tudnak, főleg ezek az új, senki által nem ismert nyikhajok, akik azt hiszik, hogy most ők a valakik!Ez már a Papp - féle városvezetés!!!!

A pályázatokkal, meg a tervekkel meg tele a padlás! Eredmény?? Csak egyet mondj, amit Papp Gáborék kezdtek és fejeztek, vagy fejeznek be! Rombolás az van, korlátlanul, pofátlanul az újabb csókosok helyzetbe hozása! Nyiltan, kendőzetlenül!

Mielőtt megjegyzed elmondom, hogy nem voltam, nem leszek és nem is akarok közel lenni a húsos fazékhoz én is akartam a változást, de el nem tudtam képzelni, hogy ilyen lesz a változás! Undorító!

Egy coctailtól valószinű ?

Ettől a naptól Hévíz Magyarország Léghajója ,csak léket
ne kapjon ettől a sok idióta baromságtól ,ami itt elhangzott !
" Ember " szerintem magad sem hiszed el amit mondasz !
Vajon ezeket hol tanítják ,melyik egyetemen ?Istenem ezek vezetnek !

kommunista párt gyűlésen

kommunista párt gyűlésen meg egy-egy pojáca mint a cserepes tüdő böfög ilyeneket.

Nincs az asztal alatt...

nincs, de a zászlóshajóra kellett ám egy "arc" is! Érdekes, mióta "megetették, megitatták,....stb" végighordozták a városon a sajtósok kíséretében a kiöregedett nem tudom kit, mint a "város arcát", ki hallott róla? No nekem nem hiányzik, de mibe került az nekünk megint?

Zászlóshajó ... !

Röf , röf, röf .

Zászlóshajó ... !

Gyökér gyökerov !

értem én hogy gőzgép, de

értem én hogy gőzgép, de mi hajccsa?

Nincs az asztal alatt a

Nincs az asztal alatt a Könnyid?

Kétszer is végighallgattam, de

nem lettem okosabb! Tudom, én vagyok a hülye! Nesze semmi fogd meg jól, ebből megint nem lett semmi, csak a hülyítés, de az nagyon!!!

Zászlóshajó ...!

Túlképzett...!!!

Nah pff

Polgármester létére még ülni sem tud, hogy lehet így ülni egy kamera előtt, na meg az a sok rizsa duma... És ennek még valaki bedől...

Persze, hogy bedől

Mint korábban, jó pár éve, amikor még MIÉP-ben nyomta a rizsát. Pont akkoriban, amikor a pártnak volt némi esélye. Jó szimat, jó megérzés. Ügyes, csak gratulálni tudok! Így kell csinálni. Időben váltani, és megy a szekér tovább. Nem jó dolog, ha irigykedés történik. Lehet utánozni. Ez egy adottság, amivel nem mindannyian rendelkezünk. Inkább próbálunk dolgozni, ha tudunk.

full

zsír és dumajózsi...

mangalica.

Zászlóshajó...!

Púder Józsi !!!

Tartalom átvétel Tartalom átvétel